Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez flex 2007-12-14, 10:26 pm

Lars napisał(a):(...) Inne rozwiązanie zakłada (podobno ku niemu skłania się prezes Leszek Baczyński), że pierwszym trenerem będzie Andrzej Orzeszek, a współpracownikami Robert Stanek i Piotr Stach.

Orzeszek nie ma jeszcze licencji na ekstraklasę, ale ma ją uzyskać po odbyciu stażu w angielskim Wigan. Jeżeli rada nadzorcza, a przede wszystkim właściciel klubu Krzysztof Szatan, nie zaakceptuje drugiego wariantu, Zagłębie prawdopodobnie będzie też szukać nowego prezesa.
(...)

Co rozwiązanie to gorsze. Jeżeli jeszcze do Zagłębia trafi Robert Stanek, który po knajpach opowiadał ile meczów Zagłębia sprzedał to ja już wolę Kotrak Bis.

Oczywiście żartuje z tym Kotrakiem ale załamują mnie ostatnie pomysły o których się dowiadujemy.
Układy, układziki wszystko to wskazuje na nieuchronny koniec.
flex
Administrator

Postprzez PaprykarZ19 2007-12-15, 12:19 am

Ehh, klub to nie jest taka duża zabawka zeby się nią bawić i eksperymentować co ją zepsuje,a co nie... Jak dla mnie totalna prowizorka..
Przykro to mówić, ale pana Leszka Baczyńskiego chyba jednak trzeba pożegnać, bo ja nie wiem skąd on te pomysły czerpie. Chciałbym znać źródło jego kolejnych inspiracji...Jak dla mnie próby wyjścia z trudnej sytuacji po jak najmniejszej linii oporu, bez wysiłku w dodatku jakieś "kolesiostwo" i układy...
PaprykarZ19

Postprzez stoner 2007-12-15, 9:23 am

No to pozamiatane..........niech to szlag trafi !!!!!!!!!!
stoner

Postprzez Lars 2007-12-15, 11:21 am

tak jak napisał PaprykarZ19, jeśli mam wybierać pomiedzy Baczyńskim i Stankiem, a Zagłębiem bez Baczyńskiego - wybieram tą ostatnią opcje.
Ja niewiem skąd Baczyński ma takie chore pomysły, ale wydaje się to być tylko i wyłącznie kolesiostwo.
NIE Dla Roberta Stanka w Sosnowcu!!! już tu spędził wystarczająco dużo czasu, bo z większymi czy mniejszymi przerwami było to jakie 8 lat...a po tym okresie mówiono o nim różnie. Jeśli mamy na Stanku budować Nowe Zagłębie, to ja już wole żeby wrócił Lachowski
Baczyński ogarnij sie ! pracujesz dla Zagłebia a nie dla KS Łomianki !
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Bart19 2007-12-15, 11:41 am

czuję sie jak to czytam jakbysmy my spadli do 3 ligi przypominają mi sie tamte czasy ze Stankiem w bramce ;(
Bart19

Postprzez novack 2007-12-15, 3:04 pm

http://www.e-sosnowiec.pl/index.php?dan ... 1054&num=2
Nie milknie burza wokół Zagłębia Sosnowiec. Media spekulują o zmianach kadrowych w klubie. O najnowsze doniesienia w tej sprawie zapytaliśmy u źródła. Z prezesem Zagłębia Leszkiem Baczyńskim rozmawiała Ilona Pawłowska.

Panie Prezesie, czy można powiedzieć, że pogłoski o Pańskim odwołaniu są mocno przesadzone?

Ale ja sam tego nie wiem. Z Radą Nadzorczą się jeszcze nie widziałem. Mamy się spotkać jutro, może wtedy się coś wyjaśni. W każdym razie czekam na spotkanie z Radą i jej decyzje.

A spakował Pan już swoje rzeczy z gabinetu?

Tak naprawdę nigdy się nie rozpakowałem (śmiech).

Większość kibiców chyba jednak nie chciałaby Pańskiego odejścia…

Różnie bywało z kibicami za dawnych czasów, ale prawda jest taka, że bez kibiców nigdy bym tu nie był. Czuję ich poparcie. Jeśli tylko ktoś mnie zna, to wie, że zależy mi na Zagłębiu.

A jak się Panu podoba decyzja PZPN o karze dla Zagłębia. Dobrze się stało, że te cztery ujemne punkty będą odliczone dopiero od następnego sezonu?

No nie wiem, czy lepiej. Jesteśmy cały czas dołowani, okopani. Najpierw dziennikarze nas zdołowali, kiedy jeszcze była mowa o ujemnych punktach w tym sezonie, a teraz ta zmiana kary.

A może to dla klubu szansa? Można się jeszcze postarać. Grać dobrze, zdobywać punkty i, zamiast do III ligi, spaść do II…

Do tego trzeba porządnych nakładów finansowych. Czekam na decyzję Rady, która pokaże, na jakim budżecie trzeba będzie pracować.

A co z trenerem?

Jeśli budżet zostanie mocno obcięty, po prostu nie będę mógł zatrzymać trenera o klasie Szukiełowicza.

Czyli wszystko zależy od Rady i od budżetu…

Decyzje i ustalenia RN to podstawa. Wtedy można dopiero mówić, co będzie dalej. Na razie nic nie wiadomo.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez dziejus 2007-12-15, 6:08 pm

Cos mi sie wydaje ze szykuje sie niezly rozpizdziel w klubie i na wiosne obudzimy sie z reka w nocniku. Te sztaby szkoleniowe to zgroza,ci trenerzy to makabra,kombinacje"alpejskie".Czy w klubie nie ma nikogo zeby to ogarnac i znowu nie wystawiac sie na posmiewisko?
dziejus

Postprzez Przemek26 2007-12-15, 7:11 pm

Czy Zagłębie nie mało słynnych piłkarzy którzy teraz są za granicą bądź w innych klubach , którzy razem z obecymi władzami mogliby zacząć coś robić dla klubu. Roszady zapowiadają się coraz gorsze , to prawie jak w AKS Niwka .
Przemek26

Postprzez tomeknh 2007-12-15, 7:18 pm

Skoro budżet ma byc obciety to nie sadze by stac nas bylo na: Bartłomiej Chwalibogowski, Igor Kozioł, Patryk Małecki, Piotr Rocki, Piotr Świerczewski. Co prawda sa to nazwiska z 90minut.pl, ale na jakiejs podstawie tam traily. Wiem, ze Rocki, Koziol czy Swierczewski nie sa mlodzieniaszkami, ale mlodziez miala by sie od kogo uczyc, po za tym to sa fajterzy.Czyli jednak trzeba sie nastawic na 3 lige. Cieszy, ze mamy chociac stadion, ktory bez problemu spelni 2 ligowa licencje, w przypadku oczywiscie pozniejszego awansu. Tak to widze....
tomeknh

Postprzez neopan 2007-12-15, 7:59 pm

Z całym szacunkiem dla pana panie prezesie Baczynski , za panski wkład w odbudowanie naszego klubu , poprostu krew mnie zalewa jak słysze jak pan na siłe pcha tego pseudo trenera dalej.... Ludzie opamietajmy sie Szukiełowicz nie zapwni nam utrzymania!!! Liczycie ze sprowadzi Swierczewskiego ?? emeryta ?? ktory do konca oskubie nasz klub?? tego chcecie??? Jak juz wspomniałem Szukiełowic jest to najemnik ktory nie ma zadnych umiejetnosci trenerskich , merytoryka rowna zero.. Dlaczego nie chcecie zaufac swoim ludzia ?? dac im szansy !!?? Qrwa powiedzcie mi czy ten trener cos dobrego zrobił dla tego klubu?? Jakis wynik?? Gra??? jak tak to z kim??? Tylko za przykład nie podawajcie meczu z wisła.. bo sami sie deskredytujecie...
neopan

Postprzez mario999 2007-12-15, 10:46 pm

neopan napisał(a):Z całym szacunkiem dla pana panie prezesie Baczynski , za panski wkład w odbudowanie naszego klubu , poprostu krew mnie zalewa jak słysze jak pan na siłe pcha tego pseudo trenera dalej.... Ludzie opamietajmy sie Szukiełowicz nie zapwni nam utrzymania!!! Liczycie ze sprowadzi Swierczewskiego ?? emeryta ?? ktory do konca oskubie nasz klub?? tego chcecie??? Jak juz wspomniałem Szukiełowic jest to najemnik ktory nie ma zadnych umiejetnosci trenerskich , merytoryka rowna zero.. Dlaczego nie chcecie zaufac swoim ludzia ?? dac im szansy !!?? Qrwa powiedzcie mi czy ten trener cos dobrego zrobił dla tego klubu?? Jakis wynik?? Gra??? jak tak to z kim??? Tylko za przykład nie podawajcie meczu z wisła.. bo sami sie deskredytujecie...

A mnie krew zalewa jak slysze takich pseudo znawcow jak ty.
mario999

Postprzez Raul75 2007-12-15, 10:58 pm

neopan, chłopie, dajże już spokój swojej lanserce! Na zbity pysk wyrzuciłbym tych, którzy źle mówią o Szukiełu; nieroby i gwiazdy przepłacane. Na dzień dzisiejszy nie widzę w klubie ludzi, którzy pociągną ten zespół piłkarsko; żaden Pierścionek, żaden Stanek. żaden Orzeszek. Tym, którzy argumentują zagłębiowską przeszłość ewentualnych kandydatów to zapraszam na casting do III ligii. My cały czas rozmawiamy o klubie w OE! Tam nie ma czasu na eksperymenty z młodymi trenerami. Bzdury przez ciebie pisane nijak mają się do naszej przyszłości, w której potrzebujemy jak powietrze walczaków, wybiegańców i desperatów zdolnych walczyć i II ligę dla nas! Ty i twoi ludzie Pierścionka gwarantują to?? A poza tym nie mam zielonego pojęcia o co chodzi tym nieznajomym z zarządu. Dokąd oni nas prowadzą? Kogo chcą nam wcisnąć? Czy Baczyńskiemu już nie po drodze z Szatanem?
Raul75

Postprzez bolo73 2007-12-15, 11:17 pm

Nie mam pytań,wszystko to jest pojebane!Jakieś kombinacje i machloje,nie kumam tego,oczekuję konkretnego stanowiska klubu w tym temacie bo na tą chwilę to nic nie wiemy i wszystko wygląda nieciekawie!Wkur... mnie to wszystko bo jesteśmy klubem 1 ligowym i z tradycjami a nie jakimś tworem z prowincji i od klubu pokoju Zagłębia należy oczekiwać konkretów a nie takich bździochów.Ludzie ogarnijcie się wreszcie i zacznijcie funkcjonować tak jak należy!Tu chodzi o ZAGłęBIE!O klub Regionu a nie o pipidówę typu Amica lub Groclin!Kur.. mać co jest grane?My nie możemy tak funkcjonować!Obudźcie się wreszcie!!!
bolo73

Postprzez kret75 2007-12-15, 11:18 pm

neopan napisał(a):Qrwa powiedzcie mi czy ten trener cos dobrego zrobił dla tego klubu??

A co zrobił złego? To że kazał piłkarzykom biegać na treningach, i się okazało że z kondycją to oni się nie widzieli od dawna!!

neopan napisał(a):Dlaczego nie chcecie zaufac swoim ludzia ?? dac im szansy !!??

A bo to są kumple z jednej piaskownicy, i razem do III ligi Nas wjeb..ą z siłą wodospadu!!!
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez mario999 2007-12-15, 11:25 pm

kret75 napisał(a):
neopan napisał(a):Qrwa powiedzcie mi czy ten trener cos dobrego zrobił dla tego klubu??

A co zrobił złego? To że kazał piłkarzykom biegać na treningach, i się okazało że z kondycją to oni się nie widzieli od dawna!!

neopan napisał(a):Dlaczego nie chcecie zaufac swoim ludzia ?? dac im szansy !!??

A bo to są kumple z jednej piaskownicy, i razem do III ligi Nas wjeb..ą z siłą wodospadu!!!

Swieta prawda.
mario999

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna