Zagłębie Sosnowiec-Śląsk Wrocław Sobota godz. 17.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Dj_mdc 2007-05-25, 4:48 pm

wiem tyle napewno będzie wspaniały mecz na trybunach też bedzie wesoło wynik 3-1 dla nas
Dj_mdc

Postprzez lololo 2007-05-25, 4:49 pm

Kupa
lololo

Postprzez Schabu 2007-05-25, 5:18 pm

A ja czytam posty i w większości mi się nie dobrze robi.
Mecz ze Śląskiem idzie,a wy w tym temacie,przekomarzacie się czy będzie 10,15,20 tysięcy!!!
Wy jesteście chyba po udarze słonecznym!
Jakie to ma znaczenie?
Kto ma przyjść to i tak przyjdzie.
Najważniejsze jest to,aby nasi piłkarze znów z desek się podnieśli,a nie frekwencja.
Ja mam nadzieję,że Peskovic znów nie będzie pogotowiem ratunkowym,Piątkowski przejdzie psycho testy,a Lacha nie odtańczy kolejnej biesiadnej piosenki na boisku.
I nie ważne jest czy mamy 4 punkty czy 6 do awansu.
Nasi piłkarze robią sobie sami burdel w głowach,niech więc sami zdobywają tyle punktów ile tylko się da.
Żadnego rachowania.
I panie trenerze żadnych juniorów,gdy walka idzie o wielką stawkę!!!!
Kto to takie rzeczy robi?
Ja nie wątpie w talent Szatana czy innych,ale w takim meczu jak z Polonią wpuszczać choćby na pół godziny młodego chłopaka,który jeszcze nie zadebiutował wcześniej to chyba jakieś nie porozumienie.

Szacuneczek dla kibiców Śląska.
Schabu

Postprzez sirMacius 2007-05-25, 5:34 pm

Schabu- ma raje, Moskal nie powinnien wymyślac nowych ustawien, powinien wystawić maxymalny skład a nie eksperymentować z młodymi od tego są sparingi.
sirMacius

Postprzez gonzales 2007-05-25, 5:48 pm

ciekawe czy nasi ultrasi przygotuja specjalna oprawe na mecz mam nadzieje ze bedzie tego troche wiecej niz zazwyczaj wkoncu taki mecz nie trafia sie czesto no i oczywiscie wielka flaga !!!!!!!!!

>>>> SRODULA ZAWSZE Z ZAGŁEBIEM <<<<
gonzales

Postprzez Konew 2007-05-25, 7:45 pm

NO TO JUTRO WSZYSCY NA LUDOWY MARSZ!!!
Konew

Postprzez Konew 2007-05-25, 8:27 pm

gonzales napisał(a):ciekawe czy nasi ultrasi przygotuja specjalna oprawe na mecz mam nadzieje ze bedzie tego troche wiecej niz zazwyczaj wkoncu taki mecz nie trafia sie czesto no i oczywiscie wielka flaga !!!!!!!!!

>>>> SRODULA ZAWSZE Z ZAGŁEBIEM <<<<

Co do oprawy dotyczącej jutrzejszego meczu ze Śląskiem Wrocław to wyczytałem na drugim forum, że nic nie zostało przygotowane, tak więc musimy się skupić na dopingu!!!
Konew

Postprzez dziejus 2007-05-25, 8:36 pm

A co do Q...jest z Wielka Flaga.Trzymamy ja na nowy stadion czy co?W koncu wielu kibicow dawalo na nia kase.Niech ktos to wyjasni bo nie wszyscy sa kumaci.
dziejus

Postprzez Przemek26 2007-05-25, 9:19 pm

Porażka w Bytomiu mocno skomplikowała sytuację zespołu z Sosnowca. Zwycięstwo ze Śląskiem to potrzeba chwili! Każdy inny wynik może zepchnąć Zagłębie poniżej drugiego miejsca, a co ciekawe, po klubie krąży informacja (ponoć z Warszawy), że do ekstraklasy wejdą jednak tylko dwie pierwsze drużyny (choć oficjalna wersja to cztery)! Po spotkaniu w Bytomiu w szatni było nerwowo, piłkarze skoczyli sobie do oczu, nie mogąc przeboleć bramki straconej po serii trzech kiksów! - To chyba dobrze, że tak reagujemy? Widać bardzo nam zależy - komentuje jeden z zawodników. Ceny biletów na dzisiejsze spotkanie zostały obniżone o połowę. Początek spotkania o godz. 17.

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,4176767.html
Przemek26

Postprzez fan78 2007-05-25, 9:26 pm

http://www.sportowefakty....&news_id=195627

"Zagłębie ze Śląskiem znowu o awans"

Los chce, że w ostatnich latach mecze Śląska z Zagłębiem decydują o awansie do wyższej klasy rozgrywek. Tak było w 2004 roku, kiedy to po zwycięstwie 3:0 sosnowiczanie świętowali awans do drugiej ligi, tak może być i tym razem, bo wygrana gospodarzy, przy jednoczesnej stracie punktów przez Polonię Warszawa, daje im Orange Ekstraklasę.

Sosnowieccy kibice doskonale pamiętają ten dzień. 18 kwietnia 2004 roku ponad trzynaście tysięcy widzów przybyło na Stadion Ludowy, by dopingować walczące o drugą ligę Zagłębie. Po świetnym meczu sosnowiczanie pewnie pokonali gości, przesądzając sprawę awansu. Dziś tamta historia może się powtórzyć, choć obie drużyny mają zupełnie inne cele.

Dla Śląska nie jest to udany sezon. Wrocławianie zapowiadali walkę o pierwszą ligę, tymczasem grożą im baraże i ewentualny spadek do niższej klasy rozgrywek. Zawiedli sprowadzeni na Oporowską piłkarze, niewiele pomogło przyjście w trakcie sezonu doświadczonego trenera Jana Żurka. Gdyby w końcowym rozrachunku liczyły się jedynie mecze na własnym stadionie, wrocławianie byliby w górne części tabeli. Tylko jedna porażka, odniesiona zresztą w październikowej potyczce z Zagłębiem, to wynik bezkonkurencyjny na zapleczu Ekstraklasy. Niestety, piłkarze z Dolnego Śląska nie mają sobie równych także w ilości wyjazdowych porażek. Ostatni raz, komplet punktów z boiska przeciwnika przywieżli w pierwszej kolejce!

Mistrzem wyjazdów nie jest także Zagłębie, ale na Stadionie Ludowym sosnowiczanie zamieniają się w drużynę godną Ekstraklasy. Serię zwycięstw na własnym terenie chcą podtrzymać również w spotkaniu ze Śląskiem, tym bardziej, że po ostatniej porażce w Bytomiu ich sytuacja zaczyna się komplikować. Strata punktów najbliższej kolejce sprawiłaby, że konfrontacje z Jagiellonią i KSZO byłyby meczami o wszystko, tym bardziej, że kontrkandydaci do awansu mają zdecydowanie łatwiejszych przeciwników. Czarny scenariusz zakłada, że Zagłębie mogłoby spaść na piąte, czyli ostatnie niepremiowane awansem miejsce.

Goście przyjeżdżają do Sosnowca, osłabieni brakiem dwóch ważnych zawodników. Nie wystąpi podstawowy napastnik Benjamin Imeh, kontuzjowany jest również Vladimir Cap. Dobrą wiadomością dla wrocławian jest natomiast powrót na boisko Zbigniewa Wójcika, który w ostatnim meczu pauzował za kartki. Tradycyjnie kilku piłkarzy nie zagra też w Zagłębiu. Kontuzje wyeliminowały do końca sezonu Dawida Topolskiego, Daniela Treścińskiego (obaj przeszli ostatnio operacje) oraz Hadisa Zubanovicia (wrócił do rodzinnej Bośni). Miejmy nadzieję, że absencje tych kilku zawodników nie wpłyną negatywnie na poziom widowiska i obejrzymy dobry mecz zakończony zwycięstwem lepszej drużyny.

Zagłębie Sosnowiec - Śląsk Wrocław / Sb. 26.05.1007r. godz. 17.00.

Przypuszczalne składy:

Zagłębie Sosnowiec: Pesković - Kłoda, Marek, Hosić, Adżem, Skrzypek, Pach, Berensztajn, Piątkowski, Prymula, Folc.

Śląsk Wrocław: Janukiewicz - Kaczorowski, Wójcik, Pokorny, Lasocki, Szewczuk, Dudek, Pajączkowski, Sztylka, Ulatowski, Ilków-Gołąb.

Sędzia: Grzegorz Stęchły (Jarosław).
fan78

Postprzez eric 2007-05-25, 9:27 pm

Nie ma co kalkulować, trzeba jutro wygrać i tyle, poźniej znów wygrać z Jagą a następnie wygrać z KSZO i awans. I musi być z drugiego co najmniej miejsca bo na to zasługujemy nie od dziś. A patrząc na tabelę z rundy wiosennej i jesiennej ten sezon jest Nasz. Osobiście uważam, że nie możemy się specjalnie przejmować. Mamy świetny skład tylko ostatnio nam kontuzje i kartki przeszkadzały w optymalnym zestawieniu jedenastki, dodatkowo Pan Dworczyk jak był trenerem to przegrywaliśmy mecze-pewniaki (Łomża/Podbeskidzie/remis Stal). Prymula, Folc-najlepszy atak obok Olszar-Kosmalski w lidze. Jesteśmy pewniakami-nic Nas nie powstrzyma!! Nic!! I raczej awansuje Jaga, Polonia Warszawa też bo to co mają mecze daje im 9pkt.
Tak więc:
1. Ruch
2. Zagłębie
3. Jaga
4. Polonia W.
Ale najważniejsi jesteśmy My-Zagłębie Sosnowiec
Ole!!
eric

Postprzez Misaki 2007-05-25, 10:39 pm

oglądałem program na tvp 3 i z tego co usłyszałem to na pewno awansują 3 drużyny a żeby awansowały 4 to musi się usankcjonować decyzja w związku z Łęczną :|
jak na razie to kilka żródeł mówi co innego...Chyba nam nic nie pozostało jak wygrać 2 następne mecze i awans nasz Z Jagą trzeba wygrać żeby zająć to drugie miejsce
Misaki

Postprzez daro 2007-05-25, 11:30 pm

Szczesliwi Ci co jutro moga isc na Mecz ! Ja nie moge byc teraz w kraju ,a przed komputerem jutro nie wytrzymam. Jade jutro gdzies gdzie nie ma netu,w gory,w morze , nie wiem...Wracam wieczorem i ma byc wygrana. I niech nikt wiecej mi nie pisze ze bedzie q... remis ! Bo oszaleje ! CHCE 1 LIGI !!!
daro

Postprzez YOOSHKY 2007-05-25, 11:37 pm

daro napisał(a):Szczesliwi Ci co jutro moga isc na Mecz ! Ja nie moge byc teraz w kraju[...]

Słuchaj relacji w radio :)
http://zaglebie.sosnowiec.pl:8000/listen.pls
YOOSHKY

WKS

Postprzez slawekplh 2007-05-26, 1:52 am

a ja, z całym szacunkiem dla kibiców Zagłebia (miałem dziadka w Sosnowcu - Milowicach ), mam nadzieje że jednak odniesiemy pierwsze wyjazdowe zwycięstwo od dłuuuuższego czasu. Tylko Wy wygraliście z nami na Oporowskiej (pusty stadion, anormalne warunki pogodowe) więc pora na rewanż! Oczywiście (mimo porażki z nami)życze Wam awansu bo na to zasługujecie i obyście dostali licencje bo czytałem ze z tym może być średnio w Sosnowcu. W sezonie 2008/09 widzimy się w OE . Dobra to tyle mam nadzieje że nie zaśpie na tego speca do zobaczenia jutro na Stadionie Ludowym!
slawekplh

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna