Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez tymin 2007-07-02, 8:26 pm

Ja mam następujące sugestie:
- Bartosz Hinc
- Arkadiusz Bąk
- Mate Lacic
- Łukasz Trałka
- Julcimar
- Marcin Drzymont
Myślę, że może być ich więcej, ale ja wymieniłem tylko tych którzy przyszli mi na myśl. Pozdrawiam i czekam na opinie.
tymin

Postprzez Theo 2007-07-02, 8:31 pm

Co do Robaszka to temat chyba faktycznie upadł. W dzisiejszym sporcie na tvp3 mówili że ma sie pojawić na treningu w Polonii Bytom (o ile się nie mylę).
Theo

Postprzez dziejus 2007-07-02, 8:46 pm

Baster i Bania z Cracovii sa do wziecia ale prowadzi z nimi rozmowy 3 ligowy Kolejarz Stroze a z tego Kolejarza ma ochote przejsc do Zaglebia napastnik Chlipala
dziejus

Postprzez Michał_Wwa 2007-07-02, 8:47 pm

Moja propozycja: Sacha z Podbeskidzia. Pokazał się z dobrej strony na MŚ U-20, gra na pozycji lewoskrzydłowego no i 3 liga to chyba za nisko jak dla tak obiecującego piłkarza
Michał_Wwa

Postprzez tymin 2007-07-02, 8:54 pm

Theo ma racje. Robaszek ponoć zaczął trenować z Polonią Bytom. A my się nawet nie mogliśmy zdecydować. Żal. A propozycja Michał_Wwa jak najbardziej na miejscu. Przydałby się. Niezły jest.

[ Dodano: 02-07-2007, 9:55 ]
dziejus. Bania jak najbardziej. Ale Baster :/. Moim zdaniem nic rewelacyjnego.
tymin

Postprzez Theo 2007-07-02, 9:01 pm

A co do Trałki to na 90 minutach jest na zielono w Pogoni Szczecin. A szkoda że nie u nas bo młody zawodnik i mogłoby coś z niego być...
Theo

Postprzez tymin 2007-07-02, 9:04 pm

Theo. Jest na zielono w Pogoni bo wraca z KSZO z wypożyczenia. I odchodzi z Pogoni.
tymin

Postprzez gothblack 2007-07-02, 9:17 pm

Hinc odpada jest już w Pogoni,ale żadna strata według mnie,ale Robaszka szkoda ku...,Bania by się przydał fajna ma laskę hehehe ,ale nie stać nas na niego mimo,że gracz średni to dość mocno się wylansował i będzie głownie szukał kasy....
gothblack

Postprzez zag23 2007-07-02, 9:21 pm

Czas nagli a tu żadnych konkretów transferowych. Wg. mnie powinniśmy się wzmocnić na pozycji lewy pomocnik (np. Robaszek, Luczywek, Radzewicz lub Trałka), 2 środkowych pomocników (np. Arek Bąk lub Surma i jakiś młodzian) oraz jeden napastnik z jajami (np. Kmiecik, Sobociński, Bania lub Sobczak)
zag23

Postprzez tymin 2007-07-02, 9:21 pm

gothblack. Czy ja wiem czy nas nie stać...... jak negocjuje z Kolejarzem Stróże ? Oni są bogatsi ?? :D
tymin

Postprzez reprezentant 2007-07-02, 9:54 pm

Ja tez skłonny byłbym postawic na Sobocinskiego.W zadnym wypadku Kmiecik.Drzymont i Łuczywek-czemu nie.Nabrali doswiadczenia i co wazne swoi ludzie.Robaszka zal ale mysle ze jeszcze nasi dzialacze czyms nas zaskocza.Ten bramkarz litwin to nie potrzebny wcale.Obsade bramki to my mamy akurat bardzo mocna.Ktos napisal o Gąsińskim ze to talent i chłop z jajami i moglby pojscsladami Pitrego.Zgadzam sie stuprocentowo.Talent poparty darem od Boga czyli warunkami.Slyszalem o tym w jakich okolicznosciach sie znalazl w Zaglebiu.Mysle ze niewiele osob o tym wie.Ja jednak oddaje mu szacunek i naprawde chcialbym zeby to on bronil regularnie w Zagłębiu.Pozdrawiam
reprezentant

Postprzez viking 2007-07-02, 10:51 pm

Może nie ma co tak biadolić nad tą Kmita bo do pasów jakby nie patrzeć też 2 chłopaków z Kmity dołaczyło .......

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ora ... 937312,812
viking

Postprzez laBombonera 2007-07-02, 11:41 pm

Piłkarze Zagłębia nie chcą mniej zarabiać

Zagłębie rozpoczyna we wtorek obóz w Dzierżoniowie, ale przeciągające się rozmowy w sprawie renegocjacji kontraktów powodują, że trener Jerzy Kowalik wciąż nie jest pewny na kogo będzie mógł liczyć w ekstraklasie
- Negocjacje mogą trwać do późnych godzin nocnych, a może i do rana - przyznał w poniedziałek Leszek Baczyński, prezes klubu. Z naszych informacji wynika, że piłkarze solidarnie nie godzą się na zmianę wysokości kontraktów.

Na nowych warunkach umowę podpisał na razie Grzegorz Kaliciak. - Wierzę, że jeszcze mogę być wzmocnieniem dla Zagłębia. Mogę zagrać na boku obrony albo na środku. To już zostawiam trenerowi - mówił.

Na obóz jadą też Dariusz Gawęcki z Kmity Zabierzów i Tomasz Owczarek z Górnika Polkowice. - Ostatnie pół roku to był dla mnie stracony czas. Mam nadzieję, że w Sosnowcu pokażę na co mnie stać - tłumaczył Owczarek.

Trener Kowalik zabiera też na zgrupowanie bramkarza z Litwy Artura Siemierza. - Jeżeli Siemierz zostanie, to jeden z bramkarzy może być wypożyczony - mówił szkoleniowiec. Kto jednak wie, czy sam nie odejdzie Borys Pesković, którym interesuje się Odra Wodzisław. Do Dzierżoniowa nie jedzie też Adam Bensz, bo zmaga się z anginą.

Kontuzję barku wyleczył już za to David Topolski. Gorzej ma się sprawa z kolanem Daniela Treścińskiego. Zdaniem trenera obrońca Zagłębia w nadchodzącej rundzie nie wybiegnie na boisko!

Coraz bliżej zespołu jest Tomasz Łuczywek. Działacze Zagłębia wysłali już do GKS-u Bełchatów pismo z prośbą o wypożyczenie piłkarza.

Baczyński potwierdził nasze informacje, że po obozie do drużyny może dołączyć Grzegorz Kmiecik z Wisły Kraków oraz fakt, że rozmawiał z Marcinem Drzymontem. - Tyle, że Marcin walczy na razie o miejsce w Koronie Kielce - przyznał prezes.

Kowalik przyznał, że przez ostatnie dni miał propozycje zakontraktowania piłkarzy od tylu menedżerów, że obdzieliłby nimi całą ligę!

Klub przedstawił też w poniedziałek trenerów Młodej Ekstraklasy - Andrzeja Orzeszka i Michała Judę. Ich zespół też jest w trakcie budowy, planuje wyjazd na obóz i grę na stadionie Czarnych Sosnowiec (na czas remontu Ludowego). - Chcemy, żeby wszystkie zespoły Zagłębia grały według tego samego systemu. Tak, by piłkarz mógł bezproblemowo przechodzić z jednej drużyny do drugiej - mówił Kowalik. Trener chwalił też sobie współpracę z Pawłem Ryngierem, który będzie m.in. odpowiedzialny za przygotowanie kondycyjne zespołu.

Prezes Baczyński zdradził, że klub musi jeszcze uzupełnić wniosek licencyjny (m.in. o umowy o pracę z trenerami czy rzecznikiem prasowym), ale zaraz dodał, że jego zdaniem otrzymanie uprawnień na grę w Orange Ekstraklasie nie jest zagrożone.

Co ważne, nie ma też protestów w sprawie przetargu na montaż oświetlenia. Umowa ma zostać podpisana już w środę.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,4282903.html
laBombonera
Żółta kartka

Postprzez flex 2007-07-03, 7:23 am

laBombonera napisał(a):
Gazeta.pl napisał(a):Piłkarze Zagłębia nie chcą mniej zarabiać

Zagłębie rozpoczyna we wtorek obóz w Dzierżoniowie, ale przeciągające się rozmowy w sprawie renegocjacji kontraktów powodują, że trener Jerzy Kowalik wciąż nie jest pewny na kogo będzie mógł liczyć w ekstraklasie
- Negocjacje mogą trwać do późnych godzin nocnych, a może i do rana - przyznał w poniedziałek Leszek Baczyński, prezes klubu. Z naszych informacji wynika, że piłkarze solidarnie nie godzą się na zmianę wysokości kontraktów.

W sumie się im nie dziwię, przyzwyczaili się do luksusu to teraz się solidaryzują.
Ale niektórzy powinni obejżeć swoje poczynania na DVD lub kasecie Video i zastanowić się gdzie indziej z taką grą by znaleźli zatrudnienie.
Owszem jest kilka osób, którym należałyby się nawet podwyżki ale jednak powinno się mierzyć siły na zamiary. Nie pasuje im to za taką kasę niech startują na casting do Wisły, Legii, Bełchatowa może ich wezmą.
flex
Administrator

Postprzez tiktak 2007-07-03, 8:23 am

Baczyński, rób swoje. Przymusu gry w Zagłębiu nie ma. Za samą premię za awans niektórzy nie powinni oglądać pieniędzy przez jakiś czas (i mimo to "gryźć" trawę). Jak dla mnie to wku...ce było to, że momentami w II lidze ławka rezerwowych Zagłębia zarabiała chyba więcej niż cała Polonia Bytom.
tiktak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna