Kompromitacja Wladz Miasta! Czy tylko kibicom zalezy?! APEL!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez dziejus 2007-06-19, 10:24 pm

Czy jezeli oddamy 10tys.podpisow z peselami i nr dow.to cos sie zmieni? a jezeli oddamy 10 tys podpisow bez peseli i nr dow. to cos sie zmieni ? Rosjanie mowia "kakaja raznica" a po polsku "jeden ch..j ".Tylko ze bez peseli latwiej , szybciej i wiecej mozna zebrac a czasu za wiele nie mamy.My chcemy pokazac ze nam sie chce cos robic w przeciwienstwie do ob.Gorskiego i jego swity.Dobrej nocy i zebysmy nie mieli wiekszych zmartwien.
dziejus

Postprzez ziomek1984 2007-06-19, 11:24 pm

k***a nie siaś niepotrzebnego zamętu!! Jak ktoś nie wpisze peselu to nic się nie stanie jeśli wpisze imie i nazwisko!! Tak jak to wczesniej kolega napisal wcześniej to nie jest refendum.
ziomek1984

Postprzez Lorn 2007-06-20, 7:58 pm

Przepraszam ale kurwica mnie bierze i tyle... wczoraj pół dnia rozwieszania i dzisiaj jak jeździłem po mieście to 1/3 została zerwana- rozumiem że z kiosku można zerwać bo komuś przeszkadza(czy na pewno?) ale zrywanie na chama z murów i tablic ogłoszeń tak że zostają już tylko rogi z taśmą- to czyste skur......o Ale dzisiaj rozwiesiłem kolejne 20:P

Rozbawił mnie natomiast jeden podpis: Na Sielcu na przystanku autobusowym ktoś wkleił plakat w rozkład jazdy, dzisiaj ktoś długopisem dopisał: "Idioci następnym razem zostawcie rozkład" :):):)
Lorn

Postprzez dziejus 2007-06-20, 8:10 pm

Nie bedzie nastepnego razu
dziejus

Postprzez ziomek1984 2007-06-20, 10:26 pm

No to ja miałem taka sytuacje. Wracam tramwajem i widze jak laska próbowała zerwać plakat który był w tramwaju. Jak zapytałem czy wie o co chodzi to odpowiedziała mi że jestesmy smieszni ze nawet w tramwajach rozwieszamy, ale niewiedziała o co nawet chodzi. Z tego można rozkminić ze co poniektórzy maja chyba jakąś manie zrywania plakatów, więc nie ma co sie dziwić że plakaty na mieście znikają.

P.S. Powiedziałem co myśle o niej o i o takich jak ona :D:D
ziomek1984

Postprzez dziejus 2007-06-20, 11:00 pm

Moze to byla hanyska w 15-tce ?
dziejus

Postprzez ziomek1984 2007-06-20, 11:06 pm

dziejus napisał(a):Moze to byla hanyska w 15-tce ?

Nie.To był 21 na milowice tak o 20.25 z Piastów :) Raczej to nie była "hanyska" :)
ziomek1984

Postprzez dziejus 2007-06-20, 11:22 pm

No to agentka UM-u !
dziejus

Postprzez hugon 2007-06-21, 7:15 am

Ja nie protestuje przeciwo działaniom UM i niezrealizowanym obietnicom UM. To nie tak. Obietnice skladał GÓRSKI to jest konkretna i jedyna osoba winna zaniedbań nie można pozwolić na rozmycie odpowiedzialności na wszystkich czyli nikogo to nie te czasy ! Uważam żę oświadczenie z strony głównej jest żle zredagowane wręcz wazeliniarskie !!!
hugon

Postprzez Stasiek Cięciur 2007-06-21, 9:13 am

Gorski probował zwalić winę na PZPN, już nie pamięta co obiecywał przed wyborami
Stasiek Cięciur

Postprzez sirMacius 2007-06-21, 11:24 am

Apel był ok? ale nic nie osiągneliśmy tylko tyle że mamy to na piśmie a daty są odległe. Górski wiedział że z takimi oświadczeniami go rozniosą i dlatego nie wyszedł a na dodatek sie zabarykadował.
sirMacius

Postprzez Lorn 2007-06-21, 4:36 pm

Ja nie wiem czy on jest takim kretynem czy tylko udaje idiotę.... Jak można rozłożyć remont na rok skoro liga startuje za miesiąc.......
Lorn

Postprzez PaprykarZ19 2007-06-22, 3:05 pm

A wy myśleliście, że co on nam powie? Przecież żadne wcześniejsze terminy w zaistniałej sytuacji już nie były realne. To co zaproponował to najwcześniejsze terminy w jakich można teraz zrealizować te inwestycje. Jego błędem było to, że wierzył PZPNowi, a oni go zrobili w chuja ;D Mówił, że jak w rundzie jesiennej będziemy wysoko to wszystko się zacznie, czekał do końca, za długo czekał i się przejechał..
PaprykarZ19

Postprzez darco 2007-06-22, 3:53 pm

PaprykarZ19 napisał(a): Jego błędem było to, że wierzył PZPNowi, a oni go zrobili w chuja ;D Mówił, że jak w rundzie jesiennej będziemy wysoko to wszystko się zacznie, czekał do końca, za długo czekał i się przejechał..

Na sesji (trzeba było jednak zostać do końca) jeden z radnych zapytał Górskiego czy ma jakieś dokumenty potwierdzające wiosenne obietnice PZPN, czy to było tylko spotkanie towarzyskie ?
Bo gdyby był taki dokument, to była by podstawa do egzekwowania obietnicy, nawet na drodze sądowej. Coś tam Górski niewyraźnie odpowiedział, ale przynajmniej ja nie usłyszałem zdecydowanego potwierdzenia.
Ten sam radny postulował aby z najbliższego spotkania (w sobotę) władz miasta z PZPN powstał jednak taki dokument, protokół ustaleń.

Miejmy nadzieję, że w końcu słuszne żądania wymuszą na Górskim jakieś konkretne gwarancje, a wtedy PZPN złagodzi nieco swoje stanowisko i wszyscy spotkamy się na Ludowym.
Manifestacja, choć dużo spóźniona była jednak bardzo potrzebna !
darco

Postprzez darco 2007-06-23, 8:19 am

Na manifestacji kibice usłyszeli co chcieli usłyszeć, a dzień po już są wątpliwości czy zobowiązania zostaną dotrzymane :

"Może być tak, że nie zrobimy oświetlenia przez rok - Rozmowa ze Zbigniewem Drążkiewiczem, dyrektorem sosnowieckiego MOSIR-u

http://www.sportowefakty....&news_id=201117

Bardzo prawdopodobne jest, że Stadion Ludowy, na którym swoje mecze rozgrywa sosnowieckie Zagłębie nie zostanie dopuszczony do rozgrywek Orange Ekstraklasy. Zdecyduje o tym Komisja Licencyjna, która już w najbliższą sobotę odwiedzi Sosnowiec. Oto co na ten temat powiedział nam Zbigniew Drążkiewicz, który z ramienia władz miasta odpowiada za modernizację stadionu.

Nie spisaliście się jako władze miasta. Liga rusza niedługo, a Stadion Ludowy nie spełnia wymagań licencyjnych.

- To klub, jako profesjonalnie zarzÄ…dzana spółka musi speÅ‚nić wymagania, a nie gmina czy miasto. ProszÄ™ mi wierzyć, że dotychczasowe wÅ‚adze klubu niewiele w tej sprawie robiÅ‚y. To ja jeździÅ‚em i zaÅ‚atwiaÅ‚em – choćby sprawÄ™ ewentualnego stadionu zastÄ™pczego. Stadion Ludowy ma budżet w wysokoÅ›ci 4,5 miliona zÅ‚otych, a wie pan jakÄ… mamy umowÄ™? Klub pÅ‚aci nam za użytkowanie obiektu 50 zÅ‚ miesiÄ™cznie. Za te 50 zÅ‚ ma peÅ‚ny dostÄ™p do bazy, szatni itd. Czyli co? Nie dajemy nic? Nie inwestujemy? Dajemy i to bardzo dużo!

Tylko że kibice jakoś tego nie doceniają i organizują demonstracje. Po co, jeżeli jest tak dobrze jak pan mówi?

- Proszę zauważyć, że od piątej ligi, aż do teraz, Zagłębie nigdy nie miało problemów z uzyskaniem licencji. Jeszcze się tak nie zdarzyło, żeby drużyna nie mogła rozgrywać pierwszych meczów sezonu na Ludowym dlatego, że myśmy nie stworzyli warunków. Według pierwotnych planów liga miała ruszyć 15. sierpnia. Termin oddania sztucznego oświetlenia to 30. września. To byłyby raptem dwa mecze, których przełożenie nie byłoby problemem. Poza tym pierwszoligowe wymagania są zbyt wygórowane.

Obowiązek posiadania sztucznego oświetlenia to zbyt wygórowane oczekiwanie?

- Wystarczyłoby rozgrywać mecze na przykład o 18. Lipiec i sierpień to takie miesiące, że jeszcze o 21. jest widno. Te wymagania są zresztą coraz wyższe. Jako przykład podam panu halę, w której swoje mecze rozgrywają siatkarze Płomienia. Jeszcze kilkanaście lat temu była jedną z najnowocześniejszych hal w Polsce. A teraz nawet nie spełnia podstawowych warunków rozgrywek międzynarodowych. Gdyby siatkarze awansowali w tym roku do europejskich pucharów, musielibyśmy szukać obiektu zastępczego.

Mieliście dużo czasu na to, by zająć się dostosowaniem Stadionu Ludowego do obecnych standardów ligowych. Czemu wzięliście się za to w ostatniej chwili?

- Przypominam, że już cztery lata temu powstał projekt nowoczesnej trybuny na sześć tysięcy widzów. Nie znalazły się jednak na to pieniądze, a poza tym nikt wtedy w Sosnowcu nie myślał o pierwszej lidze. Z dnia na dzień niczego się nie zbuduje, są niestety procedury, których nie da się przeskoczyć. Mamy takie prawo jakie mamy i musimy go przestrzegać.

Więc jeżeli nie władze miasta, to kto według pana jest winny obecnej sytuacji? Canal +, który stawia takie straszne wymagania?

- Chciałbym się dowiedzieć jak to jest, że jeszcze zanim przyjechała do nas Komisja Licencyjna, PZPN ustami pana Kolatora zapowiedział, że nie dopuści Stadionu Ludowego do rozgrywek. Zgoda, nie mamy jupiterów, ale mamy spełnionych więcej wymogów niż Korona, czy GKS Bełchatów kiedy wchodziły do pierwszej ligi. My mamy stadion, można na nim grać, ale ktoś nie chce nam dać okresu przejściowego. Poczekajmy na decyzję Komisji Licencyjnej, która przyjeżdża do nas 23. czerwca.

Załóżmy, że Komisja warunkowo dopuści stadion do rozgrywek. Jest pan przekonany, że tym razem uda się dotrzymać wyznaczonego terminu?

- Projekt oświetlenia zleciłem w zeszłym roku. Projektanci mieli wyjątkowo trudne zadanie, bo reflektory muszą stanąć w miejscach, w których grunt należy do gminy. Teraz wszystko zależy od tego, jak ułoży się przetarg na nowe oświetlenie. Rozstrzygamy go w lipcu i jeżeli wszystko pójdzie dobrze, to roboty zaczną się natychmiast. Kłopoty mogą pojawić się w momencie, gdy któraś z przegranych firm zdecyduje się na złożenie odwołanie. Niestety, mogą nam tak zagmatwać w przetargu, że nie zrobimy oświetlenia przez rok. Podkreślam jednak, że nie będzie to nasza wina. Takie są procedury i nie da się ich ominąć.

Zostawmy już temat oświetlenia. Kłopoty są także z własnością gruntów, na których stoi Stadion Ludowy.

- Realia są takie, że stadion stoi częściowo na gruntach gminnych, a częściowo na działkach prywatnych. Negocjacje z właścicielami ciągną się już od 10 lat, w tym od sześciu lat na drodze sądowej. Za kilka dni podpisujemy akt notarialny wykupu jednej działki. Problemy są z drugim właścicielem, czekamy na jego wstępną zgodę, której wcale nie musi wyrazić, a to podstawowy warunek by rozpocząć inwestycję.

Może się więc tak zdarzyć, że terminy, do których dotrzymania pan się zobowiązał ulegną przesunięciu? Co pan zrobi jeżeli tak się stanie?

- Ja jestem przekonany, że to co podpisałem jest możliwe do spełnienia. Zrobię co w mojej mocy, ale jak prezydent będzie chciał odwołać dyrektora, to go odwoła. Przecież ja się tego nie boję."
darco

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników