NIELBA WĄGROWIEC - ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2008-08-31, 1:44 pm

Nie Jezus Maria dajcie sobie spokój z tym AWANSEM tylko trzeba awansowac
po rocznym pobycie w III lidze. A czy ktos wie -moze ADAS- moze powiedziec
CZY ZAGŁĘBIE WPŁACIŁO TE 4.000 zł tytułem rozpatrzenia naszych kwitow
przem MKOL ? Wysoka Komisja moze nam anulowac kare 4pkt na przykład
jestem zdania ze warto.
Uwazam ze zakotwiczyc to my powinnismy w obecnej 1 lidze i sposobic sie
przez jakis czas do awansu do Ekstraklasy.
W tym składzie a na wiosne moze troszke lepiej(jakis niezły NAPADZIOR)
mozemy AWANSOWAC i to nalezy wykorzystac. Chyba ze nie ma budzetu
a to sorry - nie przeskoczymy.
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez neti 2008-08-31, 1:46 pm

Artur Błażejewski - Jest niedosyt
Pierwszy raz w mojej seniorskiej karierze grałem przeciwko Nielbie. To był dziwny mecz dla mnie, bo ja się tu wychowałem, jestem wychowankiem tego klubu. Liczyłem na trzy punkty, jest jeden i jest pewien niedosyt.

Na pewno w tym meczu nie brakowało walki, ostrych starć. Na pewno straciliśmy dzisiaj dwa punkty, a nie zdobyliśmy jednego. Zależało nam na tym, żeby ten mecz wygrać i to zdecydowanie. Nie udało się, aczkolwiek uważam, że ten mecz był dla nas bardzo trudny i niejeden przeciwnik przyjedzie do Wągrowca i zgubi tutaj punkty.

Ja zagram wszędzie tam, gdzie trener mi będzie kazał grać. To był dla mnie ważny mecz i chciałem w nim strzelić bramkę, ale nie udało się. Miejmy nadzieję, że w następnym meczu forma będzie wyższa i udokumentuję to bramką.

Co do wypowiedzi zawodnika: Chłopie ty sobie daj lepiej spokój z piłką nożną i wez się nie wiem może za szachy, żal na ciebie patrzeć
neti

Postprzez Smazu 2008-08-31, 1:59 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Nie Jezus Maria dajcie sobie spokój z tym AWANSEM tylko trzeba awansowac
po rocznym pobycie w III lidze. A czy ktos wie -moze ADAS- moze powiedziec
CZY ZAGŁĘBIE WPŁACIŁO TE 4.000 zł tytułem rozpatrzenia naszych kwitow
przem MKOL ? Wysoka Komisja moze nam anulowac kare 4pkt na przykład
jestem zdania ze warto.
Uwazam ze zakotwiczyc to my powinnismy w obecnej 1 lidze i sposobic sie
przez jakis czas do awansu do Ekstraklasy.
W tym składzie a na wiosne moze troszke lepiej(jakis niezły NAPADZIOR)
mozemy AWANSOWAC i to nalezy wykorzystac. Chyba ze nie ma budzetu
a to sorry - nie przeskoczymy.
Pozdrawiam Tadeusz

Chyba już za późno na wpłacenie tej kwoty bo była mowa , że Zagłębie miało czas i nie wpłaciło tej kwoty więc wg. mnie jest już za późno.
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2008-08-31, 2:03 pm

Po tym całym incydencie - mówiło sie ze Zagłebie wpłacilo 4.000 .- nie
jestem przekonany lub nie mam dowodów ze wpłacilo.
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez turku 2008-08-31, 3:37 pm

Smazu napisał(a):
turku napisał(a):Nie wiem czemu się tak napinacie.
Mamy 4 punkty ujemne czyli teoretycznie powinniśmy mieć 11 punktów.
Dodatkowo zaległy mecz z pogonią czyli w domyśle 3 punkty i juz robi się 14. Czyli wskakujemy na trzecie miejsce.
Przed sezonem wszyscy mękolili że będzie źle , słaby zespół, młody zespół ale jeśli spojrzeć obiektywnie to powinniśmy by na 3 miejscu gwarantującym nam baraże więć NIE JEST ŹLE.
To nie wina Pierścionka że takie są realia jakie są.

Polecam Ci piosenke Paktofonika - Gdyby.
Równie dobrze możemy przegrać z Pogonią i nie będzie tych 3 pkt. i co wtedy?Mieliśmy wygrać , ale nie wygraliśmy i potem to wina kibiców "bo nas nie dopingowali".

jeśli przegramy mielibysmy 11 punktów i to tez nie byłoby złe. Poza tym ja nie rozumiem czemu wszędzie sa tacy pesymiści. Czemu chodzicie na mecze skoro równie dobrze możemy nie strzelić żadnej bramki. Trzeba patrzeć pozytywnie i skoro miedź wygrała z pogonią to i my możemy.
turku

Postprzez django 2008-08-31, 3:42 pm

Blajpios napisał(a):Możliwa jest i jeszcze druga opcja, sensowniejsza może nawet. Tak jak napisał Kol. django. Dać sobie czas. Nie podchodzić do sytuacji, jakby z nożem na gardle.

Nic takiego nie napisałem. Wręcz przeciwnie, uważam że najlepiej byłoby awansować już teraz. Boję się, żeby piłkarze nie podzielili losu koszykarzy sprzed ładnych kilku lat. Tam też był spadek z I ligi. W następnym sezonie mieliśmy skład na awans, ale nie wykorzystaliśmy okazji i wszyscy wiemy jak wygląda teraz koszykówka w Sosnowcu.
django

Postprzez Smazu 2008-08-31, 4:06 pm

turku napisał(a):jeśli przegramy mielibysmy 11 punktów i to tez nie byłoby złe. Poza tym ja nie rozumiem czemu wszędzie sa tacy pesymiści. Czemu chodzicie na mecze skoro równie dobrze możemy nie strzelić żadnej bramki. Trzeba patrzeć pozytywnie i skoro miedź wygrała z pogonią to i my możemy.

Piłkarze trener i inni obiecali awans, a przegrywając z Chemikiem Police czy remisując z Nielbą możemy najwyżej pomarzyć o awansie i dlatego mówimy , że ciągle jest źle bo drużyna która chce awansować nie może zaliczać takich wpadek!Rozumiem jedną dwie wpadki , ale ile tak można?.Jestem ciekaw meczu z Gawinem,Unią czy Kluczborkiem...
Smazu
Moderator

Postprzez esqudo 2008-08-31, 4:52 pm

czarno sie maluje mecz z Kotwica... TRENER Pierscionek powinien trenowac trampkarzy Zemsty Sarnow... a nie nasze ZAGLEBIE
esqudo

Postprzez YOOSHKY 2008-08-31, 5:13 pm

YOOSHKY

Postprzez Smazu 2008-08-31, 6:02 pm

YOOSHKY napisał(a):http://zaglebie.sosnowiec.pl/tv.php?vid=25
http://zaglebie.sosnowiec.pl/tv.php?vid=26
http://zaglebie.sosnowiec.pl/tv.php?vid=27

Czy tylko mi buforuje od 0 do 99 a potem odrazu od 99 do 0?Zatrzymuje sie co chwila i nie da się oglądać :/ Internet mam 1 MB/s.
Smazu
Moderator

Postprzez Blajpios 2008-08-31, 6:07 pm

django napisał(a):
Blajpios napisał(a):Możliwa jest i jeszcze druga opcja, sensowniejsza może nawet. Tak jak napisał Kol. django. Dać sobie czas. Nie podchodzić do sytuacji, jakby z nożem na gardle.

Nic takiego nie napisałem. Wręcz przeciwnie, uważam że najlepiej byłoby awansować już teraz. Boję się, żeby piłkarze nie podzielili losu koszykarzy sprzed ładnych kilku lat. Tam też był spadek z I ligi. W następnym sezonie mieliśmy skład na awans, ale nie wykorzystaliśmy okazji i wszyscy wiemy jak wygląda teraz koszykówka w Sosnowcu.

Przepraszam, moja pomyłka z przypisaniem opinii. Zacytowałem wpis, w którym były dwa głosy "z grubsza" (bo ten drugi też za szybkim awansem, tylko za rok) pasujące do tej dwoistości możliwych opinii w obecnej sytuacji Zagłębia, o których chiałem pisać. No i przy sprawdzaniu "który jest który" zasugerowałem się na podglądzie głosem obejmującym całość. Powinienem był wpisać, że Kol. django pisze o awansie teraz, bo skład na to wskazuje i najlepszy moment a Kol. STS_1906DG jest zdania, że niekoniecznie teraz. Przepraszam.
Wyjaśnię jeszcze. Tak jak napisałem, w pewnej perspektywie logiczne i wręcz jedyne może się wydawać: awansować od razu. Ba - i to już na jesień zająć bezpieczną pozycję. Zwłaszcza jeżelli kilku znaczących ma kontrakt do końca tego sezonu - bez wyraźnej człówki po jesienie, wiosną mogą patrzeć bardziej w kierunku przyszłych klubów. Nie fair poza tym byłoby to np. wobec Marka, czy innych młodych, którzy mogliby robić karierę wyżej, rozwijać się. Marek już wypadł z bezpośredniego zainteresowania selekcjonerów reprezentacji.
Natomiast, co do "sensowniejszej jeszcze opcji", poczekania trochę i zbudowania klubu naprawdę profesjonalnego. Sensowniejsze jest to wtedy - gdy determinacja zbudowania takiego klubu byłaby realna i bynajmniej nie podległa zawirowaniom z tej racji, że nie ma od razu awansu... Doceniam niebezpieczeństwo, że z chwilą braku awansu teraz, rozleci się wszystko jak u koszykarzy. Ba - w Sosnowcu nawet sukces nie gwarantuje tego, że rozpadu nie będzie, o czym się boleśnie przekonują siatkarze, klub - zdobywca Pucharu Europy. Niemniej nie o takiej sytuacji piszę, że lepsze może być spokojne przez parę lat budowanie. Przeciwnie - piszę tak jedynie o sytuacji, gdy to budowanie jest na tyle stabilne, że np. brak sukcesu w jednym roku, choćby brak awansu: nie "rozłoży" procesu budowania klubu.
Jak jednak napisałem na koniec... A najbardziej, to obawiam się, że w klubie to w ogóle nie wiadomo, którą opcję chce się wybrać, jednego dnia jedną, drugiego drugą - i "jakoś to będzie". To byłoby najgorsze - i to zdaje się być.
Blajpios

Postprzez emdżej 2008-08-31, 7:37 pm

Smazu napisał(a):

Czy tylko mi buforuje od 0 do 99 a potem odrazu od 99 do 0?Zatrzymuje sie co chwila i nie da się oglądać :/ Internet mam 1 MB/s.

Mnie działa bez problemu.
emdżej

Postprzez STS_1906DG 2008-08-31, 7:51 pm

Ja mam podobnie. Ale działa.
STS_1906DG

Postprzez mayday77 2008-08-31, 9:16 pm

A ja mam pytanko YOOSHKY,czy mógłbyś udostępnić cały meczyk z Nielbą na TV ZAGŁĘBIE?czy to jest w tej chwili możliwe czy jeszcze nie.
mayday77

Postprzez STS_1906DG 2008-08-31, 9:47 pm

.
Ostatnio edytowano 2008-09-01, 12:58 pm przez STS_1906DG, łącznie edytowano 1 raz
STS_1906DG

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna