Kompromitacja Wladz Miasta! Czy tylko kibicom zalezy?! APEL!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez hugon 2007-06-14, 10:54 am

Stona nie w tym rzecz nie mamy robić akuku Zagłębiakom , nam trzeba zdobywać sojuszników a nie może byc tak że bogu ducha winni mieszkańcy beda na tym cierpieć , winni zaniedbań są rajcowie !!!
hugon

Postprzez Stona 2007-06-14, 11:06 am

hugon napisał(a):Stona nie w tym rzecz nie mamy robić akuku Zagłębiakom , nam trzeba zdobywać sojuszników a nie może byc tak że bogu ducha winni mieszkańcy beda na tym cierpieć , winni zaniedbań są rajcowie !!!
hugon jak sie drwa robie to i wiory leca zawsze bedzie jakis niezadowolony,ja sam wiecej jezdze niz chodze,ale jak ktos ma sercu ZAGLEBIE to zrozumie.A TAK NA MARGINESIE JAKICH SOJUSZNIKOW CHCESZ ZDOBYWAC???? I tutaj apel niech kazdy kierowca zablokowanego auta postawi fure na poboczu i przylaczy sie do nas
Ostatnio edytowano 2007-06-14, 11:16 am przez Stona, łącznie edytowano 1 raz
Stona
Żółta kartka

Postprzez sztygar 2007-06-14, 11:09 am

z tymi wstązkami bardzo dobry pomysł.
sztygar

Postprzez obserwator1 2007-06-14, 11:11 am

Hugon ma racjÄ™ !!!!!!!!!!!!!
ja też pisałem o tym wcześniej !!
wszyscy wiemy jaką łątkę ma przypiętą kibic !
pijak huligan itd Jeśli jeszcze zamkniemy drogi będziemy wrzeszczeć po całym mieście !!
To ja siÄ™ pytam kto mas poprze ??!!!
Uważam że jest niepowtarzalna szansa zmiany wizerunku kibica orza walki o swoje czyli Stadion !!!
Ale musi być to pokojowo!!! Spokojnie !!! i z uśmichem !!!
żadnych ekscesów , przepychanek !!!
Pikiety , przemarsze czy nawet wieszanie banerów ( na plakaty , ulotki przylkejane ) też musi być zgoda ..Inaczej pościągają i obciążą kosztami przyklejajaćego za tzw zaśmiecanie miasta !!!
myślę że można rozpocząć od wręczania ulotek wraz ...jeśli pomysł przejdzie wstążką..w klape ..
Nie chodzi nam przecież o dym..tylko o stadion !!!!!! no chyba że niektórzy chcą poszaleć ???!!!
obserwator1

Postprzez ropuch 2007-06-14, 11:11 am

Zablokujemy światła na godzinę, dwie może nawet przez kilka dni. To nic nie da. Ludzie nie zostawią na nas suchej nitki i znowu będzie że kibic to bandyta, szuja, złodziej i nie wiadomo kto. My Górskiego wybraliśmy i my go możemy odwołać. Myślę że referendum o nowe wybory na prezydenta otworzy mu oczy a przyszłych oligarchów nauczy że oni są po to aby nam służyć a nie odwrotnie.
ropuch

Postprzez Gornik 2007-06-14, 11:15 am

mysle iz blokowanie ulic mzoe miec tez negatywne skutki z policja.
Moze byc tak samo jak wracalismy ulica ze w pednym momencie ruszy na nas 30 psow z palkami:/
moim zdaniem to by byl zly pomysl.
chodz jakby przyszlo tyle osob pod urzad co wracalo z meczu ulica i wszyscy zaczeli by krzyczec moglo by to poskutkowac na GOrskiego
Gornik

Postprzez obserwator1 2007-06-14, 11:16 am

Ostrożnie !!!
nikomu w Polsce na drodze referendum nie udało się odwołać prezydenta miasta ..nawet sołtysa !!!!
10% podpisów min 50% frekwencja wyborcza - niemożliwe , nierealne
pamiętajcie że Górski wygrał w pierszej rundzie zdobywając ponad 60 % głosów .
to się nie ma prawa udać !!
mysle że tylko rzeczowa spokoja manifestacja zakończona rozmowami i ustaleniami w obecnośći mediów .
obserwator1

Postprzez Stona 2007-06-14, 11:22 am

Gornik napisał(a):mysle iz blokowanie ulic mzoe miec tez negatywne skutki z policja.
Moze byc tak samo jak wracalismy ulica ze w pednym momencie ruszy na nas 30 psow z palkami:/
moim zdaniem to by byl zly pomysl.
chodz jakby przyszlo tyle osob pod urzad co wracalo z meczu ulica i wszyscy zaczeli by krzyczec moglo by to poskutkowac na GOrskiego
myslicie ze jak przypniecie sobie wstazki to kogos ruszy,trzeba byc naprawde naiwnym tylko stanowcze dzialanie ma sens.Beda sie z was smiac jeszcze przez wiele lat
Stona
Żółta kartka

Postprzez hugon 2007-06-14, 11:23 am

Ja obawiam się takiego scenariusza ,że podczas spotkania np w barze pod Ludowym po 6 piwku zaczną padac pomysły spalenia ratusza itp , podczas ciągłych przemarszów przez przejscie dla pieszych nie może być nikt ''wskazującty na spożycie'' bo to pewne ogniwo zapalne do zadymy co by było na rękę górskiemu może wtedy powiedzieć wszem i wobec że to nie ma sensu wydawać pieniędzy dla bandy zwyrodnialców . ta propozycja ma tylko sens wtedy jak dotknie bezpośrednio tylko i wyłącznie zarząd miasta , ma być sygnałem i zrobić wobec naszej sprawy szum medialny , wzbudzić zainteresowanie szerokich rzesz mieszkańców Sosnowca. kropla wody toczy kamień !!!
hugon

Postprzez adas 2007-06-14, 11:31 am

hugon napisał(a):Ja obawiam się takiego scenariusza ,że podczas spotkania np w barze pod Ludowym po 6 piwku zaczną padac pomysły spalenia ratusza itp
Wspaniały pomysł :). A tak poważnie musimy sobie swoim zachowanie zjednać jak największą grupę ludzi, bo środowisko kibiców czyli nas, którym zależy na Zagłębiu, w proporcji miasta jest jednak skromne.
adas

Postprzez Stona 2007-06-14, 11:33 am

hugon napisał(a):Ja obawiam się takiego scenariusza ,że podczas spotkania np w barze pod Ludowym po 6 piwku zaczną padac pomysły spalenia ratusza itp , podczas ciągłych przemarszów przez przejscie dla pieszych nie może być nikt ''wskazującty na spożycie'' bo to pewne ogniwo zapalne do zadymy co by było na rękę górskiemu może wtedy powiedzieć wszem i wobec że to nie ma sensu wydawać pieniędzy dla bandy zwyrodnialców . ta propozycja ma tylko sens wtedy jak dotknie bezpośrednio tylko i wyłącznie zarząd miasta , ma być sygnałem i zrobić wobec naszej sprawy szum medialny , wzbudzić zainteresowanie szerokich rzesz mieszkańców Sosnowca. kropla wody toczy kamień !!!
Juz widze tytuly w prasie kibice Zaglebia protestujac przypieli sobie wstazki,a poloni zalozyli majtki na glowe i co dalej???
Stona
Żółta kartka

Postprzez obserwator1 2007-06-14, 11:39 am

Ciągle kręcimy się wokół Sosnowca !! Jak wszyscy dobrze wiemy kibice Zagłębia równierz Będzin D.G ,Czeladź oraz wszystkie mniejsze i większe miejscowośći od Zawiercia po Jaworzno. prezepraszam że nie wymieniam wszystkich :-)
To już jest siła !!! Jak pamiętam przy okazji Euro były plany wspólnej budowy przez Będzin D.G i Sosnowiec ...Może należało by wrócić do tego pomysłu ...?
obserwator1

Postprzez obserwator1 2007-06-14, 12:07 pm

Wysłany: Dzisiaj 12:33

--------------------------------------------------------------------------------

hugon napisał/a:
Ja obawiam się takiego scenariusza ,że podczas spotkania np w barze pod Ludowym po 6 piwku zaczną padac pomysły spalenia ratusza itp , podczas ciągłych przemarszów przez przejscie dla pieszych nie może być nikt ''wskazującty na spożycie'' bo to pewne ogniwo zapalne do zadymy co by było na rękę górskiemu może wtedy powiedzieć wszem i wobec że to nie ma sensu wydawać pieniędzy dla bandy zwyrodnialców . ta propozycja ma tylko sens wtedy jak dotknie bezpośrednio tylko i wyłącznie zarząd miasta , ma być sygnałem i zrobić wobec naszej sprawy szum medialny , wzbudzić zainteresowanie szerokich rzesz mieszkańców Sosnowca. kropla wody toczy kamień !!!

Juz widze tytuly w prasie kibice Zaglebia protestujac przypieli sobie wstazki,a poloni zalozyli majtki na glowe i co dalej???
a ja widzę tytuły które przypominają tytuły z Trybuny Robotniczej w lat 80
wtedy pisali "Stadion Ludowy stadionen bezprawia " " Rozruby przy stadionie niczym na dzikim zachodzie "
od lat tak widziani są kibice Zagłębia t naprawdę trzeba zmienić ..
wszyscy wiemy że tak już nie jest ale pismaki , urzędasy tego nie wiedzą !!!
Pismaki czekają na aferkę o której można napisać ..najlepiej żeby polała się krew i pojawił się ogień !!! wtedy będzie super artykuł !!!!

"Znowu kibice Zagłębia wczynają awantury"
nie tędy droga Panowie i Panie ...
obserwator1

Postprzez hugon 2007-06-14, 12:25 pm

Dlatego trzeba postępować z protestem stopniowo. musi następować gradacja formy stylu uciążliwości protestów , to nie film Hitckoka aby rozpoczynał się od trzęsienia ziemi a dlalej to już tylko mocniej i mocniej. Trzeba wysyłać sygnały robić szum medialny pozyskiwać jak najszerszą liczbę mieszkańców Regionu Zagłębia Dąbrowskiego .
Można zasypywać wiadomościami serwery UM .........
hugon

Postprzez obserwator1 2007-06-14, 12:39 pm

dory pomysł z tymi e-listami !!!
tylko bez wulgaryzmów !!
Skoro jak czytałem tak chętnie jesteście wstanie wyłożyć 100 , 200 pln na papier na ulotki
To może lepiej przeznaczyć ten szmal na " Społeczny Komitet budowy stadionu" nazwa nie gra roli ..a wtedy symbolicznie bo symbolicznie ale nie idziemy do Górskiego z pustymi łapami !!!
obserwator1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników