Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez dziejus 2007-12-19, 3:25 pm

Lubu-dubu ,lubu-dubu niech nam zyje wlasciciel naszego klubu,niech zyje nam. I wszyscy wspolwlasciciele tego forum,myslacy tak samo.A chamstwu i drobnomieszczanstwu stanowcze NIE! I tak wlasnie dojrzewaja nastepcy "moherowych beretow."Szowinizm az bije w oczy!!!
dziejus

Postprzez adas 2007-12-19, 4:47 pm

Zbychu napisał(a):Nie wiem czy zauważyliście jak się zmieniła teraz strona Zagłebia Sosnowiec.Taki mały newans nie można już pisać komentarzy do artykułów nie wiem czy to chwilowe czy mają już serdecznie dość naszych komentarzy.
Nikt z nas nie jest w stanie siedzieć 24 h/ dobę przed kompem i kasować debilne komentarze. 90% z nich to niecenzuralne słowa i żale komputerowych kibiców. Głupim pomysłem było uruchomienie tego systemu, tym łatwiej było nam go zamknąć. Wbrew sugestii, zarząd klubu nie interweniował w tej sprawie, decyzja ta była niezależną decyzją prowadzących serwis.
adas

Postprzez PaprykarZ19 2007-12-19, 10:24 pm

Rozwiązanie z konkursem na prezesa wydaje mi się ciekawe i może dzięki temu w przerwie zimowej klub przeprowadzi choć jeden konkretny transfer : )

Mam tylko jedno pytanie. Jak klub chce nagłośnić ten konkurs? Bo chyba nie liczycie na to, że wszyscy potencjalni przyszli prezesi zaglądają na stronę internetową naszego klubu? A do 31.12. w sumie nie ma tak dużo czasu, tym bardziej, że teraz taki gorący świąteczny okres..
I ciekaw jestem, które kryterium będzie najwyżej "punktowane"?
Rozumiem, że te CV+biznes plan składane przez kandydatów to pierwszy etap, a później z najlepszymi będą prowadzone rozmowy kwalifikacyjne i dopiero zostanie podjęta decyzja?

Jest ktoś w stanie udzielić mi odpowiedzi na moje pytania? ;>
PaprykarZ19

Postprzez hugon 2007-12-20, 9:19 am

Człowieku to przerażające co piszesz - sposób twojego myslenia , kolektywne podejmowanie decyzji - dzierżyński beria gebels byliby dumni z takiego ucznia .
Taka decyzja świadczy o małostkowym indoktrynalnym pojmowaniu rzeczywistości to normalne zakłamanie , usuwanie postów bo się nie podobają lub są nie po lini , to coś ochydnego cenzura nigdy w histori ludzkości nie odniosła sukcesu predzej czy później prawda ogląda światło dzienne , normalnie chce się żygać i wy się mienicie Kibicami
hugon

Postprzez Zbychu 2007-12-20, 9:31 am

Zagłębie chce Magierę i Małeckiego 20.12.2007
22-letni obrońca Mariusz Magiera oraz niespełna 20-letni napastnik Patryk Małecki - obaj to piłkarze Wisły Kraków wystawieni na listę transferow± - s± w pierwszej kolejno¶ci na innej li¶cie. Życzeń działaczy sosnowieckiego Zagłębia.

Bartłomiej Chwalibogowski, dzi¶ rozgrywaj±cy Bełchatowa, a swego czasu zawodnik sosnowieckiego klubu, również jest w kręgu zainteresowania trenera Andrzeja Orzeszka. Chwalibogowski przechodzi rehabilitację po kontuzji stawu skokowego i marzy o powrocie na boisko. (...)

- To s± zawodnicy, którzy na pewno byliby wzmocnieniem i mogliby od razu wskoczyć do zespołu - mówi szkoleniowiec Zagłębia. - Szukamy piłkarzy przede wszystkim na lew± stronę boiska. To nasza największa bol±czka. Na razie nie wiem na kogo będzie nas stać - dodaje szkoleniowiec.

(...) Ostatnie dwa dni trener Orzeszek wraz ze swoimi współpracownikami spędził na precyzowaniu przygotowań zimowych. Jeden obóz w połowie stycznia jest już pewny. Drużyna wyjedzie na zgrupowanie do Dzierżoniowa. Natomiast pod dużym znakiem zapytania stanęło drugie zgrupowanie w “ciepłych krajach”. W grę wchodził wyjazd na Cypr lub do Turcji, ale gdzie ostatecznie sosnowiczanie wyl±duj± w dużej mierze będzie zależało od rywali z jakimi mieliby grać.

Ľródło: (sow), „Sport”
Zbychu

Postprzez PaprykarZ19 2007-12-20, 9:49 am

Z Wisły możnaby jeszcze Kokoszkę wziąć na środek, chyba że byłby za drogi..
Mam nadzieję, że ktoś z klubu odpowie mi na moje wcześniejsze pytania odnośnie konkursu na prezesa.. ;>
PaprykarZ19

Postprzez Zbychu 2007-12-20, 9:50 am

adas napisał(a):
Zbychu napisał(a):Nie wiem czy zauważyliście jak się zmieniła teraz strona Zagłebia Sosnowiec.Taki mały newans nie można już pisać komentarzy do artykułów nie wiem czy to chwilowe czy mają już serdecznie dość naszych komentarzy.
Nikt z nas nie jest w stanie siedzieć 24 h/ dobę przed kompem i kasować debilne komentarze. 90% z nich to niecenzuralne słowa i żale komputerowych kibiców. Głupim pomysłem było uruchomienie tego systemu, tym łatwiej było nam go zamknąć. Wbrew sugestii, zarząd klubu nie interweniował w tej sprawie, decyzja ta była niezależną decyzją prowadzących serwis.

Skoro to decyzja prowadzących serwis -to już wiecie co o tym myślą czytelnicy serwisu -kibice.Ze swojej strony dodam że właśnie demokracja na tym polega że każdy może pisać i mówic to co uważa za słuszne.To na jakim poziomie były niektóre komentarze to tylko świadczy o ich autorach, debil -to też czlowiek tyle że chory i taki pisze właśnie debilne komentarze.Zgadzam sie jedynie co do wulgaryzmów można sie przecież umówić że takie posty będą usówane nieodwołalnie.Nie ma potrzeby śledzenia komentarzy 24h/dobę. wystarczy robić to okresowo.
Zbychu

Postprzez mefisto 2007-12-20, 10:35 am

hugon napisał(a):Człowieku to przerażające co piszesz - sposób twojego myslenia , kolektywne podejmowanie decyzji - dzierżyński beria gebels byliby dumni z takiego ucznia .
Taka decyzja świadczy o małostkowym indoktrynalnym pojmowaniu rzeczywistości to normalne zakłamanie , usuwanie postów bo się nie podobają lub są nie po lini , to coś ochydnego cenzura nigdy w histori ludzkości nie odniosła sukcesu predzej czy później prawda ogląda światło dzienne , normalnie chce się żygać i wy się mienicie Kibicami

Hugon masz całkowitą rację. Nawet Kaczorom się nie udało zamknąć ludziom ust, a co dopiero jakiemuś małemu cwaniakowi.

Krótko mówiąc - kto nie z Krzysiem tego obwisiem.

A co do koncepcji prowadzenia klubu, którą winni przedłożyć kandydaci na stanowisko prezesa zarządu, to sądzę, że największe szanse będą mieli ci, którzy zaproponują uzyskanie przez klub statusu zakładu pracy chronionej. Wtedy klub będzie zwolniony z podatków, uzyska dofinansowanie z PFRON itd. i od razu wykaraska się z kłopotów finansowych.
Tylko wcześniej trzeba będzie załatwić "grupy" dla zawodników.
Rozumiecie - żeby "było jak nojtani i trza jak nojmni pinindzy płacić".

Ps. Nie wiecie przypadkiem czy Krzysiu już sprzedaje posiłki do klubu?

[ Dodano: 07-12-20, 10:54 ]
adas napisał(a): Wbrew sugestii, zarząd klubu nie interweniował w tej sprawie, decyzja ta była niezależną decyzją prowadzących serwis.

Adaś proszę cię bardzo zachowaj odrobinę przyzwoitości i przynajmniej nie traktuj forumowiczów jak głupków. Przecież ty ledwie wyglądasz z kieszeni Krzysia, a wy wszyscy w klubie nawet do kibla nie chodzicie bez jego zgody.

Ps. Wie może ktoś, czy na spotkaniu wigilijnym uczestnicy łamali sie opłatkiem, czy kurczakiem?
mefisto

Postprzez jls 2007-12-20, 11:44 am

No, panowie widzę,że to forum zamienia się w jeden wielki burdel [vide : wypowiedzi powyżej]. Pogratulować trzeżwości spojrzenia i pewności siebie.
Zamieniamy klub na stragany. WSTYD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

[ Dodano: 07-12-20, 12:15 ]
Zagłębie: Ruch chce Kłodę, Polonia Berensztajna

Arkadiusz Kłoda

Po poniedziałkowej dymisji całego zarządu rada nadzorcza klubu szuka osób, które teraz pokierują Zagłębiem. Działacze postanowili, że o wyborze zadecyduje konkurs! Wczoraj ogłoszono jego warunki. Nowy prezes powinien m.in mieć wyższe wykształcenie, co najmniej trzy lata pracować na stanowisku kierowniczym, znać się na sporcie i źródłach jego finansowania. Oferty można składać do 31 grudnia. Nowy prezes wybierze sobie współpracowników, chociaż niewykluczone, że zarząd będzie jednoosobowy.

Przypomnijmy, że przed Baczyńskim do tej funkcji był przymierzany Andrzej Wydrychiewicz (były prezes Zagłębia), który chciał też współpracować z ustępującym zarządem. - Nic na siłę, ale na rozmowę jestem otwarty - mówi Wydrychiewicz.

Z działaczy, którzy reprezentowali stary zarząd, do pracy w Zagłębiu wróci zapewne Paweł Hytry. Krzysztof Szatan, właściciel klubu, chciałby, żeby Hytry nadal odpowiadał za szkolenie młodzieży (ma pokierować powstającą Akademią Piłkarską). Wczoraj pojawiła się też informacja, że Hytry mógłby zostać prokurentem klubu do czasu wyboru nowego prezesa.

Przypomnijmy, że w poniedziałek rada zadecydowała, że będzie ją reprezentował Łukasz Sławczyk - przedsiębiorca, który zarządza jedną z firm Szatana.

Niezależnie od konkursu na prezesa działacze szukają nowego dyrektora sportowego klubu. W tym kontekście pojawia się wiele nazwisk, m.in. byłych piłkarzy: Ryszarda Czerwca, Marka Bębna, Kazimierza Węgrzyna, Mirosława Kmiecia czy też Jerzego Luli.

Zgodnie z naszymi informacjami nowym trenerem został Andrzej Orzeszek, któremu będą pomagać w pracy Grzegorz Kurdziel i Michał Juda. Kierownikiem drużyny ma zostać Piotr Caliński. Sztab szkoleniowy zajął się wczoraj planem przygotowań do sezonu. Nieaktualny jest już pomysł trenera Romualda Szukiełowicza, który zaplanował pierwszy trening na 27 grudnia. Zespół ma spotkać się na pierwszych zajęciach 5 stycznia. - Do pierwszego meczu zostały raptem dwa miesiące. To bardzo mało czasu - mówi Orzeszek, który - zanim dostanie zgodę na samodzielną pracę w ekstraklasie - musi najpierw zaliczyć staż w zagranicznym klubie. Pisaliśmy już, że trener wybiera się do angielskiego Wigan. - Prawdopodobnie na początku przyszłego roku. Wcześniej przygotuję dokładny plan treningów - zapewnia.

W klubie na razie cicho o transferach. Nieaktualne są już raczej pomysły Szukiełowicza, który chciał zakontraktować doświadczonych graczy (Piotr Świerczewski, Igor Kozioł czy Piotr Rocki). Dalej możliwe są transfery Patryka Małeckiego (Wisła) i Bartłomieja Chwalibogowskiego (GKS Bełchatów).

Jeden z działaczy zdradził nam wczoraj, że Arkadiuszem Kłodą interesuje się Ruch Chorzów - zaraz jednak dodał, że transfer tego obrońcy jest niemożliwy, bo Zagłębie się na niego nie zgodzi. Bardziej realne jest natomiast przejście Jacka Berensztajna do Polonii Bytom i Jacka Paczkowskiego do Odry Wodzisław.

Wojciech Todur

www.gazeta.pl

źródło: Gazeta Wyborcza - Katowice
jls

Postprzez hugon 2007-12-20, 12:19 pm

Smutne jest ta ''autocenzura'' kto wam dał do tego prawo ? jakie to przesłanki wami kierują ? , forum kibiców to nie szkółka niedzielna
Wulgaryzm można wykropkować... ale wy poszliście dużo dalej i skoro tego nie widzicie to sami sobie wystawiacie świadectwo wasalizmu , WAZELINA NAPRZÓD to hasło na nowy 2008 !!!!
hugon

Postprzez emdżej 2007-12-20, 12:33 pm

hugon napisał(a):Smutne jest ta ''autocenzura'' kto wam dał do tego prawo ? jakie to przesłanki wami kierują ? , forum kibiców to nie szkółka niedzielna
Wulgaryzm można wykropkować... ale wy poszliście dużo dalej i skoro tego nie widzicie to sami sobie wystawiacie świadectwo wasalizmu , WAZELINA NAPRZÓD to hasło na nowy 2008 !!!!

Pleć sobie co tam chcesz. Koniec tematu.
emdżej

Postprzez Zbychu 2007-12-21, 11:16 am

Lista transferowa Zagłębia
Piątek , 21.12.2007 , godz. 09:08,
Dziewięciu zawodników naszej drużyny znalazło się na opublikowanej przez klub liście transferowej.
1. Dariusz Kozubek - Pomocnik - 11.04.1975
2. Jacek Berensztajn - Pomocnik - 16.10.1973
3. Admir Adžem - Obrońca - 25.03.1973
4. Grzegorz Kaliciak - Obrońca - 10.03.1975
5. Krystian Prymula - Napastnik - 17.03.1982
6. Jarosław Piątkowski - Pomocnik - 06.11.1982
7. Jacek Paczkowski - Pomocnik - 02.09.1981
8. Szymon Gąsiński - Bramkarz - 08.07.1983
9. Marcin Folc - Napastnik - 23.10.1981

Ciekawe kogo zakupią?
Zbychu

Postprzez maciek123 2007-12-21, 2:18 pm

Szkoda Prymule bo na 3 i 2 lige bylby dory ale olewa Nasz Klub i bieze za duzo kasy !! Wogóle niewiem po co z nim przedluzano kontrakt jak teraz go chca sprzedac ;/ !! Ciekawe kto sie zgłosi po Folca i ile Mamony wystawi !! :P
maciek123

Postprzez jls 2007-12-23, 9:09 am

Oszukany? Ależ skąd! 23.12.2007

Romuald Szukiełowicz, były trener Zagłębia Sosnowiec, jeszcze kilka dni temu snuł bogate plany związane z przygotowaniami drużyny do rundy wiosennej. Cieszył się z odzyskanych czterech punktów i twierdził, że dwa pierwsze spotkania w lutym z Ruchem Chorzów oraz Górnikiem Zabrze będą miały kluczowe znaczenie dla zespołu.

- Czy nasłuchiwał pan wieści z obrad rady nadzorczej?
- A i owszem, czekałem na informacje, wszak z prezesem Leszkiem Baczyńskim mieliśmy konkretne plany sportowe i chcieliśmy je wprowadzić w życie. Gdy dowiedziałem się, że rada nadzorcza przyjęła dymisję zarządu, wiedziałem, że będę musiał odejść.

- Czy czuje się pan oszukany? Może rozczarowany?
- Zawsze wyznaję zasadę, że gram w jednej drużynie i nie zmieniam tych zasad. O przyszłości Zagłębia rozmawiałem zawsze z Leszkiem Baczyńskim. Kiedy prezes odszedł naturalną koleją rzeczy i ja musiałem się rozstać z drużyną. Nie jestem ani oszukany, ani też rozczarowany. Szanuję właściciela spółki pana Krzysztofa Szatana, który poświęca swój czas, a przede wszystkim pieniądze.

- Miał pan okazję rozmawiać z panem Szatanem po tym co się wydarzyło?
- Niestety, nie. Chyba też nie było takiej potrzeby, bo przecież właściciel nie musi tłumaczyć się ze swych decyzji swojemu pracownikowi.

- Plany przygotowań do rundy wiosennej były dość mgliste.
- A któż to panu powiedział? Opracowałem plan przygotowań, ale wymagał on akceptacji przez radę nadzorczą oraz zarząd i dlatego nie wychodziłem przed orkiestrę. Najpierw mieliśmy jechać do Zakopanego, a później wylecieć na Cypr. Właściciel sugerował, byśmy wyjechali do Turcji. Nie robiłem różnicy z tego gdzie w końcu się udamy.

- Z kuluarowych rozmów docierały do nas sygnały, że był pan zainteresowany kilkoma doświadczonymi piłkarzami. A nam trudno było uwierzyć, by na Stadion Ludowy zawitał - dla przykładu - Piotr Świerczewski.
- I tutaj jest pan w błędzie. Na mojej liście znaleźli się nie tylko Piotrek Świerczewski, ale również Igor Kozioł, Piotr Rocki, Łukasz Tupalski i 21-letni napastnik z Ekwadoru, który przyszedłby za darmo na pół roku w ramach promocji. Z Piotrem nie rozmawiałem, bo przebywa w Stanach, ale o ewentualnym wypożyczeniu dyskutowałem z Jackiem Zielińskim i Pawłem Janasem. Obaj przyrzekli, że wrócimy do pomysłu na początku stycznia. Z mojej strony nie było żadnego kitu.

- Czego najbardziej pan żałuje?
- Byłem na początku zmian w zespole. Sporą grupę zawodników odsunęliśmy od kadry. Ciekaw byłem jak zaprezentuje się zespół wiosną. Szkoda, że nie było mi dane tego sprawdzić. Tego żałuję.

Rozmawiał: Włodzimierz Sowiński, „Sport”
źródło: „Sport”
jls

Postprzez Minion 2007-12-23, 2:23 pm

Szukiełowicza to szkoda :( To nie był dobry pomysł odsunąć go od Zagłebia :/
Minion

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna