Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez MATI_ODRA 2007-07-11, 6:39 pm

Nie bądzcie tacy pewni bo na spotkaniu z Kibicami prezes Socha powiedział że niema zamiaru sie zgodzić na gre Zagłębia na naszym boisku.
MATI_ODRA

wstyd

Postprzez cezaros_prowokator 2007-07-11, 6:44 pm

wielki wstyd tułać sie po tym śląsku. Ten awans nas przerósł lepszym rozwiązaniem byłaby gra 2 lidze.
cezaros_prowokator
Żółta kartka

Postprzez drewinio 2007-07-11, 6:50 pm

a jak nas zdegraduja do drugiej ligi to bedziesz biadolil ze mielismy grac w pierwszej :D. Dajcie juz spokoj, co ma być to będzie.
drewinio

Postprzez vcr pogoń 2007-07-11, 7:01 pm

NIEPOWIEM NICWIECEJ tylko po raz kolejny B O J E SIÄ™ o nas....

o przyszłość i najbliższe dni.

juz myslałem ze Śląski estadio czeka na nas.
vcr pogoń

Postprzez Raul75 2007-07-11, 8:48 pm

nie ma co... trzeba przyjąć różne rozwiązania. Jeśli mamy ochotę na OE (co nie wszyscy na forum przejawiają) to trzeba się liczyć z Chorzowem lub Wodzisławiem. Przeczekać najtrudniejszy okres a później w końcu u siebie jak się uda ....
Raul75

Postprzez flex 2007-07-11, 10:00 pm

Raul75 napisał(a):nie ma co... trzeba przyjąć różne rozwiązania. Jeśli mamy ochotę na OE (co nie wszyscy na forum przejawiają) to trzeba się liczyć z Chorzowem lub Wodzisławiem. Przeczekać najtrudniejszy okres a później w końcu u siebie jak się uda ....

Chcieć a móc to dwie różne sprawy.
Niestety poprzez opieszałość czy też brak wiary w sukces Zagłębia ze strony władz miasta znaleźliśmy się w takiej sytuacji, że musimy liczyć na łaskę takiej Odry Wodzisław.
Nasze chęci na nic się tutaj zdają, bo nikt nie przystosuje Ludowego w 4 dni do standardów OE.
PZPNu też nie przekonamy ambitnymi planami modernizacji.
Pozostaje czekać na łaskawość innych do końca lipca będziemy wiedzieć gdzie wylądujemy.
Jedno wiem "Zawsze będziemy tam gdzie oni będą grać !"
flex
Administrator

przecież mógłby być i Kraków!

Postprzez Blajpios 2007-07-11, 11:35 pm

jak w temacie. Z pewnych względów nawet przewaga, zwłaszcza że tyle łaski na Śląsku trzeba prosić?
Blajpios

Postprzez cala11 2007-07-12, 12:45 pm

odra miala podjac decyzje do poludnia.wiadomo cos juz na ten temat???
cala11

Postprzez jad 2007-07-12, 2:34 pm

jad

Postprzez vixen 2007-07-12, 2:40 pm

Jak adas nie poda że podpisana to nie ma sie co napalać
vixen

Postprzez novack 2007-07-12, 2:43 pm

Nareszcie podpisana została umowa pomiędzy Zagłębiem Sosnowiec a Odrą Wodzisław. Zarząd klubu z Wodzisławia zdecydował się udostępnić stadion drużynie z Sosnowca na całą rundę jesienną.

WzrosÅ‚y szanse Zagłębia Sosnowiec na pozytywne zakoÅ„czenie postÄ™powania przed KomisjÄ… OdwoÅ‚awczÄ… ds. Licencji Polskiego ZwiÄ…zku PiÅ‚ki Nożnej. Teraz klub stolicy Zagłębia może zgÅ‚osić stadion Odry WodzisÅ‚aw do rozgrywek I ligi. „Wypożyczenie” Stadionu ÅšlÄ…skiego na okres caÅ‚ej rundy jesiennej byÅ‚o niemożliwe. Plany dotyczÄ…ce prac remontowych chorzowskiego obiektu spowodowaÅ‚y, że Zagłębie musiaÅ‚o szukać innego stadionu. Najbliższym, speÅ‚niajÄ…cym normy licencyjne okazaÅ‚ siÄ™ ten w WodzisÅ‚awiu.

Po trudnych rozmowach z dziaÅ‚aczami Odry udaÅ‚o siÄ™ dojść do kompromisu. PiÅ‚karze z Sosnowca bÄ™dÄ… grać na stadionie MOSiR-u w WodzisÅ‚awiu. –UdaÅ‚o siÄ™ dojść do porozumienia. Umowa zostaÅ‚a podpisana, zatem zapraszamy sosnowieckich piÅ‚karzy na naszÄ… murawÄ™. Zagłębie Sosnowiec bÄ™dzie mogÅ‚o prowadzić rozgrywki do koÅ„ca rundy jesiennej. Wczoraj doszÅ‚o do porozumienia miÄ™dzy wÅ‚adzami Sosnowca i WodzisÅ‚awia. Postanowiono, że Zagłębie Sosnowiec zgÅ‚osi stadion naszego miasta jako swój obiekt do rozgrywek ekstraklasy. Podpisanie umowy nie byÅ‚o jednak możliwe. Trzeba pamiÄ™tać o tym, że Odra WodzisÅ‚aw także prowadzi na stadionie swoje rozgrywki. Wczoraj nie wziÄ™to pod uwagÄ™ wszystkich organizowanych przez OdrÄ™ imprez sportowych. W tej sytuacji mogÅ‚o dojść do kolizji w terminach meczy Zagłębia ze spotkaniami Odry. Nie można byÅ‚o do tego dopuÅ›cić. Dlatego niezbÄ™dne okazaÅ‚y siÄ™ dodatkowe rozmowy. Dzisiaj zakoÅ„czyÅ‚y siÄ™ one pomyÅ›lnie - informuje rzecznik UrzÄ™du Miejskiego w WodzisÅ‚awiu, Barbara Chrobak.

Horror z gorÄ…czkowym poszukiwaniem stadionu dla Zagłębia Sosnowiec mamy za sobÄ…. Teraz dziaÅ‚acze klubowi powinni zebrać siÅ‚y na pokonanie kolejnych problemów. Przede wszystkim należy zmodernizować Stadion Ludowy. Gra na obcym boisku nie może trwać wiecznie. Pozostaje mieć nadzieje, że w najbliższej przyszÅ‚oÅ›ci „Ludowy” uzyska wreszcie pozwolenie na organizowanie spotkaÅ„ ekstraklasy.

Przemysław Ruta

Stadion w Wodzisławiu mieści się przy ul. Bogumińskiej 8. Posiada 6620 miejsc, w tym 3000 siedzących. Oświetlenie obiektu zapewnia 2000 luksów. W ostatnich latach stadion przeszedł gruntowną modernizację. W roku 2003 zainstalowano na nim oświetlenie, a wiosną 2007 podgrzewaną płytę.

AdaÅ› potwierdzasz to?
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Darian 2007-07-12, 3:17 pm

Teraz Górski niech nam załatwi transport do Wodzisławia. Ja kasy nie będe żałował na wyjazdy, ale na mecze "u siebie" nie mam zamiaru ponosić dodatkowych kosztów z dojazdem, bo kumuś się niechciało się dupska ruszyć i spełnić swoich obietnic wyborczych w stosownym czasie.
Darian

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-07-12, 3:56 pm

Noi stalo sie - przeczytajcie na stronie tytulowej/pierwszej jak kolwiek nazwiemy
UMOWA PODPISANA z Odra Wodzislaw.
Teraz moze Pan Dyrektor popracowac nad transferami, to sa slowa Pana LB.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Osman 2007-07-12, 5:18 pm

Persymona napisał(a):
Osman napisał(a):"- Od początku byłem dobrej myśli - mówi Leszek Baczyński, prezes Zagłębia. - Teraz możemy się zająć nie mniej ważnymi sprawami - pozyskiwaniem sponsorów i kompletowaniem składu drużyny - dodaje.

Bardzo jestem ciekaw co miał na myśli....
Jeśli chodziło mu o grajków typu Kozubek, Ciesielski to ja dziękuje za takie kompletowanie składu, ja bym to wtedy uznał że otwieramy jakiś dom starców a nie prowadzimy klub piłkarski...

Myślisz że w OE można jechać na samej młodości,walce i ambicji?Koleś w OE musi być mieszanina rutyny i młodości,a Kozubek(nie wiem jak teraz)ale kiedyś grał bardzo dobrze,ilu mamy rutyniarzy?Kosic,Teresa,Kaliciak,Berek,Adzem i to wszystko,jak widzisz w pomocy i ataku brakuje nam 1 ligowego doświadczenia,a znasz taki klub jak AC Milan?Wiesz jaka tam jest średnia wieku w drużynie?jak to mówił jeden z trenerów światowej klasy ,"Nie patrze na statystyki piłkarza i na jego wiek,jak jest dobry to ma u mnie miejsce w 1 składzie"Pamiętasz Cafu?37 lat a koleś tak jechał skrzydłem że ci młodzi perspektywiczni nie wiedzieli co się dzieje,obecnie w piłce nożnej są badanie wydolnościowe,motoryczne, po pobraniu krwi można określić w jakim stanie fizycznym jest zawodnik,na ile go stać sprintów w meczu itp.to już nie lata 70 że zawodnik ma 32 lata i nie ma siły już biegać,teraz są odżywki,profesjonalny program przygotowania kondycyjnego,motorycznego.Piotr Reiss ma 36 lat a został ostatnio królem strzelców OE.Grzesiek Wędzyński ma 37 lat a był najlepszym zawodnikiem Polonii Warszawa w rundzie wiosennej,to samo było w Ruchu,gdyby nie Sokołowski(36 lat) to Ruch na pewno nie grał by tak dobrze.

kurw* koleś nie denerwuj mnie! co ty porownujesz dziadków Zagłębia do Milanu haha
Ty w ogóle byłeś chociaz na jednym meczu na Ludowym, czy wszystko w tv oglądaleś!?
Przecież nasi zawodnicy to prezentują zwykłe dno, nie raz udowadniając to w II lidze z wsiokami...
Osman
Żółta kartka

Postprzez August 2007-07-12, 5:56 pm

Klubowi gratuluję rzecznika prasowego Adama Makara. Wreszcie bo kogoś takiego w klubie brakowało.
Ostatnio edytowano 2007-07-12, 7:11 pm przez August, łącznie edytowano 1 raz
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników