Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Raul75 2007-12-15, 11:32 pm

niech spieprzają swojaki i znajomkowie! Chce w końcu silnego Zagłębia a nie zbieraniny młokosów jak niektórzy tu piszący sobie życzą. Tu się liczą pieniądze lecz w tym przypadku nie na sędziów i innych fryzjerów lecz na trenerów i zawodników. Panie Szatan! Pan obiecałeś walkę więc walczmy! My kibice damy z siebie wszystko ale czy pan też? Nie bądźmy minimalistami, grajmy mocną drużyną już od wiosny, bierzmy uznanych trenerów i uznanych piłkarzy; młodzi sami nic nie zrobią! Dziwna ta nasza przyszłość bo niewiadoma...
Raul75

Postprzez neopan 2007-12-15, 11:45 pm

hehhee Myslałem ze uda sie przemowic niektorym do tych pustych łbow!!! Qrwaaa jak mozecie dalej trwac w przekonaniu ze tylko piłkarze sa winni a nie pseudo trener!! Qrwa powiedzcie mi jak mozna robic piłkarza w 2 dni przed meczem z Odra (najwazniejszy dla naszego bytu) Interwał... A dzien wczesniej gonic ich na mireckiego na lekkoatletycznym ... Oszołomy polyslcie dlaczego nasze piłkarzyki w meczu z odra chodzili?? Myslicie ze oni nie chcieli wygrac ??? Uwazacie ze ludzie ktorzy mysla o utrzymani rodzin na w miare dobrym poziomie,, nie zalezy im zeby sie pokaza z jak najlepszej strony??? To co Mowi Szukieł ze tylko piłkarze sa winni to jest bełkot !! Zauwazyliscie jakis pomysł do grania w tej druzynie?? jakies sensowne zorganizowanie w obronie??Jak tak to prosze powiedzcie??? a tak na marginesie jesli do bycia trenerem wystarczy miec dobre parcie na szklo i "twarda reke" to proponuje aby niektorzy z w/w forumowiczow zgłosilo swoja propozycje na posiedzeniu zarzadu!! Ludziee Trenere to Mentor a nie Opiekun grupy...

[ Dodano: 07-12-15, 23:56 ]
do "Raul75" Moze wymien po 1 uznanym trenerze i 1 uznanym zawodniku , ktorzy zgodza sie przyjsc do naszego klubu i zostawia dla niego serce ?? Proponuje zejsc na ziemie !!! Zamiast szkalowac własciciela to podziekuj mu za jego trud ,ktory włozył w to ze zagłebie jest w 1 lidze !!! a po jego spadku nie zostawi go na rozgardiaż.... I jeszcze jedno , zapraszam na osobisty udział przed zarzadem moze panska argumentacja trafi do ludzi własciwych , do mnie jako prawdziwego kibica niestety takie brednie i mamienie ludzia w głowach nigdy nie trafi!!! Pora sie opamietac!!! pseudo kibicu!!
neopan

Postprzez kret75 2007-12-15, 11:56 pm

neopan napisał(a):Ludziee Trenere to Mentor a nie Opiekun grupy...
No i sam Sobie odpowiedziałeś! A tak a propos dam Ci przykład z hokeja gdzie zawodnicy też nażekali na treningi, pierwsze mecze w du.e i też Morawiecki do zwolnienia. Ale później to dawali w III tercji rade, kondychy nabrali, i to starszyzna czasami podnosiła zespół do walki!!!
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez mario999 2007-12-16, 12:07 am

neopan napisał(a):hehhee Myslałem ze uda sie przemowic niektorym do tych pustych łbow!!! Qrwaaa jak mozecie dalej trwac w przekonaniu ze tylko piłkarze sa winni a nie pseudo trener!! Qrwa powiedzcie mi jak mozna robic piłkarza w 2 dni przed meczem z Odra (najwazniejszy dla naszego bytu) Interwał... A dzien wczesniej gonic ich na mireckiego na lekkoatletycznym ... Oszołomy polyslcie dlaczego nasze piłkarzyki w meczu z odra chodzili?? Myslicie ze oni nie chcieli wygrac ??? Uwazacie ze ludzie ktorzy mysla o utrzymani rodzin na w miare dobrym poziomie,, nie zalezy im zeby sie pokaza z jak najlepszej strony??? To co Mowi Szukieł ze tylko piłkarze sa winni to jest bełkot !! Zauwazyliscie jakis pomysł do grania w tej druzynie?? jakies sensowne zorganizowanie w obronie??Jak tak to prosze powiedzcie??? a tak na marginesie jesli do bycia trenerem wystarczy miec dobre parcie na szklo i "twarda reke" to proponuje aby niektorzy z w/w forumowiczow zgłosilo swoja propozycje na posiedzeniu zarzadu!! Ludziee Trenere to Mentor a nie Opiekun grupy...

[ Dodano: 07-12-15, 23:56 ]
do "Raul75" Moze wymien po 1 uznanym trenerze i 1 uznanym zawodniku , ktorzy zgodza sie przyjsc do naszego klubu i zostawia dla niego serce ?? Proponuje zejsc na ziemie !!! Zamiast szkalowac własciciela to podziekuj mu za jego trud ,ktory włozył w to ze zagłebie jest w 1 lidze !!! a po jego spadku nie zostawi go na rozgardiaż.... I jeszcze jedno , zapraszam na osobisty udział przed zarzadem moze panska argumentacja trafi do ludzi własciwych , do mnie jako prawdziwego kibica niestety takie brednie i mamienie ludzia w głowach nigdy nie trafi!!! Pora sie opamietac!!! pseudo kibicu!!

Znalazl sie obronca pokrzywdzonych. Zalili ci sie jak to w dupe dostali od szukiela????????
mario999

Postprzez psv 2007-12-16, 1:03 am

neopan napisał(a):hehhee Myslałem ze uda sie przemowic niektorym do tych pustych łbow!!! Qrwaaa jak mozecie dalej trwac w przekonaniu ze tylko piłkarze sa winni a nie pseudo trener!! Qrwa powiedzcie mi jak mozna robic piłkarza w 2 dni przed meczem z Odra (najwazniejszy dla naszego bytu) Interwał... A dzien wczesniej gonic ich na mireckiego na lekkoatletycznym ... Oszołomy polyslcie dlaczego nasze piłkarzyki w meczu z odra chodzili?? Myslicie ze oni nie chcieli wygrac ??? Uwazacie ze ludzie ktorzy mysla o utrzymani rodzin na w miare dobrym poziomie,, nie zalezy im zeby sie pokaza z jak najlepszej strony??? To co Mowi Szukieł ze tylko piłkarze sa winni to jest bełkot !! Zauwazyliscie jakis pomysł do grania w tej druzynie?? jakies sensowne zorganizowanie w obronie??Jak tak to prosze powiedzcie??? a tak na marginesie jesli do bycia trenerem wystarczy miec dobre parcie na szklo i "twarda reke" to proponuje aby niektorzy z w/w forumowiczow zgłosilo swoja propozycje na posiedzeniu zarzadu!! Ludziee Trenere to Mentor a nie Opiekun grupy...

[

A czy ty zauważyłeś jakąś poprawę lub różnicę w grze Naszego Zagłębia na przełomie dwóch sezonów z tymi grajkami? Odpowiedz sobie sam i przestań już gadać jaki z ciebie znawca i miłośnik Pierścionka!
psv

Postprzez jls 2007-12-16, 10:36 am

Panowie zaczynacie znowu wyprzedzać fakty.Sami wiecie, że oprócz zamieszania nic to nieda. Po co te wyzwiska i przekleństwa, trochę szacuku dla siebie. Czas pokaże co z tego wyjdzie. Z całej dyskusji robi się jeden wielki smród wokół klubu. Obojętnie jaki to będzie trener czy zawodnik, liczą się tylko efekty. Niema efektów niema wyników.
jls

Postprzez dziejus 2007-12-16, 11:44 am

Skonczyla sie wielka fascynacja z przejecia klubu a teraz zaczyna wychodzic prywata,znajomosci,uklady i kumoterstwo.Wszystko pod szyldem"Tylko ja kocham Zaglebie".Jak czytam o sztabie trenerskim gdzie pierwsze skrzypce ma grac trener z V ligi,pomagac ma mu trener z ME,do tego mlody i bez doswiadczenia trener bramkarski i trener "figurant" z papierami to jeszcze brakuje mi J.Wojcika jako dyrektora sportowego i....siostro "tlen".Ja rozumie ze wlascicielem klubu jest p.Szatan ale klub jest wlasnoscia kibicow od pokolen "przez zasiedzenie" i ja jako kibic mowie stanowcze "NIE" dla balaganu jaki jest w tej chwili w klubie.Ujalem to bardzo delikatnie ale szlak mnie trafia.W innych klubach wcale nie bogatych juz wiedza gdzie oboz,kto odchodzi,kto przychodzi a u nas przez jednego palanta ktory nie potrafi na czas wrocic na Rade Nadzorcza bedziemy z tym czekac do usranej smierci.Starczy bo i tak to wszystko o dupe rozbic.Brakuje fachowcow.Nie wystarczy ze"moj maz jest z zawodu dyrektorem".
dziejus

Postprzez neopan 2007-12-16, 12:39 pm

Przedewszytskim nie forsuje Trenerea Pierscionka na stanowisko 1 trenera , jednakze uwazam ze z przedstawionych przez zarzad kandydatow uwazam ze ma najlepsze papiery i tylee.. a to ze trenował 5 lige nie jest zadna ujma , uwazasz ze amatorski klub prowadzony przez naszego obecnego pseudo trenera jest nie lada wyczynem ??
Po drugie tu nie chodzi o to ze zawodnicy na niego narzekaja bo oni maja gowno do gadania , on poprostu nie nadaje sie na trenera 1 ligowego (jeszcze) Klubu. Czy dla Ciebie wyznacznikiem dobrego warsztatu trenerskiego jest to ze potafi on przegoniz zawodnikow a Ci pozniej chodza po boisku zamiast walczyc?? A potem sie tłumaczy ze oni nie dorosli do 1 ligi?? To powiedz mi czy nasi zawodnicy sa słabsi od zawodnikow poloni bytom?? Jesli tak to prosze zaproponuj kogos z ich skadu ?? Najlepiej wszystko na zawodnikow zrzucic..najprosciej.. Ludzie czy wy nie rozumiecie tego ze nasz klub nie stac na zawodnikow o uznanych nazwizkach a tym bardziej na trenera (uznanego ) ktory zgodzi sie to firmowac swoim nazwiskiem.. A co do własciciela naszego prosze was o wiecej pokory.. bo gdyby nie on to nie wiadomo gdzie grał by nasz klub.

Do kret75 - własnie widziałem ta kondyche w meczu z odra... Kompromitacja.... zanim cos napiszesz przemysl to 10 x Herezje ktore tutaj głosisz wołaja o pomste do
"istot wyzszych"

Prosze o racjonalne podejscie do rzeczywistosci!!!
neopan

Postprzez kret75 2007-12-16, 1:02 pm

neopan napisał(a):Do kret75 - własnie widziałem ta kondyche w meczu z odra... Kompromitacja.... zanim cos napiszesz przemysl to 10 x Herezje ktore tutaj głosisz wołaja o pomste do
"istot wyzszych"
Może tak czytaj uważniej Ja pisałem o HOKEJU !!!
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez neopan 2007-12-16, 1:26 pm

heheh Kret 75 powiem Ci ze wcale sie nie domysliłem.. Oj jesli twoja inteligencja jest adekwatna do twojego nicku ... to tylko pozazdroscic...
neopan

Postprzez flex 2007-12-16, 1:45 pm

neopan wyluzuj. Przedstawileś swoją opinię, jednak jeśli masz zamiar forsować ją jako jedyną i słuszną obrażając przy tym innych forumowiczów to szybko zakończysz karierę na tym forum.
flex
Administrator

Postprzez PaprykarZ19 2007-12-16, 2:09 pm

novack napisał(a):...A co z trenerem?

Jeśli budżet zostanie mocno obcięty, po prostu nie będę mógł zatrzymać trenera o klasie Szukiełowicza....

No kur... jak to przeczytałem o mało nie spadłem z krzesła... Panie Leszku jaką klasę? Przecież Szukiełowicz to nie jest żadna klasa pierwszoligowa, a z tego wynika, że on jeszcze bierze za to w c*** kasy... Z całym szacunkiem dla tego pana, ale powinni mu podziękować za pracę w tym klubie, tak samo z resztą prezesowi...
Kandydatury Stanków czy Pierścionków wydają się być żartem pryma aprylisowym i jak dla mnie świadczą o braku kompetencji..

Fornalak z Polonii jest do wzięcia! Zaprawiony do pracy w jeszcze trudniejszych warunkach i wymagań finansowych też nie powinien mieć kosmicznych, nic tylko brać zanim nas inni wyprzedzą! A od przygotowania fizycznego powinien być specjalista.. Na tym szczeblu trener jednak nie powinien być od wszystkiego, bo jak coś jest od wszystkiego to zwykle jest do dupy...
PaprykarZ19

Postprzez dardaw 2007-12-16, 3:54 pm

Droga do Zagłębia Romualda Szukiełowicza :

1982/83 - Piast Iłowa , odszedł z klubu zostawiając ich na 9 miejscu w 3 lidze
1983/84 - epizod w Orle Zabkowice
1985?-1988? - Moto Jelcz Olawa, awans i spadek z 2 ligi
1989/91 - Sląsk Wrocław - sezon 88/89 Slask zakonczył na 8 miejscu w I lidze, sezon 89/90 Slask konczy na 10 miejscu, sezon 90/91 Slask na 7 miejscu
1991/92 bez pracy
1992/93 - Pogoń Szczecin , klub zajął VII miejsce, odchodzi po rundzie jesiennej 93/94 kiedy to Pogoń nie wygrała żadnego z 9 ostatnich meczy
1993/94 - Zawisza Bydgoszcz, w klubie pojawia sie wiosna , zwolniony po 2 remisach i 4 porazkach
1994/95 - Lech Poznan , pełny sezon , zostawia klub na 5 miejscu na koniec sezonu
1995/96 - ponownie Slask Wrocław, zwolniony wiosna 21 kwietnia po 6 meczach bez wygranej,zostawiając klub w strefie spadkowej
1996/97 - ponownie szczecinska Pogon, po spadku wprowadza ich z powrotem do ekstraklasy
1997/98 - Hutnik Kraków, bez sukcesów
1998/99 - pojawia sie w IV ligowej wówczas Jagiellonii, nie dotrwał do konca sezonu, zwolniony w przerwie zimowej
1998/99 - Stomil Olsztyn,drugi zespól w jednym sezonie, przygotowywał zespol do rundy wiosennej, zwolniony po 4 kolejkach i 4 porazkach
1999/00 -Lechia Gdansk,pojawił sie tu wiosna, jego dokonania to .. zreszta najlepiej jak zacytuje wypowiedź Jacka Kurskiego : " Zapobiegłem spadkowi Lechii w sezonie 1999/2000 z drugiej ligi. I doprowadziłem z Jerzym Borowczakiem do jedynej wówczas realnej szansy na awans czyli zainwestowania przez PTL ciężkich milionów w Lechię. Niestety szansę tę roztrwonił niefrasobliwy prezes PTL, Michał Wojewski i sprowadzony przez niego trener Szukiełowicz. Który wyrzucił pieniądze w błoto i zdołował Lechię."
2000/01- Górnik Polkowice, kilka tygodni bez sukcesów
2001/02 - Strzelinianka , pojawił sie wiosna na 8 tygodni po czym, przeszeł do Odry
2001/02 - Odra Opole, przybył wiosną, Odra spada do III ligi
2002/03 - MKS Oława,pobyt dwumiesieczny w tym klubie,bez sukcesów
2003/04 - kilkumiesieczny pobyt w Australii
2004/05 -od kwietnia w Aluminium Konin, ma ratowac Konin przed spadkiem, jego osiagniecie tio 1 remis i 6 porazek i ani jednej strzelonej bramki !!!,Konin oczywiscie leci w dół
2004/05 - Motobi Katy Wrocławskie ,od wrzesnia do konca rundy jesiennej, wostawia zespół na ostatniej pozycji 3 ligi
2006 - niezłe wyniki, ale tylko w pólamatorskim polonijnym klubie Polonia Nowy Jork

Przedstawiając powyzsze osiagniecia naszego trenera , chciałbym uciąc spekulacje czy to dobry czy zły trener.
Wystarczy uwaznie przeanalizowac jego osiągnięcia i kazdy sam wyciągnie wnioski.
dardaw

Postprzez dziejus 2007-12-16, 6:46 pm

To dla rownowagi doloz jeszcze osiagniecia trenerskie p.Pierscionka albo sportowe jesli wolisz.
dziejus

Postprzez dardaw 2007-12-16, 8:04 pm

To że ktoś był przeciętnym piłkarzem nie znaczy ze bedzie słabym trenerem, mógłbym mnożyc przyklady dobrych trenerów , którzy nic w piłce nie osiągneli.
Po drugie, nigdzie nie pisałem iz jestem zwolennikiem Pierscionka jako trenera u nas.
Po trzecie ,doceń czyjąś prace, troche czasu straciłem chcąc przedstawić rzetelnie dorobek pracy trenerskiej Szukiełowicza.
Po czwarte, nigdy w historii Zagłebia nie sprawdził się żaden trener z poza naszego terenu.Pewne nadzieje wzbudził kiedyś Horst Panic sprowadzając ze sobą Spiewaka i Rycka,jednak skonczyło sie jak zawsze.

Byli juz u nas bardziej znani i utytułowani trenerzy od Szukiełowicza, np Strejlau czy Hubert Kostka i nawet im nie udalo sie tu nic zdziałac.Owszem, byc może skład był slaby itd ale gdyby było tu 11 gwiazdorów wtedy moglaby ich prowadzić nawet moja teściowa.Sztuką jest z niczego zrobić cos.

Logicznym sie wydaje iż trenerem Zagłebia musi być czlowiek stąd.
Mający klub w sercu a nie na koncie w banku.Tylko taki zapaleniec jak np Baczyński może być szansą dla Zagłębia.Ktoś kto odda serce temu klubowi, bedzie z nim na dobre i na złe.
dardaw

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack