TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez darco 2007-09-19, 9:11 pm

Misaki napisał(a):To można było przewidzieć już dawno temu, wtedy, kiedy zabierano się za rozpisanie przetargu. Moje pytanie. Dlaczego rozpisano go tak późno? Co stało na przeszkodzie, żeby rozpisać go równocześnie z przetargiem na oświetlenie? Czy urzędnicy nie wiedzą, że takie odwołania muszą być wliczone w termin bo są one niemal pewne, czy to tylko ignorancja, lub też jakieś działanie z premedytacją bo tak to wygląda.

A może po prostu nie wiedza jak wyglądają i ile trwają normalne przetargi, że zawsze należy zakładać że będzie protest, bo firmy to robią choćby ze złości za porażkę w przetargu.
Nie wiedzą, bo może stosowali dotąd całkiem inne "procedury przetargowe" ?
Jeśli jednak są uczciwi to są nieudolni, naiwni i głupi i nie posiadają kwalifikacji do zarządzania.
darco

Postprzez WaluÅ› 2007-09-19, 9:24 pm

Fan napisał(a):k***a paranoja co sie robi. Nam to zawsze musi sie cos spierdolic. Ale dobrze ze chociaz decydenci sa optymistami i sie niezle bawia. Albo ich ktos robi w chuja albo oni nas. Ale co tam.

Sory, ale to niej jest forum w stylu wylewanie swoich żali i to jeszcze w jakim stylu. Rozumiem rozgoryczenie, może złość sam jestem kibicem i tez niektóre sprawy mnie wkurzają, ale jak coś piszę to w normalnym i łagodnym tonem. Nie zapominaj drogi kibicu, że to forum i twoje posty czytają również kibice małoletni, dlatego proszę o normalny - kulturalną jakośc Twoich wypowiedzi...
W przeciwnym wypadku pozostajÄ… inne sposoby reagowania na takie posty,,,,,,,
WaluÅ›
kumaty

Postprzez Zbychu 2007-09-20, 8:43 am

darco napisał(a):
Misaki napisał(a):To można było przewidzieć już dawno temu, wtedy, kiedy zabierano się za rozpisanie przetargu. Moje pytanie. Dlaczego rozpisano go tak późno? Co stało na przeszkodzie, żeby rozpisać go równocześnie z przetargiem na oświetlenie? Czy urzędnicy nie wiedzą, że takie odwołania muszą być wliczone w termin bo są one niemal pewne, czy to tylko ignorancja, lub też jakieś działanie z premedytacją bo tak to wygląda.

A może po prostu nie wiedza jak wyglądają i ile trwają normalne przetargi, że zawsze należy zakładać że będzie protest, bo firmy to robią choćby ze złości za porażkę w przetargu.
Nie wiedzą, bo może stosowali dotąd całkiem inne "procedury przetargowe" ?
Jeśli jednak są uczciwi to są nieudolni, naiwni i głupi i nie posiadają kwalifikacji do zarządzania.

Odpowiedź na te pytania jest prosta.Obiecywali (UM i MOSIR) że przetargi odbedą sie w lipcu i gdyby tak było to żadne odwołania by nie przeszkodziły i gralibyśmy już u siebie czyli na Ludowym.Problem polega na tym że czekali do momentu aż wyjasni sie sprawa gry w OE, jak już wiedzieli napewno, to dopiero sie zabrali za przetargi . Do tego dochodzą poślizgi w realizacji robót - bo te zawsze są z przyczyn obiektywnych i mamy to co mamy. Czyli kompletną ignorancję kibiców!
Też nasuwają mi sie następne pytania: Co z zadaszeniem ? Jakoś nic sie w tej sprawie nie dzieje znowu czekają z przetargiem nie wiadomo na co?Czy PZPN pozwoli nam grac bez spełnienia tego warunku?- bo wydaje mi się że to był warunek?
Zbychu

Postprzez Fan 2007-09-20, 11:46 am

Waluś napisał(a):
Fan napisał(a):k***a paranoja co sie robi. Nam to zawsze musi sie cos spierdolic. Ale dobrze ze chociaz decydenci sa optymistami i sie niezle bawia. Albo ich ktos robi w chuja albo oni nas. Ale co tam.

Sory, ale to niej jest forum w stylu wylewanie swoich żali i to jeszcze w jakim stylu. Rozumiem rozgoryczenie, może złość sam jestem kibicem i tez niektóre sprawy mnie wkurzają, ale jak coś piszę to w normalnym i łagodnym tonem. Nie zapominaj drogi kibicu, że to forum i twoje posty czytają również kibice małoletni, dlatego proszę o normalny - kulturalną jakośc Twoich wypowiedzi...

Z tego co mi wiadomo to moge napisac na forum co chce. Nie obrazam nikogo w moim poscie a to ze sie wypowiadam w takim tonie to moja sprawa. I nie strasz mnie tutaj banami czy ostrzezeniami bo jeszcze nikt tego nie robil. A maloletnich to ja przeklinac nie ucze wiec daruj sobie te wywody wychowawcze.
Fan
Working Class

Postprzez flex 2007-09-20, 12:29 pm

Fan napisał(a):
Waluś napisał(a):

Z tego co mi wiadomo to moge napisac na forum co chce. Nie obrazam nikogo w moim poscie a to ze sie wypowiadam w takim tonie to moja sprawa. I nie strasz mnie tutaj banami czy ostrzezeniami bo jeszcze nikt tego nie robil. A maloletnich to ja przeklinac nie ucze wiec daruj sobie te wywody wychowawcze.

I tu jesteś drogi chłopcze w błędzie. Informuję, że na forum panują pewne zasady i jeśli nie odpowiadają Ci one to nikt tu po Tobie płakał nie będzie.
flex
Administrator

Postprzez Zbychu 2007-09-24, 12:23 pm

Czy ktoś ma wieści dotyczące odrzucenia protestu na podgrzewaną murawę?
Zbychu

Postprzez Dikel 2007-09-24, 3:08 pm

Dostarczono juz 4 maszty pod oswietlenie płyty boiska :):):)
Dikel

Postprzez kingwins 2007-09-24, 3:17 pm

Ma ktoÅ› jakieÅ› foty z "budowy" ???

Chętnie bym zobaczył jak tam prace idą i czy zdążymy w tej pięćdziesięciolatce
kingwins

Postprzez tomeknh 2007-09-24, 9:59 pm

flex napisał(a):
Fan napisał(a):
Waluś napisał(a):
Fan napisał(a):k***a paranoja ....

....dlatego proszę o normalny - kulturalną jakośc Twoich wypowiedzi...

...Nie obrazam nikogo w moim poscie (...) A maloletnich to ja przeklinac nie ucze wiec daruj sobie te wywody wychowawcze.

I tu jesteś drogi chłopcze w błędzie. Informuję, że na forum panują pewne zasady i jeśli nie odpowiadają Ci one to nikt tu po Tobie płakał nie będzie.

O co tutaj chodzi flex? Przeciez slowo z gwiazdakami moglo znaczyc kurka, kurna itp. Skoro maloletni wiedza co chcial powiedziec przedmowca to znaczy, ze ktos juz ich nauczyl tego magicznego slowka, u co niektorych ludzi tzw "przecinka". Co to jest jakies forum katolickie druzyny koscielnej, nie przesadzajcie! Zastanowcie sie co piszecie, zwlaszcza, ze odbiegliscie od tematu, ja zreszta tez.
tomeknh

Postprzez Zbychu 2007-09-25, 6:43 am

kingwins napisał(a):Ma ktoś jakieś foty z "budowy" ???

Chętnie bym zobaczył jak tam prace idą i czy zdążymy w tej pięćdziesięciolatce

Maszty przywieźli wczoraj jak pisze kolega powyżej jeszcze zalac fundamenty i wyglada że do konca Pażdziernika z oświetleniem sie uporają gorzej z murawa nadal nie wiadomo co z protestem i kiedy zaczną ale badzmy dobrej myslę że Listopad na Ludowym całkiem realny!
Zbychu

Postprzez flex 2007-09-25, 10:56 am

tomeknh napisał(a):(...)
O co tutaj chodzi flex? Przeciez slowo z gwiazdakami moglo znaczyc kurka, kurna itp. Skoro maloletni wiedza co chcial powiedziec przedmowca to znaczy, ze ktos juz ich nauczyl tego magicznego slowka, u co niektorych ludzi tzw "przecinka". Co to jest jakies forum katolickie druzyny koscielnej, nie przesadzajcie! Zastanowcie sie co piszecie, zwlaszcza, ze odbiegliscie od tematu, ja zreszta tez.

Chodzi o to, aby na forum panował pewien poziom wypowiedzi. Nie mam nic przeciwko, jeśli małoletni wypowie się/zada pytanie na tym forum na właściwy temat i we właściwy sposób.
Natomiast nie jest to tak jak piszesz forum katolickie :-) i gorzkie żale zmiksowane z łaciną kuchenną można wylewać gdzie indziej.

Myślę, że każdemu będzie się lepiej pisało i czytało to forum jeśli posty będą wnosiły coś nowego i będą pisane z głową.
flex
Administrator

Postprzez novack 2007-09-25, 3:48 pm

W tej rundzie Zagłębie nie zagra już na Ludowym! 25.09.2007

19 wrzeÅ›nia informowaliÅ›my, że ZakÅ‚ad PielÄ™gnacji i Chirurgii Drzew „Beata" ze Szczawna Zdroju, którego ofertÄ™ przetargowÄ… MOSiR Sosnowiec odrzuciÅ‚, wniósÅ‚ protest do wyniku postÄ™powania przetargowego „Modernizacja pÅ‚yty boiska piÅ‚karskiego z naturalnÄ… trawÄ… na terenie obiektu Stadion Ludowy w Sosnowcu”.
Sosnowiecki MOSiR w tym samym dniu protest odrzucił.

DziÅ› pięć minut przed godz. 15 wpÅ‚ynęło do siedziby MOSiR-u zawiadomienie ZakÅ‚adu „Beata” o skierowaniu sprawy do arbitrażu.

W związku z tym nie będzie możliwe, zaplanowane na jutro, podpisanie umowy z konsorcjum warszawskich firm: Zielona Architektura Sp. j. (pełnomocnik) i "Pagro" Firma Brukarsko-Drogowa na wykonanie modernizacji płyty boiska Stadionu Ludowego.

J.L.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez daro 2007-09-25, 4:00 pm

No comment.....

Kurza twarz !!!
daro

Postprzez KRIS6411 2007-09-25, 6:13 pm

Jeżeli to prawda to prawdziwy dramat - Co na to klub?
KRIS6411

Postprzez MarcelZS 2007-09-25, 7:03 pm

Tak się zastanawiam czy są jeszcze jakieś "plagi egipskie", które nie przetoczyły się nad Zagłębiem ?!

Ja tam nie chce słyszeć że to wina firmy kierującej sprawe do arbitrażu, za późno, niedbale i nie żetelnie to można powiedzieć o inwestycjach na Stadionie Ludowym i nic więcej.

Panowie politycy i wielcy dyrektorzy Mosiru - jesteście cieńcy tak cieńcy że aż znani na całą Polskę takich nieudaczników nie ma nigdzie. !!!
Ostatnio edytowano 2007-09-25, 8:33 pm przez MarcelZS, łącznie edytowano 1 raz
MarcelZS

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack