03.06.2007 godz 17 BITWA O AWANS Zagłębie S.- Jagiellonia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez NHK12 2007-06-01, 12:42 pm

Witam wszystkich , również czekam na tan meczyk i zastanawiam sie co pokażą nasi kopacze, Możemy sie po nich spodziewac weszystkiego od nicosći po dobry mecz. Mam nadzieje że chłopaki zmobilizują sie na 100 % a nawet i wiecej. Osobiscie lubie Jagiellonie i bardzo chciałbym aby Zagłębie wygrało i zaklepało sobie awans a po chwili spiker ogłasz wynik remisowy w Gdańsku i My oraz Jaga świętujemy awans . Takich zdarzen życzę wszystkim na ludowy.

PRYMULA KRYSTIAN NASZ DIEGO TRISTAN
NHK12

Postprzez fan78 2007-06-01, 2:21 pm

Niech znowu popłyną łzy szczęścia
Białystok. W niedzielę około godziny 18.50 możemy cieszyć się z upragnionego awansu białostockiej Jagiellonii do ekstraklasy.
Jaga znajduje się już tylko o krok od pierwszej ligi. Ostatnie posunięcie żółto-czerwoni wykonać zamierzają w Sosnowcu. Zwycięstwo zapewni im drugie miejsce w tabeli na jedną kolejkę przed zakończeniem sezonu.
Niemal równo dwadzieścia lat temu Jagiellonia fetowała w Sosnowcu historyczny awans do ekstraklasy. Przed rokiem także na stadionie Zagłębia cieszyliśmy się z zagwarantowania sobie udziału w barażach o pierwszą ligę. Teraz na tym samym obiekcie znowu mogą popłynąć łzy szczęścia.
Trener Artur Płatek tonuje nastroje. - Zostało nam do rozegrania 180 minut - podkreśla opiekun białostockiego zespołu i pieczołowicie pracuje nad wyłonieniem optymalnego składu na niedzielne spotkanie.
Pierwsze 90 minut czeka Jagę w wyjazdowym pojedynku z Zagłębiem. Jeśli wygra, ostatni mecz na własnym stadionie z Unią Janikowo nie będzie miał żadnego znaczenia. Remis też nie byłby złym osiągnięciem, ponieważ wtedy wystarczy zwycięstwo z Unią. To zapewni drugie miejsce, które jest celem jagiellończyków i jednocześnie stanowi stuprocentową gwarancję awansu.
Białostoczanie podkreślają jednak, że jadą do Sosnowca po trzy punkty. Pomóc w ich zdobyciu swoim dopingiem mają kibice. Wprawdzie więcej sympatyków na wypełnionym po brzegi stadionie będzie po stronie Zagłębia... - Ale nasi fani są lepsi - mówi trener Płatek. - Fajnie byłoby gdyby przyjechali na mecz w liczbie tysiąca, o co się starają. Są dla nas wielkim wsparciem.
Niedzielny wieczór zapowiada gigantyczne emocje. Wierzymy, że kolejne przeżywać będziemy już w ekstraklasie.

Możliwe scenariusze

Jagiellonia zajmie drugie miejsce w tabeli na koniec sezonu: 1) jeśli wygra w niedzielę z Zagłębiem, 2) jeśli zremisuje z Zagłębiem i pokona w ostatniej kolejce Unię Janikowo, 3) w przypadku porażki w Sosnowcu Jagiellonia będzie musiała wygrać tydzień później z Unią i liczyć na porażkę Zagłębia w meczu z KSZO oraz, że kompletu punktów w dwóch spotkaniach sezonu nie zdobędzie Polonia Bytom (mogą jej zostać zwrócone trzy "oczka”).
Awans do I ligi można zapewnić sobie także z 3. lub 4. miejsca. Do tego wystarczy, aby Lechia Gdańsk nie zdobyła kompletu punktów w dwóch ostatnich meczach. Wtedy Jagiellonia mogłaby ponieść nawet dwie porażki. Jednak wówczas pozostanie nerwowe oczekiwanie na ostateczne decyzje PZPN-u w sprawie ukaranych za korupcję klubów. Dlatego priorytetem dla Jagi jest obrona drugiej pozycji w tabeli.

Sonda "Współczesnej"

Paweł Sobolewski (były zawodnik Jagiellonii, obecnie Korona Kielce): - Zapowiada się ciekawy i ciężki dla obu drużyn mecz. Wierzę jednak w Jagiellonię. Oglądałem jej ostatnie spotkanie ze Stalą Stalowa Wola. Jest w dobrej formie. Stawiam, że podobnie jak rok temu Jaga wygra w Sosnowcu.

Kamil Ulman (były zawodnik Jagiellonii, obecnie ŁKS Browar Łomża): - Wygra Jagiellonia. Jest tak bardzo blisko awansu do ekstraklasy, że nie wypuści już swojej szansy z garści. Żeby nie czekać na ostatnią kolejkę i ostateczne decyzje PZPN-u pokona w niedzielę Zagłębie i potem Unię Janikowo.

Piotr Ćwielong (zawodnik Ruchu Chorzów): - Stawiam na Jagiellonię i chciałbym, żeby wygrała w Sosnowcu. Niech Zagłębie jeszcze trochę się pomęczy. Jagę czeka ciężkie zadanie, ale moim zdaniem jest lepszą drużyną i ma lepszych kibiców. Szczerze życzę jej awansu do ekstraklasy.

Jacek Trzeciak (zawodnik Polonii Bytom): - Obie drużyny prezentują podobny pułap umiejętności, choć nazwiska wskazywałyby na Jagiellonię. Do drugiego miejsca Jadze wystarcza remis, pod warunkiem, że potem wygra z Unią Janikowo. Sądzę, że w Sosnowcu dojdzie do podziału punktów.
fan78

Postprzez R_ 2007-06-01, 2:32 pm

BILETOW NA MECZ W SKLEPIE KIBICA JUZ NIE MA I NIE BEDZIE !!!
SPRZEDANO : 3000 TYS
R_

Postprzez mortimer 2007-06-01, 2:51 pm

R_ napisał(a):
yoopiter napisał(a):
R_ napisał(a):z dupy taki kibic ;] hehe wlasnie gdzie byles jak gralismy od warty zawiercie do wlokniarza konstantynow ??? zostan w domu

Ale kozak jesteś, powinieneś order dostać. Ja ostatnio byłem na Zagłębiu chyba przed lub na awansie do 3. ligi (Janina Libiąż?), w niedzielę będę, a w Orange będę na wybranych meczach, bo tak mi się podoba i nic Ci do tego. Jak kiedyś chodziłem na mecze Kazików, to często przychodziła ekipa prosto z kosza lub z nogi (krzycząca Zagłębie zamiast Płomień) nie mająca wielkiego pojęcia o siatkówce i co miałem im powiedzieć "zostańcie w domu"? Zastanów się co mówisz, zamiast się cieszyć, że się stadion zapełni to robisz sceny.

Widzisz bo ty nie wiesz co to byla 5, 4,4,3,3 liga dla mnie nie jestes prawdziwym kibicem i tyle proste ;], pamietaj gdyby nie my, gdzie wymuszalismy walkowery w 4 i 3 lidze to bys w zyciu nie mial dane ogladac takich meczy jak ten w niedziele

Tak na pewno Ty wymuszałeś te walkowery
mortimer

Postprzez klara 2007-06-01, 2:51 pm

Tak dla przypomnienia....pamiętajcie że jutro sekretariat klubu jest nieczynny....
klara

Postprzez wodorek21 2007-06-01, 2:58 pm

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 6de62.html macie cos takiego tylko zagłebie sosnowiec fan .. sorry że w tym temacie ale nie chce forum zasmiecac nowymi tematami ...
wodorek21

Postprzez R_ 2007-06-01, 3:18 pm

mortimer napisał(a):
R_ napisał(a):
yoopiter napisał(a):
R_ napisał(a):z dupy taki kibic ;] hehe wlasnie gdzie byles jak gralismy od warty zawiercie do wlokniarza konstantynow ??? zostan w domu

Ale kozak jesteś, powinieneś order dostać. Ja ostatnio byłem na Zagłębiu chyba przed lub na awansie do 3. ligi (Janina Libiąż?), w niedzielę będę, a w Orange będę na wybranych meczach, bo tak mi się podoba i nic Ci do tego. Jak kiedyś chodziłem na mecze Kazików, to często przychodziła ekipa prosto z kosza lub z nogi (krzycząca Zagłębie zamiast Płomień) nie mająca wielkiego pojęcia o siatkówce i co miałem im powiedzieć "zostańcie w domu"? Zastanów się co mówisz, zamiast się cieszyć, że się stadion zapełni to robisz sceny.

Widzisz bo ty nie wiesz co to byla 5, 4,4,3,3 liga dla mnie nie jestes prawdziwym kibicem i tyle proste ;], pamietaj gdyby nie my, gdzie wymuszalismy walkowery w 4 i 3 lidze to bys w zyciu nie mial dane ogladac takich meczy jak ten w niedziele

Tak na pewno Ty wymuszałeś te walkowery

Jak wiesz to po co wszystkim szczekasz ?
R_

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-06-01, 4:08 pm

Nie da sie czytac wypowiedzi Panow pilkarzy, trenera a szczgolnie jednego
pilkarza - totalny brak pokory.
Bardzo dobra wiadomosc ze biletow w sklepie nie ma a w Niedziele przed meczem
pojda jak swieze buleczki i tak ma byc - CALY STADION DOPINGUJE ZAGLEBIE
przez caly mecz a wygrana bedzie nasza.
Nie da sie spokojnie myslec co bedzie w niedziele o 17.00, tylko naszych musi cechowac spokoj i koncentracja na wygraniu tego spotkania. A tego bylego
WOLANA to trzeba miec na niego oko bo moze narobic nam klopotu - ma troszke
wiedzy o nas.
SPOKOJNIE - NIEDZIELA BEDZIE NASZA - chyba ze pan w czerni bedzie wydziwial
rozne sztuczki - magiczki.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez zag23 2007-06-01, 4:30 pm

Boję się że większość osób, która będzie 1 raz na Zagłębiu nie będzie kibicować tylko siedzieć i dłubać słonecznik, obym się mylił. A jak mi któryś piknik powie żebym siadł to mu wpierdol spuszczę.

Ps. Kibicujemy cały czas na stojąco bez względu na wynik.
zag23

Postprzez fan78 2007-06-01, 4:30 pm

Najważniejszy mecz Zagłębia w tym tysiącleciu! | 01.06.2007

Niedzielne spotkanie Zagłębia Sosnowiec z Jagiellonią Białystok urasta do rangi największego wydarzenia sportowego w obu miastach w nowym tysiącleciu. Zwycięzca będzie mógł świętować awans do ekstraklasy. Nim to jednak nastąpi warto powspominać. W bogatej historii obu klubów są dwie daty, które przed najbliższym meczem są przywoływane w wielu rozmowach.

7 czerwca 1987 r.
„Jaga” w sezonie 1986/87 w jednej z dwóch grup nie miała sobie równych i kroczyła od zwycięstwa do zwycięstwa. Przewaga punktowa nad rywalami była spora, ale wygrana w Sosnowcu dawała awans do I ligi. - Wówczas byliśmy w takiej formie, że żaden rywal nie był dla nas straszny - śmieje się były piłkarz, dziś II trener tej drużyny, Dariusz Czykier. - W rundzie rewanżowej mieliśmy tak dużą przewagę, że od kwietnia każde następne spotkanie było okazją do świętowania. Tej potyczki nie pamiętam, ale miałem kilka udanych meczów na Stadionie Ludowym już w barwach Legii. Nie przywiązuję uwagi do dat, ale w niedzielę chcielibyśmy wygrać w podobnych rozmiarach (3-1) i również świętować awans.

30 czerwca 1991 r.
W sezonie 1990/91 r. piłkarzom Zagłębia przyszło grać w barażach o utrzymanie się w I lidze właśnie z Jagiellonią. Pierwsze spotkanie sosnowiczanie przegrali na własnym boisku 0-2 i wszyscy ich skreślili. Tymczasem w rewanżu doszło do sensacji. Zagłębie odrobiło straty i w rzutach karnych wygrało 4-2. - Jakże nie pamiętam tych czasów? - obruszył się ówczesny piłkarz, zaś dzisiaj trener Beskidu Skoczów, Piotr Mandrysz. - Torty i szampany nasi rywale mieli już przygotowane w lodówkach, żony i sympatie piłkarzy przygotowały sobie wieczorowe kreacje, bo nikt nie dopuszczał myśli, by nie awansowali do ekstraklasy. Strzeliłem pierwszego gola, a sędzia (Michał Listkiewicz - przyp. red) utrudniał nam aż miło. W końcu jednak wygraliśmy i zamiast uczty - w Białymstoku był jeden lament. W drodze powrotnej zjedliśmy skromną kolację, zaś po przyjeździe do Sosnowca wznieśliśmy toast. W klubie była zapaść finansowa, ale zdołaliśmy obronić miejsce w gronie najlepszych.

3 czerwca 2007 r.
Szanse obu drużyn mniej więcej są równe, ale za Zagłębiem przemawia atut własnego boiska. (...)

zdj. arch.

źródło: (sow), Sport
fan78

Postprzez laki 2007-06-01, 4:32 pm

Mam nadzieje że nasi nie wyjdą na zielono bądz czerwono , akcja wszyscy na biało dotyczy też piłkarzy i taki kolor koszulek powinni zgłosić w oficjalnym protokole.
O doping się nie martwię , martwię się natomiast o umiejętności taktyczne naszych graczy,
i uważam że wcale nie jesteśmy faworytami w tym meczu , dlatego w moim odczuciu
zwycięstwo będzie smakować poczwórnie.
laki

Postprzez rossoneri 2007-06-01, 4:35 pm

to jest mecz, o ktorym sie marzy cale zycie, to jest jak final Ligi Mistrzow ,ja mam tylko jedno pytanie ,czemu dopingu nie prowadzi gosciu co prowadzil w 1 polowie ze Slaskiem ,jest najlepszy, a ten co w drugiej jest beznadziejny i ten okragly tez jest slaby, takze dawac tego goscia caly mecz i jazda na calego , kryta , piknikowcy ,dziadki ,wszyscy caly mecz daja z siebie wszystko i na stojaco jedziemy bo Jaga bedzie miala naprawde mocne wsparcie i przywitajmy ich brawami jak przystalo na Wspaniala Publicznosc ze Stadionu Ludowego , zadnych gwizdow ,pokazmy ze jestesmy wspanialymi kibicami DO BOJU ZAGLEBIE!!!
rossoneri

Postprzez lkjh 2007-06-01, 4:37 pm

prośba do ultrasów - jak oflagowujecie stadion to zrobcie to na calej dlugości żeby to jakoś wyglądało i jak jest dużo ludzi to zawiescie te flagi troche niżej bo moze to ludziom na dole przeszkadzac szczegolnie jak bedzie nadkomplet - fajnie by było zrobić coś podobnego jak było na Lechii Wtedy to + białe koszulki by wyglądało ekstra
lkjh

Postprzez laki 2007-06-01, 4:40 pm

Doping musi być koordynowany i prowadzony przez minimum trzy osoby na całej długości
centralnej.
laki

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-06-01, 4:48 pm

Kol. FAN 78 - Driver - London - a dlaczego Kol. nie pisze o pierwszym AWANSIE
do I ligi - Stal Sosnowiec rok 1954 - i rok pozniej Vice Mistrz Polski bo tutaj sie
zaczelo a pozniej juz poszlo dalej i latwiej- nie bede podawal szczegolow.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna