Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
Raul75 napisał(a):nie ma co... trzeba przyjąć różne rozwiązania. Jeśli mamy ochotę na OE (co nie wszyscy na forum przejawiają) to trzeba się liczyć z Chorzowem lub Wodzisławiem. Przeczekać najtrudniejszy okres a później w końcu u siebie jak się uda ....
Persymona napisał(a):Osman napisał(a):"- Od początku byłem dobrej myśli - mówi Leszek Baczyński, prezes Zagłębia. - Teraz możemy się zająć nie mniej ważnymi sprawami - pozyskiwaniem sponsorów i kompletowaniem składu drużyny - dodaje.
Bardzo jestem ciekaw co miał na myśli....
Jeśli chodziło mu o grajków typu Kozubek, Ciesielski to ja dziękuje za takie kompletowanie składu, ja bym to wtedy uznał że otwieramy jakiś dom starców a nie prowadzimy klub piłkarski...
Myślisz że w OE można jechać na samej młodości,walce i ambicji?Koleś w OE musi być mieszanina rutyny i młodości,a Kozubek(nie wiem jak teraz)ale kiedyś grał bardzo dobrze,ilu mamy rutyniarzy?Kosic,Teresa,Kaliciak,Berek,Adzem i to wszystko,jak widzisz w pomocy i ataku brakuje nam 1 ligowego doświadczenia,a znasz taki klub jak AC Milan?Wiesz jaka tam jest średnia wieku w drużynie?jak to mówił jeden z trenerów światowej klasy ,"Nie patrze na statystyki piłkarza i na jego wiek,jak jest dobry to ma u mnie miejsce w 1 składzie"Pamiętasz Cafu?37 lat a koleś tak jechał skrzydłem że ci młodzi perspektywiczni nie wiedzieli co się dzieje,obecnie w piłce nożnej są badanie wydolnościowe,motoryczne, po pobraniu krwi można określić w jakim stanie fizycznym jest zawodnik,na ile go stać sprintów w meczu itp.to już nie lata 70 że zawodnik ma 32 lata i nie ma siły już biegać,teraz są odżywki,profesjonalny program przygotowania kondycyjnego,motorycznego.Piotr Reiss ma 36 lat a został ostatnio królem strzelców OE.Grzesiek Wędzyński ma 37 lat a był najlepszym zawodnikiem Polonii Warszawa w rundzie wiosennej,to samo było w Ruchu,gdyby nie Sokołowski(36 lat) to Ruch na pewno nie grał by tak dobrze.
Użytkownicy przeglądający ten dział: krysteksc