TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez vcr pogoń 2007-11-04, 6:05 pm

dokladnie..
sam fakt ze wykonywane sa jakiekolwiek prace remontowe, jest juz sukcesem duzej skali, jesli chodzi o nasze niemrawe miasto:)

cieszcie sie z tego a nie narzekajcie na krzesełka,ktore raz wymyte za tydzien beda tak samo brudne jak przed myciem:)

waziejsze sa bramki, te ktore strzelimy na nowej murawie i to by na tych brudnych krzesełkach zasiadło jak najwiecej fanatyków...( lub stało) hehhe

pzdr
pogoń
vcr pogoń

Postprzez Mr. M 2007-11-04, 7:14 pm

Ja jeszcze zwrócę uwagę na jeden aspekt.

Ktoś tutaj podał link do zdjęć stadionu Izolatora. Ale chciałbym zauważyć że tam krzesełka pokazane na zdjęciu są pod zadaszeniem. U nas nawet jakby myli codziennie krzesełka na trybunie wschodniej (na wprost krytej) to i tak nie będą one idealne i lśniące o co zadba sama pogoda (słońce, wiatr, deszcz, śnieg a nawet opadające liście czy sami kibice).

Nie oznacza to że krzesełka w ogóle nie powinny być czyszczone ale takie ślniące i czyściutke będą dopiero kiedy zadaszenie osłoni je przed w/w warunkami atmosferycznymi ;)

:)
Mr. M

Postprzez barthez 2007-11-04, 9:08 pm

Generalnie chodzi o to by skończyć z myśleniem rodem z PRL-u!!! Dlaczego inni mogą a my nie?!
Nikt mi nie zatka gęby tym że robi to co już dawno obiecał, czyli murawę i oświetlenie. Zbyt długo chodzę na Zagłębie żeby tolerować to dziadostwo które pleni się tam od lat. Może takie numery przechodziły w 3 lidze kiedy graliśmy z takimi tuzami futbolu jak Skalnik Gracze czy Górnik MK Katowice. Kiedyś pod d... podkładało sie Trybunę Ludu i Trybunę Robotniczą a dziś mam nadal przychodzić z gazetą, tyle tylko ze jest nią Wyborcza. zadam proste pytanie. Czy na przykład na zimę przykrywa się krzesła np. folią czy zostawia od tak sobie. Jeszce niedawno na trybunach rosły krzaki i drzewa. Ciężko było splantować teren i posiać trawę żeby jakoś to wyglądało.
Jest biednie i staromodnie ale może być chociaż schludnie i czysto Rozumiem że inwestycja w trawę, środek do mycia i parędziesiąt metrów foli przekracza budżet mosir.
To zapewne ucieszy tych którym zwisa fakt że za zakupiony bilet dostaną możliwość obejrzenia meczu pod chmurką na zafajdanym krzesełku.
barthez

Postprzez Adams1906 2007-11-04, 9:21 pm

barthez , oczywiście milej jest ogladać mecz , kiedy masz pod sobą czyściutkie krzesełko (w sumie mi to powiewa , bo na Zagłebiu siedziałem może 2 razy w życiu) ale to że coś się ruszyło się liczy , nasze miasto odbiega organizacyjnie od innych miast , i tego nie da się ukryć , nie jest tragicznie , bo jak wczoraj patrzyłem na krzesełka w wodzislawiu , to wolałem stać niż siedzieć `NA OPIERANIU` a co dopiero na siedzeniu , wiec w tym aspekcie nie odbiegamy od wodzisławia , jeśli chcesz mieć czyste krzesełka kupuj droższy bilet pod zadaszeniem , zobaczysz ze pod dachem bedziesz mial czysciutkie krzesełka ...
Musimy się pogodzić z tym że nasze miasto pod względem organizacyjnym jest mierne , musimy się cieszyć (lub nie) z tego co mamy , bo w sumie bałem się co też prezydentowi górskiemu może wpaść do głowy , i aż mi nogi drżały aby nie wymyślił absurdalnego `i tak zagramy w III lidze więc po co stadion` ... Oświetlenie jest , podgrzewana murawa w trakcie , zadaszenie już niedługo , więc cieszmy się z tego co mamy , a nie wynajdujmy sobie cały czas problemów ...
I nie pisze tego dlatego że bronie klubu , ale nie wymyślajcie sobie cały czas nowych powodów do narzekania bo jest ich milion :
-kasy złe
-brama wejściowa w opłakanym stanie
-siatka odgradzająca sektory od murawy w opłakanym stanie
ktoś nawet napisał że mamy brzydką tablice z wynikami ...
spójrzcie jaki zegar miał GKS Katowice , najzwyklejszy zegar wskazówkowy (nie wiem czy ma ale miał) ...
spróbujcie spojrzeć z odrobiną optymizmu na to co dzieje się w klubie (oczywiście nie pod względem czysto sportowym !) ...

Pozdrawiam 19AdamS06 :]
Adams1906

Postprzez barthez 2007-11-04, 9:41 pm

Coś się dzieje. Jednak jaka był do tego droga. Trzeba było aż marszu gwiaździstego na UM aby przypomnieć to o czym niektórzy już zapomnieli.
Jestem wrogiem minimalizmu, bierności i bylejakości. Sam nie zadowalam się byle czym i w pracy dążę do poprawy tego co można poparwić na lepsze. Tego wymagam od siebie i swoich współpracowników. Jeśli możemy być lepsi od Wodzisławia to bądźmy. Zresztą raczej powinniśmy równać do Poznania, Wrocławia, Krakowa a nie do mniejszych od nas. W instytucjach takich jak mosir tylko czekają żeby ich poklepać za wykonaną robotę, bo to będzie oznaczało że przez pół roku będzie można się byczyć i nic już nie robić.
Chciałbym jeszcze zapytać czy dobrze mi się wydaje że boisko po remoncie będzie trochę większe niż dawniej. Jakoś zapamiętałem że murawa będzie bliżej trybun o jakiś metr lub dwa. Proszę o potwierdzenie lub wyprowadzenie mnie z błędu
A tutaj jeszcze całkiem schludny stadionik w Czechowicach-dziedzicach:
http://football-stadiums.net/blog/2007/ ... dziedzice/
barthez

Postprzez Smazu 2007-11-04, 9:43 pm

Rybnik - IV liga
Obrazek
Obrazek
Zagłębie - I liga
Obrazek
Obrazek Czyli jednak kiedyś było lepiej...
Ciesze się, że będziemy mieć super stadion , ale jak już coś robią to do końca i dobrze ;)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez Adams1906 2007-11-04, 9:59 pm

barthez ja również jestem wrogiem minimalizmu , staram się wymagać jak najwięcej od siebie , jak i od moich znajomych itp. , ale bądźmy realistami , przy tych władzach dla których rozwój sportowy miasta , kończy się na obietnicach przed wyborczych , nie możemy wymagać już takich `detal`i jak krzesełka , fakt wyglądają okropnie , ale trzeba cieszyć się chociaż z tego że stadion zostanie dopuszczony do rozgrywek , a tym samym Zagłebie będzie mogło rozgrywać mecze przy własnej publiczności , a nie w dalekim Wodzisławiu ... staram się w tej sytuacji patrzeć na to z MAŁĄ dozą optymizmu ;) to każdemu z nas się przyda ;)

Pozdrawiam 19AdamS06
Adams1906

Postprzez zag23 2007-11-04, 10:39 pm

Przed chwilą w TVP info w wiadomościach sportowych facet z Mosiru powiedział, że w następnym roku zamierzają zadaszyć 1100 miejsc siedzących, zbudować 4 sektory chyba na łukach i zrobić sztuczne boisko dla młodzieży. Ponadto usłyszałem, że szukany jest nowy sponsor na następny sezon w 2 czy 3 lidze ponoć są już jacyś kandydaci ale prezes nie chciał ich zdradzać na razie.

Ps. jeśli chodzi o krzesełka to moim zdaniem są ważniejsze inwestycje niż one. A po drugie warunki atmosferyczne i stawanie buciorami na nich też ma negatywny wpływ. Proponuje jak na razie przynosić gazety z domu i na nich siadać-żadna filozofia.
zag23

Postprzez Adams1906 2007-11-04, 11:01 pm

a ja proponuje nie siadac , tylko poswiecic sie i stac 90 minut i jechac rowno przez ten czas :]
Adams1906

Postprzez maciek123 2007-11-05, 7:00 pm

zag23 napisał(a):Przed chwilą w TVP info w wiadomościach sportowych facet z Mosiru powiedział, że w następnym roku zamierzają zadaszyć 1100 miejsc siedzących, zbudować 4 sektory chyba na łukach i zrobić sztuczne boisko dla młodzieży. Ponadto usłyszałem, że szukany jest nowy sponsor na następny sezon w 2 czy 3 lidze ponoć są już jacyś kandydaci ale prezes nie chciał ich zdradzać na razie.

Ps. jeśli chodzi o krzesełka to moim zdaniem są ważniejsze inwestycje niż one. A po drugie warunki atmosferyczne i stawanie buciorami na nich też ma negatywny wpływ. Proponuje jak na razie przynosić gazety z domu i na nich siadać-żadna filozofia.

mozna gdzies poczytac o tym na jakiejs stronce ?? !!! :D
maciek123

Postprzez Mr. M 2007-11-05, 7:07 pm

maciek123 napisał(a):
zag23 napisał(a):Przed chwilą w TVP info w wiadomościach sportowych facet z Mosiru powiedział, że w następnym roku zamierzają zadaszyć 1100 miejsc siedzących, zbudować 4 sektory chyba na łukach i zrobić sztuczne boisko dla młodzieży. Ponadto usłyszałem, że szukany jest nowy sponsor na następny sezon w 2 czy 3 lidze ponoć są już jacyś kandydaci ale prezes nie chciał ich zdradzać na razie.

mozna gdzies poczytac o tym na jakiejs stronce ?? !!! :D

Będzie jak tylko rzecznik prasowy klubu wybudzi się z zimowego (?) snu ;)
Mr. M

Postprzez zag23 2007-11-05, 10:06 pm

Budowa zadaszenia środkowej części sektorów wysokich Stadionu Ludowego oraz budowa zbiorników magazynujących wodę deszczową pzry Kresowej 1

http://www.bip.um.sosnowiec.pl/dokument ... p=5559&r=r

Ps.zobaczcie sobie załącznik na tej stronie, którą podałem. Wreszcie coś ruszyło z zadaszeniem.
zag23

Postprzez OLiver 2007-11-06, 7:38 pm

Dzis konczy sie 6 dzien listopada. Do zakonczenia modernizacji murawy pozostalo 9 dni. Po woli powinni juz zwozic murawe podajrze z holandii (tzw chodniki).Mam nadzieje ,ze zdarza do 24 listopada. Szkoda ,ze pogoda sie popsula :(((
OLiver

Postprzez Mr. M 2007-11-06, 7:59 pm

spokojnie. zdążą. Jest godzina 20 a na stadionie robota idzie pełną parą.

P.S.
Od kilku dni całymi wieczorami świeci się światło w spikerce. czyżby jakieś problemy z oświetleniem?
Mam nadzieję że nie.
Mr. M

Postprzez Zbychu 2007-11-07, 12:46 pm

Je¶li pogoda nie zrobi „a kuku” 07.11.2007
Je¶li pogoda nie zrobi nam "a kuku" prace powinny pój¶ć zgodnie z planem. Wtedy bardzo możliwe jest rozegranie meczu Zagłębia z Wisł± Kraków 24 listopada na Stadionie Ludowym - ocenia Marek Dutkiewicz, dyrektor firmy "Zielona Architektura", która wykonuje podgrzewan± murawę na sosnowieckim obiekcie.

Kibice z Sosnowca byli przekonani w minion± sobotę, że ich zespół ostatni raz rozgrywa mecz "u siebie" w Wodzisławiu. Kibicowski wodzirej z megafonem w ręku mobilizował do ¶piewania wła¶nie na pożegnanie Wodzisławia. Fani zaintonowali też filmow± piosenkę "Do domu wrócimy"...

- Jestem optymist±, je¶li chodzi o rozpoczęcie grania w Sosnowcu od 24 listopada - mówi dyrektor sosnowieckiego MOSiR-u, Zbigniew Dr±ż-kiewicz. - Maszty stoj±, próby o¶wietlenia powinny rozpocz±ć się 16 listopada. Sprawnie idzie praca przy murawie, drenaż jest już prawie wykonany, do 15-16 listopada płyta powinna być gotowa. Dobrze spisało się Przedsiębiorstwo Energetyki Cieplnej, przy poprowadzeniu nitki ruroci±gu, termin próby ogrzewania murawy okre¶lam na 17-18 listopada. Prezes Zagłębie Leszek Baczyński rozpocz±ł kroki zwi±zane z uzyskaniem zezwolenia od prezydenta Sosnowca na organizację imprez masowych oraz licencji z PZPN. Wprawdzie nie będziemy mieli zadaszenia nad odpowiedni± ilo¶ci± krzesełek, ale mam nadzieję, że otrzymamy warunkow± zgodę na rozgrywanie meczów w ekstraklasie. (...)

Ľródło: Tomasz Kuczyński, NaszeMiasto.pl
Zbychu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna