Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez MarcelZS 2007-07-02, 1:33 pm

No mi się wydaje że teraz to nie ten sam Drzymont co kiedyś ... ograny jest w OE i napewno byłby wzmocnieniem - czasme mam wrażenie że kto by nie przyszedł do Zagłebia to albo za stary... albo za młody ...albo za drogi itd.
MarcelZS

Postprzez flex 2007-07-02, 1:43 pm

MarcelZS napisał(a):No mi się wydaje że teraz to nie ten sam Drzymont co kiedyś ... ograny jest w OE i napewno byłby wzmocnieniem - czasme mam wrażenie że kto by nie przyszedł do Zagłebia to albo za stary... albo za młody ...albo za drogi itd.

albo za bardzo opalony, albo nosi niebieskie korki ;-)
Takich maruderów już mamy :-)
flex
Administrator

Postprzez Tomowitz 2007-07-02, 1:44 pm

MarcelZS napisał(a):No mi się wydaje że teraz to nie ten sam Drzymont co kiedyś ... ograny jest w OE i napewno byłby wzmocnieniem - czasme mam wrażenie że kto by nie przyszedł do Zagłebia to albo za stary... albo za młody ...albo za drogi itd.

Hehe dokładnie. Tu nawet Beckhama by zbesztali :)
Tomowitz

Postprzez Schabu 2007-07-02, 2:21 pm

Wygląda na to,że na wielkie wzmocnienia nie ma co liczyć,bo czasu też nie wiele.
Miejmy nadzieję,że nasz nowy coach wie co robi i nasz zespół zacznie tak grać jak miał grać teoretycznie w drugiej lidze.Liczę że wyciągnie z naszych orłów pełne zaangażowanie i wiarę we własne siły,bo inaczej będzie nam ciężko o utzrymanie.
Schabu

Postprzez Fan 2007-07-02, 2:47 pm

Prawda jest taka ze kolesie z Kmity co nie potrafili utrzymac 2 ligi na pewno nam nie pomoga w utrzymaniu OE. A co do Drzymonta i reszty podobnych pilkarzy to niechaj kopia sobie dalej w Koronie czy Lechu. Nam nie potrzeba kolesiostwa pana Kowalika z Kmity i gwiazd Przeboju Wolbrom tylko konkretnych 3-4 zawodnikow ktorzy sie tu odnajda i beda wiedzieli po co tu graja.
Fan
Working Class

Postprzez eko 2007-07-02, 3:08 pm

a mnie cieszy sprowadzenie Kaliciaka poniewaz jest ograny i doswiadczony a moim zdani9em takich obroncow nam trzeba.. co do Drzymonta to tez jestem za, poniewaz rowniez jest ograny w OE.. kiksy robi duzo obroncow, chocby nasz hosic, nie wspomjinajac juz o adzemie .. co do reszty transferow to zaufajmy trenerowi, ja wieze ze Baczynski nie pozwoli aby Zaglebiu stala sie krzywda
eko

Postprzez PaprykarZ19 2007-07-02, 3:12 pm

eko napisał(a):a mnie cieszy sprowadzenie Kaliciaka poniewaz jest ograny i doswiadczony a moim zdani9em takich obroncow nam trzeba.. co do Drzymonta to tez jestem za, poniewaz rowniez jest ograny w OE.. kiksy robi duzo obroncow, chocby nasz hosic, nie wspomjinajac juz o adzemie .. co do reszty transferow to zaufajmy trenerowi, ja wieze ze Baczynski nie pozwoli aby Zaglebiu stala sie krzywda

Heh, w dwumeczu PE z Wisłą walnie się przyczynił do awansu Wisły ;D Bodajże 3 bramki można zapisać na jego konto ;D Powodzenia Ci życzę jak chcesz Drzymonta, nie będzie to wzmocnienie, a ławkowiczów na środek obrony już mamy! Trzeba pomyśleć o innych pozycjach! Bartek wracaj na roczne wypożyczenie z Bełchatowa!
PaprykarZ19

Postprzez Przemek26 2007-07-02, 3:16 pm

PaprykarZ19 napisał(a):
eko napisał(a):a mnie cieszy sprowadzenie Kaliciaka poniewaz jest ograny i doswiadczony a moim zdani9em takich obroncow nam trzeba.. co do Drzymonta to tez jestem za, poniewaz rowniez jest ograny w OE.. kiksy robi duzo obroncow, chocby nasz hosic, nie wspomjinajac juz o adzemie .. co do reszty transferow to zaufajmy trenerowi, ja wieze ze Baczynski nie pozwoli aby Zaglebiu stala sie krzywda

Heh, w dwumeczu PE z Wisłą walnie się przyczynił do awansu Wisły ;D Bodajże 3 bramki można zapisać na jego konto ;D Powodzenia Ci życzę jak chcesz Drzymonta, nie będzie to wzmocnienie, a ławkowiczów na środek obrony już mamy! Trzeba pomyśleć o innych pozycjach! Bartek wracaj na roczne wypożyczenie z Bełchatowa!

Ja ma propozycję dla Ciebie PaprykarZ19 Wyłóż z własnej kieszeni na jakieś 3 gwiazdy z OE i płać im potem pół na pół z klubem.
Ciekawe co byście mówili gdyby Zagłębia nie przejął Pan Szatan a największym wzmocnieniem byli by pierwszoplanowi zawodnicy z B -Klasy.
Przemek26

Postprzez wadi 2007-07-02, 3:21 pm

Dziś na testach ma być podobno Sebastian Marzec , warto mu się przyjrzeć, bo chłopak jest dobry na prawą stronę pomocy , widziałem go w akcji , jest naprawdę niezły , tylko czy jeden trening wystarczy? Grywał kiedyś w rezerwach Wisły Kraków , potem w Hetmanie Zamość i ostatnio gdzieś na Lubelszczyźnie. Oglądałem kiedyś kadrę Małopolski na jakimś turnieju , tam mi się rzucił w oczy. Ale raczej marne szanse żeby Kowalik tak ryzykował, mając możliwość wyboru wśród bardziej doświadczonych zawodników.
wadi

Postprzez MrCricket 2007-07-02, 3:27 pm

Jeżeli Drzymont- jestem na tak. Kiedyś robił masę błędów, teraz też czasem mu się przydarzają, ale zawodnik zdobył spore doświadczenie grając przeciwko najlepszym w OE. Według mnei byłbym wzmocnieniem, tylko czy zagra za pieniądze które Zagłębie jest mu w stanie zaoferować ? Wątpie.
MrCricket

Postprzez Darian 2007-07-02, 3:37 pm

Przemek26 napisał(a):

Ja ma propozycję dla Ciebie PaprykarZ19 Wyłóż z własnej kieszeni na jakieś 3 gwiazdy z OE i płać im potem pół na pół z klubem.
Ciekawe co byście mówili gdyby Zagłębia nie przejął Pan Szatan a największym wzmocnieniem byli by pierwszoplanowi zawodnicy z B -Klasy.

haha z całym szacunkiem ale pomimo że jesteś oddanym kibicem Zagłębia to na jednym się nie znasz. To że Włoch powiedział że jeżeli Zagłębie nie będzie miało właściciela to klub zostanie zgłoszony do rozgrywek IV ligi wcale nie oznaczało że tak się stanie. To było pokerowe zagranie które miało wymóc na drugiej stronie większą determinację, i miało zmusić drugą stronę na ustępstwa. Włosi mają taki charakter i nie mają oporów przed stosowaniem twardych metod negocjacji(kłamstwo,szantaż,zastraszenie,próba zdominowania sytuacji itp.)

A wracając do tematu to nieźle się spisuje nasz sztab szkoleniowy. Chcą sprowadzać prawych pomocników nie wiedząc chyba że my mamy braki na lewej pomocy. Więc jeżeli tak ma wyglądać nasza polityka transferowa to ja dziękuje.
NASZA PERSPEKTYWA TO Z POWROTEM 2 LIGA!
;)
Ostatnio edytowano 2007-07-02, 3:42 pm przez Darian, łącznie edytowano 1 raz
Darian

Postprzez PaprykarZ19 2007-07-02, 3:40 pm

Przemek26 napisał(a):
PaprykarZ19 napisał(a):

Przepraszam Cię Przemku, ale czy ja mówię tutaj o jakichś gwiazdach? Przeczytaj sobie moje wszystkie posty w tym temacie i nigdzie nie pisałem o zawodnikach z kosmosu tak jak niktórzy(np.:Penksa, Włodarczyk, Surma), wiem że mamy skromny budżet i musimy rozsądnie wydawać pieniądze. Ale na środek obrony już mamy Hosicia, Terese, Marka, Kaliciaka i od biedy Kościukiewicza(choć on wg mnie powinien sobie już szukać nowego klubu), zrozumiem to wzmacnianie obrony jeżeli Teresa i Kaliciak mają się jeszcze długo, długo leczyć...A kogo mamy na lewe skrzydło? Dawida Skrzypka i Paczkowskiego? Nie rozśmieszaj mnie. Zwracam uwagę na to, że na niektórych pozycjach mamy większe braki, a z doniesień prasowych i z klubu wciąż szukamy środkowych obrońców, jak dla mnie trochę nielogiczne? Chyba, że mamy zamiar rozpaczliwie się bronić i grać systemem z 5 obrońcami to rozumiem..
PaprykarZ19

Postprzez Osman 2007-07-02, 6:24 pm

Cholera jasna, kiedy wkońcu zacznie szukać jakiś pomocnikow! :/
Łuczywek... to kompletnie za mało!
Przeciez my w żadnym meczu nic nie stwarzamy w ofensywie!

do roboty, bo juz tylko kilkanaście dni...!!
Osman
Żółta kartka

Postprzez flex 2007-07-02, 8:04 pm

PaprykarZ19 napisał(a):...
Przepraszam Cię Przemku, ale czy ja mówię tutaj o jakichś gwiazdach? Przeczytaj sobie moje wszystkie posty w tym temacie i nigdzie nie pisałem o zawodnikach z kosmosu tak jak niktórzy(np.:Penksa, Włodarczyk, Surma), wiem że mamy skromny budżet i musimy rozsądnie wydawać pieniądze. Ale na środek obrony już mamy Hosicia, Terese, Marka, Kaliciaka i od biedy Kościukiewicza(choć on wg mnie powinien sobie już szukać nowego klubu), zrozumiem to wzmacnianie obrony jeżeli Teresa i Kaliciak mają się jeszcze długo, długo leczyć...A kogo mamy na lewe skrzydło? Dawida Skrzypka i Paczkowskiego? Nie rozśmieszaj mnie. Zwracam uwagę na to, że na niektórych pozycjach mamy większe braki, a z doniesień prasowych i z klubu wciąż szukamy środkowych obrońców, jak dla mnie trochę nielogiczne? Chyba, że mamy zamiar rozpaczliwie się bronić i grać systemem z 5 obrońcami to rozumiem..

Dobra, przejdź do konkretów, rzuć jakąś propozycję zawodnika który chciałby się według Ciebie odnaleźć w Zagłębiu.
flex
Administrator

Postprzez gothblack 2007-07-02, 8:19 pm

Co do Kaliciaka to nie jest stoper tylko ostatnio lewy obrońca,a kiedyś w Wiśle nawet bardzo skuteczny(przynajmniej w 2 lidze) napastnik...fakt faktem trzeba szukac lewego pomocnika...,a co z Robaszkiem czy temat upadł?? nie twierdze,że byłby zbawicielem ale gość coś w sobie ma.....przynajmniej przeciwko nam rozegrał 2 mecze życia... bramka i 2 asysty...no i Łuczywka trza brać pewnie bedzie zapchaj dziurą,ale zawsze......,a Jimi to posobny temat,ale wątpię żeby chciał tu wrócić,a Kmiecik to jest gość pokroju Piątkowskiego wyjdzie mu jeden mecz,a potem w 4 następnych chu....,ale cóż na innych nas nie stać,chociaż może coś z Łęcznej udało by się wyrwać no i Baster z Cracovii jest już wolny ciekawy gość ,ale to też stoper więc niekoniecznie na siłę...
gothblack

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna