YOOSHKY napisał(a):mario1 napisał(a):Jak tak dalej pojdzie to za rok nie bedzie mial kto w tej oranzadzie grac a w drugiej to z polowa a tak na marginesie najwiekszy kibic polonii listek co gluchy i slepy czyon jeden "nie wiedzial"
Żebyś się nie zdziwił, pewnie będziemy ukarani jako ostatni klub.Kiedy gruba kreska dla klubów?
Przegląd Sportowy | 2007.07.27 08:16
Takiego spotkania jeszcze nigdy nie było. "Przegląd Sportowego" zaprosił do swojej redakcji najbardziej wpływowych ludzi polskiego futbolu. Przez prawie cztery godziny dyskutowali oni o problemach naszej piłki. Nie brakowało kłótni, podniesionych głosów, ale też pojednawczych gestów i ciekawych wniosków. Przez najbliższe dni przedstawimy czytelnikom zapis debaty.
PRZEGLĄD SPORTOWY: Wypracujmy pewien standard do działania w przyszłości. Czy możemy teraz i tutaj ustalić, że nie karzemy klubów za korupcję w przeszłości od pewnej daty? Załóżmy, że 1 sierpnia 2008 roku. Kto jest za? ROBERT PIETRYSZYN: Tak.
ZBIGNIEW BONIEK: Zawsze to mówiłem... Jak najbardziej tak.
ANDRZEJ RUSKO: Tak.
RYSZARD CZARNECKI: Tak, ja postulowałem o to jako pierwszy.
MICHAŁ LISTKIEWICZ: Tak.
ZBIGNIEW KOŻMIŃSKI: Tak.
PIOTR NUROWSKI: Tak, musimy mieć strategię rozwoju piłki.
MARCIN WOJCIESZAK: Mam pewne wątpliwości.
ROBERT ZAWŁOCKI: Ja jestem raczej za nie. Za "grubą kreską" musi stać moralność. Kto czerpał korzyści z procederu korupcyjnego? Klub, czy osoba, która załatwiała sędziów lub obserwatorów albo przekupywała piłkarzy rywali?
ZBIGNIEW BONIEK: Chcę od prokuratury, aby ze środowiska sportowego wyciągnęła wszystkich ludzi, którzy zamieszani są w korupcję. Ludzi, którzy kręcili. A kluby karzemy do października.
ROBERT ZAWŁOCKI: Świetnie, i najlepiej powiedzmy, że po tej dacie znowu można kupować...
Więcej w "Przeglądzie Sportowym"
-> http://ekstraklasa.wp.pl/wiadomosc.html ... 531719.371
wlasnie przeczytalem no rece mi opadly jedno teraz wiem na pewno boniek trzesie wszystkim nie zdziwie sie jesli bedzie nastepnym preziem co gwarantuje zachowanie starych ukladow i stalych dochodow (dla nich) :563: