Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez flex 2007-07-30, 9:02 am

Tutaj wersja Borisa
http://www.se.com.pl/se/index.jsp?place ... position=1
SE napisał(a):Hytry dwa razy traci
Kawa na ławę: Boris Pesković, były bramkarz Zagłębia Sosnowiec

Wprawdzie Boris Pesković (31 l.) pojechał z Zagłębiem Sosnowiec do Poznania, jednak w meczu z Lechem nie zagrał. W sobotę przed południem słowacki bramkarz pożegnał się z trenerem Jerzym Kowalikiem, kolegami z drużyny, spakował się i... wyjechał!

- Dlaczego zabrakło pana w bramce Zagłębia?

- Działacze potraktowali mnie jak śmiecia, jak jakiegoś gówniarza. Po awansie do ekstraklasy wspólnie z nowym właścicielem klubu, Krzysztofem Szatanem, i prezesem Leszkiem Baczyńskim ustaliliśmy warunki nowej umowy. Tyle że mijały tygodnie, liga się zbliżała, a ja wciąż nie miałem podpisanej umowy.

- W Sosnowcu można usłyszeć, że żądał pan zbyt dużych pieniędzy.

- Pieniądze były większe od tych, które zarabiałem w drugiej lidze. Ale bez przesady, nie chciałem aż tak dużo, wiem, w jakiej sytuacji jest klub. Umówiliśmy się na kwoty netto, a na sporządzonym kontrakcie widniały kwoty brutto. Poza tym to śmieszne, że o umowie mamy rozmawiać w czwartek o godzinie 22! Bo właśnie wtedy zadzwonił do mnie wiceprezes Paweł Hytry. Mimo późnej pory pojechałem na to spotkanie. Jednak niektóre punkty mnie rozbawiły. Takiej umowy nie podpisałby nawet junior!

- Skoro pojechał pan z zespołem na mecz do Poznania, to znaczy, że przyjął pan warunki proponowane przez władze Zagłębia?

- Dałem działaczom czas do namysłu. W sobotę pan Hytry kazał mi dzwonić do właściciela klubu. Zadzwoniłem więc do Szatana. Jednak on za bardzo nie chciał słyszeć co mam mu do powiedzenia. Rzucił do mnie z pretensjami: "Co ty odpierdzielasz?! Masz 10 minut, wypieprzaj z hotelu i na swój koszt wracaj do Sosnowca". Pan Szatan jeszcze dodał, że gdyby miał spluwę, to by zaraz strzelał... Na takie traktowanie sobie nie zasłużyłem.

- Jest szansa, że porozumie się pan z działaczami Zagłębia?

- W Sosnowcu już nie zagram. Nie będę płakał, dam sobie radę. Ale nie spodziewałem się, że mogą mi wykręcić taki numer.
flex
Administrator

Postprzez Łuki19 2007-07-30, 9:52 am

Ciekawe co za bramkarz przyjdzie mam nadzieje że z podobnymi umiejetnościami do Borisa a nawet lepszymi.
Łuki19
Obserwowany

Postprzez natkan 2007-07-30, 10:02 am

no to super :/
natkan

Postprzez eric 2007-07-30, 11:06 am

Niech się wali. Już ja widzę jak jakikolwiek zawodnik występujący np. w Wiśle, Legii, czy Koronie, Lechu itd. odchodząc z klubu robił takie nr i na forum jeszcze tej zburaczałej gazety (pewnie coś naciągnęli, podciągnęli). Chociaz niektórzy bramkarze są z tego znani (czyt. Dolha). Zero profesjonalizmu, a poza tym to i tak wszyscy wiemy czyją stronę należy trzymać, więc narrra Ci Boris na zawsze i wara Ci od Zagłębia!!!!!!
Czas na czystkę...
Pzdr
eric

Postprzez jurek1988mdc 2007-07-30, 12:49 pm

http://90minut.pl/news.php?id=593844

nom bardzo ciekawie... ;/;/;/
jurek1988mdc

Postprzez mario1 2007-07-30, 12:59 pm

a nie wiecie czasem jak sprawa damiana Kocha z sarmacji (ciekawi mnie bo kibicuje tez klubowi z mojego miasta)
mario1

Postprzez reprezentant 2007-07-30, 1:09 pm

Szymon da rade.
reprezentant

Postprzez Raul75 2007-07-30, 1:13 pm

no to się porobiło. Brakuje jeszcze takiego syfu z zawodnikami po tym, co się do tej pory działo. Po tym co tu przeczytałem to chyba gdzieś po srodku ta wina leży, co ? Ale się błotem obrzucają. Aż wstyd...
Raul75

Postprzez zag23 2007-07-30, 5:01 pm

mario1 napisał(a):a nie wiecie czasem jak sprawa damiana Kocha z sarmacji (ciekawi mnie bo kibicuje tez klubowi z mojego miasta)

Damian będzie występował w IV ligowym Zagłębiaku Dąbrowa Górnicza
zag23

Postprzez mario1 2007-07-30, 5:25 pm

zag23 napisał(a):
mario1 napisał(a):a nie wiecie czasem jak sprawa damiana Kocha z sarmacji (ciekawi mnie bo kibicuje tez klubowi z mojego miasta)

Damian będzie występował w IV ligowym Zagłębiaku Dąbrowa Górnicza

szkoda myslalem ze sie zalapie chociaz na szeroka kadre
ale dzieki za odp
mario1

Postprzez robson_77 2007-07-30, 5:26 pm

Smutna wiadomość, że Boris Peskovic już nie zagra dla Zagłębia tym bardziej, że Gąsiński to parodia bramkarza. Jeżeli prawdą jest, że tak Peskovic został potraktowany to nie widzię się, że zrezygnował z gry w Zagłębiu.

Jeżeli Gąsiński nie przekonał zarządu Zagłębia o swoich "umiejętnościach" w meczu z Lechem to niech zagra w kolejnych meczach to będzie miał kolejne okazje, żeby się skompromitować. To tylko kwestia czasu, aż Kowalik albo Szatan stracą cierpliwość do Gąsińskiego.

Może Szatan uważa, że i tak PZPN nas zdegraduje, więc po co zatrudniać dobrego bramkarza jak i tak to nie będzie miało żadnego znaczenia. Jesteśmy słabi bo jesteśmy biedni.
robson_77

Postprzez Howard 2007-07-30, 5:37 pm

Okienko transferowe jeszcze otwarte to może ktoś ciekawy do nas wpadnie. Z całym szacunkiem do Adama i Szymona, ale zarząd raczej będzie szukał kogoś na miejsce Borisa.
Howard

Postprzez onzo 2007-07-30, 5:42 pm

a jak pisałem że to sprzedawczyk to dostałem bana haha.. szczakowianka , świt haha karierę miał kaska kaska a jak mało płacili to handlował.. bardzo dobrze sie stało i szkoda że szatan nie miał broni oi
onzo

Postprzez Xavier88 2007-07-30, 8:11 pm

Zostawiłem forum na kilka dni, myślałem, że jak liga ruszy to i u nas sie uspokoi, a tu widzę, ze jazda na całego.
Dajcie spokój z tym słowackim bramkarzem.
Po prostu pare razy stał gdzie trzeba i tyle, np, na meczu w chorzowie.
Nie można mówic, że to dobry bramkarz. Bramkarz jak każdy. Każdy ma czsem dobry dzień. Dajmy sie innym wykazć.
A teraz ze strony Peskowicia:
W dupie taka perspektywa granie w klubie który jest tak bardzo zagrozony spadkiem. Za taka sama kase będę grał na Słowacji i jeszcze jest szansa że wyjade do Niemiec grac w 2 lub 3 lidze nie za złotówki a za ojro.

Każy kij ma dwa konce.

Kasa misiu kasa - zawsze się tylko to bedzie liczyło, a barwy klubowe to sa dla kibiców a nie dla piłkarzym dla których zmiana klubu to po prostu kolejna praca.
Pozdrawiam
Xavier88

Postprzez MrCricket 2007-07-30, 8:14 pm

Może pora zaprosić ponownie tego bramkarza- młodego Litwina, który był testowany ?

Co do Prymuli. Wątpie, aby przygarnął go klub z wyższej półki niż Zagłębie. Owszem jest szybki, ale jak Smuda zobaczy jego wyszkolenie techniczne to po drugim treningu raczej podziękuje mu za usługi.
MrCricket

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna