Odra Wodzislaw-Zagłębie Sosnowiec

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez ASTER 2007-08-04, 11:46 pm

pierwsze 20 minut ok, później totalne dno.
szkoda gadać
3 liga za rok .
Ale warto było...
ASTER

Postprzez fan78 2007-08-05, 12:00 am

Znow wiekszosc glosow to placzki,ale ludzie czego wy sie k***a spodziewaliscie?Mamy sklad jaki mamy i przyzwyczajcie sie czym predzej do porazek raczej niz do zwyciestw.Jeszcze jakis typ do Kowalika sie przypierdala :okulary2: Widziales ty chlopcze jaki futbol gralismy za Dworczyka czy Moskala?Jesli nie widzisz róznicy to nie mamy o czym rozmawiac.Facet przygotowywal druzyne w wybitnie niekorzystnych warunkach i wedlug mnie graja calkiem dobrze co udowodni nam mecz z niemcami w najblizszy weekend! :619:
fan78

Postprzez LucasUSA 2007-08-05, 12:18 am

laBombonera napisał(a):zostalo 84 punkty do zdobycia.

Najlepsze podsumowanie! - aleluja i do przodu! Damy rade!

Bylem ciekaw, czy juz beda zwalniac trenera - nie zawiodlem sie :D
LucasUSA

Postprzez Xavier88 2007-08-05, 6:21 am

laBombonera napisał(a):
Xavier88 napisał(a):Jeszcze nigdy nie zabieralem głosu na temat wyboru trenera. .

I nie zabieraj,qrwa czlowieku tylko dwie kolejki za nami :560:

A zrobię ci na złość i będę.
Bo w normalnym kraju facet który nie utrzymał drużyny w II lidze na pewno by nie dostał pracy w I lidze, tylko by musiał się błąkać po okręgówkach, ale nie u nas jest inaczej, najważniejsze, że ma licencje.
To nie jest tym trenera typu Smuda, i choćby i Baniak - trener, który swoimi wypowiedziami wqrwia i media i kibiców drużyn przeciwnych.
Kowalik jest słaby psychicznie i ma wizerunek przegranego, a tego na m w Zagłębiu nie potrzeba...
Miłej niedzieli...
Xavier88

Postprzez drewinio 2007-08-05, 9:07 am

A czy normalne jest to co sie dzieje w polskiej piłce? Czy normalne jest to ze drużyna w pierwsej lidze walczy o utrzymanie w drugiej i to podczas jednego sezonu? czy normalne jest to że kluby sa karane za korupcje swoich byłych piłkarzy a piłkarze odpowiedzialni za tą korupcje biegają bo zielonych boiskach w całej Polsce i jeszcze otrzymują za to powołanie do Reprezentacji?.

Człowieku czego ty sie spodziewałeś? Że Zagłębie będzie mistrzem Angli? Ludzie to jest pierwsza liga a nie kartofliska drugiej , trzeciej ligi.
Narzekasz na Kowalika, że transfery z dupy, że taktyka z dupy, że przygotowanie z dupy itp. Powiedz mi poraz kolejny czego sie spodziewałeś? , że w obliczu afery korupcyjnej i w obliczu degradacji do niższych lig wartościowi i dobrzy piłkarze biją drzwiami i oknami do naszego klubu? Co do kondycji i kontuzji po treningach. Widać jak piłkarzyki nasze sie opierniczały za kadencji , Dworczyka, Moskali i im podobnym.
Co do wyników na boisku. To nie trener śmiga na murawie tylko grajkowie.

A gdzie sens tych słów " Na dobre i na złe, i w każdej lidze..." Jak jest dobrze to euforjia a jak źle to od razu co poniektórych posty brzmią jakby mieli zaraz klub zmienić do kibicowania.
drewinio

Postprzez 666 2007-08-05, 10:17 am

psv napisał(a):Przegraliśmy mecz dzięki sędziemu i tyle. Gwizdał dla odry jak tylko mógł, a z karnym to była przesada.
PIE...LONY pzpnhttp://zaglebie.sosnowiec.pl/forum/ ... es/573.gif

Kolego nie przesadzaj że przegraliście przez sędziego. Należy czasem zachowac trochę obiektywizmu. Ja zgadzam się z Tobą że w tej sytuacji powinien być rzut karny ale popatrz w drugą stronę... Dla nas nie uznał bramki choć nie wiadomo czemu, spalonego ewidentnie nie było, faulu także. Druga sprawa kontrowersyjna to raz po rzucie wolnym wątpliwości czy nie przeszła piłka za linię całym obwodem. Zresztą nawet wczoraj w tv mówili że nie wiadomo. Więc stary nie płacz że wasz przekręcili czy coś bo z przekroju meczu wasza drużyna była słabsza i tyle. Pozdro
666

Postprzez Osman 2007-08-05, 10:48 am

666 napisał(a):
psv napisał(a):Przegraliśmy mecz dzięki sędziemu i tyle. Gwizdał dla odry jak tylko mógł, a z karnym to była przesada.

Kolego nie przesadzaj że przegraliście przez sędziego. Należy czasem zachowac trochę obiektywizmu. Ja zgadzam się z Tobą że w tej sytuacji powinien być rzut karny ale popatrz w drugą stronę... Dla nas nie uznał bramki choć nie wiadomo czemu, spalonego ewidentnie nie było, faulu także. Druga sprawa kontrowersyjna to raz po rzucie wolnym wątpliwości czy nie przeszła piłka za linię całym obwodem. Zresztą nawet wczoraj w tv mówili że nie wiadomo. Więc stary nie płacz że wasz przekręcili czy coś bo z przekroju meczu wasza drużyna była słabsza i tyle. Pozdro

o nie, sędzia na pewno nie był obiektywny!
Przykład chociażby sytuacja z drugiej połowy, gdy Hosić wskakuje na plecy att z Odry i faul, 60sekund póżniej na Kmiecika skacze def Odry i nawet nie zareagowal, jakby nie zauważył :/
Poza tym tyllko po bokach pola karnego jak skrzydłowy Odry sie wywrócił i oczywiście efektywnie krzyknął ten baran za każdym jak cholera razem odgwizdywał faul :(

gra naszych kopaczy to już inna sprawa, doping też kiepski...
zaś nas autokary wymęczyły...
Osman
Żółta kartka

Postprzez 666 2007-08-05, 10:58 am

Osman napisał(a):
666 napisał(a):

Przykład chociażby sytuacja z drugiej połowy, gdy Hosić wskakuje na plecy att z Odry i faul, 60sekund póżniej na Kmiecika skacze def Odry i nawet nie zareagowal, jakby nie zauważył :/
Poza tym tyllko po bokach pola karnego jak skrzydłowy Odry sie wywrócił i oczywiście efektywnie krzyknął ten baran za każdym jak cholera razem odgwizdywał faul :(

Ale czy to o czym mówisz to były kluczowe sytuacje ?? Nie !! A to co ja powiedziałem to były sytuacje decydujące o wyniku meczu. Gdyby uznał bramkę w pierwszej połowie to juz byłoby po ptakach. Ja widziałem że popełniał błędy w obie strony. Choćby taki rzut wolny. Wasz mur stoi z 6 metrów od piłki a sędzia jebnął jeszcze kartke naszemu za protesty. Ja powiem tylko tyle że popełniał błędy w obie strony ale wynik z gry był sprawiedliwy taki jaki był i nie możesz powiedzieć że byliście lepsi...

P.S mecz z Polonią Bytom który gracie u nas odbędzie się bez waszej obecności...
666

Postprzez Osman 2007-08-05, 11:12 am

666 napisał(a):
Osman napisał(a):
666 napisał(a):

Ale czy to o czym mówisz to były kluczowe sytuacje ?? Nie !! A to co ja powiedziałem to były sytuacje decydujące o wyniku meczu. Gdyby uznał bramkę w pierwszej połowie to juz byłoby po ptakach. Ja widziałem że popełniał błędy w obie strony. Choćby taki rzut wolny. Wasz mur stoi z 6 metrów od piłki a sędzia jebnął jeszcze kartke naszemu za protesty. Ja powiem tylko tyle że popełniał błędy w obie strony ale wynik z gry był sprawiedliwy taki jaki był i nie możesz powiedzieć że byliście lepsi...

P.S mecz z Polonią Bytom który gracie u nas odbędzie się bez waszej obecności...

Po pierwsze... nikt nie mowi, że byliśmy lepsi
Po drugie... ewidentnego karnego nie podyktował
Po trzecie... mówisz żę walnął wam kartke bo mur nie był prawidłowo oddalony... jakos nie wierze że aż 3m by sie pomylił, poprostu to wasza arogancja wynikająca z tego iż jesteście gospodarzem to wam wszystko wolno i nawet sędziego chcecie ustawiać..

aa i jeszcze po czwarte...POPATRZ TU!!
http://www.sosnowiec.info.pl/modules/ne ... photo_id=5
Osman
Żółta kartka

Postprzez 666 2007-08-05, 11:20 am

Dobra ostatni mój post

Po pierwsze ciesze się że nikt nie mówi że byliście lepsi
Po drugie wam nie podyktował karnego a nam nie uznał prawidłowo zdobytej bramki a jak nie wierzysz to sobie skrót jeszcze zobacz.
Po trzecie z tymi 6 metrami troche przesadziłem ale metr jak byk, tyle że to jest nie ważne bo to mało wpływa na losy meczu, pozatym ten gwizdała chyba debiutował w OE i jest nie doświadczony.

Reasumując to nie zostaliście przekręceni czy coś w tym stylu i dobrze o tym wiesz. Walczcie dalej ;)

aaa i po czwarte zobacz sobie skrót i zobacz że zdobyliśmy bramkę prawidłowo...
666

Postprzez Osman 2007-08-05, 11:27 am

a idż... przecież nikt nie mowi żę zostaliśmy przekręceni tylko jak zwykle sędzia musial też dać popis swoich umiejętności
nikt też nie mowi że bramki nie prawidlowo zdobyliście, bo niby czemu sie tam w ogole przyczepić...
Osman
Żółta kartka

Postprzez sosnowiczanka80 2007-08-05, 11:50 am

Czy My aby napewno zdajemy sobie sprawę z tego, co nas czeka? Jeśli nie wygrywamy z taką druzyną jak Odra - co będzie, gdy przyjdzie czas na czołowkę tabeli?Jestem pełna obaw i strachu...I nie piszcie, że nic sie nie stało, bo sie stało!!!! Może to dopiero druga kolejka, ale - pytam - gdzie dalej szukać punktów? w Chorzowie? w Warszawie? brak mi słow...Pozdrawiam.
sosnowiczanka80

Postprzez ktos_odra 2007-08-05, 12:07 pm

Jeśli nie wygrywamy z taką druzyną jak Odra

Ech, mam przypomnieć naszą serię z wiosny? Ile my mamy punktów a ile wy?Nie mów "taką drużyną" bo wiele wam do nas piłkarsko brakuje. Poza tym popatrz na table, a ujrzysz Odrę na czele :D
ktos_odra

Postprzez pol13 2007-08-05, 1:26 pm

Przez cały czas a w szczególności w II połowie widać było gołym okiem jak na lewym skrzydle gość wozi co jakiś czas Kłodę. Już wtedy bardzo śmierdziało bo wrzucali ze skrzydła bez problemu lub strzelali na bramkę, aż w końcu przyszła 89 minuta i kappa. Przewiózł po raz kolejny Kłodę i tyle a należało już o wiele wcześniej podwajać gościa. Co do postawy naszych to nie było wcale źle, no może poza niektórymi zagraniami np. Gawęckiego i Kaliciaka. Jedziemy na Rucha i trzeba ich zlać a nie wiecznie płakać i płakać, i przestańcie już po 2 kolejkach zmieniać trenera bo faktycznie jak idzie to jest euforia a jak już coś nie tak to zwalniacie wszystkich po kolei. Ja wiedziałem czego mogę się spodziewać w OE z takim składem, więc głowy do góry i jedziemy po 3 pkty na Rucha.Pozdrawiam.
pol13

Postprzez mathik 2007-08-05, 2:24 pm

Gadacie na sędziego że Zagłębie przegrało przez sędziego itd, a co to on grał ?
Prawda jest taka Zagłębie zagrało słabo, a na pewno nie zagrali na 100% możliwości. Nie można tłumaczyć się że przez sędziego itd, trzeba grać i wygrywać i liczyć na siebie a nie na sędziego on bramki nie strzeli. Karny może i powinien być, tu też widać http://zaglebie.sosnowiec.pl/galeria2/040807/5.jpg , ale kurw! nie można liczyć tylko na sędziego !!

Będzie dobrze!
Jedziemy do Chorzowa po punkty!
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC!

pozdrawiam. :)
mathik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna