Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez LucasUSA 2008-03-07, 12:40 am

Tez zadalem pytanie, konkretnie o to, czy Zaglebie zlozylo juz bron w sprawie odwolan od degradacji (co moze byc kluczowe, skoro jest projekt klubow OE ktory przewiduje amnestie za wystepki przed czerwcem 2007 jesli sie nie myle) - w zamian ciagle teksty czy Legia siadzie z nami. Wiadomo, ze siadzie i tyle.
LucasUSA

Postprzez flex 2008-03-07, 8:37 am

Padła jedynie taka odpowiedź:
[20:33:46] ~Mr_M: Panie Prezesie! Konkrety! Na razie w większości przypadków widzę ogólnikowe wymijające odpowiedzi. Dowiemy się dzisiaj czegoś konkretnego? Bo o tym że "rozmawiamy z potencjalnym sponsorami" "odwołania pilnują prawnicy" słyszymy od wielu tygodni.
[20:34:42] Pawel_Hytry: Musicie mi wybaczyć, ale nie mogę zdradzić wszystkich szczegółów rozmów ze sponsorami, podobnie ma się sprawa z odwołaniem od kary. Zatrudniliśmy najlepszą w regionie kancelarię prawniczą
flex
Administrator

Postprzez Mr. M 2008-03-07, 6:05 pm

kilka uwag co do czata:

1. Moderacja - kompletna klapa. Po to chyba jest moderator, żeby tak jak wyżej koledzy zauważyli nie puszczać dublujących się lub zbliżonych treścią pytań. Na takie duble straciliśmy dobre pół godziny, przez co przypuszczam, nie pojawiło się wiele istotnych pytań. W tym dwie moje riposty na lakoniczne lub (według mnie) mijające się z prawdą odpowiedzi Prezesa.

2. Odniosłem wrażenie, że Prezes Hytry do czatu przystąpił z marszu, bez większego przygotowania. Nie sądzę żeby miał kogoś od PR w klubie ale jego odpowiedzi wyglądały mi tak jakby w ogóle nie zastanawiał się jakie pytania mogą paść, jak na nie odpowiedzieć i jak radzić sobie z trudnym pytaniam.

3. Sama treść odpowiedzi (przynajmniej niektórych) też była jak dla mnie delikatnie mówiąc lekko nieprzemyślana, polegająca na jak najszybszym zbyciu rozmówcy i przejściu do kolejnego pytania. Ja rozumiem, że na niektóre sprawy Prezes Hytry nie mógł odpowiedzieć szczegółowo ale nawet ogólne odpowiedzi powinien przygotować lepiej niż ta która została przytoczona post wyżej. Poza tym pewnymi szczegółami mógł się podzielić, powinien przygotować choć kilka takich "smacznych kąsków" które choć na pozór mogłyby sprawić, że będziemy zadowoleni z odpowiedzi.

4. Pytania o stadion. PANIE PREZESIE!! STYL I SPOSÓB W JAKI PAN ODPOWIADAŁ OBUDZIŁ WE MNIE OBAWY ŻE NIE JESTEŚCIE ZAINTERESOWANI DZIAŁANIAMI MIASTA W TEJ SPRAWIE!! Wiadomo, że stadion należy do miasta, ale Prezes klubu powinien być zainteresowany i starać się uczestniczyć w działaniach dotyczących obiektu, z którego korzysta jego klub. Tymczasem odpowiedzi typu "to do miasta" "to nie do mnie" itp. (była jedna odpowiedź która mnie zszokowała ale obecnie nie pamiętam jaka) sprawiły, że przynajmniej w moich oczach pojawił się obraz Pana jako człowieka który zupełnie lekceważy temat i nie ma a nawet nie chce mieć z nim wele wspólnego.

To kilka moich przemyśleń związanych z czatem.
Mr. M

Postprzez Przemek26 2008-03-08, 8:31 am

Takie małe pytanie
Czy reklamy świetlne będą częściej czy to tylko jednorazowy pokaz. Przyznam że fajnie to wygląda.
Przemek26

Postprzez CONOR 2008-03-08, 9:10 am

myślę że te reklamy były tylko na potrzeby telewizji
CONOR

Postprzez NHK12 2008-03-19, 11:10 pm

Witam, moze miasto mogłoby wziąć klub w swoje ręce ( Wrocław tak zrobił ,teraz Gdańsk bierze piłkarzy pod swoje skrzydła) .Uważam ,że magistrat ma wieksze pole manewru co do sponsoringu. Napewno łatwiej o kontakty z potencjalnymi sponorami ( np jakies tereny pod budowy nowych inwestycji - ulgi podatkowe czy coś w tym stylu , możliwości jest dużo , a w zamian inwestor mógłby zasilic w jakims stopniu budżet klubu) .Moze to jest droga do zbudowania mocnego klubu. Ale czy to wogóle mozliwe w naszym Mieście ????

Pozdrawiam
NHK12

Postprzez Bartos 2008-03-19, 11:41 pm

Po połączeniu Śląska W. z Groclinem bedzie wolna jedna licencja na gre w OE lub w II lidze (w przyszlym sezonie bedzie sie to nazywało I liga) wszystko w zależności od tego czy Śląska Awansuje do OE czy zostanie w II (nowej I) lidze.

I z tego co wyczytałem na 90 minut ( http://www.90minut.pl/news.php?id=696570 )
to jeśli faktycznie za afere korupcyjna spadna Zagłębie Lubin i Widzew to są oni chetni na ... odkupienie licencji Śląska i dalsza grę w OE (oczywiście o ile Śląsk do OE awansuje :D ). Ponadto licencja Śląska zainteresowany jest ... Bałtyk Gdynia :)
czyli tradycyjnie wszyscy sie wywiną a tylko Z.S. dostanie po d.... pupie :)
Bartos

Postprzez psv 2008-03-21, 11:12 pm

http://www.sport.pl/sport/1,78978,5048704.html
Piłkarze Zagłębia narzekają na trenera
Wojciech Todur2008-03-21, ostatnia aktualizacja 2008-03-21 22:54

Sytuacja w sosnowieckim klubie jest daleka od normalnej. Brak wyników i kompromitująca porażka z ŁKS-em tylko to potęgują. Działacze spotkali się wczoraj z piłkarzami. Było gorąco! - Jeszcze trochę i zaczęłyby latać krzesła i stoły - wzdycha Krzysztof Szatan. Z naszych informacji wynika, że właściciel klubu podjął już decyzję o zwolnieniu Andrzeja Orzeszka.
- Najpierw rozmawialiśmy w szatni ze wszystkimi, a potem indywidualnie - wyjaśnia prezes Paweł Hytry.

Zespół przegrał z ŁKS-em w tak fatalnym stylu, że działacze zaczęli się zastanawiać, czy piłkarze nie zagrali przeciwko trenerowi Orzeszkowi. Znamienna była też wypowiedź Rafała Berlińskiego, który stwierdził po meczu, że drużyna "gra tak, jak i trenuje". Niezadowolonych z treningów jest więcej. Działacze usłyszeli to wczoraj kilka razy. Orzeszek nie jest zaskoczony.

- Grałem w piłkę i wiem, jak to funkcjonuje. Gdy zespół przegrywa, to zawsze winny jest trener. Wcześniej piłkarze narzekali przecież na treningi, które prowadził Jerzy Kowalik czy Romuald Szukiełowicz - mówi. - Nie chcę odpowiadać Berlińskiemu na jego zarzuty, bo jeszcze powiem o jedno słowo za dużo. Ochłonę i porozmawiamy po świętach, bez złośliwości - tłumaczy.

Czy jednak trener będzie miał taką możliwość, skoro z ust działaczy padają takie słowa, jak: "dostał szansę i jej nie wykorzystał", "czy tylu doświadczonych zawodników może się mylić?". - Na razie nikt mi nie powiedział tego wprost. Nie będę tego komentował, póki nie usłyszę - mówi trener. - W piątek jeszcze raz przeanalizowałem na spokojnie mecz z ŁKS-em. Na pewno nie zasłużyliśmy na tak wysoką porażkę. ŁKS nie był nawet lepszy - dodaje.

W prywatnych rozmowach zawodnicy mówią, że nie mają ze swoim trenerem dobrego kontaktu, zarzucają mu też błędy w doborze zawodników. Jako przykład podają m.in. Jewgienija Demidenko - ukraińskiego piłkarza, którzy miał być liderem drugiej linii, a jeszcze nawet nie usiadł na ławce rezerwowych. - Może i "Żenia" za długo holuje piłkę przy nodze, ma wiele strat, ale jak już poda, to tylko strzelać. Ma oczy dookoła głowy - chwali jeden z piłkarzy. - A moim zdaniem na razie nie zasłużył na grę - odpowiada Orzeszek.

Z naszych informacji wynika jednak, że zmiana na stanowisku trenera jest przesądzona. Pisaliśmy już, że kandydatem numer jeden jest Krzysztof Tochel. Szkoleniowiec, który żyje w niesławie od czasu, gdy jasne stały się jego związki z aferą korupcyjną - ma nawet poparcie władz miasta. Dla wielu kibiców ta kandydatura jest jednak nie do przyjęcia. Wahają się też działacze, którzy obawiają się, że taki wybór mógłby zaszkodzić klubowi w przededniu nadzwyczajnego zjazdu PZPN-u poświęconego korupcji. Jako argument "za" w klubie podają, że Tochelowi nic nie udowodniono, a piłkarze, który też brali udział w tym procederze, w najlepsze zarabiają na boisku.

Możliwy jest też powrót do pomysłu, by pierwszym trenerem został Piotr Pierścionek. Szkoleniowiec drużyny Młodej Ekstraklasy nie ma jednak licencji, by prowadzić zespół w OE. Tę mógłby jednak dostarczyć Orzeszek lub Tochel. - Nikt nie zwrócił się do mnie z takim pytaniem. Ale myślę, że i tak bym się nie zgodził. Firmować grę swoim nazwiskiem, a nie być za to odpowiedzialnym? - tłumaczy trener Zagłębia.

Wydaje się, że Orzeszek może pozostać na stanowisku tylko z powodu braku licencji dla Pierścionka bądź strachu przed zatrudnieniem Tochela. - Jedno jest pewne, trzeba budować nowy zespół. Postawić na młodych i ich konsekwentnie ogrywać - dodaje Hytry. Dodajmy, że z klubem żegna się Dariusz Kałuziński, który nie tak dawno został wiceprezesem.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice

Ale bałagan.
Czy kiedykolwiek w tym klubie będzie normalnie?
psv

Postprzez PaprykarZ19 2008-03-21, 11:34 pm

Zamiast gadać te lenie zabrałyby się w końcu do roboty! Nie wiem z czego to wynika, może to powietrze, ale u nas zawsze zawodnikom coś nie pasuje i tylko by się opierdalali, a w efekcie zwalniali trenerów.. Drużyny się nie zbuduje w kilka kolejek, poza tym nie sądzę aby ten 'materiał' był tak dobry, że oczekuje się od niego tak wiele... Zmiana trenera przede wszystkim musi być przemyślana i musi być zastępca..
Szkoda, że Kowalika zwolnili...
PaprykarZ19

Postprzez mike79 2008-03-22, 8:33 am

Za Kowalika to przynajmniej jakiś pomysł na grę był.Szkoda że nie miał wyników. Ale jego "następcy" wypadają na tym tle jeszcze gorzej...
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez kriss68 2008-03-22, 12:34 pm

Jestem za trenerem Tochelem ,TO jeden z lepszych trenerów który potrafi zmotywować zawodników i w trakcie meczu żyje z nimi a nie jest przyspawany do ławki jak większość jego następców .A poza tym nic mu nie udowodniono /przed aferą z "Fryzjerem" tak funkcjonowała Polska piłka, że trzeba było nawet dać sędziemu by rzetelnie sędziował bez przekrętów w meczach ze słabymi zespołami/ ,no i jest Zagłębiak z krwi i kości.Każdy z nas popełnia błędy i trzeba umieć wybaczyć. Może ta wpadka zmotywuje trenera Tochela do jeszcze większej i wydajniejszej pracy by zmazać plamę w życiorysie .Tylko czy on będzie chciał przyjść do Nas.
kriss68

Postprzez Stasiek Cięciur 2008-03-22, 12:43 pm

Tochel mimo wszystko zasługuje by prowadzić ZS w 1 lidze
Stasiek Cięciur

Postprzez eL-Grego 2008-03-22, 1:14 pm

Zapomnieliście już, że KT pozwalał na sprzedawanie przez piłkarzy meczy? Wszyscy doili za Włochów Zagłębie: dyrektor, piłkarze... Przypomnę, że za tego trenera miejsce w podstawowym składzie miał żenująco wtedy słaby Małocha a na ławie siedział Pitry i może nie były bezpodstawne zarzuty, że premie za meczowe były do podziału z trenerem..
eL-Grego

Postprzez Łuki19 2008-03-22, 1:16 pm

dajcie mi poprowadzic ten zespol ja ich naucze grac w piłke ;]
Łuki19
Obserwowany

Postprzez django 2008-03-22, 1:26 pm

Do wszystkich zwolenników Tochela: Weźcie wy go sobie na trenera, Rudego na prezesa, do składu Lachę, Drzymonta, Ujka i idźcie w c***. Smutne, że są jeszcze tacy, którzy myślą o powrocie Tochela.
django

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna