Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Smazu 2007-12-09, 8:05 pm

Co do postów kret85 i emdżej - lol :)
Oba równie śmieszne ;)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez STS_1906DG 2007-12-09, 8:10 pm

Daniel Treściński (O - powrót po kontuzji)

o_O 90 minut tak podało? Ciekawe...
STS_1906DG

Postprzez mayday77 2007-12-09, 8:19 pm

STS_1906DG napisał(a):Może trochę nie w temacie, ale niech będzie.

Pewnie wielu mnie zabije za to co powiem, ale taka jest prawda. Tęskni mi się za Lachą i Teresą. Wiem że to co robili było wredne i nie ma tłumaczenia, ale bez nich jakoś nie ma tej atmosfery w tej drużynie. Oczywiście nie pochwalam tego co zrobili, ale tak jak wyżej napisałem - po prostu był fajny klimat w tym zespole. Dobra, nie komentować, tak sobie tylko napisałem.

Jasne że był fajny klimat.Myślisz że klimat był ok.bo byli Lacha i Teresa?czytając Twój tekst uśmiałem się setnie.
Klimat wtedy był, bo były sprzedawane i kupowane mecze i nie było obciążenia psychicznego,tylko spokój,że i tak wygramy bo mamy kupiony mecz.
takie teksty to zostaw sobie dla siebie,a nie pisz głupot.
Nie pisz "nie komentować",bo lepiej "nie pisz"-bo podnosisz ludziom ciśnienie!!!
mayday77

Postprzez STS_1906DG 2007-12-09, 8:23 pm

mayday77 napisał(a):Klimat wtedy był, bo były sprzedawane i kupowane mecze i nie było obciążenia psychicznego,tylko spokój,że i tak wygramy bo mamy kupiony mecz.

W sumie masz rację. Ale wyraźnie napisałem, żeby nie komentować,m że tak tylko napisałem. Więc uszanuj to...
STS_1906DG

Postprzez multiplex 2007-12-10, 12:07 am

Bierymy wychowanka do siebie...terozki bydzie prawdziwy niybieski i bydzie strzyloł do nos bramki jak i bydzie godoł jak sie nauczyl czyli po naszymu...

Działacze twierdzą, że są dogadani z jednym z piłkarzy Zagłębia - prawdopodobnie chodzi o Sławomira Pacha, który jest wychowankiem Ruchu
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35027,4746577.html
multiplex

Postprzez Waluś 2007-12-10, 8:54 am

Zagłębie chce Piotra Świerczewskiego

Najbliższe dni zadecydują o przyszłości klubu z Sosnowca. We wtorek Związkowy Trybunał Piłkarski PZPN-u zajmie się odwołaniem klubu od kary za udział w aferze korupcyjnej, w czwartek rada nadzorcza spółki oceni pracę trenera i postawę zawodników. Niewykluczone, że z klubem pożegna się trener Romuald Szukiełowicz!
- Miał prowadzić zespół do ostatniego meczu... Co będzie dalej? Nie wiem, jaka koncepcja zwycięży - mówi prezes Leszek Baczyński.

Szukiełowicz chce przebudować zespół i wiosną jeszcze powalczyć w lidze. W klubie mówi się, że trener chciałby też postawić na zawodników doświadczonych, m.in. na Piotra Świerczewskiego. Nie brakuje jednak przeciwników takiego pomysłu (także w radzie), którzy chcieliby dograć sezon młodymi piłkarzami pod wodzą trenera Andrzeja Orzeszka. Kto odejdzie? - Zagrożeni są wszyscy. Część nie nadaje się do grania w lidze, inni nie nadają się do gry za te pieniądze. Rozmowy zaczniemy w poniedziałek - mówi Baczyński.

Na liście do odejścia są Dariusz Kozubek, Jacek Paczkowski, Jarosław Białek, Tomasz Ciesielski, Krystian Prymula, Piotr Bagnicki, Admir Adżem, Grzegorz Kaliciak i Jacek Berensztajn. Zagłębia nie stać też na kilku zawodników z wysokimi kontraktami, m.in. Jarosława Piątkowskiego.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
Waluś
kumaty

Postprzez Adams1906 2007-12-10, 9:58 am

emdżej napisał(a):
Adams1906 napisał(a):Obecnie mamy Oziego , Folca , Bednara , Bagnickiego , Kmiecika , Prymule (nasi napastnicy) i nikt z nich nie jest bramko szczelny (tutaj nie mam pretensji tylko do Bednara i Oziego)

Nie mogłem się powstrzymać. Czy to znaczy, że bramki przez nich przesiąkają bo nie są szczelni?

ups , pomyłka :P , sory ale leże od soboty wieczorem plackiem na lózku , i już mi się troche te literki mylą :P

chodziło mi oczywiście o bramkostrzelny :P

ps. Piątkowski nie powinien grać nawet za najniższy kontrakt :]
Adams1906

Postprzez Waluś 2007-12-10, 10:19 am

Piłkarze Miedzi na testach w Zagłębiu Sosnowiec i Wiśle Płock

Dwóch piłkarzy III-ligowej Miedzi Legnica przebywa na testach w zespołach z wyższych klas rozgrywkowych. Sebastian Ziajka trenuje z występującym w Orange Ekstraklasie Zagłębiem Sosnowiec, a Michał Żółtowski jest testowany przez II-ligową Wisłę Płock.

Piłkarze Miedzi nadal przebywają na urlopach. Kilku z nich próbuje jednak wykorzystać ten czas na znalezienie nowego pracodawcy. Na początku ubiegłego tygodnia na testy do Zagłębia Sosnowiec pojechał wyróżniający się od dłuższego czasu w legnickim klubie Sebastian Ziajka.

- Jeśli I-ligowiec jest zainteresowany naszym zawodnikiem, to nie będziemy robili mu trudności. Sebastian gra w naszym klubie już od wielu lat i trzeba powiedzieć sobie szczerze, że jeśli chce się jeszcze rozwinąć, to powinien odejść do lepszego zespołu - mówi jeden z działaczy Miedzi.

Kilkanaście dni temu na testach w Sosnowcu był też obrońca klubu znad Kaczawy - Michał Żółtowski. Teraz trenuje on z Wisłą Płock, której jest zresztą wychowankiem.

- Jeśli chodzi o nas, to wolelibyśmy, aby ten zawodnik trafił do Płocka. Byłaby wówczas szansa otrzymania od Wisły 100 tys. zł ekwiwalentu za wyszkolenie tego piłkarza. Biedne Zagłębie Sosnowiec z pewnością nie zdecydowałoby się wyłożyć za Żółtowskiego tylu pieniędzy - mówi przedstawiciel legnickiego trzecioligowca.

Graczem, którego najprawdopodobniej zabraknie wiosną w szeregach Miedzi, jest Wojciech Kaszczyszyn. Zawodnikowi z końcem grudnia kończy się półtoraroczny kontrakt i klub nie zamierza go przedłużać.

źródło: Słowo Sportowe, 90minut.pl
Waluś
kumaty

Postprzez STS_1906DG 2007-12-10, 2:40 pm

zaglebie.sosnowiec.pl napisał(a): Zmiany kadrowe w Zagłębiu!
Poniedziałek , 10.12.2007 , godz. 14:19,
Dzisiaj Zarząd naszego Klubu podjął rozmowy w sprawie rozwiązania kontraktów z następującymi zawodnikami: Krystianem Prymulą, Dariuszem Kozubkiem, Jackiem Paczkowskim, Jarosławem Białkiem, Grzegorzem Kmiecikiem, Admirem Adžemem, Grzegorzem Kaliciakiem, Jackiem Berensztajnem oraz Jarosławem Piątkowskim.

I bardzo dobrze. Niech się zarząd od razu bierze do roboty.

Ale Berka o_O / Wiem że w tym dwóch ostatnich meczach nic nie pokazał, no i w sumie w ogóle w tej rundzie, ale bez przesady, on nam praktycznie dał awans, był twórcą tego sukcesu, a teraz wrócił dopiero to jemu można wybaczyć słabą grę. Dlaczego jego chcą się pozbyć ? :/
STS_1906DG

Postprzez Deu 2007-12-10, 3:13 pm

STS_1906DG napisał(a):
zaglebie.sosnowiec.pl napisał(a): Zmiany kadrowe w Zagłębiu!
Poniedziałek , 10.12.2007 , godz. 14:19,
Dzisiaj Zarząd naszego Klubu podjął rozmowy w sprawie rozwiązania kontraktów z następującymi zawodnikami: Krystianem Prymulą, Dariuszem Kozubkiem, Jackiem Paczkowskim, Jarosławem Białkiem, Grzegorzem Kmiecikiem, Admirem Adžemem, Grzegorzem Kaliciakiem, Jackiem Berensztajnem oraz Jarosławem Piątkowskim.

I bardzo dobrze. Niech się zarząd od razu bierze do roboty.

Ale Berka o_O / Wiem że w tym dwóch ostatnich meczach nic nie pokazał, no i w sumie w ogóle w tej rundzie, ale bez przesady, on nam praktycznie dał awans, był twórcą tego sukcesu, a teraz wrócił dopiero to jemu można wybaczyć słabą grę. Dlaczego jego chcą się pozbyć ? :/

A właśnie dlatego, że gra słabo i poniżej oczekiwań. Piłka w tej chwili przestała być postrzegana jako sport i jest biznesem. A na tym poletku nie ma miejsca na sentymenty. Gdyby tak było do dziś w Zagłębiu by grał W. Adamczyk, Lachowski i paru innych, a trenerem byłby Tochel. Przestańmy patrzeć w przeszłość !!!!
Deu

Postprzez STS_1906DG 2007-12-10, 3:45 pm

Ale mimo wszystko to on odkąd przyszedł był liderem drużyny, a to że jedna runda mu nie wyszła to... naprawde każdemu się zdarza. On jednak powinien zostać, można mu tę runde wybaczyć, jestem pewien że wiosną tak słabo by nie zagrał. On jest najbardziej doświadczony w zespole, grał już w wielu pierwszoligowych klubach, zna doskonale smak 1 ligi, więc według mnie jeszcze za wcześnie żeby się go pozbywać.
STS_1906DG

Postprzez OLiver 2007-12-10, 4:15 pm

Z tego wynika ze w Zaglebiu zaczal sie wariant oszczednosciowy ,czyli przygotowanie do gry w .....3 lidze. Obym sie mylil ale nie wierze ze nam oddadza 4 pkt jutro.Za duza afera zostala naglosniona,mam na mysli Widzew, Jagiellonie,Cracowie i Lubin,wiec watpie by dla nas byli by laskawi.
Na wiosne powinni tez wycofac mloda ekstraklase z rozgrywek ,bo to wlasnie nia bedziemy grac w OE.Zapowiedzi o przyjsciu Koziola,Małeckiego, Swierczewskiego sa dla mnie nieprawdziwe.
OLiver

Postprzez fan78 2007-12-10, 5:50 pm

STS_1906DG napisał(a):Ale mimo wszystko to on odkąd przyszedł był liderem drużyny, a to że jedna runda mu nie wyszła to... naprawde każdemu się zdarza. On jednak powinien zostać, można mu tę runde wybaczyć, jestem pewien że wiosną tak słabo by nie zagrał. On jest najbardziej doświadczony w zespole, grał już w wielu pierwszoligowych klubach, zna doskonale smak 1 ligi, więc według mnie jeszcze za wcześnie żeby się go pozbywać.
Gdyby to byla tylko jedna runda moznaby mu wybaczyc,ale to byla juz druga z rzedu,pamietasz jak "wywalczylismy" awans?Pozdro
Decyzja zarzadu jak najbardziej sluszna.Niech graja mlodymi.
fan78

Postprzez Smazu 2007-12-10, 7:03 pm

Przychodzą: Bartłomiej Chwalibogowski (P - GKS Bełchatów), Igor Kozioł (O - Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski), Patryk Małecki (N - Wisła Kraków), Piotr Rocki (N - Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski), Piotr Świerczewski (P - Korona Kielce) , Daniel Treściński (O - powrót po kontuzji), Sebastian Ziajka (N - Miedź Legnica) , Michał Żółtowski (P - Miedź Legnica), Anton Prychodko (Dynamo-3 Kijów), Jewhen Demydenko (Dynamo Kijów)

Odchodzą: Admir Adžem (O - ?), Piotr Bagnicki (N - ?), Jacek Berensztajn (P - ?), Jarosław Białek (P - ?), Tomasz Ciesielski (O - ?), Marcin Folc (N - Jagiellonia Białystok), Grzegorz Kaliciak (O - ?), Grzegorz Kmiecik (N - Wisła Kraków), Hubert Kościukiewicz (P - ?), Dariusz Kozubek (P - ?), Przemysław Oziębała (N - Raków Częstochowa), Sławomir Pach (P - Ruch Chorzów ), Jacek Paczkowski (P - ?), Jarosław Piątkowski (P - ?), Krystian Prymula (N - ?)

Wiadomo przymiarki nie zawsze są dokładne... ale gdyby przyszedł Bartek, Kozioł,Rocki i Świerk można by o coś powalczyć... ale to z Teresą ... śmiech na sali :)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez sosnowiczanin ! 2007-12-10, 8:49 pm

Przychodzą :
Bartek , Kozioł , Małecki , Rocki , Świerczewski , Ziajka - jestem ZA !
Odchodzą :
Adżem , Bagnicki , Berensztajn , Folc , Kaliciak , Pach , Ozi , Piątkowski - jestem PRZECIW !

Teresa - hahaha .... bez komentarza !
sosnowiczanin !

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna