Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez damian_2006 2008-05-25, 11:27 am

tu chodzi zeby mlodych pilkarzy dawac do Sarmacji na wypozyczenie ,aby sie ogrywali i skorzysta tez na tym Sarmacia bo bedzie miec dobrych grajkow.
damian_2006

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2008-05-25, 1:00 pm

To nie do konca jest tak, ale przy okazji mlodych pilkarzy otóz wczoraj
wlaczylem TVS (Silasian TV) i dowiedzialem sie, ze trampkarze Zaglebia
Sosnowiec wygrali turniej w Katowicach.
Ja mysle sobie tak, ze ta wspolpraca z Sarmacja to przedewszystkim
oszczednosci finansowe dla Zaglebia a porzytek dla Sarmacji w postaci
mlodych zawodnikow, ktorzy w kazdej chwili moga wrocic do Sosnowca.
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez django 2008-05-25, 2:01 pm

Jeszcze może być tak, że za rok będziemy grać z Sarmacją mecze przyjaźni w IV lidze.
django

Postprzez Blajpios 2008-05-25, 2:59 pm

django napisał(a):Jeszcze może być tak, że za rok będziemy grać z Sarmacją mecze przyjaźni w IV lidze.

Dobre. Ale też...
Jeszcze może być tak, mecz przyjaźni w ekstraklasie! Chyba satelickie kluby Feyenoordu, Juve, Realu czy Barcelony, grają nawet w ekstraklasie?! Tak coś mi się obija. Jakkolwiek, to tak "ku pokrzepieniu serc" i rozwadze sensowności pomysłu, o ile rzeczywiście jest on przedstawiany z szacunkiem dla historii, ambicji ludzi tych klubów. Jak najbardziej - "federacja zagłębiowska" może być zyskiem dla wszystkich, wzajemne wsparcie, nawet kilku - przy liderze regionu, Zagłębiu. Coś takiego mogłoby też nawet tyczyć innych dyscyplin niektórych.
Blajpios

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2008-05-25, 4:37 pm

To wszystko co sie dzieje w naszym Zaglebiu TO JEST POWTORKA Z ROZRYWKI
Starsi Wierni Kibice pamietaja ze Kluby Zaglebiowskie jak AKS Niwka, Wojkowice
i inne bardzo mocno wspolpracowaly z naszym Zaglebiem.
Ta forma wspolpracy jest juz nieco przestarzala, to jest model chyba lat gdzies
okolo 70 tych.
Dzisiaj najlepszym i najczesciej stosowanym Satelita jest PIENIADZ, ale okazuje sie
ze nie zawsze przyklad to Londynska Chelsea - Pan Abramowicz nie szczedzi SIANA
ale jednak Puchar Ligi Mistrzow pojechal do Manchesteru.
Ja nie bronie, ja nie krytykuje Pana Sz ale widac ze Facet podjal sie zadania ktore
przerasta Wlasciciela i jego ekipe. Ja mysle ze to nie jest koniec problemow w naszym
Zagebiu, chyba ze wroca Wlosi ze wzmocniona sila, ze ambicja nie pozwoli im pozostawic ich Klub wprowadzony bocznymi drzwiami do OE, dlaczego TAK - bo ten
awans to byl dzielem przypadku, nasza radośc to nie byla taka ktora ja pamietam
przed laty. W naszym Klubie nie przestrzegalo sie i dalej nie przestrzega sie ZLOTEJ
MAKSYMY TIME IS MONEY - i tak bedzie, ze bedziemy czekali kilka lat na moment
az sie cos ruszy w Naszym Klubie nad Brynica.
Wlasnie wczoraj slyszalem w TVS - wypowiedz Burmistrza Bielska Bialej, ktory
juz w tym roku modernizuje Stadion Podbeskidzia - i Oswietlenie plus Podgrzewana
Murawa a okazuje sie ze Kryta Trybune na 1000 osob juz maja - bo musza spelniac
wymogi w razie AWANSU.
Mam taka cicha nadzieje ze znajdzie sie ktos kto bedzie chcial ten Klub porowadzic
profesjonalnie i do Ekstra - Klasy. Wielka szkoda ze Pan Cupial nie zamieszkal
w Sosnowcu tylko w Myslenicach.
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez OLiver 2008-05-25, 4:47 pm

Ja caly czas zyje nadzieja ,ze moze nadejda lepsze dni dla Zaglebia.Przyjdzie sponsor i szybko awansujemy chociaz do 2 ligi ( 1ligi po zmianach).Taki klub tam powinien byc!!!
OLiver

Postprzez Zibi33 2008-05-25, 5:25 pm

Pomysł współpracy z Sarmacją, to szukanie oszczędności.Po prostu nie ma kasy na stworzenie drugiej drużyny Zagłebia,ale jeżeli zawodnikom wypożyczonym do Sarmacji będzie płacić Zagłebie to jest ok,w przeciwnym razie to szukanie frajera.
Zibi33

Postprzez August 2008-05-25, 5:49 pm

Rafał Berliński: Zagłębie to nie Titanic
Rozmawiał Wojciech Todur
32-letni obrońca to dziś najbardziej doświadczony piłkarz Zagłębia, które sparingiem z Polonią zakończyło sezon w ekstraklasie.
Wojciech Todur: Pojawi się Pan na pierwszym treningu po wakacyjnej przerwie?

Rafał Berliński: Zobaczymy po urlopie... Tak naprawdę mój kontrakt jest ważny jeszcze przez najbliższy rok. Jeżeli w Sosnowcu powstanie zespół, który powalczy o awans, to na pewno go wypełnię.

Podpisywał Pan umowę jeszcze w realiach ekstraklasy. Myśli Pan, że klub będzie stać, by płacić Panu tyle samo w trzeciej lidze?

- Nie mam pojęcia. Nikt na ten temat ze mną nie rozmawiał. Chyba każdy chciałby zarabiać więcej niż mniej, i to nie dotyczy przecież tylko piłkarzy. Nie byłbym szczęśliwy, gdyby działacze zaproponowali mi renegocjowanie kontraktu. Jeżeli chcemy się bić o awans, to i pieniądze muszą się znaleźć.

Na razie zespół jest konsekwentnie osłabiany...

- Trenerzy sprawdzają młodych piłkarzy, ale na ile się znam, to wiem, że takim składem tego nie uciągniemy. Czekam na konkretne transfery.

Jaka jest atmosfera w szatni Zagłębia? Czy to taki Titanic, z którego każdy chce uciec?

- Pierwszy raz w życiu doświadczyłem spadku do niższej ligi. Tak, przecież ja wcześniej tylko awansowałem (śmiech)... To nic przyjemnego, zespół się sypie. Ja mam wrażenie, że wielu „odeszło” już po meczu z ŁKS-em, który właściwie przesądził o naszym spadku. Atmosfera w szatni nie jest jednak taka zła - jest kilku piłkarzy, którzy trzymają ten zespół, jak chociażby Tomek Łuczywek czy Tomek Ciesielski. Myślę, że zeszliśmy już na ziemię, i teraz może być tylko lepiej.

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,5243261.html
Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
Puenta: czeski film, nikt nic nie wie.
August

Postprzez gregor 2008-05-25, 9:24 pm

Sam p.Sz. klubu Regionu , z aspiracjami kibiców na EXTRA-ligę nie uciągnie. Tu mus ingerować mają zagłębiowskie miasta plus konkretny sponsoring . Historie typu zróbmy zrzutkę na klub to amatorszczyzna .NAM potrzeba konkretnej strategii , menadżera oraz strategicznego sponsora oraz ludzi chcących "ciorać" by osiągnąć pierwszy krok. Wrocek jest przykładem że władze miasta , jeśli chcą mogą , a nawet wiedzą jak otworzyć miejską kasę , nie mówiąc już o sponsorze.Odnosząc się do pomysłu z Sarmacją , jako klubu satelickiego Zagłębia to sam pomysł nie jest nowy , co zauważył p.Tadeusz. Wisła krakowska miała zawsze pierwszym składzie dwóch może czterech zawodników spoza Wisły , a mimo to i tak wylądowali w II-lidze na kilka sezonów . Reasumując , menadżer z krwi i kości + sponsor z prawdziwego zdarzenia + ludzie klubu chcący sukcesu = wynik .
tymczasem zagłębiowska wiaro
gregor

Postprzez marcelino 2008-05-26, 2:34 am

Z wypowiedzi R.Berlińskiego mozna wywnioskować że nadal nikt nie panuje nad polityką kadrową klubu.Skoro jeszcze nikt nie rozmawiał z nim o jego dalszej grze i finansach,to o czym to świadczy.Chociaż uważam że czas Berlińskiego w Zagłębiu już minął.Trzeba dać szansę młodym wilczkom a nie łowcom kasy,którzy już prochu nie wymyślą.
marcelino

Postprzez django 2008-05-26, 9:57 am

marcelino napisał(a):Chociaż uważam że czas Berlińskiego w Zagłębiu już minął.Trzeba dać szansę młodym wilczkom a nie łowcom kasy,którzy już prochu nie wymyślą.

Uważam, że Berliński jest nam bardziej potrzebny w III lidze niż był w pierwszej. Ma charakter, gra ostro i jakby nie patrzeć jest niezłym defensywnym pomocnikiem. To nie jego wina, że trenerzy łatali nim dziury w obronie, na której sobie nie radził.

[ Dodano: 2008-05-26, 11:03 am ]
marcelino napisał(a):Skoro jeszcze nikt nie rozmawiał z nim o jego dalszej grze i finansach,to o czym to świadczy.

O zarządzie. I to nie najlepiej.
django

Postprzez marcelino 2008-05-27, 3:40 am

Działania zarządu przypominają amatorstwo w najgorszym wydaniu.Bo jak nazwać to że Zagłębie testuje zawodników z niższych lig po kryjomu,bez zgody ich macierzystych klubów? Znowu narażamy się na śmieszność w środowisku.Nie zdziwię się jak zaczną nas wyzywać od złodziei,tak jak to było z Bodzionym i Pniówkiem Pawłowice.
marcelino

Postprzez seler 2008-05-27, 4:11 pm

Szatan to pajac który nie zapewni żadnej przyszłości Zagłębiu... Pierścionek to kolejny patałach który po za staniam przy bocznej lini nie robi nic. Wypadało by zrobić pikiete pod domem Szatana i Hytrego. Domagajac sie ich odejscia. Bo jak w tej 3 lidze bedziemy tułali sie w końcu tabeli to nasi prezesowie poczują sie na Ludowym jak Wujek Walter na Łazienkowskiej. Synek Szatana robija Sie audi TT po Pogorii i myśli ze jest fajny. A to zwykłe dno piłkarskie. Gdyby nie tatus zapierdzilał by w okręgówce. Szkoda gadać... Licze na hokeistów moze oni wkońcu zdobeda medal w tym sezonie.
seler

Postprzez jls 2008-05-27, 4:43 pm

Cicho wszędzie, ciemno wszędzie, co to będzie? co to będzie?
Nagle z hukiem z lewej strony, z prawej strony pękły naraz dwa kondony.
Cały zarząd wystraszony!

Czyżby nagle wszyscy odpowiedzialni za KLUB dostali sraczki i stoją w kolejce do tojtoja?
Prawdopodobnie tak, pracownicy egzotarium mówią, że niedawno był taki ruch przy
tojtoju obok, że aż go przewrócili.
Panowie ruszcie wreszcie te wasze zasrane dupska i zacznijcie udzielać jakiejkolwiek informacji na forum, byle by była aktualna i rzetelna.
Obecna sytuacja przypomina niestety rynsztok!!!!!!!!
jls

Postprzez django 2008-05-27, 9:37 pm

seler napisał(a):Szatan to pajac który nie zapewni żadnej przyszłości Zagłębiu...

Tutaj niestety możesz mieć rację, chociaż nie powinieneś nazywać pajacem gościa, który bądź co bądź przejął klub w krytycznym momencie.

[ Dodano: 2008-05-27, 10:40 pm ]
seler napisał(a):Pierścionek to kolejny patałach który po za staniam przy bocznej lini nie robi nic.

Tutaj bym się nie zgodził. Sam byłem przeciwnikiem zatrudnienia Pierścionka, ale swoją pracą pokazał, że warto dać mu szansę. Pod jego okiem drużyna zrobiła jednak postęp, szczególnie jeśli chodzi o przygotowanie taktyczne. Inną rzeczą jest to, że bez wzmocnień Pierścionek sobie nie poradzi i pewnie zostanie zwolniony po kilku przegranych meczach.
django

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna