Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Mathof 2008-08-03, 4:28 pm

Tam maja ambicje żeby wyjść wyżej niz sprzedaż kuraków ..hehe.. wiem że to nie jest śmieszne ale to śmiech przez łzy.
Mathof

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2008-08-03, 6:09 pm

Przyszłość Zagłebia widzę w pozyskaniu solidnego SPONSORA/Własciciela w
przeciwnym razie bedziemy sie obijac o II a moze I lige i to wszystko. Gdyby
nasz Klub prowadził działalność gospodarcza - mial troszke kapitału a na terenie
Zagłebia Dabrowskiego i dalej w strone Czestochowy, Olkusza itd mial swoich
Zagłebiowskich 15 STACJI BENZYNOWYCH - to jestem spokojny o budzet o Klub
i mogłbym myslec ze bedziemy w OE.
Przed naszym najblizszym przeciwnikiem moze powstac szansa jaka mieli w
Czestochowie zawodnicy jak Skrzypek, Magiera kiedy Raków gral w OE. Podobno
Abramowicz ma ulokowac swoje pieniadze w przemysł hutniczy kupujac HUTE CZESTO
CHOWA a tym samym zamierza kuoic jeden Klub Pilkarski w Polsce.
Jestem przekonany iz wybudowanie Hotelu w poblizu LUDOWEGO to mało, b.mało
z całym szacunkiem dla obecnego Własciciela. To musi byc kilkadziesiąt milionów
w skali roku na rzecz Klubu. Mam nadzieje ze taki ktos znajdzie sie.
A teraz ewentualność z nizszej półki - otóz mam Klienta w Sosnowcu - firma z
udziałem kapitału włoskiego, to nie jest poprzedni własciciel, postawilem pytanie
wprost czy w moim miescie są 4 firmy które mogłyby wyłozyc w skali roku 4 mil.
odpowiedz jednoznaczna TAK SA tylko musza CHCIEC , nie ma checi, nie ma zaiteresowania footbalem, musi znalezc sie SWIR FOOTBALOWY ktory wyłozy KASE.
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez kret75 2008-08-03, 6:27 pm

Panie Tadeuszu tylko nie stacje benzynowe (afera paliwowa), dopiero Zagłębie wyszło z afery korupcyjnej!
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez Bartos 2008-08-03, 6:34 pm

Szatan cos mowil kiedys o jakims hotelu, ktory mialby stworzyc specjalnie dla Zagłębia ... z którego Zagłębie miało by czerpać stałe zyski
pomysl wcale nie glupi ... ale jakoś nie ufam Szatanowi
Jeśli go nie stać na wiecej niż 600 tys zl na Zagłębie to jak ma wybudować hotel - bo taka inwestycja to conajmniej kilka (najprawdopodobniej kilkanascie) milionow zł
Bartos

Postprzez OLiver 2008-08-04, 7:51 pm

Jak podaje GW nie bedzie satelity z Czarnym Sosnowiec.Troche to smutne bo ile razy to slyszelismy ,ze w Sosnowcu ma powstac szkolka pilkarska.W takim razie gdzie mlodzi maja grac,jak w takim klubie jak Zaglebie S-c moze nie byc rezerw.W nowej2 lidze jest wymogl 3 mlodych zawodnikow w 11,skad wiec mamy ich brac .....i szkolic ??
OLiver

Postprzez August 2008-08-20, 8:31 am

Co prawda, wyniki osiągnięte w pierwszych meczach mogą napawać optymizmem - mimo iz najtrudniejsi (poza Rakowem) - rywale dopiero przed nami, ale cały czas mnie martwi cisza (nawet brak jakichkolwiek plotek) co do rozmów z potencjalnymi sponsorami. Dla przykładu taka Pogoń ma sporą liczbę sponsorów (sieć Netto ,Polska Żegluga Morska, Zakłady Chemiczne Police,Miasto, Bosman Browar Szczecin). Nawet jeśli nie są to duże kwoty, ale ziarnko do ziarnka... O pozyskiwaniu kolejnych sponsorów słychąc też w Bydgoszczy. Inna sprawa, czy ktoś wie jakie działania prowadzą klubowi marketingowcy? O ile sie nie myle jest zatrudniony w klubie jakiś Dyrektor od marketingu o nazwisku bodajże Kręgiel. Oaz o gściu słyszałem jak podawano w gazecie nazwisa osób z klubu jadących na ME. W każdym razie mam adzieję, że Pan Dyrektor też włączy się w akcję plakatowania miasta.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez AdrianDG 2008-08-20, 1:47 pm

no właczył się w akcje , prosi ludzi aby porozwieszali plakaty na mecz

Marketing ze ho ho
AdrianDG

Postprzez Misaki 2008-08-20, 6:28 pm

Zamiast pustego miejsca można było dać chociaż logo Polskiego Czerwonego Krzyża czy coś innego wtedy przynajmniej jakiś prestiż by był a tak to jest jedynie świadectwo nieudolności działaczy.
Misaki

Postprzez OLiver 2008-08-20, 6:36 pm

Mozna by tez na koszulkach promowac nasze miasto Sosnowiec,skoro jak narazie nie ma loga zadnej firmy (moze w krotce sie pojawi).
OLiver

Postprzez Misaki 2008-08-20, 9:19 pm

a tutaj GKS Katowice prowadzi swój marketing w Dąbrowie Górniczej. Czemu pytam się to Zagłębie Sosnowiec nie współpracuje z Nemo tylko GKS? Jakoś Katowice potrafią prowadzić marketing i to nie na swoim terenie a to co u nas to jest żenada.

http://gieksa.naszemiasto.pl/
Misaki

Postprzez Raul75 2008-08-20, 10:25 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Przyszłość Zagłebia widzę w pozyskaniu solidnego SPONSORA/Własciciela w
przeciwnym razie bedziemy sie obijac o II a moze I lige i to wszystko. Gdyby
nasz Klub prowadził działalność gospodarcza - mial troszke kapitału a na terenie
Zagłebia Dabrowskiego i dalej w strone Czestochowy, Olkusza itd mial swoich
Zagłebiowskich 15 STACJI BENZYNOWYCH - to jestem spokojny o budzet o Klub
i mogłbym myslec ze bedziemy w OE.
Przed naszym najblizszym przeciwnikiem moze powstac szansa jaka mieli w
Czestochowie zawodnicy jak Skrzypek, Magiera kiedy Raków gral w OE. Podobno
Abramowicz ma ulokowac swoje pieniadze w przemysł hutniczy kupujac HUTE CZESTO
CHOWA a tym samym zamierza kuoic jeden Klub Pilkarski w Polsce.
Jestem przekonany iz wybudowanie Hotelu w poblizu LUDOWEGO to mało, b.mało
z całym szacunkiem dla obecnego Własciciela. To musi byc kilkadziesiąt milionów
w skali roku na rzecz Klubu. Mam nadzieje ze taki ktos znajdzie sie.
A teraz ewentualność z nizszej półki - otóz mam Klienta w Sosnowcu - firma z
udziałem kapitału włoskiego, to nie jest poprzedni własciciel, postawilem pytanie
wprost czy w moim miescie są 4 firmy które mogłyby wyłozyc w skali roku 4 mil.
odpowiedz jednoznaczna TAK SA tylko musza CHCIEC , nie ma checi, nie ma zaiteresowania footbalem, musi znalezc sie SWIR FOOTBALOWY ktory wyłozy KASE.
Pozdrawiam Tadeusz

Tadek; bądź realistą! 99% klubów w Polsce boryka się z takimi problemami jak my. Brak kasy czyli brak sponsora bierze się z tego, że futbol nie jest dochodowym jak na razie interesem. Póki co cieszmy się tym, że po spadku 2 klasy niżej ktoś nie pozwolił na rozsypkę i wyprzedaż zawodników. Niech się nikomu nie wydaje,że nagle znajdzie się ktoś, kto lekką ręką da parę milionów na nasz klub. Więcej realizmu dla krytyków, bo wydaje mi się, że niektórzy zapominają o przeszłości.
Raul75

Postprzez tomi2509 2008-08-20, 10:36 pm

ciekawie . widze ze profesjonalizm z kazdej strony zarowno z klubu jak i z miasta. po co nam sport???

http://www.sosnowiec.info.pl/informacje ... ,1,4,12711
tomi2509

Postprzez Raul75 2008-08-20, 10:40 pm

Juszczak: Celem Zagłębia jest awans

INNY SCENARIUSZ NIE JEST BRANY POD UWAGĘ

Wiele drużyn nie może się podnieść po spadku do niższej klasy rozgrywkowej, nie mówiąc już o karnej degradacji o dwie ligi, jaką zaliczyło Zagłębie Sosnowiec. Jak wygląda krajobraz po spadku w Sosnowcu? Drugi trener sosnowieckiego klubu, Gerard Juszczak, uważa że początek jest dobry. A ma być jeszcze lepiej...

FUTBOL.PL: - Zagłębie zaliczyło dość bolesny upadek. Z ekstraklasy zostaliście zdegradowani aż o dwie klasy rozgrywkowe. Początek sezonu macie dość udany, dwa zwycięstwa i remis w ostatnim meczu z Elaną Toruń.
GERARD JUSZCZAK: - Na pewno spadek aż o dwie klasy boli, jednak za błędy poprzedników trzeba cierpieć. Prezesi zadbali już o to, aby w klubie nie było nikogo z "brudnymi" rękami i teraz budujemy nowe Zagłębie i jego dobry wizerunek. Początek na pewno jest udany, chociaż ciążyły na nas cztery ujemne punkty, ale cel mamy jeden - awans.

- Do zamieszania związanego ze składem ekstraklasy na najbliższy sezon przez chwilę włączyło się Zagłębie Sosnowiec. Liczyliście na kasację wyroku degradującego ten klub do drugiej ligi. Jak donoszą media, klub nie wniósł obowiązkowej opłaty przy składaniu odwołania. Trudno wobec tego było liczyć, że sprawa sosnowiczan powróci na wokandę.
- W tej sprawie nie chciałbym się wypowiadać. Od tego jest rzecznik klubu. Ja jestem człowiekiem od pracy z drużyną i odpowiadam tylko za sprawy z nią związane.

- Zagłębie rozpoczęło batalię o awans do pierwszej ligi. Jakie argumenty przemawiają za tym, że duet Pierścionek - Juszczak rozpocznie marsz w górę ku ekstraklasie?
- Tworzymy z Piotrem Pierścionkiem parę młodych trenerów, którzy chcą być coraz lepsi, kochają wygrywać i pracują z wielką pasją. Wierzymy, w to co robimy, więc efekty przyjść muszą.

- W zespole po spadku aż o dwie klasy rozgrywkowe, dość niespodziewanie nie doszło do większych roszad kadrowych. Kto będzie wiódł prym w kadrze Zagłębia Sosnowiec w tym sezonie?
- Trzeba tutaj powiedzieć, że jednak kilku graczy nas opuściło. Jednak dzięki staraniom prezesów i właściciela klubu, kilku kluczowych udało się zatrzymać. Mowa tu choćby o Kłodzie, Bałeckim, Łuczywku czy Cygnarze. Trudno doszukiwać się lidera w kadrze naszego zespołu, chcemy aby nasza zdolna młodzież uczyła się właśnie od tych doświadczonych graczy. Siłą Zagłębia ma być drużyna.

- Jest pan autorem pomysłu sprowadzenia do Zagłębia dwóch piłkarzy Wisły Kraków, Pawła Smółki i Radosława Jacka. Obaj pomyślnie przeszli testy i są w kadrze pierwszego zespołu.
- Myślę że ten pomysł gdzieś tam się zrodził w wyniku rozmów z Piotrkiem Pierścionkiem. Znam tych zawodników od dawna i daliśmy im szansę, którą wykorzystali. Teraz mają za zadanie spłacić kredyt zaufania dobrą grą na boisku.

- Kogo upatruje pan jako faworytów bieżących rozgrywek? Druga liga to obecnie kilka naprawdę znanych klubów: Pogoń Szczecin, Zawisza Bydgoszcz, Miedź Legnica, Raków Częstochowa. Przodują w rozgrywkach po czterech kolejkach drużyny z Królewskiej Woli i Janikowa.
- W roli faworytów widziałbym Pogoń Szczecin, klub z dużym budżetem. Może Gawin Królewska Wola, Kluczbork no i oczywiście Zagłębie. Trzeba jednak pamiętać, że kilka drużyn nie będzie grało otwartego futbolu - skupiając się na defensywie, może odbierać punkty faworytom. Mam nadzieję, że będzie to dla nas udany sezon i zakończymy go na premiowanym awansem miejscu.

Rozmawiał: Piotr Kwiecie

źródło: futbol.pl
Raul75

Postprzez novack 2008-08-21, 2:06 pm

Krzysztof Szatan: Radni sr...ą w swoje gniazdo!
Janusz Lewanda
Wiceprezydent Sosnowca, Zbigniew Jaskiernia na wniosek radnych z Komisji Kultury i Sportu Rady Miejskiej w Sosnowcu zmniejszył wysokość 16 stypendiów sportowych piłkarzy Zagłębia z 2.500 zł do 2.000 zł.

Wniosek był jeszcze bardziej restrykcyjny - proponował zmniejszenie wysokości stypendium o 1.000 zł i przeznaczenie uzyskanych w ten sposób pieniędzy na podwyższenie stypendiów dla lekkoatletów MKS MOS Płomień i dla piłkarzy ręcznych Górnika Sosnowiec, o których służby prezydenckie w ogóle zapomniały podczas przyznawania stypendiów.

Tylko dzięki zdecydowanej postawie radnego Jacka Kazimierczaka nie doszło podczas dzisiejszego posiedzenia Komisji Kultury i Sportu do złożenia wniosku o obniżenie stypendiów o kolejne 500 zł, co w sumie dałoby zredukowanie stypendiów piłkarzy o proponowane wcześniej 1.000 zł.

Wiadomość o zmniejszeniu stypendiów piłkarzy wzburzyła właściciela klubu, Krzysztofa Szatana, który dla sosnowiec.info.pl powiedział:
- Czy można się dziwić działaniom PKOl, PZPN itd. w stosunku do Zagłębia, jeśli radni Sosnowca sr..ą w swoje gniazdo?! Jak mamy znaleźć sponsora dla klubu, jeśli nie mamy poparcia Miasta?! Utrzymuję klub ze swojej kasy, ale nie wiem jak długo jeszcze. Liczę na pomoc Miasta, a tymczasem radni rzucają mi kłody pod nogi. Popatrzcie panowie radni jak inne miasta pomagają swoim klubom, weźcie z nich przykład. Przecież nie możemy dopuścić do tego, by Zagłębie zgasło jak Płomień!

Zdegustowany zmniejszeniem stypendiów piłkarzy Zagłębia jest też przewodniczący Komisji Kultury i Sportu Rady Miejskiej w Sosnowcu, Maciej Adamiec. - Takie wnioski, jak ten o zmniejszenie stypendiów piłkarzy Zagłębia, formułują i popierają radni, którzy są oderwani od realiów sosnowieckiego sportu - powiedział dla sosnowiec.info.pl Maciej Adamiec.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez OLiver 2008-08-21, 2:30 pm

Cos czuje ze po tym artykule w sobote mozemy sie nieco rozczarowac gra Zaglebia.Sosnowiec to takie miasto ,w ktorym rzadza sami debile ,niszcza wszystko ,w glowie im tylko szermierka(budowa hali) i hokej ( tu jest duzy sponsor wiec problemow nie ma),a pilka nozna ,nie ma sponsora ,stadion beznadziejny wiec po co kase wydawac ,najlepiej zniszczyc.Oby tylko pilka nozna i nasz klub nie upadl jak Płomien.!!.
OLiver

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna