Zagłębie - Odra

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Sir 2007-05-19, 9:51 pm

Jeden z najbardziej emocjonujących meczów na Ludowym na przełomie ostatnich 2 lat

Pierwsza połowa...była taka jak CAŁA runda wiosenna w wykonaniu naszcyh..czyli BEZBARWNA a w koncówce gdyby Czarny strzelił byłoby pozamiatane...

Natomiast druga połowa to wielkie emocje...

Najpierw Prymula wywalczyl rzut Karny...neistety Berek MUSI STRZELAĆ MOCNO KARNE...a nie tylko precyzyjne w róg...za to na uwagę zasługuje fakt ze szybko podbiegl do pily..i dobrze wrzucił..a Pymula pokazal klasę ( Prymula I Peskovic dwa najlepsze transfety ostatnich lat ).

Co do BIJATYKI..to SĘDZIA ZACHOWAŁ SIĘ SKANDALICZNIE..bowiem NIE MÓGŁ INACZEJ POSTĄPIĆ jak ukarac czerwona Gąsinskiego..ale również ZAWODNIKA KTÓRY KOPNĄŁ BERKA..!!!!!! SKANDAL...gdybyśmy nie wygrali tego meczu...to byłaby masakra ale na stadionie Pana Sędziego....takich błędów KLUCZOWYCH się nie popełnie Panie Arbitrze..!!

Widać bylo w tej sytuacji jak Chłopaki są zmotywowane...nalezy im się szacunek wielki za ten mecz. Pokazali co to znaczy mieć jaja..

Mnie poraz kolejny zawiódł Mierzejewski...!!! Liczę na więcej od tego chłopaka!!

PS Liczyłem po cichu ze Lacha się wreszcie przełamie..i strzrelił brameczkę...teraz Marci tylko może być lepiej!!!

I na koniec doping... KRYTA POWINNA ZAWSZE TAK DOPINGOWAĆ!! Obnizka biletow spowodowala ze na krytej zasiadło wiele nowych twarzy..które to ŻYWIOŁO dopingowały...i to mi się podbało...że razem "wsparli srodkowy sektor czerwonych krzesełek na krytej"...

Na koniec nasz Treneiro...widać że w porównaniu do Dworczyka chłop jest bardziej spontaniczny...

PS czy ktoś widział Dworczyka na meczu?>
Sir

Postprzez raf36 2007-05-19, 9:54 pm

Brawo Krystian !!! Pozdro z Witkowa!!!

www.grom.witkow.pl
raf36

Postprzez adas 2007-05-19, 10:08 pm

novack napisał(a):A jednak miałem rację , Gąsioński jest debilem!!!
A jednak co niektórzy nigdy nie zrozumieją co to znaczy mieć jaja.
adas

Postprzez Konew 2007-05-19, 10:11 pm

Najważniejsze 3 punkty, gra taka sobie- przynajmniej w pierwszej połowie ale za to mieliśmy okazję zobaczyć malą ustawkę, doping był raczej słaby czasami tylko w miarę; fajnie wychodziła fala...
Konew

Postprzez Bizoniasty 2007-05-19, 10:23 pm

A dla mnie zawodnikiem meczu jest Dawid Skrzypek. W calej periwszej polowie tylko on cos gral a i w drugiej byl widoczny.

A kibice Odry totalna kompromitacja z haslami "spiewajcie po polsku" i "pozniej Poslak bialo-cerwoni". Do tej proy nie wiem co to niby mialo byc
Bizoniasty

Postprzez mayday77 2007-05-19, 11:18 pm

Muszę się z wami podzielić moim entuzjazmem po tym meczu.Było tak jak powinno być na prawdziwym piłkarskim święcie-Pełne trybuny,piękne bramki,wspaniały doping(namiastka boksu),wszystko to co prawdziwym kibicom sprawia,że po meczu jesteśmy szczęśliwi jakbyśmy wygrali Ligę Mistrzów!!!
Tak powinien wyglądać klub i Jego kibice na meczach w drodze do Ekstraklasy!!!
Już dawno nie czułem się tak zadowolony po meczu jak dziś!!!To co zrobił nasz nowy treneiro,wymaga jednego określenia-pełen Profesjonalizm!!!Wiedział jak ustawić zespół mając braki w drużynie.Jego wyjścia były kwitowane brawami.Widać że żyje tym co robi i chce tego co My.

Odnośnie dopingu na krytej-nie skromnie mówiąc myśmy to rozkręcili.Po latach spędzonych na trybunie na przeciw krytej,wraz z ziomkami przenieśliśmy się obok krytej.I żeby nie było tam cicho-rozruszaliśmy to towarzycho!!!
mayday77

Postprzez Wendigo 2007-05-19, 11:25 pm

A ja z innej beki.

FILM Z MECZU POWINIEN TRAFIć JAK NAJSZYBCIEJ DO WD PZPN ZAWODNIKA KTORY POWALIL BERKA TRZEBA SKASOWAC NA KILKA MECZOW :diabelek: :diabelek: :diabelek:
Wendigo

Postprzez Oktawian 2007-05-20, 12:09 am

wg mnie drugj prowadzący doping powinien pójść na prawą stronę od gniazda...
Oktawian

Postprzez zag23 2007-05-20, 12:16 am

Brawo dla całego zespołu za walkę w pełnym tego słowa znaczeniu i za zostawienie płuc na boisku. 3 punkty zostają w Sosnowcu i do Ekstraklasy mamy już mały krok. Trzeba też powiedzieć, że mieliśmy trochę szczęścia w tym meczu np; po niewykorzystanym karnym bramka albo sytuacje Odry poprzeczka i strzał Ugo - szczęście sprzyja lepszym to widać.

Ps. a propos kierowcy z autobusu 811, który po meczu podjeżdżał do przystanku i przejechał po stopie dziewczynie, którą zabrała karetka po 15 minutach - skandal. Powinni mu zabrać prawo jazdy, koleś nie chciał cofnąć autobusu a dziewczyna się mordowała i płakała z bólu przez parę minut mając nogę pod autobusem załadowanym po brzegi kibicami.
zag23

Postprzez Przemek26 2007-05-20, 7:27 am

No to czas coś na napisać na trzeźwo i spokojnie.
Pierwsza połowa meczu niestety kopia jak dla mnie meczu z Polonią.Większość tej części gry była w środku pola z jednym celnym strzałem. Wyglądało to kiepsko i po gwizdku na przerwę można było usłyszeć "Nareszcie". Druga połowa to powoli rozkręcająca sie inna drużyna choć pierwszy atak przypuściła Odra. Kto wie jakby potoczył się ten mecz gdyby nie karny, a potem bramka ( notabene taka sama szmata jak Dżenana w meczu z Polkowicami).Co do tego co się działo przy lprzy linii. Nie widać był zbyt dokładnie z daleka ale sędzia popełnił fatalne błędy. Rozpędzony Prymula został powalony na ziemię bez żadnej konsewencji i za to powinna byc juz kartka . h*** który pociagnął Berka bez apelacyjnie czerwień. Szymon jak to Szymon pokazał swoje a Lacha mnie ubawił do łez
Czy Szymon przesadził? Nie chcę tego przesądzać. Wydaje mi się, że chciał przeprosić rywala, ale zbyt gwałtownie pobiegł i nie zdążył wyhamować.

Tam powinny byc 3 czerwone kartki. 2 dla Odry , jedna dla nas.
Potem juz był horror, ale zmiennik Adam pokazał że umie grać w piłkę. Zreszta co do poniektórych .Gąsiński zagrał bezbłedny mecz i uratował w II połowie bramke rewelacyjna paradą.

Dzieki II połowie można powiedzieć ze tak dobrego meczu na Ludowym nie było dawno
Przemek26

Postprzez HrabiaZąbek 2007-05-20, 9:42 am

zag23 napisał(a):

Ps. a propos kierowcy z autobusu 811, który po meczu podjeżdżał do przystanku i przejechał po stopie dziewczynie, którą zabrała karetka po 15 minutach - skandal. Powinni mu zabrać prawo jazdy, koleś nie chciał cofnąć autobusu a dziewczyna się mordowała i płakała z bólu przez parę minut mając nogę pod autobusem załadowanym po brzegi kibicami.

To nie jest tyle wina kierowcy tyle władz miast!
Jak można było nie podstawić dodatkowych autobusów?! To jest skandal!
A ja już myślałem że doszło do normalności jak po meczzu z Lechią były dostawiane autobusy. A teraz takie coś!!!
Jeżeli ktoś zna tą dziewczynę to niech da znać , mogę zeznawać w tej sprawie jakby co. I nie chodzi tyle zeznanie przeciwko KZK GOP a władzom miejskim(Radzie Miejskiej i prezydentowi Sosnowca). Bo oni są odpowiedzialni za tą część organizacyjną meczu!(część przedmeczowa i pomeczowa oraz środki transportu publicznego.

Wracając jednak do meczu to należy cieszyć się z tego że debiut nowego trenera wypadł okazale.W szczególności druga pokazała dlaczego Dworczyk był już balastem dla tej drużyny. Nareszcie widzieliśmy drużynę poukładaną taktycznie!
Ja w przeciwieństwie do niektórych nie będe wyróżniał poszczególnych graczy bo każdy zawodnik dołożył swoją cegiełke do tego zwycięstwa. Nawet Szymon był tak koleżeński że chciał dać szansę pobronienia Adamowi. :053:

A TERAZ NA BYTOM!
HrabiaZąbek

Postprzez Łuki19 2007-05-20, 10:17 am

Wendigo napisał(a):A ja z innej beki.

FILM Z MECZU POWINIEN TRAFIć JAK NAJSZYBCIEJ DO WD PZPN ZAWODNIKA KTORY POWALIL BERKA TRZEBA SKASOWAC NA KILKA MECZOW :diabelek: :diabelek: :diabelek:

i WIELKIE BRAWA dla Szymona za to że pobiegł w obronie Kolegi z druzyny
Łuki19
Obserwowany

Postprzez Łuki19 2007-05-20, 10:19 am

adas napisał(a):
novack napisał(a):A jednak miałem rację , Gąsioński jest debilem!!!
A jednak co niektórzy nigdy nie zrozumieją co to znaczy mieć jaja.

Adas temu panu o nicku Novack powiniśmy juz dawno podziekować bo to idiota a nie jak on to mówi ze Szymon kazdy inny zawodnik powinien tak zrobić i by zrobił że pobiegł w obronie kolegi z drużyny
Łuki19
Obserwowany

Postprzez mictatencuhtli 2007-05-20, 10:28 am

juz dawno nie bylo tak dobrego meczu - z obnizka biletow robi wiele dobrego; przyklad z wczoraj,czy mecze w Zabrzu tylko to potwierdzaja - wiecej biletow za nizsza cene, to conajmniej tak samo dobry interes pod wzgledem finansowym, jak mniej drozszych biletow. a gdy doda sie do tego jeszcze fakt,ze przychodzi wiecej ludzi... ;]
mictatencuhtli

Postprzez Łuki19 2007-05-20, 10:29 am

rossoneri napisał(a):BRAWO !!!! dzisiaj i pilkarze i kibice na wysokim poziomie ,nie wiem czy glupota Gasinskiego nam pomogla ,ale po jego zejsciu wszystko bylo super i gra i doping, ale nie robcie z niego bohatera bo zachowal sie jak frajer po zoltej kartce jaka dostal niepotrzebnie dyskutowal ale naprawde nie piszcie wiecej ze oni nie chca awansowac bo to jest glupota z Waszej strony jeszcze raz BRAWO!!! i dyisiaj naprawde bzlo jak w piosence hej sialala Yaglebie 3 pkt ma w Sosnowcu wspaniala gra i tak tryzmac

Gadasz głupoty on nie dostał pierw żołtej tylko odrazu czerwoną
Łuki19
Obserwowany

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna