Cracovia Kraków-Zagłębie Sosnowiec

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Bobson 2007-09-30, 2:52 pm

przykro nam ze Was tak potraktowali!co do meczu to stał na mizernym poziomie!masakra tego sie ogladac nie da.Cracovia słabiutka a Zagłebie jeszcze bardziej!
Bobson

Postprzez adas 2007-09-30, 3:39 pm

Co do samego meczu, to był nudny jak flaki z olejem. W II połowie Zagłębie zdecydowanie przeważało, jednak na skutek zmarnowanych okazji mogło w samej końcówce zostać skarcone. To był mecz bardzo wyrównany, w którym spotkały się drużyny słaba z beznadziejną, ta słaba miała troszkę więcej szczęścia i zdobyła trzy punkty, niemniej jednak gdyby nasz zespół był wspierany dopingiem swoich kibiców, myślę że z Krakowa wracalibyśmy przynajmniej z jednym punktem. Co do flagi Adventure Group, znajduje się na niej znak kostuchy, która znalazła się na liście symboli zakazanych w wydanym przez PZPN "Vademecum bezpieczeństwa na obiektach piłkarskich w Polsce" i czy się komu podoba czy nie jest to przepis, który respektować musimy, podobnie zresztą głupi jak ten z zakazem wnoszenia środków pirotechnicznych.
adas

Postprzez koniu2313 2007-09-30, 3:42 pm

i tu się mylisz;] tam nie chodziło tylko i wyłącznie o flagę AG, przecież ta ochrona czepiała się również naszych szalików jak i koszulek..nie mówię już o tym że czepiali się tych feralnych czaszek ale o to że nawet zatrzymali kolesia z szalikiem Legii! przecież to jest śmieszne aby część kibiców nie weszła na stadion bo maja koszulkę bądź szalik z czaszka tudzież szal naszej zgody! mi to zachowanie jak najbardziej odpowiadało jeden za wszystkich wszyscy za jednego! nie możemy pozwolić aby ochrona bo ma takie widzi misie(nie wiem czy pisze się razem czy osobno:D) nie wpuszczała części naszych zagłębiowskich braci.
koniu2313

Postprzez adas 2007-09-30, 3:50 pm

koniu2313 napisał(a):i tu się mylisz;] tam nie chodziło tylko i wyłącznie o flagę AG, przecież ta ochrona czepiała się również naszych szalików jak i koszulek..nie mówię już o tym że czepiali się tych feralnych czaszek ale o to że nawet zatrzymali kolesia z szalikiem Legii! przecież to jest śmieszne aby część kibiców nie weszła na stadion bo maja koszulkę bądź szalik z czaszka tudzież szal naszej zgody! mi to zachowanie jak najbardziej odpowiadało jeden za wszystkich wszyscy za jednego! nie możemy pozwolić aby ochrona bo ma takie widzi misie(nie wiem czy pisze się razem czy osobno:D) nie wpuszczała części naszych zagłębiowskich braci.
Ja nie krytykuję ani nie popieram zachowania kibiców. Stwierdzam tylko, że dopingiem moglibyśmy w tym meczu osiągnąć przynajmniej remis. Symbole czaszki czy śmierci tak jak 23 innych symboli jest zakazane na stadionach i każdy obserwator z ramienia PZPN ma prawo zabronić ich wnoszenia. Dla mnie to głupi przepis, jednak przepis który trzeba respektować.
adas

Postprzez MrCricket 2007-09-30, 4:18 pm

Na każdym kroku się słyszy, że Zagłębie to beniaminek, najsłabsza drużyna i tak już spadnie, to sobie grają na luzie, a wcale tak nie jest. Gramy o dobrę imię klubu, dla prezesów, dla nas. Gdyby nie ci ludzie związani z Sosnowcem, to nie byłoby piłki, jakbyśmy spadli do III ligi, to klub się rozleci- oto słowa Piotra Bagnickiego po ostatnim meczu.

Po pierwsze panie Bagnicki, a dla kibiców nie gracie ??? Dla prezesów gracie :D Wszyscy wiemy, że grasz dla kasy i tak naprawdę dynda Ci między nogami gdzie grasz. Byle gruba kasa spłynęła co miesiąc na konto !
Po drugie o Zagłębie się człowieku nie bój. Ciebie tu nie było i się nie rozleciało. Rozlecieć to się może twoja Kmita, Heko czy inny Groclin jak właściciel zadecyduje, że jego firma już wystarczająco się rozreklamowała. Najpóźniej w czerwcu Ciebie już tu nie będzie i sam się rozlecisz grając np. w Kmicie czy Kolejarzu Stróże, bo na OE nie masz umiejętności.
MrCricket

Postprzez koniu2313 2007-09-30, 4:32 pm

drogi adasiu, mój post nie tyczy się Twojej wypowiedzi tylko odpowiedzi osoby podpisującej się nickiem laki:) ja rozumiem że są to symbole zakazane jednak na większości stadionów ta flaga mogła wisieć jak i również osoby z takimi emblematami mogły wejść na stadiony. Wczuj się w sytuacje tych osób gdy nagle nie mogą wejść razem z innymi mając na sobie szalik,koszulkę bądź bluzę Legii, także ta decyzja z ramienia delegata jest dla mnie co najmniej dziwna...jak i samo zachowanie ochrony jest niedopuszczalne. dyskusja na forum odnośnie decyzji nie ma sensu teraz gdyż co sie stało to się nie odstanie:) mam nadzieje że w Zabrzu jednak wejdziemy i będziemy mogli dopingować i tym samym weprzeć Nasz zespół:)
koniu2313

Postprzez dziejus 2007-09-30, 5:21 pm

Czy moze mi ktos wytlumaczyc na czym polega paradoks wypowiedzi naszego trenera ktory jest zadowolony z gry naszego zespolu a troche mniej z wyniku a wypowiedziami naszych i krakowskich kibicow nie mowiac juz o wypowiedzi naszego rzecznika ktorzy twierdza ze mecz stal na katastrofalnie niskim poziomie porownujac przebieg tego meczu do flakow w oleju.Nie przekonuje mnie moj kolega ktory twierdzi ze styl gry naszego zespolu jest na wskros francuski i ludzie tacy jak ja ktorzy nie sledza ligi francuskiej nie maja o tym pojecia nie mowiac o pozostalych druzynach z OE ktore nie mowia jaka szkole preferuja tylko leja nas przy kazdej okazji.Tak wiec dopoki pozostale kluby nie przejda na France-Kowalik styl nie mamy zadnych szans w OE a i nizej chyba tez.
dziejus

Postprzez adas 2007-09-30, 5:51 pm

dziejus napisał(a):naszego rzecznika ktorzy twierdza ze mecz stal na katastrofalnie niskim poziomie porownujac przebieg tego meczu do flakow w oleju.
Na forum tym wypowiadam swoją opinię jako kibic nie jako rzecznik.
adas

Postprzez dziejus 2007-09-30, 6:08 pm

Jak sie zwal tak sie zwal a fakty sa takie ze gramy beznadziejnie slabo,bez wiary,ambicji a trener chyba tylko utwierdza nasze "gwiazdki" jakie sa wielkie i tylko nieszczesliwy zbieg okolicznosci,gapiostwo[nalezne gwiazdom] i brak szczescia nie pozwala im wygrywac z przecietniakami takimi jak oni sami.W dalszym ciagu adas moja prosba jest aktualna:niech mi ktos wytlumaczy co widzi trener czego my kibice nie widzimy.
dziejus

Postprzez matikyo18 2007-10-01, 2:00 pm

Witam na stronie forum cracovi znalazlem oswiadczenie...
http://www.cracovia.krakow.pl/forum/read.php?11,1393541,page=12

"Kluby:
Cracovia Kraków
Zagłębie Sosnowiec SA

Szanowni Państwo,

W związku z incydentem, do jakiego doszło przed meczem Cracovia Kraków ? Zagłębie Sosnowiec, w wyniku którego kibice klubu z Sosnowca opuścili stadion przed rozpoczęciem zawodów, uprzejmie proszę przedstawicieli obydwu klubów o przedstawienie swoich stanowisk w tej sprawie.

Sprawa dot. organizacji i przebiegu zawodów będzie jednym z punktów obrad Komisji Ligi w najbliższy czwartek; stanowiska klubów będą niezbędne dla należytego wyjaśnienia incydentu.

Uprzejmie proszę o jak najszybsze nadesłanie stanowisk, najpóźniej do środy do godz. 12.00.

Dziękuję.

Z poważaniem
Marcin Stefański
Dyrektor Logistyki Rozgrywek
Ekstraklasa SA"
matikyo18

Postprzez WOJTEK 2007-10-01, 2:14 pm

Drogi Adasiu. Wg mnie nasza flaga na pewno nie jest na żadnym indeksie. A to co wygaduje delegacina to już są jego jakieś zwidy i majaki. Nie od wczoraj się zajmujemy pewnymi sprawami i wiemy co i jak. Dwa tygodnie temu w Łodzi nie było problemów, w poprzednich meczach też. Więc o czy mowa??
Cezaros - Ty jesteś jakimś czubkiem ?? Najpierw wysyłasz mi PW, odpisuję Ci a teraz widzę treść tego PW na forum.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez LeOnI:) 2007-10-02, 8:59 am

Wierz Wojtek niektorzy są tacy że odali by flagi i wogule żeby tylko zobaczyć mecz ale cuż nie karzdy rozumie czym jest honor
LeOnI:)

Postprzez darco 2007-10-02, 11:25 am

adas napisał(a):
dziejus napisał(a):naszego rzecznika ktorzy twierdza ze mecz stal na katastrofalnie niskim poziomie porownujac przebieg tego meczu do flakow w oleju.
Na forum tym wypowiadam swoją opinię jako kibic nie jako rzecznik.

I w tym cały problem: raz jest coś czarne, raz jest białe. Raz się mówi to co się widzi, a raz to czego oczekują inni. Nie bierz tego do siebie, ale jeśli wszyscy związani z klubem zgodnym chórem stwierdzają, że jest OK, to ma to oznaczać, że w rzeczywistości też jest OK i my kibice mamy to tak bezkrytycznie przyjąć ?
darco

Postprzez masloo 2007-10-02, 1:00 pm

LeOnI:) napisał(a):Wierz Wojtek niektorzy są tacy że odali by flagi i wogule żeby tylko zobaczyć mecz ale cuż nie karzdy rozumie czym jest honor

To było po polsku?
masloo

Postprzez Robson_2006sc 2007-10-02, 1:22 pm

LeOnI:) napisał(a):Wierz Wojtek niektorzy są tacy że odali by flagi i wogule żeby tylko zobaczyć mecz ale cuż nie karzdy rozumie czym jest honor

bueheheheh zamiast siedziec na informatyce to lepiej idz na dodatkowa lekcje ortografi !
Robson_2006sc

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna