Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez sosnowiczanin ! 2008-03-04, 9:28 pm

Moim zdaniem w tym momencie nie powinnismy brac tego Kamerunczyka.
Jest marzec , srodek sezonu , sprowadzenie kolejnego zupelnie nieogranego i zielonego pilkarza nic nam nie pomoze. Powinnismy dac szanse gry Szatanowi i Demydence i przede wszystkim w nich pokladac nadzieje na szybki powrot jesli nie do OE to do II ligi.
sosnowiczanin !

Postprzez jls 2008-03-05, 3:46 pm

Kameruńczyk Zagłębia raczej nie zbawi 05.03.2008

Herve Christian Tchami - to kameruński piłkarz, który pojawił się wczoraj na treningu Zagłębia Sosnowiec. Jest pomocnikiem, ma 20 lat, 175 cm wzrostu i trafił nad Brynicę z... klubu niemieckiej ekstraklasy Hamburger SV.

- Dokładnie, to z drużyny młodzieżowej tego klubu - dodaje szybko trener Zagłębia, Andrzej Orzeszek. - Po pierwszym treningu nie chcę jeszcze wystawiać mu noty. Widać, że ma pojęcie o piłce, ale... naszym zbawieniem nie będzie. Zostanie u nas na testach przez tydzień, potem zobaczymy co dalej. Mówi, że najlepiej czuje się w roli ofensywnego napastnika.

Kameruńczyk występował w młodzieżowych drużynach swego kraju - U-17 i U-20.

- Wiem, że pojawienie się w Zagłębiu czarnoskórego piłkarza wszystkich interesuje, ale mamy inne, ważniejsze sprawy na głowie. Po meczach z Ruchem i Polonią nasza sytuacja w tabeli nadal jest bardzo trudna. Teraz już nie ma innego wyjścia, jak grać o zwycięstwa w każdym meczu, również w najbliższym z Legią Warszawa. Wiadomo, że to wicelider tabeli jest faworytem, ale nie mamy już nic do stracenia - przekonuje trener Orzeszek. (…)
źródło: NaszeMiasto.pl
jls

Postprzez Zibi33 2008-03-05, 9:11 pm

Zagrożenie stwarzał. I tu sie z toba zgodzę. Ale na zagrożeniu się kończyło.

Aktualnie nasze napadziory,nawet nie stwarzają zagrożania, oddajac jeden strzał na dwa mecze.
Zibi33

Postprzez GrubyPerez 2008-03-06, 10:14 am

To się zmieni,zobaczycie ! I to już w piątek :) . Ale asf.../kameruńczyka :D weźmy. Swiatowo się zrobi ..
GrubyPerez

Postprzez zag23 2008-03-06, 11:49 pm

A może nasz klub przetestuje Arka Bąka i Piotrka Bajdziaka ? Potrzebujemy środkowego pomocnika z karta na ręku to już mamy.
zag23

Postprzez django 2008-03-07, 11:26 am

Zagłębie Sosnowiec rezygnuje z Kameruńczyka
Data: 06.03.08 20:57, Autor: Piotr Tafil, Źródło: własne

Testowany przez Zagłębie Kameruńczyk Herve Christian Tchami ostatecznie nie zostanie w Sosnowcu. Decyzję taką podjął sztab szkoleniowy beniaminka Orange Ekstraklasy.

Na trenerach nie zrobiła wrażenia przeszłość piłkarska Tchamiego, który grał w młodzieżowych reprezentacjach Kamerunu – Ma jakieś umiejętności, ale w tej chwili nas nie zbawi – twierdzi trener Andrzej Orzeszek. – A w razie spadku nie chce grać w trzecioligowym Zagłębiu, bo przyjechał do Polski żeby się wypromować.

Według drugiego trenera Zagłębia Michała Judy, problemem jest także to, że dwudziestoletniego Kameruńczyka nie można sprawdzić w żadnej grze kontrolnej - Nie ma kiedy go sprawdzić, bo terminarz ligowy jest bardzo napięty. Sporo potrafi, ale trudno po samym treningu oceniać jego przydatność dla drużyny. Niestety w Młodej Ekstraklasie można testować tylko Polaków -mówi Juda.

Na tym kończy się uzupełnianie składu Zagłębia - Zostało jedenaście meczów, które zagramy tymi piłkarzami, których obecnie mamy w składzie. Nie ma już czasu na eksperymenty - kończy Orzeszek.

(SportoweFakty.pl)
django

Postprzez emdżej 2008-03-07, 3:36 pm

zag23 napisał(a):A może nasz klub przetestuje Arka Bąka i Piotrka Bajdziaka ? Potrzebujemy środkowego pomocnika z karta na ręku to już mamy.

Bajdziak był już w Zagłębiu testowany chyba dwa razy i nie zyskał uznania.
emdżej

Postprzez jls 2008-03-12, 9:44 am

Perełka z ludu Bamileke w Zagłębiu? 12.03.2008

W Kamerunie nazwisko Tchami znaczy tyle, co u nas Lubański czy Boniek. Na markę futbolowej rodziny pracuje czterech braci. Najmłodszy z rodu - Herve Christian Tchami - jest bliski podpisania kontraktu z Zagłębiem. (…)

Po pierwszych zajęciach - na stadionie AKS-u Niwka - trenerzy nie byli zachwyceni jego formą. Potem jednak z każdym dniem Herve prezentował się lepiej. - Wyprawia z piłką takie cuda, że się wierzyć nie chce - chwalą młokosa koledzy z zespołu.

Tchami trafił do Sosnowca z Hamburga, gdzie przez ostatnie trzy lata trenował w młodzieżowych drużynach HSV. Gdy cztery lata temu podpisał pierwszy kontrakt, niemieckie media pisały o "młodziutkim supertalencie z niezwykle utalentowanej piłkarskiej rodziny". (…) Skąd więc taki brylancik w Sosnowcu? (…)

Regularną grę jako niezbędny warunek postawił trener olimpijskiej reprezentacji Kamerunu. Jeżeli Tchami chce zagrać w Pekinie, to musi go spełnić. (…) - (…) Nie mogłem dłużej czekać, bo olimpiada przeszłaby mi obok nosa - tłumaczy. (…)

Działacze Zagłębia już podjęli decyzję, że chcą Tchamiego w drużynie. Zdają sobie sprawę, że jeżeli Kameruńczyk zagra na olimpiadzie, to jego wartość może znacznie wzrosnąć.

Trenerzy chcą jeszcze zobaczyć 20-letniego pomocnika podczas sparingu... Ale drugi trener Michał Juda już podkreśla, że Tchami podpisze z Zagłębiem dwuletni kontrakt. - W najbliższej kolejce z Jagiellonią Białystok jeszcze nie zagra, ale na ŁKS może już być gotowy - mówi Juda. - Zagłębie to dla mnie dobre miejsce, by stać się jeszcze lepszym piłkarzem, zdobyć doświadczenie. Widziałem ostatni mecz z Legią i jestem pod wrażeniem. Chciałbym zagrać dla takich kibiców. Ich doping był niesamowity, i to od pierwszej do ostatniej minuty - emocjonuje się Tchami.

Jeżeli Kameruńczyk podpisze kontrakt, będzie - po Ericu Fasindohu z Nigerii - drugim Afrykaninem w barwach Zagłębia.

- Bardzo mi zależy na grze w Zagłębiu. Jestem w kontakcie z trenerem kadry, a on cały czas się dopytuje, czy mi się powiodło. Olimpiada to moja życiowa szansa, muszę ją wykorzystać - kończy Tchami. (…)
źródło: gazeta.pl
jls

Postprzez manuel90 2008-03-12, 6:39 pm

miło mi sie zrobiło jak przeczytałem fragment:
Widziałem ostatni mecz z Legią i jestem pod wrażeniem. Chciałbym zagrać dla takich kibiców. Ich doping był niesamowity, i to od pierwszej do ostatniej minuty - emocjonuje się Tchami.

Więc pokażmy ze stać nas na jeszcze więcej!!! ;))

Jeśli jest naprawdę taki dobry to nie ma sie co zastanawiać tylko brać bo nam jeszcze go ktoś ukradnie :P ;) Mam nadzieję ze wyjdzie z tego coś pozytwnego ;)
manuel90

Postprzez tymin 2008-03-12, 8:00 pm

manuel90 napisał(a):miło mi sie zrobiło jak przeczytałem fragment:
Widziałem ostatni mecz z Legią i jestem pod wrażeniem. Chciałbym zagrać dla takich kibiców. Ich doping był niesamowity, i to od pierwszej do ostatniej minuty - emocjonuje się Tchami.

Więc pokażmy ze stać nas na jeszcze więcej!!! ;))

Jeśli jest naprawdę taki dobry to nie ma sie co zastanawiać tylko brać bo nam jeszcze go ktoś ukradnie :P ;) Mam nadzieję ze wyjdzie z tego coś pozytwnego ;)

Jeśli dostał się nawet do II drużyny HSV, a Niemcy mówili o nim jako o "Wspaniałym młodym talencie" to nie ma prawa on być słaby. A potrzeba nam dobrze wyszkolonego technicznie pomocnika....
tymin

Postprzez manuel90 2008-03-12, 8:14 pm

czytając to wszystko aż sie trochę nierealne to wszystko wydaje, ale cóż jak chce do nas iść to zapraszamy ;D mam nadzieję ze będzie z niego duży pożytek ;) zwłaszcza ze Sławek ma ostatnio troszkę słabszą formę(ale i tak mam nadzieje ze mu to minie :P ), chociaż wątpię żeby Tchami od razu dostał szanse, nawet jeśli tam piszą ze "na ŁKS może już być gotowy" to raczej nie ma takiej opcji żeby zagrał :P no chyba ze jest jakimś wybitnie wybitnym zawodnikiem ;D Jeśli nie będzie grał w najbliższych meczach to pewnie za jakiś czas sie zaaklimatyzuje i może pod koniec rundy będzie z niego jakiś pożytek, a już w 3 lub 2 lidze to na pewno będzie z niego wielki pożytek ;)
manuel90

Postprzez Waluś 2008-03-12, 10:56 pm

Zagłębie Sosnowiec sprawdziło Kameruńczyka

tod2008-03-12, ostatnia aktualizacja 2008-03-12 20:48

Herve Christian Tchami, 20-letni pomocnik, który od kilku dni trenuje z Zagłębiem, wziął w środę udział w wewnętrznej gierce zespołu.
Mecz miał rozstrzygnąć, czy piłkarz jest wart podpisania kontraktu. Z naszych informacji wynika, że trener Andrzej Orzeszek nie był zadowolony z formy Tchamiego. Decyzja o jego przyszłości w klubie z Sosnowca zapadnie w czwartek.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
Waluś
kumaty

Postprzez flex 2008-03-13, 8:51 am

Wszystko jeszcze zależy od tego jaką formę prezentuje obecnie i jakiej kasy się spodziewa z grę w Zagłębiu.
Jakoś mam mieszane uczucia co do zawodników których menadżerowie przywozili do Zagłębia z Niemiec. O ile Prymula jeszcze w II lidze błyszczał to Janicki to był już piłkarz Yeti.
flex
Administrator

Postprzez NHK12 2008-03-14, 1:08 pm

Witam, na początku tygodnia ( wtorek lub sroda ) za sprawą Przeglądu poinformowano ,że priorytetem dla Duszana Radolskiego treneiro Ruchu jest sprowadzenie pomocnika ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC , Słowaka BEDNARA.
NHK12

Postprzez Przemek26 2008-03-14, 5:30 pm

NHK12 napisał(a):Witam, na początku tygodnia ( wtorek lub sroda ) za sprawą Przeglądu poinformowano ,że priorytetem dla Duszana Radolskiego treneiro Ruchu jest sprowadzenie pomocnika ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC , Słowaka BEDNARA.

Dziwić się ma co . Władek w tym sezonie nieźle szarpie. Ale Duszan .......... SPIERD**** od Władka
Przemek26

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna