Zagłębie - Odra

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez pol13 2007-05-18, 12:56 pm

Sorry że nie ww temacie trochę ale chciałem tylko zapytać czy ktoś wie o której będzie wyjazd do Bytumia bo jest to dla mnie być albo nie być, niestety praca. Co do dopingu to faktycznie zgadzam się z "Przemek26" że często na naszym stadionie nie ma spontaniczności, żeby który zaklaskał i zaśpiewał nie mówiąc już o wstawaniu. Też jestem za tym a jedynym rozwiązaniem dla "emerytów" jest to aby po kilka osób siedziało na dole i rozkręcało temat, bo tak jak się samemu krzyknie to każdy ma to w d....., co mnie też irytuje!!!!! pozdrawiam i proszę o odpowiedź w miarę sprawdzoną odnośnie wyjazdu do Bytumia.
pol13

Postprzez adas 2007-05-18, 1:05 pm

Zbiórka o 14:20 na dworcu, godzina odjazdu jeszcze nie znana.
adas

Postprzez pol13 2007-05-18, 1:26 pm

Dzięki serdeczne, pozdrawiam.
pol13

Postprzez novack 2007-05-18, 2:12 pm

reprezentant napisał(a):Ja wierze ze przeskocza pierwsza z przeszkod do OE z łatwoscią.
Chciałbym zobaczyc szybka i ofensywna gre a wynik przyjdzie sam.

Gąsiński-Kłoda Hosić Marek Paczkowski-Piątkowski Kościukiewicz Berensztajn Skrzypek-Prymula Oziębała(Lachowski)

Taki skład przeczuwam i licze na trzy punkty.Do jutra!
WSZYSCY NA LUDOWY
novack

Postprzez novack 2007-05-18, 2:13 pm

Facet wybierz się czasami na rezerwy to zobaczysz co ten koleś wyprawia w A klasie. On nie jest bramkarzem, on tylko pełni obowiązki bramkarza i oby jak najkrócej w Zagłebiu nawet w tym drugim!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez fan78 2007-05-18, 3:02 pm

novack napisał(a):Facet wybierz się czasami na rezerwy to zobaczysz co ten koleś wyprawia w A klasie. On nie jest bramkarzem, on tylko pełni obowiązki bramkarza i oby jak najkrócej w Zagłebiu nawet w tym drugim!
To kto ma w takim razie grac madralo?Bensz ktory nie gra nawet w rezerwach?
fan78

Postprzez novack 2007-05-18, 3:09 pm

Polecam czasami mecz rezerw, takich bramek jakie tam puszcza Gąsiński kelnerom nie widziałem przez 35 lat mojego chodzenia na Ludowy. TO SIE W PALE NIE MIEŚCI!!!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez cyfron24 2007-05-18, 3:15 pm

novack napisał(a):Polecam czasami mecz rezerw, takich bramek jakie tam puszcza Gąsiński kelnerom nie widziałem przez 35 lat mojego chodzenia na Ludowy. TO SIE W PALE NIE MIEŚCI!!!

-MOJAA...;)
cyfron24
Żółta kartka

Postprzez Przemek26 2007-05-18, 3:17 pm

novack napisał(a):Polecam czasami mecz rezerw, takich bramek jakie tam puszcza Gąsiński kelnerom nie widziałem przez 35 lat mojego chodzenia na Ludowy. TO SIE W PALE NIE MIEŚCI!!!

żeś się uczepił. To k***a stawaj w sobotę na bramkę!!!!!!!!!!!!!!!
Jakoś pamiętam że zeszłym sezonie grał i grał dobrze. Nie porównuj też spotkań II ligi z A-klasą . Inny wymiar gry, choć czasem rzeczywiście na rezerwach widać kto dąży do powrotu do pierwszej drużyny. Kto by nie zagrał w bramce z Odrą, będzie dobrze zresztą jesienią bronił Szymon i z tego co pamiętam wybronił kilka piłek.

cyfron24 napisał(a):-MOJAA...;)

A Boris nie miał kiksów?? A piłka miedzy nogami?, a bodajże z Łomżą (nieporozumienie z Kłodą czego efektem był gol)?
Przemek26

Postprzez novack 2007-05-18, 3:25 pm

Gdybym to ja był jedyną alternatywą dla Gąsińskiego, to wtedy postawiłbym na niego, ale tylko wtedy! Widziałem go na treningach, meczach rezerw, że o pierszej drużynie nie wspomnę. Jest słaby, ale jeżeli Moskal na niego jutro postawi (w co wątpię) to życzę mu, by rozegrał mecz życia. Z Odrą trzeba zagrać wysoko i ofensywnie, wtedy bramkarz nie powinien mieć dużo pracy i nawet słaby sobie poradzi.
novack

Postprzez Schabu 2007-05-18, 7:05 pm

Szykuje się bardzo ciekawy meczyk.
Po pierwsze nowy trener,który jak na debiut ma sporo problemów kadrowych i tak naprawdę trudno osądzić co udało mu się zdziałać z tymi których miał do dyspozycji.A po drugie ciekaw jestem tych tłumów na Ludowym i dopingu jaki będzie.Tym bardziej że,przyjeżdżają w dość licznej ekipie kibice gości.Mam nadzieję,że będę dumny jutro opuszczając po meczu stadion z gry naszych chłopaków,bo już nie pamiętam kiedy był dobry mecz w wykonaniu naszych kopaczy.Wierzę że pod okiem nowego coacha,będzie to nowa jakość Zagłębia i na te kilka spotkań zmobilizują się maksymalnie,będą gryżć trawę,aby wygrać!
Wierzę że tak będzie.Bo jak nie to.........
Schabu

Postprzez kubeł_1906 2007-05-18, 9:01 pm

czyli meczyk jest jutro o 17??
nie wiecie czy jest jeszcze duzo biletów bo slyszałem ze juz malo zostało:D
z góry dzięki za info:D
kubeł_1906

Postprzez Schabu 2007-05-18, 9:04 pm

kubeł_1906 napisał(a):czyli meczyk jest jutro o 17??
nie wiecie czy jest jeszcze duzo biletów bo slyszałem ze juz malo zostało:D
z góry dzięki za info:D

Nie przesadzajmy!!!
Bilety będą na pewno.
Przecież nie przyjdzie 20 tys ludzi!!!!!!
Schabu

Postprzez PaprykarZ19 2007-05-18, 9:07 pm

novack napisał(a):Gdybym to ja był jedyną alternatywą dla Gąsińskiego, to wtedy postawiłbym na niego, ale tylko wtedy! Widziałem go na treningach, meczach rezerw, że o pierszej drużynie nie wspomnę. Jest słaby, ale jeżeli Moskal na niego jutro postawi (w co wątpię) to życzę mu, by rozegrał mecz życia. Z Odrą trzeba zagrać wysoko i ofensywnie, wtedy bramkarz nie powinien mieć dużo pracy i nawet słaby sobie poradzi.

Tutaj bym się z kolegą zgodził. Szymon nie jest wielkim bramkarzem, Wg mnie gra dość niepewnie i jak mu fortuna nie sprzyja to ma problemy nawet z teoretycznie prostymi piłkami.Jego największym problemem chyba jest to, że brak mu trochę pewności w czasie interwencji i jest taki dziwnie spięty, a nie potrafi się wyluzować w czasie meczu, nie wiem czym to jest spowodowane, ale takie są moje odczucia. Podobnie było z Robertem Piętką, jak wchodził do bramki to się strasznie spinał i widać było, że mu to przeszkadza.. Bramka to jest taka specyficzna pozycja i głowa tutaj odgrywa bardzo ważną rolę. Ja bym postawił na Adama, wg mnie gra na większym luzie i do dziś pamiętam jak w ostatniej minucie sparingu z Przebojem Wolbrom wybronił nam sytuacje gdy ich zawodnik byl sam z polowa bramki (w stylu interwencji Kuszczaka, którą uznano za paradę zeszłego sezonu w Anglii), zrobilo to na mnie wrażenie : )
Co do taktyki? To musimy od samego początku pokazać kto tu rządzi i pod czyje dyktando prowadzona będzie gra. Nie możemy u siebie dać innym "rozwinąć" skrzydeł, tylko siąść na przeciwniku i go non stop niepokoić, tylko czy nazych na to stac? I żeby nie było takie obrony jak w Warszawie, że zaczynała się na 16 metrze... Wysoko trzeba wyjść i bronić jak najdalej od bramki..
PaprykarZ19

Postprzez gregor 2007-05-18, 10:22 pm

pamiętam meczyk z Odrą , piękna słoneczna pogoda ze 20-tys. luda na naszym Volk-stadium , umówiony z kolesiami na meczyku czekamy na zwycięstwo , a tutu ten cholerny " pająk "-Wójcicki pakuje piłę do bramy Zagłebia i jesteśmy w plecy , znaczy niweczy nasze plany co do świetowania zwycięstwa , łykamy porażkę chociaż żadna z ekip nie zagrała meczyku życia , oby po latach opukali opolan za gorycz tamtej porażki , czego Wam i sobie życzę
ZAGłęBIE DO BOJU!!!!!!!!!!!!
gregor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna