Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez emdżej 2008-01-05, 12:38 pm

Z Zagłębiem trenuje wychowanek Gwarka Zabrze, a ostatnio gracz Pniówka Pawłowice Śląskie (IV liga) - Krzysztof Bodziony. Grał też w rezerwach Pogoni Szczecin oraz w Podbeskidziu Bielsko - Biała. W lipcu skończy 23 lata. Środkowy pomocnik.
emdżej

Postprzez fan78 2008-01-05, 12:57 pm

Same hiciory transferowe nam sie szykuja.Bodziony(IV liga),Luczywek(III liga),Chwalibogowski(rezerwy) i Olszar(po kontuzji),nic tylko siasc i plakac.Ciekawe czy bedzie tej zimy choc jeden transfer ktory bedzie mozna nazwac wzmocnieniem?Pozdro.
fan78

Postprzez emdżej 2008-01-05, 1:00 pm

fan78 napisał(a):Ciekawe czy bedzie tej zimy choc jeden transfer ktory bedzie mozna nazwac wzmocnieniem?

A odejście Kmiecika? Obrazek
emdżej

Postprzez django 2008-01-05, 1:08 pm

Olszar jest po kontuzji, ma dość trudny charakter (przez to wyrzucili go z Górnika), ale ma doświadczenie (Austria, Portsmouth, młodzieżowa reprezentacja) i daje przynajmniej nadzieję na kilka bramek. O ile Szatan nie sprzeda Folca, to możemy mieć niezły atak. Łuczywek nieźle radzi sobie w Hetmanie (3 bramki, 4 asysty), ale jakie to będzie miało przełożenie na pierwszą ligę? Ten Bodziony to raczej do Młodej Ekstraklasy, bo oddawanie środka pola chłopakowi z IV ligi to duże ryzyko, chociaż z drugiej strony Berliński też przyszedł z niskiej ligi i jest chyba obecnie najlepszym piłkarzem Zagłębia.

Charakterystyka Olszara za SportoweFakty.pl :

Olszar jest wychowankiem Beskidu Skoczów. Do Ekstraklasy trafił w 2001 roku jako zawodnik Górnika Zabrze. W ciągu dwóch sezonów gry na Śląsku zdobył 6 bramek i dotarł z Górnikiem do finału Pucharu Polski. Dobre występy w lidze zaowocowały powołaniem do prowadzonej przez Edwarda Klejndinsta reprezentacji U-21 i czterema golami w eliminacjach Młodzieżowych Mistrzostw Europy.

Latem 2002 roku Olszar przeniósł się do Admiry Wacker Wiedeń. Szybko stał się podstawowym zawodnikiem drużyny ze stolicy Austrii. Po wypadku samochodowym, w którym zginęła jego narzeczona postanowił jednak zmienić otoczenie. Otrzymał oferty z kilku lig europejskich, wybrał angielskie Portsmouth. Tam też strzelał gole, tyle że w... rezerwach. Mając za konkurentów min. Teddyego Sheringhama i Nigeryjczyka Yakubu nie zdołał przebić się do podstawowego składu i wrócił do Polski.

Został zawodnikiem Polonii Warszawa, a później powrócił do Zabrza. Tam dał o sobie znać jego trudny charakter i w atmosferze wzajemnych oskarżeń rozstał się z Górnikiem. Ponownie znalazł zatrudnienie na Konwiktorskiej i w sezonie 2006/2007 po fenomenalnej rundzie wiosennej o mało nie wywalczył z Czarnymi Koszulami awansu do Orange Ekstraklasy. Na początku bieżącego sezonu doznał poważnej kontuzji. Zdołał się wyleczyć na sześć ostatnich meczów jesieni, w których dwa razy trafiał do siatki rywali. Na początku grudnia z powodów finansowych rozwiązał jednak kontrakt z Polonią i pozostaje wolnym, zawodnikiem.
django

Postprzez mayday77 2008-01-05, 2:59 pm

"Na początku grudnia z powodów finansowych rozwiązał jednak kontrakt z Polonią i pozostaje wolnym, zawodnikiem."

Jeżeli to prawda to oznacza że z nami nie jest tak źle,jeżeli jest blisko podpisania umowy z naszym klubem,a z Polonii odszedł z powodów finansowych....możemy liczyć jeszcze na konkretne transfery do klubu.
mayday77

Postprzez Rafal18 2008-01-05, 3:42 pm

Chwalibogowski rezerwy? To jest człowiek który jesli by nie kontuzja kostki z która sie męczył pół roku byłby podstawowym zawodnikem GKS.. jest obecnie najszybszym zawodnikem w Bełchatowie i jesli udało by sie go wyporzyczyc byłby naszym najlepszym zawodnikiem.. ale wątpie ze taki piłkarz zasili Zagłebie Sosnowiec.
Rafal18

Postprzez PaprykarZ19 2008-01-05, 3:58 pm

Olszar to chłop po przejściach, od czasu wypadku w którym zginęła jego dziewczyna nie gra już tak skutecznie, przynajmniej ja sobie nei przypominam, do tego ten trudny charakter..
Jeżeli się przebudzi i wróci u nas do formy może być wzmocnieniem...
Bartek Chwalibogowski powinien być naszym calem transferowym nr jeden!
Folc musi zostać i w tej chwili na lewej obronie mamy Adżema i Gawęckiego, czyli niezbyt ciekawie..
PaprykarZ19

Postprzez adas 2008-01-05, 4:02 pm

PaprykarZ19 napisał(a):Olszar to chłop po przejściach, od czasu wypadku w którym zginęła jego dziewczyna nie gra już tak skutecznie, przynajmniej ja sobie nei przypominam, do tego ten trudny charakter..
Folc musi zostać i w tej chwili na lewej obronie mamy Adżema i Gawęckiego, czyli niezbyt ciekawie..
Nie czytasz strony. Gawęckiego już nie mamy a i Adiego też wkrótce raczej mieć nie będziemy.
adas

Postprzez zag23 2008-01-05, 4:11 pm

Ale czystka w naszym klubie. Jak mi się wydaje rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron wiąże się z zapłaceniem piłkarzowi odszkodowania lub kwoty za część kontraktu, która nie została wypełniona do końca. A tych rozwiązań było już 8 licząc z Kościukiewiczem + Kmiecik - (wypożyczenie bezgotówkowe). Jeśli tak nie jest to poprawcie mnie.
zag23

Postprzez maciek123 2008-01-05, 4:18 pm

Ale lepiej ich wywalic raz na zawsze i zaplacic jednorazowo niz ich trzymac i placic co miesiac !! Mam nadzieje ze jak sprzedadza Folca to im sie zwroci z nadwyzka !! Czytam tu ze niektorzy z was chca aby Folc pozostal ! Ja jestem innego zdania lepiej wziasc za niego kase i wyp. chodzby Rockiego !! Pzdr ;)
maciek123

Postprzez PaprykarZ19 2008-01-05, 4:32 pm

adas napisał(a):
PaprykarZ19 napisał(a):Olszar to chłop po przejściach, od czasu wypadku w którym zginęła jego dziewczyna nie gra już tak skutecznie, przynajmniej ja sobie nei przypominam, do tego ten trudny charakter..
Nie czytasz strony. Gawęckiego już nie mamy a i Adiego też wkrótce raczej mieć nie będziemy.

A tam od razu takie brutalne stwierdzenie, że nie czytam ;P
Po prostu tylu zawodników już pożegnaliśmy, że ten drobny fakt umknął mej uwadze ;P
Ale tym lepiej dla nas, że go już nie ma, Adżem niestety już za słaby jest na OE.
A można wiedzieć czy jeszcze z kimś prowadzone są rozmowy w sprawie rozwiązania kontraktu?
PaprykarZ19

Postprzez django 2008-01-05, 4:42 pm

maciek123 napisał(a):Mam nadzieje ze jak sprzedadza Folca to im sie zwroci z nadwyzka !! Czytam tu ze niektorzy z was chca aby Folc pozostal ! Ja jestem innego zdania lepiej wziasc za niego kase i wyp. chodzby Rockiego !! Pzdr ;)

Folc powinien zostać. Jakby nie było zdobył jesienią 5 bramek i gdyby nie on to nie mielibyśmy nawet tych marnych ośmiu punktów. Zresztą jaką widzisz dla niego alternatywę? Rocki, nawet gdyby Groclin go puścił to nie jest typowy snajper. Oziębała mimo tego, że na boisku zostawia serce, to nie zdobył w OE ani jednej bramki, a kilka dobrych okazji zmarnował. To kto jeszcze został? Smarzyński? Strojek? Bez żartów.
django

Wychowankowie Zagłębia Sosnow.Lepszy Łuczywek niż zaciężni.

Postprzez wojtek_cc 2008-01-05, 5:14 pm

Wolę Łuczywka i innych wychowanków Zagłębia, niż armię zaciężną wymagającą tylko kasy.
A przy okazji ściągnij i zobacz bramkę Czarnych Sosnowiec.http://video.yahoo.com/video/play?vid=1685150
wojtek_cc

Jakby Zagłębie sosnowiec miało 1/100 budżetu Arsenalu Londyn miałoby na pięć lat mistrzostwo Polski. Z 10 boisk treningowych w tym ze 4 podgrzewane,z 3 ze sztuczną nawierzchnią.
Byłem na meczu Wigan Arsenal 13 grudnia 2006 roku wraz z dwoma synami. 1 Bilet kosztował 30 funtów ( mam na pamiątkę ) i miejsca były słabe na wys.15m.pola karnego.
W Londynie nie masz szans na kupienie biletów na Arsenal.Byłem pod stadionem kupiłem
tylko koszulki,plecak itp., a o biletach pomarzyć.Przez 7 lat wysyłasz po 50 funtów i jesteś
zarejestrowany bez możliwości kupienia biletu.Potem znowu przez 7 lat płacisz po 50 albo 100 funtów.Masz szansę na ligę mistrzów,puchar Anglii itp. ale jak ktoś zrezygnuje.Dopiero po tym okresie możesz zakupić karnet bilet i znowu płacisz 50 100 funtów na rok.Mimo że stadion ma pojemność 60 000 tys.ludzi to wpływy z biletów za mecz to chyba 20% reszta to loże.
I jak tu porównać się do Arsenalu.
Zaakceptujmy bilety na główną trybunę po 300zł za mecz a na przeciwną po 200 i wymagajmy wyników.Tak samo jak w Arsenalu ja Ty możesz co rok zapłacić 300-500 zł. za to tylko że jesteś kibicem Zagłębia Sosnowiec.Możesz co rok z podatku przelać 1%.
Słyszałem że Vuković chce grać w Rosjii Ale zagłębie może zaproponować 500 000,00 euro netto i będzie u nas grał.Roger też jest do wzięcia. Tylko tacy grajkowie tworzący armię zaciężną dadzą nam wynik ale będzie to kosztować na oko ze sto milionów zł.Trzeba ich z klubów kupić i utrzymać.
Nie wiem ile Bolek jako 20 latek zarabia w Zagłębiu.Myślę że na rękę ok.2 000zł.plus premie za mecz.( w jesieni premii miał w cholerę). Znajdź mi zawodników dobrych i z kartą na ręku którzy graliby powiedzmy za 5000-7000 tys.zł z Polski. I masz odpowiedź czemu wolę Łuczywka od Berensztajna itp.

wojtek_cc
Ostatnio edytowano 2008-01-05, 10:37 pm przez wojtek_cc, łącznie edytowano 2 razy
wojtek_cc

Re: Wychowankowie Zagłębia Sosnow.Lepszy Łuczywek niż zacięż

Postprzez django 2008-01-05, 5:44 pm

wojtek_cc napisał(a):Wolę Łuczywka i innych wychowanków Zagłębia, niż armię zaciężną wymagającą tylko kasy.

Jakby każdy myślał tak jak Ty, to taki np. Arsenal by w ogóle nie miał kibiców

Nawet jak nie ma kasy to można znaleźć niezłych piłkarzy. Trzeba tylko umieć szukać. Zobacz Polonię Bytom czy Ruch Chorzów. Budżety zbliżone do naszego, a wyniki lepsze.
Ostatnio edytowano 2008-01-06, 1:16 pm przez django, łącznie edytowano 1 raz
django

Postprzez adas 2008-01-05, 6:06 pm

django napisał(a):
maciek123 napisał(a):Mam nadzieje ze jak sprzedadza Folca to im sie zwroci z nadwyzka !! Czytam tu ze niektorzy z was chca aby Folc pozostal ! Ja jestem innego zdania lepiej wziasc za niego kase i wyp. chodzby Rockiego !! Pzdr ;)

Folc powinien zostać. Jakby nie było zdobył jesienią 5 bramek i gdyby nie on to nie mielibyśmy nawet tych marnych ośmiu punktów. Zresztą jaką widzisz dla niego alternatywę? Rocki, nawet gdyby Groclin go puścił to nie jest typowy snajper. Oziębała mimo tego, że na boisku zostawia serce, to nie zdobył w OE ani jednej bramki, a kilka dobrych okazji zmarnował. To kto jeszcze został? Smarzyński? Strojek? Bez żartów.
Marcin zostaje, a Rocki, hmm.... dlatego na stronie nie publikujemy tego typu newsów, gdyż są to zwykłe plotki nie mające odzwierciedlania w rzeczywistości. Dla Pismaków jest sezon ogórkowy, więc sami wymyślają sobie tematy do pisania, ale przyznać muszę, że niektóre nazwiska uda im się trafić. Uwierzcie mi, ja sięgam po prasę tylko i wyłącznie z obowiązku służbowego, a nie z chęci dowiedzenia się czegoś konkretnego.
adas

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna