Jerzy Kowalik - nowy trener Zagłębia.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Adams1906 2007-08-18, 9:29 pm

Hehe no i dzisiaj mozna smialo stwierdzic , ze to wszystko co robi nie idzie na marne , zwycięstwo z Bytomską Polonią , pokazało że nie jest to taki sam zespół jak w zeszłym sezonie , tylko Zagłebie cały czas robi kroki na przód , wiadomo że nie zrobi skoku , ponieważ trener Kowalik nie jest wcale jakimś wielkim trenerem , ale jest konsekwentny , i nie boi się zagrać bardzo ofensywnie ...
Brawo panie Kowalik , powodzenia w dalszej pracy z Zagłebiem ;) ...
(żeby po tej rundzie bylo kolo 15/20 punktow , to spokojne utrzymanie będzie ;) można rywalizować z Zabrzem , Polonią , Łodzkim ŁKS`em itd. )
Adams1906

Postprzez novack 2007-08-19, 3:02 am

Byłem na sparingu z Algierczykami, w którym to próbowany był „piłkarz” Białek. Widząc jego „wyczyny” zażartowałem trochę z przekąsem, że pewnie Panu wpadnie w oko, i jakież było moje zdziwienie, gdy przeczytałem, że Białek zostaje z nami a dziś ujrzałem go w pierwszym składzie. Panie Kowalik bój się Pan Boga!!! Przecież transfer tego nieudacznika to jest jawny sabotaż!!!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez django 2007-08-19, 10:54 am

novack napisał(a):Byłem na sparingu z Algierczykami, w którym to próbowany był „piłkarz” Białek.

Też byłem i nie zgadzam się z Tobą. Nie zachwycił, miał sporo błędów, ale przynajmniej próbował dogrywać prostopadłe piłki do napastników, z których kilka doszło. Gdyby doszedł do formy, to myślę, że ze swoim stylem gry byłby dobrym wzmocnieniem ofensywnie grającego Zagłębia.
django

Postprzez laBombonera 2007-08-19, 10:57 am

ciekawe jak zostanie rozwiazany problem z slubami w rodzinie Kowalika.
moze helikopter? :619:
laBombonera
Żółta kartka

Postprzez Sir 2007-08-19, 2:03 pm

laBombonera napisał(a):ciekawe jak zostanie rozwiazany problem z slubami w rodzinie Kowalika.
moze helikopter? :619:

No jak to jak?! W koncu co wazniejsze ślub, czy mecz ZAGŁĘBIA?:)
Sir

Postprzez adriano20 2007-08-20, 7:02 pm

http://90minut.pl/news.php?id=604385

Jerzy Kowalik planuje wyjazd do Francji. Szkoleniowiec zespołu z Sosnowca obronił w tym roku pracę dającą mu licencję UEFA Pro, jednak by sprostać wszystkim wymogom, musi jeszcze zaliczyć zagraniczny staż.

- Myślałem, że lata współpracy z Henrykiem Kasperczakiem, Franciszkiem Smudą czy Wojciechem Łazarkiem wystarczą, ale skoro nie, to też nie ma problemu - mówi.

Trener chce odbyć staż jeszcze w trakcie jesiennej rundy, gdy liga będzie mieć przerwę na reprezentację.

- Wytypowałem dwa terminy: między 3 i 8 września, a także pomiędzy 8 a 13 października. Na 99 procent pojadę w październiku. Klubem, w którym odbędę staż, będzie AS Saint-Étienne Loire. Odpowiada mi francuska szkoła piłki nożnej, więc uznałem, że warto iść za ciosem. Na ten krótki czas zamieszkam u Henryka Kasperczaka - opowiada trener.

Piłkarze Zagłębia dostali dzisiaj wolne, jutro zespół będzie trenował już dwa razy. Na popołudnie zaplanowano wyjazdowy sparing z Górnikiem Wojkowice (godz. 17:30). Szkoleniowiec liczył, że w tym meczu zagra zapowiadany piłkarz z Ghany. - Czas nagli, okres transferowy dobiega końca. Teraz nie możemy już sobie pozwolić na zakontraktowanie niesprawdzonych graczy. Dlatego zrezygnowaliśmy z Brazylijczyka Ribasa. Wciąż szukamy wzmocnień na lewą stronę, a także na środek pomocy - tłumaczy.

Kowalik ma problem, bowiem w najbliższą sobotę, gdy Zagłębia ma grać o punkty na Łazienkowskiej, ślub będzie brał jego jedyny brat, a on ma być jego świadkiem. - Będę jeszcze o tym rozmawiał z prezesami. Jeżeli nie dadzą mi wolnego to zrozumiem, przede wszystkim obowiązki. Myślę jednak, że mogę przygotować zespół do tego spotkania, a już na ławce usiądą Piotr Jawień i Andrzej Orzeszek. Wszystko da się pogodzić - podkreśla.

Dodajmy, że planowany na 29 sierpnia (środa) pucharowy mecz z Okocimskim w Brzesku Zagłębie rozegra dzień wcześniej.

źródło: Gazeta.pl
adriano20

Postprzez django 2007-08-20, 9:54 pm

No bez jaj!
My tu gramy o to żeby nie spaść do trzeciej ligi, a on chce na ślub jechać!?
To nie jest profesjonalne zachowanie. Mam nadzieję, że Szatan z Baczyńskim przemówią mu do rozumu.
django

Postprzez emdżej 2007-08-20, 10:20 pm

django pomyśl o tym z innej strony. Wolałbyś iść do pracy czy na ślub brata?
emdżej

Postprzez wierny do końca 2007-08-20, 10:36 pm

emdżej napisał(a):django pomyśl o tym z innej strony. Wolałbyś iść do pracy czy na ślub brata?

Idąc tym tropem można zapytać: wolałbyś sowity spadek czy pracować przez całe życie za 1000 PLN!?

Wg. mnie nieobecność trenera na meczu nie będzie czynnikiem motywującym!

Trener jest między innymi po to, żeby wprowadzać korekty w grze drużyny podczas meczu, na bieżąco. Kowalik będzie wisiał na telefonie, ktoś będzie mu relacjonował przebieg meczu a on będzie reagował?? Bez sensu!!! Nawet jeśli trenerzy dostają karę w postaci zakazu przebywania na ławce rezerwowych to są obecni na stadionach i na bieżąco reagują n przebieg wydarzeń na boisku.

Nie podoba mnie się to!!!!
wierny do końca

Postprzez laBombonera 2007-08-20, 10:45 pm

emdżej napisał(a):django pomyśl o tym z innej strony. Wolałbyś iść do pracy czy na ślub brata?

a miesiac pozniej slub corki.
laBombonera
Żółta kartka

Postprzez Sir 2007-08-20, 11:23 pm

Sam powiem Wam , zejestem ciekaw jak postąpi nasz treneiro i zarząd klubu.
Sir

Postprzez *Tolek* 2007-08-20, 11:32 pm

Tak jak było pisane. Trener powinien przygotować drużynę jak potrafi, a potem pojechać na ślub. Ja wiem, że mecz jest bardzo ważny, ale ślub brata będzie tylko raz. Panie Kowalik, jedź pan do brata i wypijcie za Zagłębie :P :P Podobna sytuacja będzie w 20-10, kiedy to zamiast być na pierwszym meczu w sezonie na Ludowym (oby, tfu, tfu, tfu :-) ) będzie na ślubie córki, ale zastanówcie się? Nie poszlibyście na ślub córki czy brata. Kolega emdżej dobrze mówi!
*Tolek*

Postprzez django 2007-08-20, 11:46 pm

Wolałbym iść na ślub. Ale jakie to ma znaczenie? Jakbym był trenerem zespołu, który w ten sam dzień gra bardzo ważny mecz, to chyba jednak poczucie obowiązku byłoby większe. Nie wiem czy na piłkarzy zadziała mobilizująco to, że podczas gdy oni będą zapierdalać w Warszawie, ich trener będzie zagryzał wódę śledzikiem na imprezie u brata.

I żeby nie było niejasności. Uważam, że Kowalik robi w Zagłębiu naprawdę dobrą robotę i możemy z nim dużo osiągnąć. Tym bardziej dziwi mnie ta akcja z weselem. Takiego numeru to chyba nawet nieśmiertelny Jurek Dworczyk by nie odwalił.
django

Postprzez bolo73 2007-08-21, 7:25 am

Ludzie!!zastanówcie się co Wy piszecie!Przecież ślub brata musiał być zaplanowany dużo wcześniej niż Kowalik dostał propozycję zostania trenerem a Wy tutaj wyskakujecie z hasłami czy ważniejszy jest ślub czy mecz!Przecież to nie jest mecz z gatunku być lub nie być,te dopiero przed nami i na pewno w prognozach przedsezonowych zbyt duże nadzieje na jakąś zdobycz punktową w tym spotkaniu nie były wiązane.Ja na miejscu Zarządu wyraziłbym zgodę.Akurat nieobecność Kowalika w tym meczu nie będzie wielką stratą a mniemam,że owa zgoda pozwoli chłopu jeszcze bardziej zmobilizować się do pracy ponieważ będzie wiedział,że Zagłębie to jedna wielka rodzina i jak ktoś potrzebuje pomocy to zawsze ją otrzyma.Tak więc jedź Pan Panie Jerzy na ślub brata a później prowadź nasze Zagłębie do walki o punkty w OE!
bolo73

Postprzez Fan 2007-08-21, 8:15 am

Trener powinien iść na ślub brata tymbardziej, że ma być jego świadkiem. I tak mecz w Warszawie będzie z gatunku tych, że jeśli wywieziemy stamtąd jeden punkt to będzie cud nad Wisłą. Dlatego niech przedstawi odpowiednim osobom taktykę i jedzie na to wesele.
Fan
Working Class

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna