Polonia W. - Zagłębie Sosnowiec 13.05.07

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Strooś 2007-05-13, 9:02 pm

Przegraliśmy i to już jest historia, ale jeśli za tydzień z Odrą zagramy przynajmniej tak jak w drugiej połowie dzisiaj to myślę, że na Odrę to powinno wystarczyć aby być bogatszym o 3 punkty. Tylko na Boga JUREK nie ustaw drużyny na ten mecz 4-5-1 i daj szansę w tym meczu od początku Oziębale. Nie bój się i daj chłopakowi szansę!

pozdrawiam
Strooś

Postprzez PaprykarZ19 2007-05-13, 9:05 pm

Ehh co tu mówić? Dworczyk do zmiany i to natychmiast! I wstyd za pierwszą połowę!
Ten koleś (czytaj Dworczyk) ewidentnie naszym przeszkadza! Widać było, że chciało im się dzisiaj grać, ale to jak on ustawił nas w pierwszej połowie woła o pomste do nieba! Jeżeli się gra na remis to tak to się k***a "trenerze" kończy!Wbij to sobie do tej swojej zakutej pały! Kompletnie nie jesteśmy przygotowani do rundy pod względem wydolnościowym, o taktyce nie wspomne, bo to pojęcie panu, który siedzi na naszej ławce jest obce.
Po zmianie stron gra wyglądała o kilka klas rozgrywkowych lepiej! Walczyli biegali ile mogli, niestety trochę szczęścia zabrakło, a moglibyśmy wywieźć ze stolicy cenny jeden punkt! Tak powinniśmy grać z Polonią od początku. Na akcje Polonistów starać się odpowiedzieć tym samym, bez ataków na hura, wyważona gra, a nie murowanie bramki i obrona Częstochowy! Nie miało prawa powtórzyć się to samo co w Chorzowie, bo tyle szczęścia co tam mieliśmy na całą rundę wystarczy, w dodatku dobrze wiemy, że Polonia dobrze sobie w ofensywie sobie radzi... Podziękujmy Jerzemu.
Bramka po błędzie Adriana, który złamał linię obrony przez co Kosmalski nie był na spalonym,ale jestem za tym, żeby ten piłkarz grał jak najwięcej, bo to nasza przyszłość i te doświadczenia, które teraz zbiera są bezcenne!
Nie rozumiem też dlaczego niektórzy ciągle powtarzają, że nie da się grać w dzisiejszych czasach taktyką 4-5-1, bo da się! Np Manchester United gra tylko z Rooneyem jako nominalnym napastnikiem. Tylko trzeba mieć odpowiednich wykonawców do tego stylu gry i umieć piłkarzami pokierować tak aby umieli go dobrze stosować na boisku! A my niestety chyba nie mamy odpowiednich graczy do tego systemu i przede wszystkim trenrea, który by nimi pokierował...
Przepraszam za niektóre wulgaryzmy i nieeleganckie zwroty z mojej strony, ale ja już nie mam sił i nerwów, a jestem impulsywną osobą...
PaprykarZ19

Postprzez Łuki19 2007-05-13, 9:30 pm

Systemem 4-5-1 to można grać jak tym jedynym napastnikiem jest Prymula a nie Folc Prymula szybki a Folcowi tylko trzeba wystawiać piłkę pod sama bramke zeby coś ustrzelił
Ostatnio edytowano 2007-05-13, 9:30 pm przez Łuki19, łącznie edytowano 1 raz
Łuki19
Obserwowany

Postprzez Przemek26 2007-05-13, 9:30 pm

Niestety, zagraliśmy dziś dobre spotkanie. Niestety dopiero w II połowie. Niestety, mecz przegraliśmy w I połowie bo Dworczyk kazał im grać dopiero w II. Wielka szkoda. Polonia pokazała jak się strzela bramkę a potem gra sie na utrzymanie wyniku, ale gra sie efektownie i fajnie. Fakt, że w I połowie gdyby nie Boris było by więcej, miał kiks ale trudno, zdarza się.
Stracona bramka..... niestety wina Marka. Chłopak zawalił pułapkę offsaidową , Został i nie był w stanie pociągnąć dalej za Kosmalskim. II połowa do naprawdę ambitna gra Zagłębia. Niestety, czemu nie zagraliśmy tak od razu. Ano, bo treneiro ZAKAZAŁ. Marcin Lachowski to tylko imię ,nazwisko i numer z zawodnika , którego wszyscy znamy . Berek, no cóż dziś widoczny dopiero od 80 minuty no i raz w 30 kiedy zauważyłem dopiero jego obecność. Szkoda że Krystian wszedł dopiero w II połowie. Może faktycznie było chory, ale zamiast Lachy w I połowie powinien zagrać Ozi.
Niestety, Dworczyk powie pewnie, że zagralismy dobre spotkanie, ambitnie i walecznie. Niestety to prawda ale dopiero w II połowie. I niestety go nie wywalą. No coż, nie dla psa kiełbasa, nie dla nas OE. Co z tego że pewnie wygramy za tydzień z Opolem, i potem zdobędziemy pkt. z Bytomiem, oni zdobyli swoje, i zobaczycie jak do końca sezonu będą niespodziewanie przegrywać, a zaczęło sie juz z Jagą.), jak Śląsk i Jaga nam wybiją OE z głowy.
Przemek26

Postprzez Darian 2007-05-13, 9:35 pm

Mr. Jerzy Dworczyk myślał że grając takim ustawieniem a nuż uda się wywieźć 1 pkt. tak jak miało to miejsce w Chorzowie. Zapomnał pewnie o tym ile to wtedy Ruch miał sytuacji i tego że bohaterem naszej drużyny był wtedy Boris. Ponadto zapomniał o tm że gramy bez obrony (Kostka trudno nazwać obrońcą). W tej sytuacja wiadomym było wszystkim czego możbna się spodziewać. Całe szczęscieze Polonia strzeliła tylko 1 bramkę do przerwy. Ale jeżeli na szczęściu Dworczyka mamy opierać grę Zagłębia to naprawdę lepiej by nam było w takiej sytuacji nie być kibicami Zagłebia i nie patrzyć na to co się dzieje na boisku.

A tak generalnie to MYŚLENIE NIE JEST NAJMOCNIEJSZĄ STRONĄ NASZEGO "SZKOLENIOWCA". :053:
Darian

Postprzez mario999 2007-05-13, 9:41 pm

juz niemoge sie doczekac wypowiuedzi naszego pseudotrenera
mario999

Postprzez laBombonera 2007-05-13, 9:41 pm

szkoda szans ktore byly w drugiej polowie.
ale tak z reka na sercu to w pierwszej mogli by nam wbic z 3 .
ale nie ma co plakac,od poniedzialku powinno obowiazywac haslo Odra.
3pkt i moze jakos wczolgamy sie do Ekstraklasy.
laBombonera
Żółta kartka

Postprzez lys1975 2007-05-13, 9:43 pm

PaprykarZ19 napisał(a):Ehh co tu mówić? Dworczyk do zmiany i to natychmiast! I wstyd za pierwszą połowę!
Ten koleś (czytaj Dworczyk) ewidentnie naszym przeszkadza! Widać było, że chciało im się dzisiaj grać, ale to jak on ustawił nas w pierwszej połowie woła o pomste do nieba! Jeżeli się gra na remis to tak to się k***a "trenerze" kończy!Wbij to sobie do tej swojej zakutej pały! Kompletnie nie jesteśmy przygotowani do rundy pod względem wydolnościowym, o taktyce nie wspomne, bo to pojęcie panu, który siedzi na naszej ławce jest obce.
Po zmianie stron gra wyglądała o kilka klas rozgrywkowych lepiej! Walczyli biegali ile mogli, niestety trochę szczęścia zabrakło, a moglibyśmy wywieźć ze stolicy cenny jeden punkt! Tak powinniśmy grać z Polonią od początku. Na akcje Polonistów starać się odpowiedzieć tym samym, bez ataków na hura, wyważona gra, a nie murowanie bramki i obrona Częstochowy! Nie miało prawa powtórzyć się to samo co w Chorzowie, bo tyle szczęścia co tam mieliśmy na całą rundę wystarczy, w dodatku dobrze wiemy, że Polonia dobrze sobie w ofensywie sobie radzi... Podziękujmy Jerzemu.
Bramka po błędzie Adriana, który złamał linię obrony przez co Kosmalski nie był na spalonym,ale jestem za tym, żeby ten piłkarz grał jak najwięcej, bo to nasza przyszłość i te doświadczenia, które teraz zbiera są bezcenne!
Nie rozumiem też dlaczego niektórzy ciągle powtarzają, że nie da się grać w dzisiejszych czasach taktyką 4-5-1, bo da się! Np Manchester United gra tylko z Rooneyem jako nominalnym napastnikiem. Tylko trzeba mieć odpowiednich wykonawców do tego stylu gry i umieć piłkarzami pokierować tak aby umieli go dobrze stosować na boisku! A my niestety chyba nie mamy odpowiednich graczy do tego systemu i przede wszystkim trenrea, który by nimi pokierował...
Przepraszam za niektóre wulgaryzmy i nieeleganckie zwroty z mojej strony, ale ja już nie mam sił i nerwów, a jestem impulsywną osobą...

TO CO PISZESZ TY I CAŁA RESZTA FORUMOWICZÓW JEST NIESTETY PRAWDĄ,DWORCZYK MOŻE I JEST TRENEREM,ALE TOTALNIE BEZJAJECZNYM I PROSTOLINIJNYM TYPEM POZBAWIONYM JAKIEJKOLWIEK REFLEKSJI TEŻ JEST...ALE TO NIE JEGO WINA,BO I NIE ON ZARZĄDZA KLUBEM...OD POCZĄTKU MI TEN KOLEŚ JAKO PIERWSZY TRENER SIĘ NIE WIDZI,A JUŻ W TEJ RUNDZIE WYRAŹNIE W KAŻDYM MECZU WIDAĆ PO NASZYCH GRACZACH BRAK ODPOWIEDNIEGO PRZYGOTOWANIA TRENERSKIEGO,CZEGO DOSKONAŁYM PRZYKŁADEM JEST WŁAŚNIE DZISIEJSZY MECZ(OBRAZ GRY-WYNIK)...KOLO SIĘ NIE NADAJE,ALE W TEJ CHWILI NIE MA GO KTO ZWOLNIĆ-ALBO LEPIEJ RACZEJ WYCOFAĆ DO REZERW...DRUŻYNA MA POTENCJAŁ-ALE BRAK JEJ TRENERA,KTÓRY BY POTRAFIŁ TO WYKORZYSTAĆ...
lys1975

Postprzez Misaki 2007-05-13, 9:46 pm

Wydaje mi się, że obwinianie Marka za bramkę nie jest w dobrym tonie
pierwsza połowa to był dramat w wykonaniu całej drużyny i możemy jedynie dziękować że skończyło się utratą jednej bramki to że pozwalaliśmy rozgrywać piłkę Polonii na 16 metrze zakrawa na kpine na miejscu naszych zawodników spalił bym się ze wstydu lub zapadł pod ziemie a już na pewno nie mógł bym spojrzeć w oczy kibicom ten Dworczyk to jednak hardy koleś skoro do tej pory udawał że jest wszystko w porządku i pewnie bedzie to robił dalej bo honoru nie ma za grosz Jeśli jest taka sytuacja jak teraz (TRAGICZNA) to ktoś za to powinien wziąć odpowiedzialność - zazwyczaj jest to trener
Misaki

Postprzez Przemek26 2007-05-13, 9:54 pm

Zgodzę sie że zagraliśmy bez obrony, Marek robił swoje niestety przy akcji na 1:0 zaspał. 3 piłkarzy było na spalonym gdyby zrobił ten krok w druga stronę a nie do bramki.
Najgorsze jest to że mecz przegrali nie piłkarze.
Przemek26

Postprzez Misaki 2007-05-13, 10:04 pm

Przemek26 napisał(a):Zgodzę sie że zagraliśmy bez obrony, Marek robił swoje niestety przy akcji na 1:0 zaspał. 3 piłkarzy było na spalonym gdyby zrobił ten krok w druga stronę a nie do bramki.
Najgorsze jest to że mecz przegrali nie piłkarze.

to prawda ale zauważ ile miał okazji żeby się pomylić ta bramka przy takiej grze musiała wpaść

i jeszcze jedno bo dopiero teraz to zauważyłem
dlaczego nie wykorzystaliśmy wszystkich zmian?
po co w Zagłębiu jest Oziębała?
Misaki

Postprzez MrCricket 2007-05-13, 10:16 pm

Wszyscy jadą po Dworczyku, ok. zgoda bo takie jest życie trenera, który mocno już nas zdążył wk...ć tej wiosny. Ale panowie bądźmy realistami- Polonia to lepsza piłkarsko od nas drużyna. Technika, szybkość, siła, odbiór piłki, zgranie, kreatywność - to wszystko było po ich stronie. Niech 2 nasze groźne akcje nie zamydlają obrazu meczu. Więc nei obracajcie kota ogonem z tym gadaniem, że tylko taktyka trenera miała wpływ na wynik i grę.
MrCricket

Postprzez mario999 2007-05-13, 10:21 pm

a do kurwy nedzy od czego jest trener. moze nie pomagac ale on k***a przeszkadza. co do tego ze polonia byla lepsza to sie zgodze ale nie zawsze lepszy wygrywa a smiem twierdzic ze gdyby od poczatku bylo 4-4-2 a nie obrona czestochowy to tego meczu nie musielibysmy przegrac.
mario999

Postprzez wierny do końca 2007-05-13, 10:22 pm

Misaki napisał(a):Wydaje mi się, że obwinianie Marka za bramkę nie jest w dobrym tonie
pierwsza połowa to był dramat w wykonaniu całej drużyny i możemy jedynie dziękować że skończyło się utratą jednej bramki to że pozwalaliśmy rozgrywać piłkę Polonii na 16 metrze zakrawa na kpine na miejscu naszych zawodników spalił bym się ze wstydu lub zapadł pod ziemie a już na pewno nie mógł bym spojrzeć w oczy kibicom ten Dworczyk to jednak hardy koleś skoro do tej pory udawał że jest wszystko w porządku i pewnie bedzie to robił dalej bo honoru nie ma za grosz Jeśli jest taka sytuacja jak teraz (TRAGICZNA) to ktoś za to powinien wziąć odpowiedzialność - zazwyczaj jest to trener

zgadzam się, zazwyczaj jest to trener...ale za zwyczaj druzynę z aspiracjami do gry w OE prowadzi trener a nie człowiek zupełnie na tym stanowisku przypadkowy!

zawidłem się srodze na Dworczyku....myślałem, że kocha ten klub...a tymczasem zachowuje się typowo "po polsku" zero honoru - przyspawany do stołka!!!
wierny do końca

Postprzez wierny do końca 2007-05-13, 10:24 pm

MrCricket napisał(a):Wszyscy jadą po Dworczyku, ok. zgoda bo takie jest życie trenera, który mocno już nas zdążył wk...ć tej wiosny. Ale panowie bądźmy realistami- Polonia to lepsza piłkarsko od nas drużyna. Technika, szybkość, siła, odbiór piłki, zgranie, kreatywność - to wszystko było po ich stronie. Niech 2 nasze groźne akcje nie zamydlają obrazu meczu. Więc nei obracajcie kota ogonem z tym gadaniem, że tylko taktyka trenera miała wpływ na wynik i grę.

Zgoda w 100%...a kto powoduje, że drużyna ma cechy o których piszesz???...moim skromnym zdaniem na drużynie w największym stopniu odciska się praca trenera....w tym przypadku również tak jest...niestety!!!

po grze naszej drużyny można bardzo łatwo ocenić "klasę" Dworczyka!!!
wierny do końca

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna