Ruch Chorzów - Zagłębie Sosnowiec 10.08.2007. godz. 19:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Schabu 2007-08-10, 10:30 pm

Tolek zgadzam się z tobą choć może nie do końca.Oto moje zdanie.Na pewno uważam,że zważywszy na te wszystkie afery,ten awans był nie porozumieniem.
Jestem starszym kibicem już, który nie jeden mecz oglądał przeżywał itd.
Bo na tym stadionie jestem od łebka.Byłem też na nie jednym wyjeżdzie itd.
Ale to nie ma teraz znaczenia.
Bo najbardziej mnie boli to,że tak jak wcześniej pisałem był to najgorszy awans w historii klubu do pierwszwj ligi!
Teraz już wiemy dlaczego!!!
Dlatego,że wychowankowie klubu sprzedawali mecze!!! Nie tylko zresztą.
Teraz już wiem dlaczego człowiek wkurwiał się niemal na każdym meczu.A oni pomimo tego,że byli faworytami ligi to mieli w dupie nas kibiców.
Oni woleli u bukmachera trafić.
Mam nadzieję,że klub zażąda takich odszkodowań od tych jełopów,że się ku...a posrają z radości!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przez tych imbecylów cierpimy my kibice!!
Którzy tracili głos na nie jednym meczu,opuszczali rodziny,aby poświęcić swój czas dla ukochanej drużyny!
Piłkarze typu alkoholik Teresa czy inni pokazali nam gdzie nas mają!
Lacha wschodząca gwiazda kiedyś ligi,dziś jest tylko śmieciem gdzieś w czwartej lidze!
Gdybym wcześniej wiedział,że jest w tym zamieszany już by leżał pod McDrivem.
Powracając do meczu to trzeba wziąść pod uwagę to,że gramy cały czas na wyjeżdzie i to na pewno nie wpływa pozytywnie na drużynę.No ale znów typowo polska mentalność po co wcześniej coś zrobić jak można póżniej.
Po za tym straciliśmy w zasadzie 4 podstawowych zawodników.
Śmierdzący Lacha i Teresa,oraz goście mający głownie w głowie kasę Peskovic i Prymuła.Teraz mamy efekty jakie mamy.Wpierdol co mecz i śmiech większości kiboli którzy drwią z nas za przekupstwa,a to przecież nie nasza wina.
Jest ciężko,będzie ciężko i będzie bardzo ciężko.
A morale z każdym meczem są coraz mniejsze.
Schabu

Postprzez Robson_2006sc 2007-08-10, 10:45 pm

sosnowiczanin ! napisał(a):Na dobre i na złe
i w każdej lidze
Zawsze będziemy tam
Gdzie oni będą grać !!!

tak rzeczywiscie ZAWSZE bedziesz tam gdzie oni beda grac ale chyba... przed monitorem
Robson_2006sc

Postprzez laBombonera 2007-08-10, 10:50 pm

http://pl.youtube.com/watch?v=jfSGpBYchX0
maly skrot z meczu
to chyba znowu Kloda nieupilnowal kolesia,szkoda wystarczylo zrobic wslizg
laBombonera
Żółta kartka

Postprzez Atlantyda 2007-08-10, 10:59 pm

Dzięki!!!! ale jak Kmiecik mógł tego nie strzelic... :/
Atlantyda

!

Postprzez *Tolek* 2007-08-10, 11:06 pm

Schabu napisał(a):Tolek zgadzam się z tobą choć może nie do końca.Oto moje zdanie.Na pewno uważam,że zważywszy na te wszystkie afery,ten awans był nie porozumieniem.
Jestem starszym kibicem już, który nie jeden mecz oglądał przeżywał itd.
Bo na tym stadionie jestem od łebka.Byłem też na nie jednym wyjeżdzie itd.
Ale to nie ma teraz znaczenia.
Bo najbardziej mnie boli to,że tak jak wcześniej pisałem był to najgorszy awans w historii klubu do pierwszwj ligi!
Teraz już wiemy dlaczego!!!
Dlatego,że wychowankowie klubu sprzedawali mecze!!! Nie tylko zresztą.
Teraz już wiem dlaczego człowiek wkurwiał się niemal na każdym meczu.A oni pomimo tego,że byli faworytami ligi to mieli w dupie nas kibiców.
Oni woleli u bukmachera trafić.
Mam nadzieję,że klub zażąda takich odszkodowań od tych jełopów,że się ku...a posrają z radości!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przez tych imbecylów cierpimy my kibice!!
Którzy tracili głos na nie jednym meczu,opuszczali rodziny,aby poświęcić swój czas dla ukochanej drużyny!
Piłkarze typu alkoholik Teresa czy inni pokazali nam gdzie nas mają!
Lacha wschodząca gwiazda kiedyś ligi,dziś jest tylko śmieciem gdzieś w czwartej lidze!
Gdybym wcześniej wiedział,że jest w tym zamieszany już by leżał pod McDrivem.
Powracając do meczu to trzeba wziąść pod uwagę to,że gramy cały czas na wyjeżdzie i to na pewno nie wpływa pozytywnie na drużynę.No ale znów typowo polska mentalność po co wcześniej coś zrobić jak można póżniej.
Po za tym straciliśmy w zasadzie 4 podstawowych zawodników.
Śmierdzący Lacha i Teresa,oraz goście mający głownie w głowie kasę Peskovic i Prymuła.Teraz mamy efekty jakie mamy.Wpierdol co mecz i śmiech większości kiboli którzy drwią z nas za przekupstwa,a to przecież nie nasza wina.
Jest ciężko,będzie ciężko i będzie bardzo ciężko.
A morale z każdym meczem są coraz mniejsze.

__Założę się, że nasze przekupy-wychowankowie, którzy sprzedawali mecze, dorobili się niezłych pieniędzy obstawiając sprzedane mecze. Jak przeczytałem swoje pierwsze zdanie w tym poście, aż mi się płakać, że mój kochany K.S, na który mogłem zawsze liczyć, zawsze się pochwalić. Pamiętam jak byłem z tatą na pierwszym meczu z KSZO jako już "dorosłe dziecko" około 5lat temu, cieszyłem się jakbym wygrał fortunę kiedy do mnie dotarło wszystko po meczu. Wspaniali kibice, doping jak z ligi mistrzów, bramki, szał, euforia, zwycięstwo, 3 punkty! Jako niewinne dziecko 9/10 letnie nie wiedziałem co to korupcja, co to znaczy "dać w łapę" myślałem, że piłka to czysta gra, zwykła rywalizacja sportowa. Tata oprócz wyzwisk w stronę bramkarza KSZO, wtedy Sarnata :D był również zadowolony z atmosfery panującej na stadionie. Wtedy jeszcze się nie wje*** w korupcję. To było jak piękny sen. Wcześniejszy awans z III do II ligi. Pamiętam jak przez okno widziałem faceta na dachu autobusu. Wtedy byliśmy pewni, że awansowaliśmy uczciwie, komu by przyszło do głowy zdradzić swój klub.
__Popieram kolegę Schabu. Tym wszystkim skurwi*** zależało na pieniądzach. Czas spędzony potraktowali jako wyjazd z domu, żeby sobie zarobić, tak jak to się teraz do Irlandii jeździ, nie? Dzenan, Jaworski... To są jedyni zawodnicy, którzy nigdy mi się nie narazili i jak dla mnie ideałem do naśladowania. Gdybym był zawodnikiem Zagłębia brałbym z nich przykład. Mimo, że Jawa ma chorą córkę, daje z siebie wszystko na lodzie, to widać, zostawia dla nas serce. Podobnie Dżenan. Uważam, że to są jedyni zawodnicy aby nosić T-shirt, spodenki, oraz trykot w naszych barwach. Schabu masz znowu rację. Morale spadają. Jeździmy na wyjazdy to fakt, ale choćby nas w tej klatce siedziało 10 tysięcy to nie to samo co grać u siebie w rodzinnym mieście Sosnowcu. To tylko TU jest taka atmosfera.
__To tylko tu można to coś poczuć. Nieraz nawet doping nie wychodzi w 100% jak na Jagiellonii, ale atmosfera była cudowna, albo weźmy pod uwagę mecz hokejowy z jakimś tam Naprzodem. 40 osób w młynie, ale się bawimy, odpalamy piro. Głos rozchodzi się po całym stadionie. Bramki lecą jedna po drugiej, kibice skandują Zagłębie. Znowu to samo atmosfera... Śpiewamy W Sosnowcu wspaniała gra, Zagłębie 3 punkty ma. Albo mecz z Cracovią, zimne ognie, czapki mikołajów, super sprawa. Zbiórka dla dzieci z domu dziecka, fantastyczne gest. Radość dzieci, śmiejące się usta. Kolejna zbiórka na nową flagę. Udało się uzbieraliśmy. Flaga debiutuje na meczu. Zbiórka pieniędzy, teraz przed meczem. Następny mecz wspaniała oprawa, atmosfera, doping 1906% wszystko się udaje. To MY zrobiliśmy w połowie tą oprawę. To MY wrzuciliśmy tą monetę do puszki. To MY! Zagłębie to MY! Aż się łezka w oku kręci, a teraz pomyśl. Wszystko co osiągaliśmy razem, my kibice, jedność, jedna rodzina, MY! wierni swojej drużynie zostaliśmy ośmieszeni w obliczu całej Polski, bo jakiś skurwysyn przyjechał do Sosnowca, żeby porządnie zarobić i sprzedać kilka meczy.
__Nasza ponad stu letnie duma ucierpiała! Bo Lachowski sprzedał mecz! Bo Treścinśki, Rudy... Bo Jaskiernia, Górski obiecał. Widzieliście reakcje kibiców z całej Polski? Ludzie się z nas śmiali, że musimy prosić się o stadion... Poniżeni w obliczu całej Polski przez nich, sukinsynów sprzedających mecze. Powinniśmy na pierwszy mecz w Sosnowcu na Ludowym przygotować potężną oprawę, że to oni nie MY! To nie MY! Sprzedawaliśmy mecze. To nie Zagłębie! To ludzie opętani chęcią zarobienia ogromnych pieniędzy. Jak się czyta pierwszą część posta to się łezka w oku kręci. W drugiej części posta krew człowieka zalewa, że ktoś mógł zrobić coś takiego z drużyną ciesząca się dobrą sławą od ponad 100lat. Boli, nieprawdaż?
__Dziękuje za wysłuchanie...
Ostatnio edytowano 2007-08-10, 11:30 pm przez *Tolek*, łącznie edytowano 3 razy
*Tolek*

Postprzez fan78 2007-08-10, 11:20 pm

Mogło sie dzisiaj skonczyć róznie a skonczylo sie 1-0.Martwi ze Kmiecik zmarnował dwie "setki".W takich meczach na wiecej zabardzo liczyc nie mozna i takie piły TRZEBA wykorzystywać.Kiedyś red.Kołtoń napisał ze jego najwieksza bolączką jest nieskutecznosc i dlatego nigdzie nie moze znalezc miejsca(Wisła,ŁKS),to chyba niestety sie potwierdza...
Z pozytywów:gra A.Bensza i.....tyle.
Jedziemy dalej...Polonie napewno stukniemy :)
fan78

tolek o co ci kaman??

Postprzez Zagłębiak21 2007-08-10, 11:22 pm

bardzo dobrze powiedziane
Zagłębiak21

Postprzez daro 2007-08-10, 11:24 pm

Kurza twarz.... Tolek,to co napisales.... Nie potrafie tak pisac...Ale zajebiscie to napisales.Nie wiem czy serio masz 14 lat,ja mam prawie 30,ale poczekam jeszcze 4 lata az bedziesz mial 18 i chetnie postawie Ci Browarka ! Dobrze ze mamy takich kibicow .
pozdro
daro

Postprzez *Tolek* 2007-08-10, 11:27 pm

daro napisał(a):Kurza twarz.... Tolek,to co napisales.... Nie potrafie tak pisac...Ale zajebiscie to napisales.Nie wiem czy serio masz 14 lat,ja mam prawie 30,ale poczekam jeszcze 4 lata az bedziesz mial 18 i chetnie postawie Ci Browarka ! Dobrze ze mamy takich kibicow .
pozdro

Dziękuję :P Na życzenie chciałem zrobić akapity, ale miałem z tym problem więc użyłem "_" (podłóg, tak?). Wiem, że popełniłem kilka błędów stylistycznych, więc takowych mi nie wymieniajcie :D A'propos korupcji można było by stworzyć transparent i powiesić w Sosnowcu (tak jak Klub regionu, bez stadionu) Tylko żeby było napisane np: " To nie MY kibice sprzedaliśmy mecze, MY tylko płoniemy ze wstydu. To oni to zrobili: (i wypisać gnojków, wszystkich 12, po nazwisku). O, tak!

(...) Za długo przed kompem. Trzeba iść spać, dobranoc(ale pomysł przedni, nie? :P )!
*Tolek*

Postprzez mario999 2007-08-10, 11:39 pm

wiekszosc z was tu piszacych nie byla na meczu a k***a zabiera glos na temat meczu. tacy z was kibice przed komputerem. gdybysmy wygrali 1-0 a byla taka szansa gdyby kmiecik wykorzystal 100, inaczej byscie piskali i zachwalali jak to zaglebie dobrze gralo. pozdrowienia dla wszystkich obecnych na meczu i prawdziwych kibicow a nie tych siedzacych przed komputerem i tylko potrafiacych narzekac. zaglebie nie potrzebuje takich kibicow. jak wam sie niepodoba to zmiencie forum.
mario999

Postprzez daro 2007-08-10, 11:48 pm

mario999, nie bylem na meczu,ale nie narzekam ,nie pluje ,nikogo nie wyzywam. Nie ma mnie w kraju,ale jak bede to na meczu mnie zobaczysz.Pisalem juz wczesniej ze cholernie zazdroszcze tym co mogli jechac dzis do Chorzowa,niestety zycie jest jakie jest,nie kazdy ma takie szczescie jak Ty. Serdecznie pozdrawiam z Dublina WSZYSTKICH KIBICOW ZAGLEBIA .
daro

Postprzez *Tolek* 2007-08-10, 11:50 pm

mario999 napisał(a):wiekszosc z was tu piszacych nie byla na meczu a k***a zabiera glos na temat meczu. tacy z was kibice przed komputerem. gdybysmy wygrali 1-0 a byla taka szansa gdyby kmiecik wykorzystal 100, inaczej byscie piskali i zachwalali jak to zaglebie dobrze gralo. pozdrowienia dla wszystkich obecnych na meczu i prawdziwych kibicow a nie tych siedzacych przed komputerem i tylko potrafiacych narzekac. zaglebie nie potrzebuje takich kibicow. jak wam sie niepodoba to zmiencie forum.

Na razie to tylko Tobie kolego coś sie nie podoba. Skomentowałem fakt korupcji bo bodajże Schabu "zapodał" temat. Na mecz nie pojechałem bo nie mogłem. Mnie rodzice nie pozwolili, a dokładnie to mama wyśmiała, ale to nie znaczy, że nie jestem kibicem Zagłębia. Uważasz, że pomysły ludzi na forum, które nie koniecznie jeżdżą na wyjazdy nie zrobiły nic dla naszego klubu, dla nas kibiców? Uważasz, że osoby które coś zrobiły na forum, pozwoliły i pomogły rozwinąć się stronce i forum, organizujące oprawy, a nie koniecznie jeżdżące na wyjazdy, osoba, która wymyśliła całą sprawę z manifestacją(...),osoby plakatujące miasto, a nie konie... nie zaszły daleko w hierarchii kibicowskiego Zagłębia? Uważasz, że gdzie ludzie wpadli na pomysł, aby założyć AG, BB'97, UZ'05(FB'03)?
Może w kościele? Ja też jestem przeciwko internetowej napince na forach i Shoutboxach. Tak jak ktos kiedyś napisał "Na forum się napinacie, a na meczach słonecznik wpierdalacie"! Tyle z mojej strony.

Aaaa... zapomniałbym. Gratuluję młodzieńcze wyjazdu!
*Tolek*

Postprzez yoko ono 2007-08-10, 11:59 pm

tolek masz jakieś alibi do mnie?
yoko ono

Postprzez Atlantyda 2007-08-11, 12:20 am

Yoko przeczytaj stronke wczesniej a bedziesz wiedzial ;P nikt nic nie ma to taka "zabawka" forumowa i kazdy uzytkownik widzi tam swój nick :)
Atlantyda

Postprzez sosnowiczanka80 2007-08-11, 1:16 am

Mario999 - nie kazdy może pojechać na mecz i to z powodów, ktore Ci chyba do głowki nie przyszły. Jesteś pewien, że Zagłębie nie potrzebuje "takich" kibiców? Ale to wlasnie dla " takich" kibiców jest radio i relacja na żywo, więc troszkę szacunku. g:< :666:
sosnowiczanka80

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna