Kompromitacja Wladz Miasta! Czy tylko kibicom zalezy?! APEL!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Misaki 2007-06-17, 9:33 pm

zag23 napisał(a):Poprawiona lista. Wystarczy rozpakować i po krzyku. Stwierdziłem, że nr dowodu osobistego będzie ważny dlatego poprawiłem listę jeszcze raz.

Wiem, że moge się wydawać drażniący ale wartało by to poprawić jeszcze raz (zamiast peselu najlepszy byłby adres zamieszkania ) wtedy wszyscy mogą się podpisać
Myśle że opcja imię i nazwisko adres i podpis jest najlepsza wiarygodność + wszyscy się podpisują ( peselu na miescie moga nie podać ale adres każdy zna)
Misaki

Postprzez dziejus 2007-06-17, 9:35 pm

Lista bez peselu i nr dow.jest tak samo wiarygodna jak obietnice prezydenta G.Dlatego on to przyjmie ze zrozumieniem bo jest kret.Moze jeszce zaswiadczenie od dzielnicowego o niekaralnosci.Zbierac podpisy a jak co to do poslanki BE.o pomoc.
dziejus

Postprzez zag23 2007-06-17, 9:39 pm

Jak wam się nie podoba lista to zbierajcie podpisy na listę ze strony głównej. Ja chciałem dobrze i najlepiej jakby tylko osoby pełnoletnie wpisywały się na listę.
zag23

Postprzez Kopec 2007-06-17, 9:41 pm

ja mam problem z ta lista bo nie mogę jej otworzyć
Kopec

Postprzez laBombonera 2007-06-17, 9:41 pm

.
Ostatnio edytowano 2007-06-17, 9:57 pm przez laBombonera, łącznie edytowano 1 raz
laBombonera
Żółta kartka

Postprzez Misaki 2007-06-17, 9:44 pm

laBombonera napisał(a):cala ta akcja miala chyba byc poto ze niepodobaly nam sie wyborcze klamstwa pana G.
wiec ludzie musi byc jakas manifestacja ,co wyscie na tym spotkaniu za decyzje podjeli???
Przecierz chyba wiekszosc z was chce tej akcji ,dajcie jakies sensowne info na stronie

ja niestety odnosze takie wrażenie, że zostaliśm na tym spotkaniu wychujani
95 osób było za manifestacją 5 przeciw Ustalenie: robimy manifestacje legalną
Wchodze dzisiaj na strone i co? Wielkie gówno. Na dodatek te 5 osób nie ma odwagi teraz zajrzeć na forum i się wypowiedzieć...
Misaki

Postprzez zag23 2007-06-17, 9:48 pm

Kopec zgraj sobie win rara i otwórz za jego pomocą. Proste.

http://www.winrar.pl/download.html

WEJDŹ SOBIE NA TEN LINK I WYBIERZ OPCJE W JĘZYKU POLSKIM
Ostatnio edytowano 2007-06-17, 9:52 pm przez zag23, łącznie edytowano 1 raz
zag23

Postprzez czeladzianin 2007-06-17, 9:51 pm

Powiem Wam jedno, nie ma zadnej organizacji i jesli dojdzie do demonstracji i zjawi sie tam 300 osob bede uwazal to za sukces, po pierwsze godzina na ktora wiekszosc doroslych kibicow przyjsc nie bedzie mogla ze wzgledu na prace, po drugie, zadnego konkretnego info na stronie glownej, zadnego zaglebiowskiego portalu, po trzecie ciagle klutnie co jak i gdzie. To wystarczy do tego by byc pesymista tej akcji, chciec to nie znaczy moc, trzeba jeszcze dzialac a tu dziala moze kilka osob, to za malo!!! Jesli ma to byc akcja ogolno zaglebiowska to dlaczego nie wspolpracujecie z innymi portalami klubow mniejszych z zaglebiowskich miast??? Tam wszedzie sa kibice Zaglebia. Koordynacja tylko to pomoze jeszce w osiagnieciu sukcesu. Trzymam kciuki z UK, niestety nic wiecej nie moge. Pozdrawiam.
czeladzianin

Postprzez Zibi83 2007-06-17, 9:54 pm

Na liście MUSI BYĆ PESEL, numer dowodu osobistego jest zbędny. W większości takich list oprócz PESELu wpisuje się adres zamieszkania z kodem pocztowym, także pierwotnie poprawiona wersja listy jest odpowiednia.
Zibi83

Postprzez tomi2509 2007-06-17, 9:59 pm

a ja proponuje manifestacje zrobic a podpisy zbierac caly czas do konca miesiaca
po manifestacj zlozyc nasze postulaty czekac na reakcje( chyba bedzie brak reakcji)

jedno co uslyszymy to to ze wszystko jest w trakcie zalatwiania i na tym sie skonczy
tomi2509

Postprzez Strooś 2007-06-17, 9:59 pm

Wydaję mi się, że termin pikiety w najbliższy czwartek o godz. 10:00 nie jest dobrym, ponieważ godzina nie pozwoli na zebranie się dużej liczby osób, po drugie legalna organizacja pikiety nie będzie możliwa, ponieważ Urząd ma 3 dni na wydanie zezwolenia.
(Pomysł z wyznaczenie na przewodniczącego pikiety „Manola” też wydaję się mało realny)
Uważam, że w czwartek na radzie miasta powinniśmy złożyć petycję wraz z podpisami, a termin ewentualnej pikiety wyznaczyć na jakiś inny dzień o bardziej „realnej” godzinie.
Strooś

Re: re

Postprzez Sir 2007-06-17, 10:17 pm

Qba napisał(a):Od pewnego czasu sie tu nie wypowiadam, czasem przegladam, ale juz nie wytrzymalem!
Ja nie wiem co sie w tym temacie wyprawia?! Nikt tego nie pilnuje? Ludzie jak to wyglada?!
13-latek chce pozbawic Gorskiego stolka (notabene cos sie tu duzo osob "kumatych" udziela), padaly slowa o manifestacji, miliony pomyslow, zostaly niby podjete jakies kroki (spotkanie) i co? i wielkie GOWNO!!!

Wplacilem pieniadze na manifestacje (jej przygotowanie) - kolejna kwestia: tylu chetnych do dyskusji, a pieniedzy jakos na koncie nie przybywa!
Wracajac do wplaty - pieniazki (male, bo male) przelalem z mysla, ze przydadza sie przy organizacji pikiety... o ktorej jakos cicho... a powinno sie dookola trabic, zeby zachecic do wziecia udzialu w niej jak najwieksza ilosc osob! juz dawno caly Sosnowiec powinien byc zawalony ulotkami, banerami i plakatami! przy naszym potencjale juz powinno wisiec kilka bilboardow w "strategicznych" miejscach!

a tu co? zbieranie podpisow?! czy to nie aby powtorka z rozrywki? juz raz zbieralismy podpisy na stadion, Gorski pewnie na makulature oddal...

Sa osoby, ktore pilotuja cala sprawe (m.in. kolega Sir), a jezeli sie juz tego podjeliscie, to doprowadzcie sprawe do konca, wykorzystujac pierwotnie uksztaltowana koncepcje finalu pod UM z duza iloscia uczestnikow...

pozdrawiam

1. Zamiast KRYTYKOWAC NA FORUM to zabrałbyś się do roboty i zbierania podpisów ( to jest pierwszy etap ). Mam nadzieję, że zebrales dzisiaj przynajmniiej juz 10 podpisów, he??

2. Czlowieku w NIEDZIELE NIKT CI NIE WYDRUKUJE ZADNYCH ULOTEK!

3. Wyznaczylismy ludzi odpowiedzialnych za ulotki, za transparenty i itd. Ale to nie jest 5 minut roboty. Kazdy dostal jakis " przydzial " i ma sie z tego wywiazac. Czy Ty siędo czegoś zadeklarowałes, ze cos zrobisz??

Jesli tak nas krytykujesz..to może powiesz mi do czego Ty się zoobowiązałeś ze nam pomozesz? To, że wplaciles jakas sume ( nie wnikam ile..to mnie cieeszy i moge podziekowac).

Zeby O NAS TRABIANO w wielu miejscach ( jak to napisales ) i zebysmy byli widoczni..to NIESTETY NIE WYSTARCZY klasanąć w ręce..tylko POTRZEBA PRACY WIELU LUDZI...ciężkiej i wydajnej pracy...żeby były efekty.

Oczywiscie krytykowac mozna i nawet TRZEBA...ale to ma byc konstruktywna krytyka...wszystkim przeciez zalezy na tym samym. Nie mamy się kłócić..tylko działać!

Pozdrawiam i zachęcam wszystkich do zbierania podpisów ( jest to pierrwszy etap!!}

I jeszcze jedno wazne..o czym niektorzy zapominają. Można coś " odwalić" w pięć minut, albo przygotować coś lepszego, ale wymagającego neistety trochę więcej czasu..a efekt będzie lepszy..
Ostatnio edytowano 2007-06-17, 10:57 pm przez Sir, łącznie edytowano 1 raz
Sir

re

Postprzez Qba 2007-06-17, 10:57 pm

juz spiesze z komentarzem:

1) nie bylem na spotkaniu, nie bede na manifestacji. oczywiste jest, ze z wielka checia bym chcial tam byc...

2) nie krytykuje tego, co Ty robisz, wrecz przeciwnie - slowa uznania z mojej strony.

3) "Zamiast KRYTYKOWAC NA FORUM to zabrałbyś się do roboty i zbierania podpisów" - po co mam dzialac w kierunku, ktory koliduje z moim postrzeganiem sprawy? poza tym fizycznie nie moge nic zrobic..

4) sadze, ze do wypowiadania sie w tym temacie upowaznia mnie to, ze w jakims tam stopniu (malym, bo malym) wsparlem finansowo cale przedsiewziecie - jezeli kazdy wypowiadajacy sie tu wplacil by jakis grosz - cyferki na koncie by sie zwiekszaly i na pewno mozna bylo by te srodki spozytkowac na promowanie i naglasnianie problemu.

5) "3. Wyznaczylismy ludzi odpowiedzialnych za ulotki, za transparenty i itd. Ale to nie jest 5 minut roboty. Kazdy dostal jakis " przydzial " i ma sie z tego wywiazac. Czy Ty siędo czegoś zadeklarowałes, ze cos zrobisz?? " - patrz wyzej.

6) Jesli tak nas krytykujesz..to może powiesz mi do czego Ty się zoobowiązałeś ze nam pomozesz? To, że wplaciles jakas sume ( nie wnikam ile..to mnie cieeszy i moge podziekowac). - nie rozumiem za bardzo o so chozi.. poza tym patrz wyzej :)

7) "Oczywiscie krytykowac mozna i nawet TRZEBA...ale to ma byc konstruktywna krytyka...wszystkim przeciez zalezy na tym samym. Nie mamy się kłócić..tylko działać!"
- nie mialem zlych zamiarow. w pelni sie zgadzam.

8) Denerwuje mnie to, ze w tym temacie wypowiada sie wiele osob, ktore tego robic nie powinny...

9) Jedyna forma "sprzeciwu" jaka mnie "interesuje" to protest, tudziez pikieta - zwal, jak zwal... z lektury watku jasno wynikalo, ze sprawa pikiety bedzie obgadana na sobotnim spotkaniu - wielkie zdziwienie mnie ogarnelo, w koncu sprawa ucichla, na swiatlo dzienne wyszedl pomysl zbierania podpisow..

10) Nie dziw sie Sir, ze moj wczesniejszy post wygladal, jak wygladal.. wlasciwie nie bylo zadnego streszczenia z przebiegu i ustalen spotkania. W dalszym ciagu nie wiem jak to wszystko bedzie wygladala, czesc osob pisze, ze pikieta w czwartek o 10, czesc, ze jej w ogole nie bedzie. Zostales niejako wywolany przeze mnie do tablicy, bo uwazam Cie za osobe od ktorej to wszystko wyszlo i na ktorej sie to powinno zakonczyc, takze zrob mi te przyjemnosc i odpowiedz na to, jakze wazne, pytanie: "kiedy bedzie pikieta?".

pozdrawiam serdecznie
Qba

Postprzez Sir 2007-06-17, 11:15 pm

ja też się spieszę z odpowiedzią dla Drogiego Kolegi, bowiem po weekendzie ciężkiej pracy i zasuwania od Komendy Policji, Sądów i rozmów godzinnych przez telefon .. uwierz mi, że padam na pysk!

1) nie bylem na spotkaniu, nie bede na manifestacji. oczywiste jest, ze z wielka checia bym chcial tam byc...

-- I to jest duzy problem. Bowiem wiele osób DEKLARUJE DLA NAS POPARCIE..mówi że to co robimy jest słuszne..ale jak przychodzi co do czego..to albo ich nie będzie, albo nie mogę albo mają rozne inne powody.

2) nie krytykuje tego, co Ty robisz, wrecz przeciwnie - slowa uznania z mojej strony.

Staram się robić, to co do mnie należy i jak najlepiej potrafię. Wierz mi, że SAM NA SIEBIE nałożylem kawal dodatkowej roboty..

3) "Zamiast KRYTYKOWAC NA FORUM to zabrałbyś się do roboty i zbierania podpisów" - po co mam dzialac w kierunku, ktory koliduje z moim postrzeganiem sprawy? poza tym fizycznie nie moge nic zrobic..

I tu jest KOLEJNY PROBLEM. Kazdy ma inny pomysl na rozne rzeczy. Ale trzeba wybrać jakis kompromis. Większość uznala, że podpisy będą przydatne...staną się argumentami namacalnymi! Dlatego jesli uwazasz ze to malo da..okej to Twoja opinia..ALE DO JASNEJ CIASNEJ CZEMU NIE MOŻESZ NAM W TYM POMÓC?!! MUSISZ ZROZUMIEĆ ŻE ALBO SIĘ ZAANGAZUJEMY WSZYSCY razem we wszytsko co robimy....albo poniesiemy klęskę!

4) sadze, ze do wypowiadania sie w tym temacie upowaznia mnie to, ze w jakims tam stopniu (malym, bo malym) wsparlem finansowo cale przedsiewziecie - jezeli kazdy wypowiadajacy sie tu wplacil by jakis grosz - cyferki na koncie by sie zwiekszaly i na pewno mozna bylo by te srodki spozytkowac na promowanie i naglasnianie problemu.

Nie. Do wypowiedania się w tym temacie upoważnia Cię to, że CHCESZ żeby TWOJE ZAGŁĘBIA ( NASZE ZAGŁĘBIE ) grało w Sosnowcu. A to że wpłaciłes kasę - to owszem chwała CI za to...i ukłon z mojej strony. Możesz być wzorcem dla innych w tej kwesti do naśladowania!

7) "Oczywiscie krytykowac mozna i nawet TRZEBA...ale to ma byc konstruktywna krytyka...wszystkim przeciez zalezy na tym samym. Nie mamy się kłócić..tylko działać!"
- nie mialem zlych zamiarow. w pelni sie zgadzam.

To się cieszę! Więc lepiej zabierzmy się do roboty...do WSPÓLNEJ ROBOTY!

8) Denerwuje mnie to, ze w tym temacie wypowiada sie wiele osob, ktore tego robic nie powinny...

A myślisz ze mnie to nie irytuje?!! Jasne ze tak..jak czytam jakies POMYSLY Z KOSMOSU..niektórzy to by najchętniej zaraz polecieli pod Urząd i pikietowali. Ale czy coś to da jak będzie 100 czy 200 osob? Na pewno nie! Musi cała akcja być SZCZEGÓLOWO PRZYGOTOWANA! Wystarczy JEDNO NIEODPOWIEDNIE ZACHOWANIE...i radni będą mieli niepodważalny argument, że dla AWANTURNIKÓW to oni nic robić nie będą!

Pozdrawiam!
Sir

Postprzez Strooś 2007-06-17, 11:26 pm

Kolega SIR doskonale wyjaśnił całą sytuację. Myślę, że rozsądek jego wypowiedzi powinien udzielić się coponiektórym.

pozdrawiam
Strooś

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna