Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez mario1 2007-07-16, 10:13 pm

Pojawił się pomysł, by w czasie remontu boiska zespół rywalizujący w Młodej Ekstraklasie rozgrywał mecze w... Zawierciu. - Z taką propozycją zwrócił się do nas Witold Grim, dyrektor MOSiR-u w Zawierciu, który liczy na dobrosąsiedzką współpracę. Z drugiej strony nie chcemy pozbawiać emocji kibiców z Sosnowca. Zobaczymy... - mówi Baczyński. Inne scenariusze przewidują, że na czas remontu młode Zagłębie będzie grać na stadionach w Czarnych bądź w Klimontowie.
[/quote]
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,4318450.html[/quote]
a moze na sarmacji nawet jak nie bedzie wolnego glownego to moga zagrac na stucny trowie
mario1

Postprzez cala11 2007-07-16, 10:24 pm

jest duza szansa ze z Wisly do Zaglebia oprocz Kmiecika przejda BURNS i CANTORO
jutro sie ma duzo wyjasnic
cala11

Postprzez Stasiek Cięciur 2007-07-16, 10:32 pm

niech grają w Klimontowie, doping będzie na 100%
Stasiek Cięciur

Postprzez Robson_sc 2007-07-16, 10:43 pm

Cantoro w Zaglebiu?? To chyba by Wisla musiala placic mu 100% kontraktu na tym wypozyczeniu. Poza tym to jest za dobry zawodnik zeby u nas zagral. Zobaczymy co bedzie z Bagnickim Kmiecikiem i Trzeciakiewiczem. Jakby wszystko wypalilo to by wygladalo obiecujaco.
Robson_sc

Postprzez cala11 2007-07-16, 10:49 pm

Robson_sc napisał(a):Cantoro w Zaglebiu?? To chyba by Wisla musiala placic mu 100% kontraktu na tym wypozyczeniu. Poza tym to jest za dobry zawodnik zeby u nas zagral. Zobaczymy co bedzie z Bagnickim Kmiecikiem i Trzeciakiewiczem. Jakby wszystko wypalilo to by wygladalo obiecujaco.

kowalik gadal z Wisla o Cantoro i jest duza szansa ze u nas zagra Bagnicki juz na 99% podpisal dzis kontrakt a trzeciakiewicz najprawdopodobniej nie wystapi u nas (jakies problemy zdrowotne)
jutro bedziemy wiedziec duzo wiecej na ten temat
cala11

Postprzez remwal 2007-07-17, 5:59 am

no to wyglada wszystko dobrze i obiecujaco
jak Bagnicki rzeczywiscie bedzie u nas to pewnie juz Kmiecika nie bedzie
coz trzeba czekac jak zawsze
remwal

Postprzez eric 2007-07-17, 7:23 am

Zmieniło się stanowisko klubu w sprawie Grzegorza Kmiecika. Trener Skorża potrzebuje wysokiego napastnika dobrze grającego głową, a takie warunki spełnia właśnie Kmiecik. Zawodnik nie do końca sprawdził się na wypożyczeniu w Łodzi, jednak sztab szkoleniowy Wisły wierzy, że może okazać się przydatny drużynie.

http://www.wislakrakow.com/www/showarti ... leid=15074

...szkoda
eric

Postprzez remwal 2007-07-17, 7:56 am

no i potwierdzilo sie przypuszczenie ze nie bedzie u nas kmiecika
dobrze byloby gdyby bylby u nas chociaz ten bagnicki
szkoda tez z trzeciakiewiczem ze zlapal kontuzje
czekam tez jak sprawa z burnsem bo by sie przydal

ps.a cantoro to by kosztowal i zarabial prawie tyle co nasz caly sklad
ps.2 kiedy beda oficjalne informacje dot. wzmocnien itp
remwal

Postprzez tymin 2007-07-17, 9:54 am

Grzybowski zagra w Sosnowcu?
2007-07-16 12:36:32, zaglebie-lubin.pl, Wyświetleń: 71

Zagłębie Sosnowiec zainteresowane jest sprowadzieniem Zbigniewa Grzybowskiego. Wcześniej był on bliski przejścia do drużyny innego beniaminka, Ruchu Chorzów.

„Niebiescy” nie zdecydowali się jednak na zatrudnienie „Grzybka”, bowiem trener Radolsky postawił na Słowaków: Pavola Balaza i Martina Fabusa.

Do klubu z Sosnowca Grzybowksiego polecił jego menadżer, Czesław Boguszewicz. Temu pomysłowi przyklasnął trener klubu z Zagłębia Dąbrowskiego, Jerzy Kowalik, który chciałby mieć w swojej drużynie tak doświadczonego zawodnika, jak był gracz m.in. Amici Wronki, Zagłębia Lubin, czy niemieckiego SV Wacker Burghausen.

Kod: Zaznacz cały
http://www.pilka.sport24.pl/news/show/39583/
tymin

Postprzez rewalider 2007-07-17, 4:00 pm

Nie wierze...jednak Lacha nie będzie juz grał w Zagłębiu???Krew mnie zalewa!!!Zawsze mówimy..."grajki nie sa przywiazane do barw klubowych.."A Lacha był jak mało kto chyba,a zarzad sie go pozbywa!!!Przeciez trener go chciał,został wybrany do rady druzyny...WIelka szkoda,ale mam nadzieje,ze jeszcze zaspiewamy na Ludowym..."Marcin Lachowski..."!!!
rewalider

Postprzez Bongo(zz) 2007-07-17, 5:44 pm

No zenada jakas z tym Lachowskim. To po co bylo go wstawiac na ten sparing. Przeciez to wszystko zaciemnia tylko sytuacje.
Bongo(zz)

Postprzez Osman 2007-07-17, 5:58 pm

Bongo(zz) napisał(a):No zenada jakas z tym Lachowskim. To po co bylo go wstawiac na ten sparing. Przeciez to wszystko zaciemnia tylko sytuacje.

wtedy jeszcze pewnie nie było przesądzone że odpadnie z zespołu jeszcze, wiec grał na calego i stą pewnie najlepszy na boisku był :)
Osman
Żółta kartka

Postprzez cood 2007-07-17, 11:21 pm

Rozmowa z Marcinem Lachowskim, byłym piłkarzem Zagłębia Sosnowiec

Dziennik Zachodni: Trudno oprzeć się wrażeniu, że tryb, w jakim pana wyrzucano z Zagłębia, przypominał kiepską farsę.

MARCIN LACHOWSKI: To mało powiedziane. Cisną mi się na usta dużo mocniejsze słowa, ale je sobie daruję, bo nie ma sensu rozpętywać kolejnych wojen. Do początku rozgrywek zostało kilka dni, a mnie wystawiono do wiatru. Wszyscy już skompletowali kadry, zamknęli budżety. Nie wiem, co teraz mam zrobić...

DZ: Od czego zaczęły się pana problemy?

ML: Po wywalczeniu przez Zagłębie awansu do Orange Ekstraklasy przedłużyłem kontrakt do 2010 roku. Nie było nawet żadnego targowania, ani złotówki niezgody, zresztą dla mnie pieniądze nie były najważniejsze, chciałem grać w ekstraklasie w barwach tego właśnie klubu, to było jedno z moich sportowych marzeń. Coś zaczęło się psuć, gdy byliśmy na zgrupowaniu w Dzierżoniowie. Usłyszałem pogłoski, zresztą od kolegów, że działacze chcą się mnie pozbyć w ramach jakiegoś rzekomego zrywania z przeszłością. Poprosiłem o rozmowę wiceprezesa Pawła Hytrego. Pośrednio potwierdził mi plotki, ale dodał, że chcą mnie wypożyczyć, o definitywnym pożegnaniu nie było mowy. Kazano mi czekać dwa dni i w tym czasie rozpuszczano plotki, że się kłócę o jakieś pieniądze. Nikt niczego nie mówił mi prosto w oczy, aż wreszcie ogłoszono, że kontrakt został rozwiązany, ponieważ nie doszliśmy do porozumienia.

DZ: Ale nagle wrócił pan do zespołu.

ML: Bo wtedy na scenę wkroczył właściciel klubu, Krzysztof Szatan. Powiedział mi, że on nie ulegnie żadnym naciskom, to określenie zresztą mocno mnie zastanowiło, i mam znów dołączyć do drużyny. Myślałem wtedy, że jego słowo jest więcej warte. W sobotę zagrałem w sparingu, strzeliłem gola, mówiono, że byłem najlepszy na boisku. Ja też byłem z siebie zadowolony, w dodatku wybrano mnie do Rady Drużyny. W miniony poniedziałek przyszedłem na trening, odbył się normalnie. Nagle, o 20.30, dostałem informację, że rozwiązano ze mną kontrakt! Skoczyła mi adrenalina, ale powiedziałem tylko: zróbmy to szybko, bo nie będę przyjeżdżał codziennie do klubu, żeby załatwiać formalności. Muszę przecież szukać nowej pracy, a to tuż przed ligą nie będzie łatwe. O 21.40 postawiliśmy ostatnie podpisy na dokumentach. I tyle. Nawet nie usłyszałem: dziękujemy, czy choćby "powodzenia", ale to mnie nie zdziwiło, bo po tych ludziach niczego innego nie można się spodziewać.

DZ: Po jakich ludziach?

ML: Na sali był obecny cały zarząd. Kto chce, ten się domyśli o co mi chodzi.

DZ: Mówi pan o związkach niektórych działaczy z aferą korupcyjną?

ML: Bez komentarza.

DZ: Ale przecież to pan został zwolniony z Zagłębia właśnie w ramach oczyszczania klubu, który w aferę korupcyjną jest wplątany niezwykle mocno.

ML: Ja już się publicznie uderzyłem w piersi, nie wiem, co więcej mogę zrobić. Nie jestem niewinny, inaczej nie pisano by o mnie swego czasu Marcin L., ale zostałem potraktowany jak jedyna czarna owca w Zagłębiu, a może i całej polskiej piłce, bo o innych podobnych przypadkach nie słyszałem. Ale wiem, że trzeba mieć w takiej sytuacji niezwykle dużo tupetu, żeby ustawić się wśród tych, którzy rzucają kamieniem. Bo to podobno mogą robić ludzie niewinni, a polska piłka była korupcją tak przeżarta, że ciężko pewnie takich znaleźć wśród osób działających w tym sporcie od kilku czy kilkunastu lat. Poza tym nikt niczego nie mówił mi w oczy, wszyscy tylko szeptali o jakichś naciskach i układach.

DZ: Co pan będzie teraz robił?

ML: Nie wiem. Ale bez względu na wszystko dalej będę kibicował Zagłębiu. I życzę temu klubowi, by miał więcej takich piłkarzy jak ja, czyli takich, którzy na boisku zostawiali zdrowie i serce.

źródło: http://sosnowiec.naszemiasto.pl/sport/750415.html

pozdro

a.
Ostatnio edytowano 2007-07-18, 6:10 am przez cood, łącznie edytowano 1 raz
cood

Postprzez Przemek26 2007-07-18, 6:15 am

cood napisał(a):[b]
ale to mnie nie zdziwiło, bo po tych ludziach niczego innego nie można się spodziewać.

DZ: Po jakich ludziach?

ML: Na sali był obecny cały zarząd. Kto chce, ten się domyśli o co mi chodzi.

DZ: Mówi pan o związkach niektórych działaczy z aferą korupcyjną?

ML: Bez komentarza.

:566: Zarząd.??? Dla mnie to Szatan, Baran, Hytry. A co oni maja wspólnego z poprzednikami?
Przemek26

Postprzez bolo73 2007-07-18, 7:28 am

Mnie to także Przemku mocno dziwi.Co miał Marcin na myśli?Pogubiłem się już w tym wszystkim.Poza tym nie otrzymaliśmy żadnego sensownego wyjaśnienia w tej sprawie.Dlaczego tak się stało?Czy mógłby ktoś to nam kibicom wyjaśnić?
bolo73

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna