Lech Poznań- Zagłębie Sosnowiec 28.07.07 godz. 19.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Przemek26 2007-07-29, 6:52 am

Dzięki za walkę. Nie spodziewałem się tak dobrej postawy, a wynik tak naprawdę nie jest wzorcem tego meczu.
I małe OT
Boris byłes zawodnikiem o niewyobrażalnym szacunkiem KIBICÓW. Teraz powiem jak kiedyś pewien premier.
Jest pan Zerem Panie Pesković

Powiedzieli po meczu:

Jerzy Kowalik (trener Zagłębia):
Ja mogę cieszyć się tylko z tego, że przegrywając 0:3, potrafiliśmy jeszcze wyciągnąć wynik. No, ale Lech ma Reissa, który przesądził o zwycięstwie. Uważam, że nie jeden zespół straci tutaj punkty. My też borykaliśmy się z wieloma kłopotami. W dniu meczu okazało się, że Boris Pesković, Tomasz Ciesielski i Krystian Prymula nie podpisali z nami kontraktu, bądź są nie zatwierdzeni do gry. Wcześniej mieliśmy problemy z licencją, a potem z zarzutami korupcyjnymi. Ciężko pracuje się w takich warunkach. Zespół został stworzony praktycznie w dwa tygodnie i wierzę, że czas będzie działał na naszą korzyść.

Franciszek Smuda (trener Lecha):
Jestem zadowolony z meczu, ale muszę pochwalić Zagłębie, które grało bardzo mądrze. Wysoko postawili obronę, skutecznie rozbijali nasze ataki pozycyjne. W pierwszej połowie za dużo było z naszej strony niedokładnych podań. Było ślisko, ale przez naszą niedokładność stwarzaliśmy Zagłębiu okazje do kontrataków. Trochę mam też pretensji o to, że prowadząc 3:0, zamiast "rozklepać" przeciwnika, my go zaprosiliśmy do tańca.
Przemek26

Postprzez Uruk 2007-07-29, 7:11 am

Debiut mamy za sobą.Szczerze powiedziawszy to innego wyniku niż zwycięstwo Lecha nie można było się spodziewać. Ostatnie zawirowania wokół naszego klubu miały wpływ na grę naszych chłopaków. Do tego jeszcze haniebna postawa Beskovica............
Co do oceny meczu to tak jak pisał laki. Zero obrony. W drugiej połowie kilka sytuacji gdzie w polu karnym dwóch, trzech lechitów nie pilnowanych. Jednym słowem totalny chaos ( bramka dla lecha gdy ich zawodnik wjeżdża z piłką do pustej bramki ). Prawa obrona w II połowie nie istniała.
Miejmy nadzieją, że będzie już tylko lepiej, i wygramy mecze z naszymi bezpośrednimi kandydatami do spadku, bo z czubem ligi raczej ciężko będzie coś ugrać.
Uruk

Postprzez robson_77 2007-07-29, 7:50 am

Za to, że Peskovic nie zagrał w meczu z Lechem można winić albo Peskovica albo zarząd Zagłębia. Faktem jest, że Peskovic był jednym z najlepszych zawodników poprzedniego sezonu. Gdyby osoby odpowiadające w Zagłębiu za finanse zgodziły się na warunki Peskovica to by zagrał. A skoro się nie zgodzili no to kontraktu nie ma. A Gąsiński jako pierwszy bramkarz drużyny 1 ligowej to nieporozumienie, no ale Kowalik i tak nie miał wyboru.

A Prymula pewnie kombinuje tak - chciałby przez rok pokazać się w Zagłębiu w 1 lidze. Potem prawdopodobnie Zagłebie spadnie do 2 ligi i wolałby nie mieć ważne kontraktu na następny sezon z Zagłębiem bo wolałby grać w 1 lidze w jakimś innym klubie, a nie w 2 lidze w Zagłębiu. A przy kontrakcie 2-letnim gdyby ktoś chciał go mieć u siebie to musiałby Zagłębiu zapłacić kasę, a przy konktracie na rok przyszły klub nic by nie płacił.

Ja mam nadzieję, że chociaż przez rok Prymula zagra jeszcze w Zagłębiu bo bardzo by się przydał.
robson_77

Postprzez nikos 2007-07-29, 8:36 am

Liderem waszego zespołu jest Jacek Berensztajn i z niego będziecie mieli pożytek . Jak na beniaminka i zawirowania z klubem , zaprezentowaliście sie solidnie i myślę ze spokojne utrzymacie sie w lidze , tego wam życzę bo takie kluby muszą grac w OE a napinaczy z neo , olewajcie bo szkoda na nich czasu
nikos

Postprzez MarcelZS 2007-07-29, 8:40 am

Gąsinski to nie bramkarz na OE - choć życzę mu by talent jego eksplodował bo będzie cieżko na wyjazdach ... a przed nami tylko wyjazdy narazie ...
MarcelZS

Postprzez Osman 2007-07-29, 8:41 am

nikos napisał(a):Liderem waszego zespołu jest Jacek Berensztajn i z niego będziecie mieli pożytek . Jak na beniaminka i zawirowania z klubem , zaprezentowaliście sie solidnie i myślę ze spokojne utrzymacie sie w lidze , tego wam życzę bo takie kluby muszą grac w OE a napinaczy z neo , olewajcie bo szkoda na nich czasu

Dzięki za szacunek!
Powoli, małymi kroczkami z mozołem, a bedziemy coraz lepsi!

Brawo chłopaki za ambicje i walke, której już dawno aż takiej nie było!

Teraz najazd na Wodzisław!!! W końcu trzeba zobaczyć naszych chłopaków w akcji! :)

Czy wygrywasz czy nie ja i tak kocham Cie...

[ Dodano: 29-07-2007, 9:43 ]
MarcelZS napisał(a):Gąsinski to nie bramkarz na OE - choć życzę mu by talent jego eksplodował bo będzie cieżko na wyjazdach ... a przed nami tylko wyjazdy narazie ...

Bożę oglądałem skrót na Lechu i rzeczywiście tyle kiksów, baboli co miał Gąsiński to jest TRAGEDIA!! On w ogóle sie na bramkarza nie nadaje jest zdecydowanie za niepewny!

I ta bramka na początku puszczona pod brzuchem! :/ Dzięki Bogu że był spalony!
Osman
Żółta kartka

Postprzez nikon 2007-07-29, 9:29 am

lukasss napisał(a):
laBombonera napisał(a):
lukasss napisał(a):Szczerze mowiac to nie nawiazaliscie z nami zadnej walki...W 1 polowie siedzieliscie tylko we wlasnym polu karnym .W 2 zmiazdzylismy was .Tak naprawde Lech dzisiaj strzelil 6 goli (to co robila nasza obrona przy tych golach O_o) .Przy 1 bramce Szeryf wysunal idealnie Kmiecikowi - notabene jedynemu zawodnikowi Zaglebie ,ktory prezentuje poziom 1-ligowy ,a drugi gol to jakis bezsensowny faul na lini pola karnego...Lech gral calkiem dobrze i uczciwy wynik to wg. mnie 3-0 .
Atmosfera na trybunach jak zwykle genialna (bylo ponad 20 000 ludzi napewno) .Wasz doping sredni ,raczej slaby ,chociaz przyjechalo Was nadspodziewanie duzo !
Niestety takie sa fakty - nie macie zespolu na 1 lige...

a wy za to qrwa macie na puchary(oczywiscie do meczu z potega z gruzji czy armeni)
skrot widzialem i uwazam ze dwie bramki zawalila Nasza (podkreslam nasza bo musimy byc wszyscy razem)obrona (do Lechity wiec co sie tak podniecasz futbol to gra bledow)a nasze bramki git.
atmosfera nie jak zawsze genialna bo zawsze to takiej niemieliscie .po 3 to co ty tu qrwa robisz spadaj na swoje pole kartoflane(forum).
Panowie niebedzie zle chlopaki musza sie tylkko troche dotrzec i utrzymamy sie.

Nooo utrzymacie sie ale chyba w 3 lidze .HAHAHA ,ale jestescie smieszni ,atmosfera u nas zawsze byla wspaniala (nie to co ta wiocha u was),a wy poprostu nie mozecie pogodzic sie z tym ,ze jestescie tylko zasciankowym klubem i wlazdupkami Legii. Spoko niedlugo bedziesz mogl spiewac : Nawet w 3 lidzie ,Zaglebia sie nie wstydze !!

Baranie jeden nie osmieszaj nas na tym forum .
Spakuj tornister i szykuj sie do szkoły matole !
Takie kmiotki jak Ty tylko robią krecia robotę Lechowi.
Nadajesz sie tylko do zbanowania
nikon

Postprzez jajo 2007-07-29, 9:57 am

Byłem na meczu i uważam, że był ciekawy.
Doping, jak doping - w Poznaniu mamy bardzo głośnych i wiernych kibiców, z czego można być dumnym. Czasem jakieś tam przyśpiewki z "łaciną" - tego się nie zmieni - taki jest urok kibicowania. Uważam, że na każdym meczu powinno być tak, że przed nim i w jego trakcie wszystcy kibicują swojej drużynie. Łącznie nawet z nienajbardziej kulturalnymi przyśpiewkami, bo będąc realistą tego się nie zmieni u nas.
Po meczu jedni kibice druhgim powinni podziękować zawsze brawami.
Ja tak robię.
Osobiście dziękuję kibicom Zagłębia za to, że byli i kibicowali swojej drużynie! Było Was słuchać czasem.
Myślę, że za rok się znów spotkamy !!!

Pozdrowienia
Kolejorz FAN
jajo

Postprzez Łuki19 2007-07-29, 10:07 am

wie ktoś co z Ciesielskim ? niezostał potwierdzony do gry ? bo kontrakt raczej podpisal bo na stronce naszej pisało.
Łuki19
Obserwowany

Postprzez fan78 2007-07-29, 10:18 am

Łuki19 napisał(a):wie ktoś co z Ciesielskim ? niezostał potwierdzony do gry ? bo kontrakt raczej podpisal bo na stronce naszej pisało.
Z wypowiedzi Kowalika wynika ze raczej nie podpisał.Z informacja na stronie sie chyba pospieszyli troche.
fan78

Postprzez lukasss 2007-07-29, 10:27 am

Lex napisał(a):
lukasss napisał(a):
laBombonera napisał(a):
lukasss napisał(a):Szczerze mowiac to nie nawiazaliscie z nami zadnej walki...W 1 polowie siedzieliscie tylko we wlasnym polu karnym .W 2 zmiazdzylismy was .Tak naprawde Lech dzisiaj strzelil 6 goli (to co robila nasza obrona przy tych golach O_o) .Przy 1 bramce Szeryf wysunal idealnie Kmiecikowi - notabene jedynemu zawodnikowi Zaglebie ,ktory prezentuje poziom 1-ligowy ,a drugi gol to jakis bezsensowny faul na lini pola karnego...Lech gral calkiem dobrze i uczciwy wynik to wg. mnie 3-0 .
Atmosfera na trybunach jak zwykle genialna (bylo ponad 20 000 ludzi napewno) .Wasz doping sredni ,raczej slaby ,chociaz przyjechalo Was nadspodziewanie duzo !
Niestety takie sa fakty - nie macie zespolu na 1 lige...

a wy za to qrwa macie na puchary(oczywiscie do meczu z potega z gruzji czy armeni)
skrot widzialem i uwazam ze dwie bramki zawalila Nasza (podkreslam nasza bo musimy byc wszyscy razem)obrona (do Lechity wiec co sie tak podniecasz futbol to gra bledow)a nasze bramki git.
atmosfera nie jak zawsze genialna bo zawsze to takiej niemieliscie .po 3 to co ty tu qrwa robisz spadaj na swoje pole kartoflane(forum).
Panowie niebedzie zle chlopaki musza sie tylkko troche dotrzec i utrzymamy sie.

Nooo utrzymacie sie ale chyba w 3 lidze .HAHAHA ,ale jestescie smieszni ,atmosfera u nas zawsze byla wspaniala (nie to co ta wiocha u was),a wy poprostu nie mozecie pogodzic sie z tym ,ze jestescie tylko zasciankowym klubem i wlazdupkami Legii. Spoko niedlugo bedziesz mogl spiewac : Nawet w 3 lidzie ,Zaglebia sie nie wstydze !!

Idź już lepiej spać bo już po dobranocce.
W Poznaniu na stadionie jest wspaniała atmosfera ale tak owa nie zawsze był.Atmosfera poprawiła się po fuzji z amiką, więc teraz można powiedzieć ze Amica Poznań ma wspaniałych kibiców.

No to chyba nasza ligowa pilke ogladasz od 2 lat..Kiedy bylismy w 2 lidze na mecz ecvhodzilo po 18 tys. ludzi mlotku ,kiedy bylismy na ostanich miejscach w tabeli stadion by lprawie zawsze zapelniony pseudo "ekspercie" .Na poczatku przedstawilem wam poprostu moja opinie .Uwazam ,ze macie poprostu slaby zespol ,a wy sie odrazu plujecie .Mam powiedziec ,ze jestescie zajebisci i genialnni??!! Graliscie slabo ,macie 2 dobrych zzwodnikow (Kmiecik i Berensztajn) i tyle .Bedziecie walczyc o utrzymanie ,a jesli sie to wam uda to bedzie duzy sukces . Oczywiscie tymi przeklenstawami potwierdziliscie tylko swoje buractwo i to ,ze nie nadajecie sie do 1 ligi ...

[ Dodano: 29-07-2007, 11:32 ]
hif_kks napisał(a):http://lechpoznan.tv/ - najnowszy materiał to skrót z meczu

Cóż mogę powiedzieć o Waszej grze.. Nie było źle, Wasi zawodnicy są wybiegani i starają się szybko rozgrywać piłkę. Minusem jest jednak ich niskie wyszkolenie techniczne, co utrudniało Zagłębiu grę z Lechem. Czasem potrafiliście dość sprawnie wyjść z naszej połowy, żeby skopać całą akcję złym przyjęciem piłki czy nieudanym podaniem. Szczególnie w pamięci utkwił mi zawodnik z nrem bodajże 7, który robił wszystko dobrze, do momentu ostatniego tknięcia piłki. Wręcz groteskowo kopał niektóre akcje.
Mimo tych 4-ech straconych bramek, odniosłem wrażenie, że macie całkiem niezłego bramkarza. Kilka razy skórę Wam uratował.
Z taką grą jak w Poznaniu spokojnie się utrzymacie w lidze.

Pozdrawiam

PS lucasss buraku, nie ośmieszaj kibiców Lecha swoją głupotą.

Przeczytaj moj pierwszy post koles to zobaczysz o co mi chodzilo .Napisalem poprostu ,ze wg. mnie sa slabym mzespolem i tyle .Nie najezdzalem na nich ,tylko oni nie moga sie pogodzic z tym ,ze prawda kole w oczy...
lukasss

Postprzez Łuki19 2007-07-29, 10:39 am

fan78 napisał(a):
Łuki19 napisał(a):wie ktoś co z Ciesielskim ? niezostał potwierdzony do gry ? bo kontrakt raczej podpisal bo na stronce naszej pisało.
Z wypowiedzi Kowalika wynika ze raczej nie podpisał.Z informacja na stronie sie chyba pospieszyli troche.

on napisał niepodpisali z nami kontraktu,badz nie są zatwierdzeni do gry
Łuki19
Obserwowany

Postprzez MrCricket 2007-07-29, 11:12 am

lukasss wyluzuj chłopcze albo zmykaj z tego forum. Macie kasę, sponsora to się ciesz... bo jutro możecie go nie mieć. Wy gracie o inne cele, my o inne. Ciekawe czy tak się napinałeś, gdy za kadencji Michniewicza zbieraliście baty i wieszaliście jakieś tam transparenty na płotach, kiedy drużyna przegrywała mecz za meczem. Gdybyś uważnie śledził relacje prasowe zauważyłbyś jakie wielkie problemy spadły na nasz klub np. licencja czy korupcja. Jak za wszelką cenę chcą nas udupić i zrobić kozła ofiarnego. Do ostatnich chwil nie było wiadomo w której lidze wystartujemy. Nie życzę wam takiego piekła.
Was na razie ten problem omija i naprawdę nie chcę być złośliwy, ale cała piłkarska Polska wie jakimi sposobami awansowaliście w 2002 roku do ekstraklasy, gdy waszym trenerem był Bogusław B. - "wybitny spec" od awansów, notabene bliski znajomy "Fryzjera".
MrCricket

Postprzez Martin1906 2007-07-29, 11:12 am

Meczyk naprawde na świetnym poziomie. Nie sądziłem że gra Zagłębia może wyglądać tak ładnie po tym co widzialem przez ostatnią rundę. Wiadomo były "kiksy" jednak, cóż się dziwić Pierwszy mecz w ekstraklasie, chłopaki muszą się zgrać, więc wierze że z każdym kolejnym meczem będzie coraz lepiej, i utrzymanie mamy pewne;).
Martin1906

Postprzez MarcelZS 2007-07-29, 11:27 am

Lech to super firma piłkarsko-kibicowska ... warto sie uczyć organizacji ... ale nie odrazu Lecha zbudowano.

PS. Życzę im za Baniaka sprawiedliwego wyroku i myśle że się spotkamy za rok w II lidze ;)
MarcelZS

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna