I liga 2007/2008

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez YOOSHKY 2007-07-19, 6:46 am

Szkoda kibiców i piłkarzy Ruchu którzy wywalczyli awans. Patrząc teraz na to chłodno, poznawszy okoliczności oraz niedociągnięcia za które klub nie otrzymał licencji, uważam że pretensje należy kierować do działaczy. Pamiętacie, Ruch miał już problemy z licencją na II ligę, dostał ją warunkowo. Po roku czasu okazało się że nie wywiązali się z postanowień i obowiązków jakie na siebie nałożyli przed rokiem. Okazuje się, że plan spłaty zadłużenia nie był realizowany, na dodatek dokumenty księgowe jakie oddali komisji licencyjnej były pościemniane. Działacze mieli nadzieję że księgowi PZPN nie dopatrzą się tego. Błąd. Obawiam się że Ruch może mieć również problemy z otrzymaniem licencji na II ligę...
YOOSHKY

Postprzez eric 2007-07-19, 7:09 am

Już mi nie szkoda(!)
Od rana tylko słucham wypowiedzi Niemców o tym jak to Zagłębie Sosnowiec powinno polecieć a nie oni(!) W dupie ich mam...nawet Cieślik mnie zdenerwował mówiąc o karaniu za korupcję. Niech walczą ale fair a nie pierdzielą, że to my mamy lecieć. A nawet już widać, że Przegląd Sportowy został przejęty przez właściciela Faktu, bo też na nas najechali. I wkurwiony jestem, że Płockowi się udało awansować, ale wszyscy winy szukają w nas, więc w dupie mam. Dostaniemy ujemne punkty, zostaniemy w OE i zrobimy całej Polsce na złość.
Pzdr
eric

Postprzez YOOSHKY 2007-07-19, 7:50 am

[...] Chorzowianie nie spełnili kryteriów finansowych (nie realizowali uchwały Zarządu PZPN dotyczącej restrukturyzacji zadłużenia). Decyzja jest ostateczna i oznacza, że chorzowianie w przyszłym sezonie nie zagrają w Orange Ekstraklasie. Ale czy na pewno?

Jak pisze "Gazeta Wyborcza" w tej chwili w siedzibie PZPN trwają gorączkowe wyliczenia, czy rzeczywiście program restrukturyzacji zadłużenia nie spełnia wymogów licencyjnych. "Jeszcze może się zdarzyć tak, że Ruch w środę licencję otrzyma" - powiedział "Gazecie" jeden z działaczy PZPN. [...]
http://sport.wp.pl/wiadomosc.html?wid=9 ... 827592.115
Obrazek
Ruch Chorzów wciąż z szansami na licencję
[center][...][/center]
Członkowie Komisji Odwoławczej, z powodu zadłużenia klubu utrzymali w mocy decyzję pierwszej instancji – Komisji Licencyjnej – odrzucając tym samym odwołanie chorzowskiego klubu. Wszystko to zgodnie z uchwałą zarządu PZPN z dnia 8 września 2005 roku, która zobowiązuję stronę do regulowania zadłużeń w określonym przedziale czasowym. Jak poinformował po zakończeniu obrad przewodniczący Komisji Odwoławczej, Zbigniew Sadowisk - decyzja komisji jest ostateczna. Może się jednak okazać, że niekoniecznie...

Zdaniem jednego z członków komisji, w trakcie analizowania dostarczonych dokumentów, cześć z nich została błędnie zinterpretowana. Inna sprawa, że w dostarczonych przez dyrektora Ziętka papierach panował trudny do opisania bałagan. Przewodniczący komisji Zbigniew Sadowski wprost z posiedzenia udał się w daleką drogę do Sieradza, ale zapewne jeszcze w tym tygodniu będzie musiał ponownie pofatygować się do Warszawy, ponieważ dojdzie do ponownego przeanalizowania dokumentacji finansowej Ruchu. Zamieszanie wokół przyznania licencji dla przebywającego w szpitalu Krystiana Rogali omal nie zakończyło się palpitacją serca. Były wieloletni prezes chorzowskiego klubu – czternastokrotnego zdobywcy tytułu mistrza Polski – zapowiada, że mimo choroby nie zamierza pozostawić bez pomocy swojego „dziecka”. Ale Ruch ma wielu ojców i to na terenie całego kraju, którzy zapewne zrobią wszystko, by zespół otrzymał prawo startu w lidze.
[center][...][/center]
http://sport.wp.pl/wiadomosc.html?wid=9 ... 827592.115
YOOSHKY

Postprzez Pedros 2007-07-19, 8:57 am

Wszyscy tak lamentują nad Chorzowem , nie dostali licencji za burdel w papierach i tyle , jakby nas wywalili z oranżady to hanysy chyba by sie zesrały ze szczęścia ( już narzekają jak to oni ,na wszystkich: goroli, Polskę i ch*j wie kogo jeszcze),wszyscy sie uwzieli na biedny ruch, ale u siebie bajzlu nie widzą .Licencje pewnie i tak dostaną więc troche opamiętania z tymi wyrazami współczucia itp.
ps.A nawet jeśli jakimś cudem by nie dostali, to świat sie nie zawali, a nauczy ich to tylko pokory i na zdrowie wyjdzie.
Ostatnio edytowano 2007-07-19, 9:26 am przez Pedros, łącznie edytowano 1 raz
Pedros

Postprzez eric 2007-07-19, 9:14 am

Pedros napisał(a):Wszyscy tak lamentują nad Chorzowem , nie dostali licencji za burdel w papierach i tyle , jakby nas wywalili z oranżady to hanysy chyba by sie zesrały ze szczęścia ( już narzekają jak to oni na wszystkich: goroli, Polskę i ch*j wie kogo jeszcze),wszyscy sie uwzieli na biedny ruch, ale u siebie bajzlu nie widzą .Licencje pewnie i tak dostaną więc troche opamiętania z tymi wyrazami współczucia itp.
ps.A nawet jeśli jakimś cudem by nie dostali, to świat sie nie zawali, a nauczy ich to tylko pokory i na zdrowie wyjdzie.

Raz a dobrze... :)
eric

Postprzez 666 2007-07-19, 9:14 am

Pedros napisał(a):Wszyscy tak lamentują nad Chorzowem , nie dostali licencji za burdel w papierach i tyle , jakby nas wywalili z oranżady to hanysy chyba by sie zesrały ze szczęścia ( już narzekają jak to oni na wszystkich: goroli, Polskę i ch*j wie kogo jeszcze),wszyscy sie uwzieli na biedny ruch, ale u siebie bajzlu nie widzą .Licencje pewnie i tak dostaną więc troche opamiętania z tymi wyrazami współczucia itp.

Hah i kto tu mówi o pokorze ? Zastanów się czasem chłopie bo byliście w bardzo podobnej sytuacji i gdyby nie Odra to byście dalej sobie grali w tej swojej 2 lidze więc kto jak nie wy powinni rozumieć jak to jest przejebane wywalczyć awans a potem przez jakieś durne przepisy w nim nie grać. Może wy też nie powinniście grać w OE żeby nauczyło was to pokory i żebyś głupot nie pisał.
666

Postprzez Przemek26 2007-07-19, 9:33 am

Pedros, eric my w porównaniu do was jestesmy normalni i potrafimy zrozumieć co czują ludzie z Chorzowa. Więc wiecej pokory.Gdyby nie Odra to byści ewypisywali tysiące postów jacy to jesteśmy biedni i w ogóle a teraz śmiejecie się z Ruchu. Zmieńcie podejście.
Przemek26

Postprzez eric 2007-07-19, 9:56 am

Kto tu się śmieje z Ruchu??!! Ja napisałem, że jest mi ich nie żal. I gdybyśmy to my byli na ich miejscu to nawet 'ze' dwóch pozytywnych komentarzy bys nie przeczytał, a i gazety nie rospisywałyby sie w tej formie w jakiej ubolewają nad niebieściunią erunią :( Więc nie pisz mi kto jest normalny a kto nie, bo Ruch był, jest i będzie niemiecki, a wiesz jak to z niemcami :) ??
A ty jak chcesz to napisz list do PZPN'u, żeby ruchuś zagrał w OE.
Ja wiem jak oni by się zachowali. I tak jak mówię: wczoraj im współczułem ale dzisiaj od rana jadą nam po rajcach. że jakim prawem Zagłębie gra w OE a nie oni, więc...pomyśl...pomyśl...przeanalizuj...napisz...
I tyle w tym temacie ze słabym ruchem w tle. I tak pewnie tą licencję dostaną, więc...

P.s. Jako pierwszy napisałem jakie to dziadostwo odrembał PZPN, więc czytaj wszystkie posty...ale dzisiaj się sprawa zmieniła o 180 stopni, i Ruch pokazał jaki jest.
http://www.zaglebie.sosnowiec.pl/forum/ ... &start=225
eric

Postprzez Przemek26 2007-07-19, 10:34 am

eric napisał(a):Kto tu się śmieje z Ruchu??!! Ja napisałem, że jest mi ich nie żal. I gdybyśmy to my byli na ich miejscu to nawet 'ze' dwóch pozytywnych komentarzy bys nie przeczytał, a i gazety nie rospisywałyby sie w tej formie w jakiej ubolewają nad niebieściunią erunią :( Więc nie pisz mi kto jest normalny a kto nie, bo Ruch był, jest i będzie niemiecki, a wiesz jak to z niemcami :) ??
A ty jak chcesz to napisz list do PZPN'u, żeby ruchuś zagrał w OE.
Ja wiem jak oni by się zachowali. I tak jak mówię: wczoraj im współczułem ale dzisiaj od rana jadą nam po rajcach. że jakim prawem Zagłębie gra w OE a nie oni, więc...pomyśl...pomyśl...przeanalizuj...napisz...
I tyle w tym temacie ze słabym ruchem w tle. I tak pewnie tą licencję dostaną, więc...

P.s. Jako pierwszy napisałem jakie to dziadostwo odrembał PZPN, więc czytaj wszystkie posty...ale dzisiaj się sprawa zmieniła o 180 stopni, i Ruch pokazał jaki jest.
http://www.zaglebie.sosnowiec.pl/forum/ ... &start=225

tak?
eric napisał(a):

Raz a dobrze... :)

wg. mnie podpisujesz się pod tym co napisał Pedros.
A ci co jada po nas są tak samolubni jak ty. i nie pierdol . Niech sobie co pniektórzy mówią co chcą . JA i wielu kibiców w tej sytuacji kibicuje Ruchowi. Bo my tam jestesmy przypadkiem, na siłe, h*** jeszcze wie jak. A oni wyalczyli ten awns na kilka kolejek przed końcem. Wolisz jechać do jakiegoś Płocka na pusty stadion i smiesznych kibiców , czy na kolejna super przygodę do Chorzowa.
Przemek26

Postprzez PiotrK 2007-07-19, 10:34 am

eric napisał(a):....
nie pisz mi kto jest normalny a kto nie, bo Ruch był, jest i będzie niemiecki, a wiesz jak to z niemcami :) ?? ....

A od kiedy to Ruch jest niemiecki ??!!!

Jakbys nie wiedzial jest to Klub powstanczy, z polska tradycja.

Inna sprawa ze wiekszosc kibicow Ruchu nie zna historii i korzeni wlasnego klubu . (To ze uwazaja sie za niemcow to pewnie leczenie wlasnych kompleksow ).

Ale jacy kibice taki klub :D
PiotrK

Postprzez eric 2007-07-19, 10:46 am

Oczywiście, że wolę jechać na Ruch i oczywiście zdaję sobie sprawę też z tego, że awans wywalczyli najbardziej zasłużenie z wszystkich i też z tego, że pokazali się z dobrej strony użyczając stadion Polonii. Szacunek, ale telko za to. I piszcie, mówcie co chcecie. Ja studiuję na Batorym 4 lata i swoje wiem(!) Znam mentalność i niektóre skrajne poglądy erkowców. A ty mi nie pisz, że nie są Niemieccy, bo gdyby nie byli nie używaliby niemieckich słów na flagach i szalikach i nie mówili po niemiecku. Może jest 50 na 50, ale tak jak na Legii nikt tym 'gorszym' 50% nie postawi się, żeby to utożsamianie Ruchu z niemcami wymazać. Więc może jest to klub powstańczy ble ble ble, ale tak jak piszę, nasłuchałem, naczytałem, naoglądałem się dzisiaj tego syfu jaki wytoczyli przeciwko PZPN i wszystko zwrconę jest na nas. Rozumiesz/cie(!)??
Pzdr

P.s.: Tak myslałem wczoraj... http://www.zaglebie.sosnowiec.pl/forum/ ... &start=225
Ostatnio edytowano 2007-07-19, 10:48 am przez eric, łącznie edytowano 1 raz
eric

Postprzez Przemek26 2007-07-19, 11:09 am

Zbigniew Sadowski, przewodniczący Komisji Odwoławczej ds. licencji, ogłaszając wyniki środowych obrad, był opanowany i pewny siebie. Trudno jednak przypuszczać, że decyzja kierowanej przez niego komórki PZPN, o niedopuszczeniu Ruchu Chorzów do udziału w pierwszoligowych rozgrywkach zostanie w podobny sposób przyjęta przez śląskich sympatyków futbolu.

Członkowie komisji bardzo różnili się w opiniach?

Argumentacje co do przedłożonych dokumentacji były różne, niemniej dokładnie sprawdzaliśmy każdy papierek. Na tej podstawie uwzględnione zostało zażalenie, a raczej odwołanie przedstawicieli Zagłębia Sosnowiec od decyzji Komisji Licencyjnej. W przypadku Polonii Bytom przerwaliśmy rozpatrywanie odwołania, zobowiązując klub do uzupełnienia konkretnych dokumentów. Natomiast w kwestii Ruchu Chorzów utrzymaliśmy w mocy decyzje pierwszej instancji, co oznacza, że klub nie otrzyma pierwszoligowej licencji.

Ze względu na brak dokumentów potwierdzających, że spółka, która w poprzednim roku miała ujemny bilans będzie kontynuowała działalność?

Nie. Ale decyzja związana jest poniekąd z sytuacją finansową klubu, dokładniej mówiąc, braku restrukturyzacji długu, który od dłuższego czasu nie jest spłacany. Podjęliśmy postanowienie na podstawie uchwały zarządu PZPN z 8 września 2005 roku.

Chce pan powiedzieć, że chorzowscy działacze nie spłacają długów?

Spłacają, ale nie w takim tempie, jak zobowiązuje ich do tego uchwała PZPN.

Trudno uwierzyć, że Ruch Chorzów, najlepszy zespół drugiej ligi w poprzednim sezonie, nie zagra w ekstraklasie.

Decyzja jest ostateczna.

Ale przedstawiciel klubu, Krzysztof Ziętek, musiał przedłożyć komisji argumenty, które świadczyłyby, że spółka powoli wychodzi na prostą.

Nas mogły przekonać jedynie dokumenty.

I związek nie miał możliwości lub nie chciał pomóc jednej z najstarszych drużyn piłkarskich w Polsce?

Takich przesłanek podręcznik licencyjny nie przewiduje. Nie ma w nim określeń – najstarszy, najmłodszy, zasłużony lub nie. Klub ma spełnić wymogi licencyjne, czyli określone warunki, które znane są wszystkim już od pięciu lat. Dotychczas zbierałem cięgi za decyzje umożliwiające klubom start w rozgrywkach, ale uważałem, że zwłaszcza w naszych realiach ekonomicznych wymóg licencyjny był trudny do zrealizowania. Dlatego zawsze pojawiać się będą kłopoty i opóźnienia. Jeżeli była nadzieja, że klub podoła czekającym go obowiązkom, wychodziłem z założenia, że należy podać pomocną dłoń i traktować zainteresowanych łagodniej. Z zastrzeżeniem, że z każdym kolejnym rokiem traktowani będzie surowiej. Teraz nadszedł czas egzekwowania wymogów, bo przez pięć lat każdy prezes mógł się dokładnie zaznajomić z podręcznikiem licencyjnym. Tam jest dokładnie podane, co każdy klub musi spełnić i jakie przedstawić dokumenty.

Który zespół zastąpi chorzowian?

Nie wiem. Decyzja należy do władz związku.

Dla drużyny „niebieskich” dzisiejsza decyzja może okazać się przysłowiowym gwoździem do trumny...

Nie zgadzam się z taką opinią. Twierdzę, że jeżeli rzeczywiście działacze nie ograniczają się jedynie do sportowych ambicji, w kolejnych latach mają okazję zaistnieć w ekstraklasie. Kto im zabroni? Dziś sami postawili przed klubem szlaban. Rozgrywki toczą się przez rok, tymczasem sprawa wniosków licencyjnych zaprząta im głowy dopiero po zapadnięciu rozstrzygnięć. Egzamin dojrzałości zdali piłkarze, ale nie działacze.

Więcej w "Sporcie"

Jesli by sie okazało że Ruch nie zagra w OE bo jakas pzpnowska k***a miła leniwy dzień i nie przejrzała dokładnie wszytskich paierów, to sadzę bez procesu cywilnegi i wyroku z gigantycznym odszkodowaniem dla Ruchu sie nie obejdzie.
Kpina zadaniem tych skurwysynów w Wrszawie jest siedzieć choćby i 3 dni nad papierami jesli trzeba i mieć niedważalne dowody że Ruch nie zasługuje "papierkowo" na OE.
Przemek26

Postprzez mempi 2007-07-19, 12:17 pm

pedros nie masz racji... ja jestem kibicem Ruchu i uwierz, że trzymaliśmy kciuki, żeby każdy beniaminek uzyskał licencje... bo w tym roku, cała 4 zasłużyła na awans na boisku !!! (żadnych aluzji do waszej przeszłości) I cała 4 powinna grać w Oranżadzie !!! pozdRo i gRatuluje licencji...

I takie coś ma grać za nas w OE ??
http://www.youtube.com/watch?v=BqPh8BMLJ6Q

ZŁODZIEJE !!!
Ostatnio edytowano 2007-07-19, 12:27 pm przez mempi, łącznie edytowano 1 raz
mempi

Postprzez marcin___ 2007-07-19, 12:27 pm

hehe tak szczerze mowiac to nam poslodziles troche bo ja nie jestem pewny czy Zagłębie na boisku zasluzylo na OE;) takie jest moje zdanie jako kibica tego klubu;) a po wczorajszym sparingu i zachowaniu grajkow to nie tylko jestem nie pewny przeszlosci ale i przyszlosci.

P.S. Przemek26 to nie lenistwo tu chodzi o gruba kase i jestem o tym przekonany! ten caly pzpn to trzeba rozgonic w pizdu!
marcin___

Postprzez oak 2007-07-19, 4:23 pm

„Nie spodziewałem się, że wyrzucą z ekstraklasy Ruch. Myślałem, że spotka to innego beniaminka”. - przekonuje napastnik Wisły Płock, Piotr Bania.

jeszcze jakieś wątpliwości ?
oak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna