Zagłebie Sosnowiec - Chemik Police

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez michaelus 2008-08-24, 12:49 am

Niestety zero pomysłu na grę. I to jest przede wszystkim wina trenera.

Piotr Pierścionek napisał(a):Dziękujemy tym osobom, które rozumieją to, że chcieliśmy, staraliśmy się i pomagali nam w tym chwilach, ale są też osoby, które mają pożywkę z tego, że Zagłębie przegrywa i są to osoby z Sosnowca. Niestety, taka jest mentalność i takich mamy kibiców. Są tutaj osoby, które chcą pomagać temu zespołowi i temu klubowi, ale jest ich naprawdę niewiele.

No cóż Panie trenerze. Najlepszą obroną jest atak. Jak widać zna Pan tą taktykę. Czas jeszcze pomyśleć nad taktyką na kolejne mecze, bo jakoś w dotychczasowych Panu za bardzo nie szło. Zresztą to chyba było do przewidzenia, że większość zespołów przyjedzie do Sosnowca zamurować się i grać z kontry, więc miał Pan pół maja, cały czerwiec i lipiec na odpowiednie treningi, sparingpartnerów i transfery. Jak na razie po grze efektów nie widać.
michaelus

Postprzez Raul75 2008-08-24, 1:50 am

rozwiązać klub; rozpuścić piłkarzy; trenera zlinczować; medale przynać za zasługi krytykom, którzy swoimi cudami potrafią wodę w wino przemienić a Bałeckiego w Torresa. Przemek;szkoda, że tyle postów już napisałeś ale widocznie skończyła ci się wena twórcza. Z pewnością wszyscy piłkarze jak jeden mąż znów poszli do buka i zgaręli niezłą sumkę. A jaka Przemku była stawka? Debile do kwadratu;najlepiej gdybyśmy wpieprzyli każdemu 8:0; awansowali do ekstraklasy a tam po wejściu do rundy eliminacyjej Ligii Mistrzów pokonali Barcelonę. Wtedy może ktoś napisałby dobre słowo o drużynie. A to w piłce już nie można przegrać???
Raul75

Postprzez marcelino 2008-08-24, 6:37 am

Przyznam że nigdy nie wierzyłem w umiejętności "pana od wuefu" Pierścionka. Tak żenującej gry nie ma nawet w okręgówce.Z tym że nigdy nie wrócimy już do ekstraklasy pogodziłem się już dawno. Liczyłem jednak po cichu na awans do nowej I ligi,a tu kapa. Dzień wcześniej koleżanka z pracy z Chorzowa nie mogła iść na swój ukochany Ruch i odstąpiła mi bilety. Wybrałem się z jej mężem na Cichą i oniemiałem. Doping,organizacja klubu i zasobność kasy Ruchu i Zagłębia to po prostu porównanie Mercedesa z Maluchem !!! Najgorsze jest to że że wcześniej zaproponowałem mojemu towarzyszowi rewizytę na Ludowym.Ale będzie wstyd !!!
marcelino

Postprzez STS_1906DG 2008-08-24, 8:40 am

Zagłębie a Ruch nie ma porównania i taka jest przykra prawda. Jeśli chodzi o frekwencję, to jeśli będzie mecz o awans do 1 ligi to może przyjdzie 7 tysięcy ludzi. Jeśli chodzi o doping to nie ma co gadać. Bo tego dopingu praktycznie nie ma. Jeśli tak będziemy dopingować to piłkarze nie będą czuć że mają dla kogo grać. Jeśli doping będzie głośny i oni będą to słyszeć, to będą wiedzieć że nie mogą zawieść takich kibiców.
STS_1906DG

Postprzez Lars 2008-08-24, 8:55 am

Pierscionek palancie spieprzaj stąd!!! wynocha z Sosnowca
idiota bedzie mnie jeszcze obrazał w wywiadzie po meczowym...
obrażasz Moj Klub ktory ma ponad 100lat historii debilu tym jak przygotowujesz zespół do meczu i tym jak zespół prezentuje sie w trakcie meczu.
przegiołes idioto w tym wywiadzie po meczowym juz !
WON !
czlowiek odpowiedzialny za gre NAszego Zagłębia prezentuje nam przez 90' nie moc i bezradnosc oraz zenujacy poziom gry i jeszcze oczekuje ze bedziemy tej zenadzie kibicowac?

wczorajszy mecz poprostu wyprowadzil mnie z rowowagi, od kilku lat kto by nie przyjechal do sosnowca to w najgorszym razie remisuje, bo naszych spala presja Ludowego, to moze nie bedziemy chodzic na wasze mecze i wtedy nie bedzie presji?
idioci...
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2008-08-24, 9:13 am

Przeczytałem wypowiedz Pana Pierscionka i nie powiem ze zwalila mnie z nóg.
My Prawdziwi Kibice Zagłebia w ostatnim czasie za duzo kaze nam sie wybaczac
a za mało otrzymujemy przyjemnosci w postaci zwycięstw, awansów itd, itp.
Kiedy ktoś w Klubie przysnal i nie wplacil 4.000.- zł do Komisji Odwoławczej
slyszelismy głosno iz AWANSUJEMY w czasie 1 sezonu. My Kibice trzymamy sie
tego ze AWANSUJEMY a tym samym kazda porazka BOLI, DENERWUJE tym bardziej
na LUDOWYM.
Co sie zas tyczy kibiców - Zagłebie mam kibiców w całej Polsce, nie tylko w Sosnowcu
mysle Panie trenerze ze zauwazyl Pan iz w Warszawie wcale nie mała liczba kibiców
sympatyzuje z Zagłebiem.
Po prostu nasz atak gra malo skutecznie - srednia 1 bramka na mecz - nasi napastnicy
nie pomagaja druzynie, aby strzelic bramki w pierwszej czesci meczu a tym samym
druzynie gra sie łatwiej o tym Prawdziwi Kibice wiemy. Brak bramek denerwuje nawet
tych najwierniejszych co nie oznacza sie odwrocili od Zagłebia, po prostu przezywają
stres, obawa a czy AWANSUJEMY.
Jestem przekonany, ze my Zagłebiacy jestesmy bardzo mocno przywiazani do DRUZYNY - mowienie ze szkodzimy Klubowi jest krzywdzące, moze jestesmy wymagającymi Kibicami a to zupełnie inna sprawa. To nsą 3 pkt stracone ktorych Pan trener nam nigdy nie odda.
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Lars 2008-08-24, 9:29 am

piersionek, ty to sobie mozesz brac kazda porazke na siebie, ty nie prowadzisz zespołu A-klasowego, tylko Zagłebie Sosnowiec, kto wogole ci na to pozwolił?
myslalem gosciu ze moze masz przynajmniej troche przyzwoitosci i prezentujesz jakis poziom, klase, a ty jestes dnem. wszyscy widzimy ze 2 liga cie przerosła, nie masz pojecia o taktyce, o prowadzeniu zawodowej druzyny, bo moze z amatorami z Vtej ligi szło ci lepiej, chociaz wynikow tez nie miałes. a swojej niemocy nieudaczniku nie bedziesz usprawiedliwiał oceniając kibiców i obrażając ich.
nawet kowalik nigdy mi tak nie podniosl cisnienia...kolejny prostaczek udający inteligenta bo skonczył niby wielki awf i uwaza sie za bog wie kogo...a cala reszta to frajernia, narąbane prostaki na stadionie,
apropos tego ostatniego, kiedy ochrona przestanie wpuszczac pijanych jak bela na stadion? coraz czesciej widze ze takie osoby zostają na zewnatrz, jednak mimo to i tak w dalszym ciagu wchodzi ogromna ilosc ludzi ktorzy nie beda potem nawet pamietac meczu,nie czepiam sie tu ludzi po piwku czy dwoch, tylko tych po 7-8

pozdro dla normanych
Lars

Postprzez OLiver 2008-08-24, 9:32 am

Moze pan trener nie chce grac przy publicznosci,niech powie to pewnie niektorzy wezma sobie to do serca i nie bede przychodzic na mecz.A to co wczoraj widzialem ,mozna nazwac ,ze jezeli sie nic sie nie zmieni w grze to co w druga sobote bedzie "Sosnowiecka Noc Kabaretowa"-zenada i nic wiecej,zeby sie pilkarze o siebie potykali ,takie rzeczy tylko u nas w Sosnowca.Warto przyjsc na Ludowy by sie posmiac!!
OLiver

Postprzez Liberał 2008-08-24, 9:39 am

A ja uważam, że to właśnie niektórzy kibice pokazują żenadę. Czego oni oczekują, że 6 naszych zawodników w ataku rozje**** w pył 10 broniących sie przed polem karnym rywali?!
Życzę tym osobom trochę realizmu i obiektywizmu w ich obserwacjach. Zagłębie ciągle miało piłkę starało sie ja rozgrywać a nie grać na hura czyli długa piła i biegniemy. Na początku meczu ktoś próbował robić doping a na drugą połowę słyszałem tylko wstawionego kolesia, który nie wymawiając r i sepleniąc starał sobie poradzić z wymową kujwa i wypiejdalac. Jedyny pozytywny aspekt w dopingu a raczej jego braku, że nikt nie próbował obrażać czarnoskórego zawdonika gości bo to już by była najwyższa skala żenady ze strony trybun . Trzeba sobie uświadomić, że straciliśmy głupią bramke ( zdarza sie najlepszym ) i przez resztę meczu zawodnicy starali sie odmienić wynik ale co zrobic jak przeciwnik zamurował sie pod bramką. Jakbyśmy strzelili te dwie sytuacje z kilkunastu to by wszyscy mówili, że niewiadomo jak dominowaliśmy itp.
Liberał

Postprzez Lars 2008-08-24, 9:47 am

Liberał napisał(a):A ja uważam, że to właśnie niektórzy kibice pokazują żenadę. Czego oni oczekują, że 6 naszych zawodników w ataku rozje**** w pył 10 broniących sie przed polem karnym rywali?!
Życzę tym osobom trochę realizmu i obiektywizmu w ich obserwacjach. Zagłębie ciągle miało piłkę starało sie ja rozgrywać a nie grać na hura czyli długa piła i biegniemy. Na początku meczu ktoś próbował robić doping a na drugą połowę słyszałem tylko wstawionego kolesia, który nie wymawiając r i sepleniąc starał sobie poradzić z wymową kujwa i wypiejdalac. Jedyny pozytywny aspekt w dopingu a raczej jego braku, że nikt nie próbował obrażać czarnoskórego zawdonika gości bo to już by była najwyższa skala żenady ze strony trybun . Trzeba sobie uświadomić, że straciliśmy głupią bramke ( zdarza sie najlepszym ) i przez resztę meczu zawodnicy starali sie odmienić wynik ale co zrobic jak przeciwnik zamurował sie pod bramką. Jakbyśmy strzelili te dwie sytuacje z kilkunastu to by wszyscy mówili, że niewiadomo jak dominowaliśmy itp.

mecz trwa po to 90' żeby miec czas na to by odrobic ewentualną stratę, jednakze w naszym przypadku nawet gdyby grac 240' to i tak bramka nie padłaby bo nasz trener zbudowal sklad z zawodnikow majacych czesto problem nawet z przyjeciem pilki, w dodatku na kazdy mecz jest przyjeta ta sama 'taktyka' czyli bicie glową w mur, wystarczylo by 3 razy zagrac z klepki, podac do boku, wrzucic i juz by byly wieksze efekty, a to o czym przed chwila napisalem jest najbardziej prymitywna taktyką...no niestety nasz inteligenty trener zlalazł jeszcze bardziej prymitywną - środkiem głową w mur.
Lars

Postprzez hellboyek 2008-08-24, 10:02 am

hellboyek

Postprzez gregor 2008-08-24, 10:06 am

panowie przemawia przez was gorycz porażki i nikt z nas nie ma świeżego spojrzenia na tą drużynę . Zagłębie to nie jest JUVENTUS ,przypomnę tylko że po spadku , nie opuścił tej drużyny żaden grajek .Nam się wmawia że mamy mocny zespół , ale fakty są takie że że mamy słaby zespół , aby walczyć o extraklasę , słabych trenerów , cienkich działaczy .
BIDA w każdym znaczeniu tegoż słowa ,spogląda w nas na każdym kroku .
Przykro że to nasz klub dostaje po D U P I E na każdej linii , od organizacji klubu zaczynając
gregor

Postprzez damian_2006 2008-08-24, 10:20 am

Taak wywalajmy trenera co miesiac ,moze rozliczymy go po 1 rundzie ,podobno nie wazne jak sie zaczyna tylko wazne jak sie konczy.Chyba nie wierzyliscie ze wygramy kazdy mecz?Moze sie trafic slabszy dzien jakos po meczu z Rakowem byly zachwyty jak to oni nie graja a teraz przegrali i odrazu ze w okregowce graja lepiej
damian_2006

Postprzez Blajpios 2008-08-24, 10:21 am

Cóż. Na pewno w jakiejś mierze nieszczęśliwa była wypowiedź trenera. Jeszcze nie za wiele osiągnął sukcesów, by być mentorem; zaskakująco też ta wypowiedź brzmi wobec jeszcze sprzed tygodnia wychwalań kibiców - powstaje pytanie, czy były to prawdziwe pochwały? Natomiast na pewno za wiele rzeczy, wierność, kibicom należy się ten szacunek, o którym jeszcze niedawno mówił... Teraz jakby w ogóle tego nie było.
Tyle tylko - że również miał znaczące racje w tym, co mówił. Chyba nie bardzo należą się te pochwały kibicom za samouwielbienie - co kontrastuje z tym, co sami poniekąd widzą krytykując np. swoją organizację dopingu. Nie należą się pochwały za skrajną emocjonalność, która dyktuje z tygodnia na tydzień jeszcze bardziej przeciwstawne opinie niż te, które P. Pierścionek wyraził co do kibiców. W końcu - na pewno nie należą się takie samouwielbienia wobec sytuacji naprawdę żenujących steków wyzwisk, których zawiedzione emocje bynajmniej do końca nie tłumaczą; wydaje się też, iż rację miał trener, co do zaskakująco licznych w zagłębiowskim obozie "kibiców porażki", pochodzących z regionu, którzy jakby kompleksy leczyli: nie mogą wyjść poza zaklęty krąg przekonań, że na pewno musi być klęska, g..., nasi nie potrafią, zgnoić trzeba własnych, bo i tak nie wierzymy, że cokolwiek się u nas osiągnie....
Tak więc, moim zdaniem - chyba po obu stronach puściły nerwy, niepotrzebnie zresztą... Mam zaś przy tym nadzieję przede wszystkim - prócz tego, że wyciszą się te nadmierne emocje - że P. Pierścionek nie da się "zapętlić" w tych żalach i nie da się "zamknąć w pyskówkach"; trzeba zrozumieć, że nawet skrajnie niesprawiedliwe oceny, niesłusznie rzucane wyzwiska, to jest rzecz, obok której trzeba pójść obok. Cel - sukcesy ekstraklasy jest zbyt wielki a droga do niego wymaga "nie wpadnięcia w pułapkę pyskówek wobec doznanych niesprawiedliwo.ci". Podobnie - w wypadku skrajnych ocen, które płyną z przywiązania, zawiedzionych emocji; w tym wypadku nawet z jakąś wdzięcznością i szacunkiem wobec tych ludzi trzeba przyjąć stan faktyczny a nie dać sobie odebrać animuszu. Do zwycięstw w ekstraklasie jeszcze długa droga i nie można utknąć na tym etapie, Panie Trenerze! Do tego też trzeba: wszechstronnego rozwoju, trzeba umiejętności przyjmowania słusznej krytyki choćby nie najszczęśliwiej podanej, trzeba także umiejętności rozumienia przywiązań kibiców nawet w trudnych chwilach, nie mówiąc i o umiejętności przechodzenia obok zawiści i niesprawiedliwości.
Blajpios

Postprzez PawełK 2008-08-24, 10:27 am

Przemek26 napisał(a):A propo. Pytanie do Adasia bądź Pawła K. Czy koszulkę z wylosowanego karnetu można odebrac w tygodniu , czy nieodebrana dziś po meczu przepada??

Można odebrać w tygodniu.
PawełK
pyszałek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna