Legia Warszawa - Zagłębie Sosnowiec 25.08

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez marcin___ 2007-08-25, 8:09 pm

tak szczerze to c*** z tym wynikiem nie z Legia mamy walczyc tylko np z jagag z ktora gramy za tydzien bardziej od wyniku martwi mnie ta nieskutecznosc;/ meczu nie widzialem no ale jak slysze ze 3 100% nie weszly to cos jest nie tak bo w innych meczach jest podobnie no ale jestem optymista narazie jeszcze maja moj kredyt zaufania bilet na jage juz mam i tam zobaczymy...;)

TAK SZCZERZE TO NASTĘPNYM RAZEM DOSTANIESZ OSTRZEŻENIE,,,,,,,,,,,,,,,,
Ostatnio edytowano 2007-08-26, 8:55 am przez marcin___, łącznie edytowano 1 raz
marcin___

Postprzez zag23 2007-08-25, 8:18 pm

Wynik zbyt wysoki ale jest takie przysłowie - Co nas nie zabije to nas wzmocni. Po takim meczu powinna byc rozmowa trenera i zawodników z prezesem oraz z psychologiem. Głównie chodzi, żeby nasi nie pamietali tego wyniku w nastepnym meczu.
zag23

Postprzez LucasUSA 2007-08-25, 8:40 pm

No coz, przynajmniej punkty zostaly w rodzinie :). Szkoda tych niewykorzystanych sytuacji, nie mowie, ze mielibysmy szanse zremisowac, ale na wyjezdzie trzeba kazda setke wykorzystac...
LucasUSA

Postprzez kingwins 2007-08-25, 8:41 pm

3 liga za rok ?
kingwins

Postprzez siostra klary 2007-08-25, 9:09 pm

jeszcze jeśli ktoś ma wątpliwości, co do tego, że spadamy do nowej 2 ligi, to chyba po dzisiejszym meczu już ich miec nie bedzie....
siostra klary

Postprzez LucasUSA 2007-08-25, 9:27 pm

siostra klary napisał(a):jeszcze jeśli ktoś ma wątpliwości, co do tego, że spadamy do nowej 2 ligi, to chyba po dzisiejszym meczu już ich miec nie bedzie....

ja mam watpliwosci
LucasUSA

Postprzez marcin___ 2007-08-25, 9:34 pm

ja tez;)
marcin___

Postprzez Konew 2007-08-25, 9:45 pm

Ja też mam wątpliwości i z tego co mi wiadomo to jeszcze troszeczkę meczyków zostało do rozegrania ale jeśli nawet to h*** z wynikami liczy się tylko ZAGŁĘBIE!!!
Konew

Postprzez Sarmat 2007-08-25, 10:01 pm

kingwins napisał(a):3 liga za rok ?
Wszystko na to wskazuje
Sarmat

Postprzez Ajax_dg 2007-08-25, 10:06 pm

szkoda tych 100% sytuacji...wynik 5-2 o wiele inaczej by sie prezentowal...

ale nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem.. Legia bije sie w tym roku o mistrza! wiec maja mocna ekipe! i mozna bylo sie spodziewac .... przegranej ;)

mam nadzieje ze z Jaga juz pokazemy klase... i wywalczymy 3 punkty ktore beda mega wazne! :)

czekam na powrot Naszych z Warszawy i na relacje.... ze stadionu :)
Ajax_dg

Postprzez Przemek26 2007-08-25, 10:25 pm

Niestety ..........
Wyszło to nasze uparte 4:4:2 maglowane przez całe forum.
Jeden napastnik z Lechem (3:2) , jeden z Ruchem (1:0)
Odważne 2 z przodu z Legią i LANIE JAK MALOWANIE (5:0)
Nie dla nas Legia , Wisła. U nas jedyne osoby które są kojarzone z Ekstraklasą to Kmiecik, Berek, Kmiecik, Bagnicki, Kozubek. Reszta to anomalie niższoligowe. Zaraz sie pojawia wpisy że Polonia Bytom ma dla mnie anomalie i wygrywa z Craxą. To ja się zapytam z czym do ludzi . Wygrali z Craxą , która potrafi wygrać 3:0 z Wisłą a potem przejebać z Łęczną.Pierdolenie co by było gdyby Kozubek z 8 a Dawid z 3 metrów trafili, jest o huja rozje****. Punktów to możemy szukać z każdym oprócz Legii, Wisły, czy nawet Górnika.
Legia wprasowała nas po I połowie w murawę . Ba.... w elementy drenażu murawy a po przerwie przejechała po pustym boisku. Podejrzewam jednak że nasi przegrali ten mecz w szatni. Co dziwne Lecha sie nie przestraszyli a Legii najwidoczniej TAK. SZKODA.
CZekamy teraz na Jagę .

http://www.legialive.pl/galeria/fotos.php?id=361

Jerzy Kowalik (trener Zagłębia): Chcę podziękować mojemu przyjacielowi za udzieloną lekcję skuteczności. W pierwszej połowie Legia nie miała zbyt wielu okazji do zdobycia bramki, ale potrafiła wykorzystać dwie z nich. Natomiast my mieliśmy trzy szanse na zdobycie gola. Takie sytuacje na Legii trzeba wykorzystywać. Była również czwarta okazja na początku drugiej odsłony. Może gdybyśmy strzelili kontaktowego gola, to byłoby inaczej. W efekcie gospodarze po trzecim trafieniu grali na luzie, a że w piłkę grać umieją, to skończyło się jak widzieliśmy. Może rezultat jest za wysoki, ale na dzień dzisiejszy taka jest różnica między obiema ekipami. Postaramy się wyciągnąć wnioski z tego meczu i szukać punktów w kolejnych potyczkach.

rzegorz Kaliciak (Zagłębie S.): Przyjechaliśmy z założeniem, żeby wywieźć jakieś punkty. Wiadomo, że to Legia musiała wygrać, a my mogliśmy zrobić niespodziankę. Skończyło się stratą pięciu bramek i czas wyciągnąć wnioski. Tym bardziej, że to już nie pierwszy mecz, że mamy dwie, trzy okazje bramkowe i ich nie wykorzystujemy. Nie jesteśmy na tyle dobrym zespołem, na tyle ułożonym zespołem jak Legia, że potrafimy utrzymać sobie piłkę przez większość spotkania. Wypunktowali nas jak juniorów, a mieliśmy okazję do tego, żeby prowadzić i trochę „zamieszać”. Zawsze odkąd pamiętam dobrze mi się grało w Warszawie. Tutaj zawsze była świetna atmosfera. Wiadomo z jakich względów kibice z Żylety głównie milczeli, ale to nie zmienia faktu, że na Łazienkowskiej gra się bardzo dobrze.

Frekwencja 9053
Kibiców gości: 1000
Flagi gości: 6

Doping Legii: 4
Doping Zagłębia: 7

A to mówi samo za siebie.
Spiker Legii przed zadaniem pytania "Kto wygra mecz?", mówił, że odpowiada ten kto chce. Odpowiedziała mu tylko Kryta. Żyleta w tym samym czasie śpiewała głośno "Ooo Zagłębie ooo Sosnowiec". Krytej zapału do śpiewu starczyło na kilkanaście minut. Później wraz z pozostałymi sektorami milczeli. "Śpiewaj Miklas śpiewaj" - skandowano wówczas na odkrytej. Wsparcie dla legijnego młyna dochodziło cały czas z sektora gości. Sosnowiczanie zaśpiewali również nasz hymn "Mistrzem Polski jest Legia". Żyleta ożywiała się po każdej bramce, śpiewając hasło jakże bliskie sosnowiczanom - "Było jest i będzie zawsze Zagłębie".
Przemek26

Postprzez Sir 2007-08-25, 11:19 pm

Własnie wwróciłem z Warszawy...i od razu kilka waznych spraw.

Pierwsza połowa niezła w naszym wykonaniu. MIELISMY WIĘCEJ GROZNIEJSZYCH SYTUACJI OD LEGII i powinnismy do przerwy prowadzić lub chociaz remisować!! Natomiast Legia...strzela bramki z sytuacji w których nie powinna...bo to nei były dogodne sytuacje.
W drugiej połowie Legia NAS ZMIAŻDZYŁA - totalna miazga!

1 JEŚLI NIE BĘDZIEMY WYKORZYSTYWAĆ 100 PROCENTOWYCH SYTUACJI ( Kmiecik, Kozubek, Skrzypek )...to nie mamy szans aby się utrzymać! Trzeba nad tym CHOLERNIE CIĘZKO POPRACOWAĆ!!
Trener się za przeproszeniem WKURWIŁ na Kmicika i Kozubka I MY KIBICE RÓWNIEŻ ( dlatego ich zdjał)...zmarnować takie sytuacje to trzeba być MISTRZEM ŚWIATA!!

2 PYTAM SIĘ co robi na boisku VLADIMIR BEDNAR...czy TRENER JEST ŚLEPY??!! We meczu z ODRĄ NIC NIE POKAZAŁ...a dzisiaj tez kompletne dno..

3. Legia pokazała nam co znaczy grać szybką piłką po ziemi...

Dalej juz nie piszę...niech inni dokonczą..
Sir

Postprzez Strooś 2007-08-25, 11:36 pm

Szansa na korzystny wynik była tylko w 1 połowie. No ale z takim przeciwnikiem to trzeba wykorzystywać takie sytuacje, które mieliśmy. Legia to bardzo dobra drużyna jak na naszą ligę i w drugiej połowie uporządkowali szyki obronne, wyłączyli z rozegrania Berka i nasze Zagłębie już nie istniało. Jeśli myśli się o wywiezieniu jakichkolwiek punktów z Łazienkowskiej to nie wolno marnować takich okazji jakie mieliśmy. Niestety nie mamy nadal napastnika z prawdziwego zdarzenia. Ostatni jaki grał w Zagłębiu to przychodzi mi do głowy Waldek Adamczyk i takiego właśnie KILLERA - TERMINATORA jakim był nam dzisiaj potrzeba.
Przestrzegam przed zbytnim pesymizmem, bo z Legią na Łazienkowskiej mało, która drużyna z OE nawiąże równą walkę. Teraz już trzeba się skupić na meczu z Jagą, bo z takimi właśnie drużynami musimy szukać punktów tak bardzo nam niezbędnych.
Jeszcze tylko o Vlado Bednarze - niestety muszę się zgodzić z kolegą SIRem ostanio gra jakby był zagubiony i nie bardzo wiedział co ma robić na boisku.
Oczywiście trudno po takim wyniku doszukać się pozytywów, ale mimo wszystko na plus dzisiaj Arek Kłoda i Berek ale ten drugi tylko w 1 połowie.

pozdrawiam
Strooś

Postprzez sanhedryn_zla 2007-08-26, 12:10 am

Liberał napisał(a):
robson_77 napisał(a):Remis był blisko, ale tym razem się nie udało :-( Trzeba będzie szukać punktów w meczu z Jagiellonią u siebie.

nie bylem na meczu a relacji sluchalem dokladnie od momentu 4 bramki. Wygladalo na to, ze w ogóle nie istnielismy ,jednak po przeczytaniu "minuta po minucie" odnosze wrazenie, że
przynajmniej na początku meczu toczyła się w miare wyrównana walka.

faktycznie byl bardzo blisko moglo Zaglebie strzelic "tylko" 5 bramek i bylby remi;] o czym Wy pieprzycie? nie gra i sytuacjami sie wygrywa a strzelaniem bramek a tych nam zabraklo o cala jedna wiecej niz Legi, piszecie jakbyscie o tym nie wiedzieli, pokazali nam na co nas stac a Kowalik znowu ladne usmiechy i piekne slowa do .... wlasnie do czego? do 0-5? wyciagnij wnioski jak piszesz i przyznaj sie ze nie potrafisz ustawic druzyny bo wiedzac jakimi zawodnikami dysponuje Nasz klub a Legia to jedzie sie murowac bramke, pamietamy jak Zaglebie murowalo bramki(mecz z Ruchem w tamtym sezonie) i potrafili wywiesc punkt bo przeciwnika wtedy ciezko sie gra, ale nie jako trener ktory sie znam ustawia zespol na otwarta gre;]........ zejdz na ziemie w pilce noznej licza sie wyniki i pkt. a nie styl gry, stworzone i niewykorzystane sytuacje;]

ps. pokrytykujcie sobie moja wypowiedz i powyzywajcie mnie ze nie jestem kibicem Zaglebia skoro Wam ulzy i boli napisana prawda;]
sanhedryn_zla

Postprzez fan78 2007-08-26, 1:32 am

Co mozna napisac po takim meczu,chyba tylko jedno:CH.. Z WYNIKAMI,ZAGLEBIE JESTESMY Z WAMI!Teraz trza Jage pyknąć i bedzie git.Ja dalej wierze :okulary:
fan78

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna