Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez PawełK 2008-07-01, 1:24 pm

kanel napisał(a):Drużyna Cracovi ,Stal Rzeszów, miały stroje tej firmy nie wiem czy dalszym ciągu ubiera ich firma Vigo!

Ubiera ich firma Zina, natomiast w strojach Vigo gra Resovia Rzeszów.
PawełK
pyszałek

Postprzez Raul75 2008-07-01, 1:28 pm

szkoda kasy na Pume, Nike czy inne adidasy, bo trudno chyba liczyc na zainteresowanie tych firm sponsoringiem naszej ekipy. Same stroje nie zagrają choćby były przytotowywane przez NASA. Dobrze przynajmniej, że w końcu jakieś ruchy transferowe się odbyły i na stronie też w końcu zmiany. Ciekaw jestem w jakiej formie byłby Berek, bo od tego w gruncie rzeczy zależy jego przydatność dla drużyny. Czy rzecznik skoro się już pojawił może powiedzieć jak wyglądają sprawy umów pozostałych pilkarzy? Berliński, Bednar, Kłoda,Marek i inni?
Raul75

Postprzez adas 2008-07-01, 1:38 pm

Raul75 napisał(a):szkoda kasy na Pume, Nike czy inne adidasy, bo trudno chyba liczyc na zainteresowanie tych firm sponsoringiem naszej ekipy. Same stroje nie zagrają choćby były przytotowywane przez NASA. Dobrze przynajmniej, że w końcu jakieś ruchy transferowe się odbyły i na stronie też w końcu zmiany. Ciekaw jestem w jakiej formie byłby Berek, bo od tego w gruncie rzeczy zależy jego przydatność dla drużyny. Czy rzecznik skoro się już pojawił może powiedzieć jak wyglądają sprawy umów pozostałych pilkarzy? Berliński, Bednar, Kłoda,Marek i inni?
Może. Wróciłem z urlopu właśnie. Berliński ma ważny kontrakt, podobnie jak Marek. Bednarowi, Kłodzie i Hosiciowi kontrakty się skończyły wczoraj i już nie są naszymi zawodnikami, niemniej jednak prowadzone są rozmowy z Kłodą i Hosiciem.
adas

Postprzez kriss68 2008-07-01, 1:57 pm

Berek do Zagłębia brawo !!! pamiętamy świetny sezon 06/07 13- asyst i 6- bramek . Dziwię sie że zwolniono go pierwszej rundzie w I lidze / mimo 3- asyst i gola/ bo od tego momentu rzuty rożne !! i wolne to była tragedia + Pach jako playmaker. Doświadczenie przyda sie na tym szczeblu rozgrywek.
kriss68

Postprzez August 2008-07-01, 2:27 pm

adas napisał(a):
August napisał(a):No to Waldkowi Włosowiczowi pewnie skończyła się prowizja za dostarczanie sprzętu do klubu
A co taki news wnosi do tematu? Chciałeś być w stosunku do Waldka złośliwy? Jak mnie wk......... tego typu posty. Waldek nie dostarczał sprzętu Legea klubowi.

Mówiąc, czy raczej pisząc szczerze owszem. Nie zapomnę jak gość przyjechał do nas bodajże z Pniewami i nie ukrywał publicznie radości, że wszystko się w Sosnowcu wali. A wracając do meritum, czy są prowadzone jekies rozmowy z Bendarem ?
August

Postprzez Mr. M 2008-07-01, 5:31 pm

adas napisał(a):
August napisał(a):No to Waldkowi Włosowiczowi pewnie skończyła się prowizja za dostarczanie sprzętu do klubu
A co taki news wnosi do tematu? Chciałeś być w stosunku do Waldka złośliwy? Jak mnie wk......... tego typu posty. Waldek nie dostarczał sprzętu Legea klubowi.

Odskakując trochę od tematu. Adaś jako rzecznik prasowy klubu powinieneś się na miłość boską trochę kontrolować. Nie zapominaj, że jesteś najbardziej medialnym (widocznym) przedstawicielem, reprezentatnem klubu na zewnątrz i Twoje wypowidzi powinny być bardziej stonowane.

Dobra rada: wiem z autopsji że to trudne ale postaraj się odpowiadać bardziej dyplomatycznie nawet jeśli emocje Cię ponoszą.

Pozdrawiam.

[ Dodano: 2008-07-01, 8:11 pm ]
Po trzech latach Vladimír Bednár może wrócić do drużyny z al. Piłsudskiego. We wtorek wziął udział w treningu Widzewa.

Słowak występował w łódzkim zespole w sezonie 2004/2005, kiedy ten grał w drugiej lidze. 28-letni Bednár rozegrał wtedy 19 meczów, tylko w jednym z nich nie wyszedł w podstawowym składzie. Wyróżniał się przede wszystkim szybkością.

W ostatnim sezonie grający po prawej stronie boiska - w obronie bądź pomocy - piłkarz występował w Zagłębiu Sosnowiec. Był podstawowym graczem drużyny tej drużyny - zagrał w 24 spotkaniach, zdobył dwa gole. - Od poniedziałku nie mam pracy, bo skończył mi się kontrakt z Zagłębiem - mówi. Nowy klub nie musi więc za niego płacić. Czy będzie nim Widzew? Słowak bardzo chciałby wrócić swojego pierwszego w Polsce klubu, do którego trafił ze Slovana Bratysława. Tym bardziej, że w Łodzi poznał obecną żonę. Ale czy Bednára w składzie swojej drużyny widzi trener Waldemar Fornalik? - Nie znałem go osobiście, ale z boisk ekstraklasy tak - przyznaje szkoleniowiec. - Skoro z nami trenuje, to znaczy, że ma szansę, by zostać w Widzewie.

więcej na: http://www.90minut.pl/news.php?id=745301
Mr. M

Postprzez kriss68 2008-07-01, 7:48 pm

Z tego co pamiętam to Adaś na forum występuje jako kibic a nie rzecznik prasowy i zgadzam sie z nim że nic nie wnoszące posty to do kosza.
kriss68

Postprzez August 2008-07-01, 8:33 pm

Zamiast zajmować się nic nie wnoszącymi postami, warto się dowiedzieć, że:

Najlepszy strzelec Naprzodu Jędrzejów Krzysztof Myśliwy podpisał kontrakt z Zagłębiem Sosnowiec.

- Działacze Zagłębia obserwowali mnie na dwóch meczach w Jędrzejowie. Zaprosili mnie na sparing z Zagłębiem Lubin, który zremisowaliśmy 2-2. Ja zdobyłem bramkę i wypracowałem karnego. Dziś podpisałem roczny kontrakt. Jestem zadowolony z warunków, będę grał w dobrym zespole i mam nadzieję, że będę równie skuteczny jak w Jędrzejowie - powiedział Krzysztof Myśliwy.

źródło: Echo Dnia
http://www.90minut.pl/news.php?id=745408
August

Postprzez django 2008-07-01, 8:50 pm

Przeprowadzone do tej pory transfery wyglądają ciekawie. Po CV Gostomskiego (reprezentacje młodzieżowe, staże w Premier League) widać, że to zdolny i dobry bramkarz. Myśliwy zna trzecią ligę i 12 bramek w poprzednim sezonie oznacza, że się w niej sprawdził. Kto wie, czy jeżeli w Zagłębiu nie znajdzie się ktoś, kto będzie mu dogrywał dobre piłki w pole karne, nie strzeli ich więcej. To mógłby być Berek, ale nie wiem czy w obecnej formie. Przy całej sympatii do tego piłkarza, widać, że jest już u schyłku kariery i raczej powinien myśleć o emeryturze.
django

Postprzez kret75 2008-07-01, 8:54 pm

Powrót Berka?
http://www.sosnowiec.info.pl/sport/pilk ... ,1,4,12388

"- Podchodzę do tego bardzo spokojnie. Nie lubię załatwiać spraw na odległość, ale obiecałem, że dam znać za 2-3 dni. W końcu już trwa sezon przygotowawczy. Mam swoje lata, rodzinę na utrzymaniu, nie chcę niczego na siłę udowadniać. Mawia się, że nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki, ale jak ja postąpię pokaże czas... Szczerze mówiąc, myślę bardziej nad tym co będę robił po karierze piłkarskiej, dlatego pojawiła się opcja prowadzenia dla Zagłębia scoutingu. Jednak nie chcę się deklarować, wszystko może się zdarzyć i na pewno podejmę decyzję do końca tego tygodnia - tłumaczy Jacek Berensztajn."

"Trener sosnowiczan nie ukrywa, iż przydałby się w zespole tak doświadczony zawodnik. - Jest to gracz, którego charakteryzuje świetny przegląd pola. Na pewno byłby on cennym nabytkiem, choćby z prostej przyczyny, iż młodzi zawodnicy mieliby od kogo się uczyć - podsumował Piotr Pierścionek."
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez Raul75 2008-07-01, 11:45 pm

no i dobrze. po klilku tygodniach niepewności i duuużych wątpilwości wraca nadzieja na krótki pobyt w III lidze. Mam nadzieję, że z naszym, kibicowskim optymizmem powiązana będzie polityka klubu. Dajcie nam szansę i wiarę w tą nową drużynę na powtórny awans na najwyższe szczyty biednej polskiej piłki.

[ Dodano: 2008-07-02, 1:13 am ]
a Berek ,tylko w formie nie spod grilla, jak najbardziej !
Raul75

Postprzez August 2008-07-02, 7:22 am

Posunięcie z Berkiem wydaje się być bardzo dobre. Myślę, że doświadczenie i umiejetności Berensztajna spokojnie wystarczą. No i pomysł ze skautingiem - przedni !
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Przemek26 2008-07-03, 12:53 pm

A co jest ze Sławkiem Pachem?
On jest jeszcze w kadrze Zagłębia, bo szczerze mówiąc Jego osoba gdzieś mi uciekła?
Przemek26

Postprzez August 2008-07-03, 1:19 pm

Pach , o ile pamiętam, rozwiązał kontrakt z klubem jeszcze kwietniu czy jakoś tak.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez novack 2008-07-03, 2:27 pm

Z dniem 1 lipca wolnymi zawodnikami zostali: Dżenan Hosić, Marcin Komorowski, Arkadiusz Kłoda oraz Vladimir Bednar. - Do dnia wczorajszego trwały rozmowy, niestety nie doszliśmy do konsensusu. Wszyscy ci gracze mają teraz wolną rękę w poszukaniu nowego pracodawcy - mówi rzecznik prasowy Zagłębia Sosnowiec, Adam Makar.

Szkoda, iż nie udało się zatrzymać kapitana i podpory sosnowieckiej obrony, lecz na pewno nie było to łatwe zadanie, gdyż Hosić dysponuje umiejętnościami pierwszo-ligowymi. Nie ma wątpliwości, że cała czwórka raczej bez problemów znajdzie sobie miejsce w składach drużyn z wyższych lig. Na pewno też, oprócz aspiracji sportowych, nie małe znaczenie mają sprawy finansowe, gdyż w Sosnowcu szykują się cięcia w kontraktach zawodników.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna