TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: :(

Postprzez ^m@rcin^ 2007-07-05, 9:51 pm

August napisał(a):
^m@rcin^ napisał(a):Protest został wysłany prawidłowo i musi zostać uwzględniony :(niestety. Jutro dyr Drążkiewicz będzie prowadził rozmowy z tą firmą.

To znaczy który ? ten wysłany drogą elektroniczną czy poprzez pocztę ?

Z tego co wiem to ten wysłany drogą elektroniczną jest ważny. Poczekamy do jutra powinno wyjaśnić się wszystko. Będę się jutro widział albo rozmawiał z Panem Drążkiewiczem i mam nadzieje .że się dowiem czegoś więcej.
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Re: :(

Postprzez August 2007-07-05, 9:54 pm

^m@rcin^ napisał(a):
August napisał(a):
^m@rcin^ napisał(a):Protest został wysłany prawidłowo i musi zostać uwzględniony :(niestety. Jutro dyr Drążkiewicz będzie prowadził rozmowy z tą firmą.

To znaczy który ? ten wysłany drogą elektroniczną czy poprzez pocztę ?

Z tego co wiem to ten wysłany drogą elektroniczną jest ważny. Poczekamy do jutra powinno wyjaśnić się wszystko. Będę się jutro widział albo rozmawiał z Panem Drążkiewiczem i mam nadzieje .że się dowiem czegoś więcej.

Naprawdę dziwne, jeśli ktoś umieścił drogę elektroniczną w specyfikacji istotnych warunków zamówienia. No, ale uzbrojmy sie w cierpliwość.
August

Postprzez flex 2007-07-06, 8:47 am

Gazeta Wyborcza już zmieniła treść artykułu :-)
GW napisał(a):W środę Zbigniew Drążkiewicz, dyrektor sosnowieckiego MOSiR-u poinformował, że została podpisana umowa na wykonanie oświetlenia na Stadionie Ludowym. Ale jak nam się udało dowiedzieć w ostatniej chwili, jedna z uczestniczących w przetargu firm zgłosiła protest. Władze miasta sprawdzają jego zasadność.
flex
Administrator

Postprzez Tomowitz 2007-07-06, 2:58 pm

Czyli kolega SK miał rację a tak po nim jechaliście :)
Tomowitz

Postprzez zag23 2007-07-06, 3:41 pm

Ta firma z Poznania zrobiła nam chujstwo jakich mało. Mogli przecież na drugi dzień się odwołać a nie w ostatnich minutach ostatniego dnia terminu odwołań. Kurwy !!!
zag23

Postprzez MarcelZS 2007-07-06, 3:45 pm

Nie miejcie żalu do firmy z Poznania dla nich to jest interes i kasa jaką mogą zarobić ... poprostu trzeba było ogłosić przetarg 3 miesiace wcześniej i taki Kolator czy poznańska firma mogła by sobie protestować.
MarcelZS

Postprzez novack 2007-07-06, 4:31 pm

oto numery telefonów do tej firmy:

Centrala
Tel. (061) 86 55 800
Fax (061) 86 55 808

Sekretariat Zarządu
Tel. (061) 86 55 801
Fax (061) 86 55 808

Biuro Ofertowania
Tel. (061) 86 95 920
Fax (061) 86 55 871
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez darco 2007-07-06, 5:04 pm

Każda firma miała prawo się odwołać, ale to co zrobiła ta firma (forma i czas) świadczy, że zależało jej raczej na złośliwym (może nawet sterowanym ?) zaszkodzeniu nam i zabraniu kolejnych cennych dni.
Ta sytuacja może się niestety stać "furtką" do ciągnących się bez końca utarczek proceduralnych, a w najgorszym przypadku może doprowadzić do unieważnienia przetargu i jego ponownym rozpisaniu !

Niestety, odbija się nam teraz czkawką brak profesjonalizmu i dobrej woli Górskiego i spółki.
Przetarg zrobiony pół roku wcześniej dawał by bufor czasowy na protesty i pozwalałby na rozpoczęcie prac na Ludowym, zaraz po ostatnim gwizdku sędziego.
Gdyby te prace już trwały, to bezzasadny byłby wtedy duży argument (na nie) naszych "wielbicieli"w PZPN. A tak mają jeszcze jeden argument aby nas udupić !

A swoją drogą ciekawe, że Urząd akceptuje taką formę protestu ?
Z tymi sprawami z którymi ja miałem do czynienia elektronicznie można było tylko przyjąć zawiadomienie o proteście, ale sam protest musiał mieć formę oficjalnego dokumentu ze wszystkimi szykanami (podpisy, pieczątki itd).
Mało tego, egzemplarz tego dokumentu dla protestującej firmy musiał posiadać pieczęć daty wpływu, stawiany w registraturze mojej firmy. To dopiero było oficjalne potwierdzenie, że protest wpłynął w wymaganym terminie !

Czyżby w naszym UM byli już tacy nowocześni, że akceptują podpis elektroniczny ?!

A może po raz kolejny czegoś nie dopilnowali i zostawili taką "furtkę" i teraz muszą "zjeść tą żabę"? Stąd zapewne te sprzeczne informacje. Nie ma protestów, podpisana umowa,
jest protest (to co teraz z podpisaną umową - to są po prostu jaja !)

Ciekawy jestem jeszcze czy w tej Umowie, która ponoć już była podpisana (???) z wykonawcą zapomnieli także o wysokich karach umownych za nie dotrzymanie terminu wykonania prac ?
Uwierzcie, że taki zapis jest dla wykonawcy bardzo motywujący...

Obawiam się jednak, że i o tym "zapomniano", czy to z powodu sezonu urlopowego na głowie, czy też z powodu "wysokiego profesjonalizmu", który reprezentuje najtańszy UM w Polsce.

Czeski film ! Czekam na kolejny odcinek...
darco

Postprzez flex 2007-07-06, 9:31 pm

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,4296040.html
GW napisał(a):Pisaliśmy już, że Eugeniusz Kolator, przewodniczący Komisji Licencyjnej, wymaga od klubów zgłoszenia stadionu na całą rundę. W przypadku Śląskiego może się to okazać trudne do zrealizowania, bowiem jeszcze latem ma tam ruszyć montaż podgrzewanej murawy (nieoficjalnie mówi się jednak, że przetarg się opóźni). - Mieliśmy zgłosić stadion? Dostarczyłem umowę? Nasz wniosek jest kompletny i profesjonalny. Mamy stadion, przejrzyste finanse. Nie wiem, czy inne kluby mają taki komfort - mówi Leszek Baczyński.

Komisja Licencyjna zbierze się 10 lipca. Co jeśli PZPN będzie jednak domagał się zgłoszenia obiektu na całą rundę? - Wtedy będziemy się zastanawiać - mówi prezes, który już wcześniej dopuszczał możliwość wynajęcia obiektów Amiki Wronki bądź Świtu Nowy Dwór Mazowiecki.
flex
Administrator

Postprzez Osman 2007-07-07, 9:52 am

No i co z tego zagramy z Bytomiem na Śląskim a reszte jak dobrze pójdzie poprzekładamy gospodarzow i będzie gitara :P
ja tam wierze w Baczyńskiego i Szatana i w ich łeb na karku :)
Osman
Żółta kartka

Postprzez klara 2007-07-07, 4:22 pm

Tosie nie zdziwcie.....umowa powinna być podpisana na cały sezon a nie na konkretny mecz....cos mi sie zdaje ze nie dostaniemy licencji za pierwszym podejsciem ale może za kolejnym.....
klara

Postprzez ASTER 2007-07-08, 9:18 pm

Wszystko zalezy czy zdążą na czas z oświetleniem.
Teraz stadion jest na 7 500 .
Może by tak zwiększyć pojemność? Cały łuk do przeróbki ale kilka tyś miejsc więcej.
ASTER

Postprzez fan78 2007-07-08, 9:36 pm

ASTER napisał(a):Wszystko zalezy czy zdążą na czas z oświetleniem.
Teraz stadion jest na 7 500 .
Może by tak zwiększyć pojemność? Cały łuk do przeróbki ale kilka tyś miejsc więcej.
Nie bedzie zadnego powiekszania pojemnosci stadionu w tym roku.Mowil o tym Gorski i Jaskiernia tez na konferencji w UM.Po prostu brakuje srodkow finansowych.Trzeba najpierw zrobic wszystko czego wymagaja przepisy licencyjne czyli oswietlenie i podgrzewana murawa.Pojemnosc stadionu nie jest narazie dla nich problemem wiec nic nie bedzie robione w tym wzgledzie.Choc z drugiej strony wylewajac troche betonu na lukach pod zegarem to jakies 3000 wiecej miejsc i byloby to dobrym rozwiazaniem.
fan78

Postprzez buli11 2007-07-08, 9:53 pm

A nie byloby mozliwe postawienie za bramka pod zegarem takiej trybuny z zelaznej konstrukcji?
buli11

Postprzez MarcelZS 2007-07-09, 9:34 am

Czas tyka ... co dalej z przetargiem na oświetlenie - odrzucono protest... a może go uzględniono i cała zabawa od nowa???
MarcelZS

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna