DYREKTOR RUDY

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez mały 2007-04-27, 7:41 am

wierny do końca napisał(a):
mario999 napisał(a):przypominam sobie slowa ujka ktory mowil ze gral w klubie w ktorym musial placic sedziom i byl do tego zmuszany teraz juz wiadomo kto go zmuszal i do czego? rudy byl calym prowokatorem tego wszystkiego i to on zmuszal zawodnikow do dawania pieniedzy a jak komus sie cos nie podobalo to go nie bylo. jestem po rozmowie z jednym z bylych zawodnikow zaglebia i powiedzial ze sa to swiete slowa. poprostu kazdy bal sie rudego i bal sie sprzeciwic.

stary! nie kpij proszÄ™!
ujek grał (zarabiał) na zakładach piłkarskich...kupował mecze, a może i je sprzedawał...potem biedy ujek, zmuszany do gry w Zagłębiu przy pomocy wyrafinowanych tortur dorobił sobie do sprawy ideologię...i to on wyszedł na ofiarę handlu meczami a nie Ty czy ja!!!!

oczywiście pensji w Zagłębiu nie brał, co do tego jestem pewien...pewnie jeszcze dopłacał do interesu!!!

Zapewniam Cię, że Ujo grał i gra w zakładach sportowych do dziś..no może przesadziłem...jestem na 300% pewien, że grał e końcu ubiegłej rundy, a więc po odwiedzinach Panoramy Racławickiej!
Śmiem wątpić w twoje nieuzasadnine wynużenia co do handlowania meczami przez Ujka . Jeżeli byłeś częstym gościem na Ludowym to zapewne nie raz widziałeś jak gość zapierdalał przez 90 min , jak kilkakrtonie grał z kontuzjami na własną odpowiedzialność , jak stracił przytomność na boisku w walce dla Zagłębia. Jak przed ujawnieniem całej afery jako pierwszy miał odwagę powiedzieć o złej atmosferze w klubie.

Czy tak zachowuję się facet , który z góry zna wyniki spotkań?
A to , że grał w profie? 80% zawodników grała i gra.
Pomyśl.
mały

Postprzez gutek70 2007-04-27, 9:27 am

Witam Was wszystkich,jestem kibicem TSP i moje zdanie na temat korupcji jest troche inne: Twierdzę iz, nie powinni karać klubów zamieszanych w aferę korupcyjna tylko powinni karać osoby ,które zorganizowały ten mechanizm!! Bo niestety było tak ze jak nie zapłaciłeś ty to zapłacił przeciwnik i moim zdaniem kluby nie powinne być karane!!
A wracając do W.R. to myślę ze to nieźle dupnięty gość jest, pozbywac się z klubu tak dobrego i szanowanego fachowca jak Krzysztof Tochel to trzeba mieć nasrane w pale. Dzięki niemu to my mamy go u siebie
Pozdrawiam
gutek70

Postprzez YOOSHKY 2007-04-27, 12:56 pm

gutek70 napisał(a):[...]
A wracając do W.R. to myślę ze to nieźle dupnięty gość jest, pozbywac się z klubu tak dobrego i szanowanego fachowca jak Krzysztof Tochel to trzeba mieć nasrane w pale. Dzięki niemu to my mamy go u siebie

Oby nie tylko do poniedziałku....

gutek70 napisał(a):Pozdrawiam

Ja również.
YOOSHKY

Postprzez MarcelZS 2007-04-27, 1:15 pm

Dajcie spokój Rudemu - nikt z nas nie wie jakie był czy są realia, jaki był jego udział - sam za nim nie przepadam ale łatwo teraz go szmacić każdemu ... facet poświecił swój wizerunek i dobre imię dla Zagłębia - a teraz macie go w dupie.

To tak samo powinniśmy bluzgać po Lachowskim, Antczaku, Teresie i paru innych ... taki proceder to była norma i pewnie jest dalej - to była cześć polskiej piłki - nikt sobie nie zdawał sprawy z konsekwencji bo każdy handlował - więc nikomu nie przychodziło do głowy że karać będą nielicznych....

Ta nasz podwójna morlność to dopiero dno ... jak by kupowali i by się upiekło to każdy by się cieszył.
MarcelZS

Postprzez Socio 2007-04-27, 1:30 pm

Cos w tym jest, bo juz norma na forum sa glosy ze jak nie bedzie degredacji a np -10 punktow to super. Super by bylo jakbysmy nie kupili sobie II ligii. Takie byly realia ale jasno powiedzmy sobie ze to jest wstyd i kupowanie obciaza dyrektora, trenera ktory na konferencjach rozwodzil sie jak to jego druzyna nie grala dobrze wiedzac, ze mecz byl kupiony i wreszcie obciaza to zawodnikow, ktorzy rowniez nie byli dziecmi i zdawali sobie sprawe z przychylnosci sedziow w niektorych meczach.
Socio

Postprzez mortimer 2007-04-27, 2:50 pm

Na 100 - lecie klubu zamiast świętować awans do OE, mamy wielka aferę.
mortimer

Postprzez mortimer 2007-04-27, 2:51 pm

Socio napisał(a):Cos w tym jest, bo juz norma na forum sa glosy ze jak nie bedzie degredacji a np -10 punktow to super. Super by bylo jakbysmy nie kupili sobie II ligii. Takie byly realia ale jasno powiedzmy sobie ze to jest wstyd i kupowanie obciaza dyrektora, trenera ktory na konferencjach rozwodzil sie jak to jego druzyna nie grala dobrze wiedzac, ze mecz byl kupiony i wreszcie obciaza to zawodnikow, ktorzy rowniez nie byli dziecmi i zdawali sobie sprawe z przychylnosci sedziow w niektorych meczach.

Można gdybać - czy 10 pkt czy 20 czy też może 3 liga.
Będzie oficjalna informacja , będziemy wiedzieć
mortimer

Postprzez Misaki 2007-04-27, 3:10 pm

nie wiem czy dla "wyroku" dla nas ma to jakieś znaczenie że Rudy to jeszcze nie prezes tylko dyrektor jednak miał on w klubie bardzo duże kompetencje

a tutaj sportowe fakty:

Do spotkania doszło w sosnowieckiej siedzibie firmy ERSI, mającej większościowy pakiet udziałów w Zagłębiu. W piątek oskarżany o ustawienie wyników trzynastu meczów dyrektor sportowy ma pojawić się w klubie po raz pierwszy i być może ostatni od momentu aresztowania.

Wynik rozmowy prezesa Giancarlo Motto ze skompromitowanym działaczem nie jest jeszcze oficjalnie znany. Nikt w klubie nie wyobraża sobie jednak dalszej współpracy z Wojciechem R. Tym bardziej, że decyzja zarządu będzie miała wpływ na wysokość kary jaką otrzyma Zagłębie.

W klubie z Sosnowca panuje obecnie chaos i niepewność. Nikt nie wie co będzie dalej. Trudno znaleźć zastępcę na piastowane przez R. stanowisko. Problemem może być też znalezienie osoby, która będzie reprezentować Zagłębie na posiedzeniu Wydziału Dyscypliny PZPN. Po niedawnych oskarżeniach o korupcję w meczu z Zawiszą Bydgoszcz klub na spotkanie z przedstawicielami PZPNu wydelegował... sekretarkę! Nie wiadomo również czy lista trzynastu opłaconych przez Wojciecha R. meczów jest już ostateczna. Nadal nie ujawniono bowiem zeznań zatrzymanego przed tygodniem Michała N., a ze źródeł zbliżonych do klubu wiadomo, że możliwe jest zatrzymanie w najbliższym czasie byłego trenera Zagłębia, prowadzącego obecnie jedną z drugoligowych drużyn.

niech wyślą Grodecką ona najlepiej wytłumaczy że Rudy działał na własną rękę na szkodę pozostałych członków zarządu i właścicieli klubu :) oby...
Misaki

Postprzez fan78 2007-04-27, 5:15 pm

Misaki napisał(a):nie wiem czy dla "wyroku" dla nas ma to jakieś znaczenie że Rudy to jeszcze nie prezes tylko dyrektor jednak miał on w klubie bardzo duże kompetencje

a tutaj sportowe fakty:

Do spotkania doszło w sosnowieckiej siedzibie firmy ERSI, mającej większościowy pakiet udziałów w Zagłębiu. W piątek oskarżany o ustawienie wyników trzynastu meczów dyrektor sportowy ma pojawić się w klubie po raz pierwszy i być może ostatni od momentu aresztowania.

Wynik rozmowy prezesa Giancarlo Motto ze skompromitowanym działaczem nie jest jeszcze oficjalnie znany. Nikt w klubie nie wyobraża sobie jednak dalszej współpracy z Wojciechem R. Tym bardziej, że decyzja zarządu będzie miała wpływ na wysokość kary jaką otrzyma Zagłębie.

W klubie z Sosnowca panuje obecnie chaos i niepewność. Nikt nie wie co będzie dalej. Trudno znaleźć zastępcę na piastowane przez R. stanowisko. Problemem może być też znalezienie osoby, która będzie reprezentować Zagłębie na posiedzeniu Wydziału Dyscypliny PZPN. Po niedawnych oskarżeniach o korupcję w meczu z Zawiszą Bydgoszcz klub na spotkanie z przedstawicielami PZPNu wydelegował... sekretarkę! Nie wiadomo również czy lista trzynastu opłaconych przez Wojciecha R. meczów jest już ostateczna. Nadal nie ujawniono bowiem zeznań zatrzymanego przed tygodniem Michała N., a ze źródeł zbliżonych do klubu wiadomo, że możliwe jest zatrzymanie w najbliższym czasie byłego trenera Zagłębia, prowadzącego obecnie jedną z drugoligowych drużyn.

niech wyślą Grodecką ona najlepiej wytłumaczy że Rudy działał na własną rękę na szkodę pozostałych członków zarządu i właścicieli klubu :) oby...

Niech dadza to stanowisko Baczynskiemu,czlowiekowi który zbudował ten klub na nowo,on napewno walczylby przed WD jak lew.A Grodecka jest nie mniej umoczona w to bagno niz Rudy o czym pewnie niedlugo sie przekonamy obserwując komunikaty Prokuratury wrocławskiej.
fan78

Postprzez czamar75 2007-04-27, 5:47 pm

Mam nadzieję,że nie chodzi o II ligowego trenera????????
czamar75

Postprzez Mirek 2007-04-27, 6:18 pm

czamar75 napisał(a):Mam nadzieję,że nie chodzi o II ligowego trenera????????

"możliwe jest zatrzymanie w najbliższym czasie byłego trenera Zagłębia, prowadzącego obecnie jedną z drugoligowych drużyn."
Chodzi chodzi
Mirek

Postprzez Przemek26 2007-04-27, 6:47 pm

Mirek napisał(a):
czamar75 napisał(a):Mam nadzieję,że nie chodzi o II ligowego trenera????????

"możliwe jest zatrzymanie w najbliższym czasie byłego trenera Zagłębia, prowadzącego obecnie jedną z drugoligowych drużyn."
Chodzi chodzi

Niech se Krzysiu weźmie rzeczy na zmianę w sobotę do Wrocławia na mecz. :P
Przemek26

Postprzez wierny do końca 2007-04-27, 7:17 pm

mały napisał(a):
wierny do końca napisał(a):
mario999 napisał(a):przypominam sobie slowa ujka ktory mowil ze gral w klubie w ktorym musial placic sedziom i byl do tego zmuszany teraz juz wiadomo kto go zmuszal i do czego? rudy byl calym prowokatorem tego wszystkiego i to on zmuszal zawodnikow do dawania pieniedzy a jak komus sie cos nie podobalo to go nie bylo. jestem po rozmowie z jednym z bylych zawodnikow zaglebia i powiedzial ze sa to swiete slowa. poprostu kazdy bal sie rudego i bal sie sprzeciwic.

stary! nie kpij proszÄ™!
ujek grał (zarabiał) na zakładach piłkarskich...kupował mecze, a może i je sprzedawał...potem biedy ujek, zmuszany do gry w Zagłębiu przy pomocy wyrafinowanych tortur dorobił sobie do sprawy ideologię...i to on wyszedł na ofiarę handlu meczami a nie Ty czy ja!!!!

oczywiście pensji w Zagłębiu nie brał, co do tego jestem pewien...pewnie jeszcze dopłacał do interesu!!!

Zapewniam Cię, że Ujo grał i gra w zakładach sportowych do dziś..no może przesadziłem...jestem na 300% pewien, że grał e końcu ubiegłej rundy, a więc po odwiedzinach Panoramy Racławickiej!
Śmiem wątpić w twoje nieuzasadnine wynużenia co do handlowania meczami przez Ujka . Jeżeli byłeś częstym gościem na Ludowym to zapewne nie raz widziałeś jak gość zapierdalał przez 90 min , jak kilkakrtonie grał z kontuzjami na własną odpowiedzialność , jak stracił przytomność na boisku w walce dla Zagłębia. Jak przed ujawnieniem całej afery jako pierwszy miał odwagę powiedzieć o złej atmosferze w klubie.

Czy tak zachowuję się facet , który z góry zna wyniki spotkań?
A to , że grał w profie? 80% zawodników grała i gra.
Pomyśl.

zgadzam się z Tobą, zapierdalał!!!
Wiem natomiast na 100%, że grał w zakładach piłkarskich po wycieczce do Wrocławia!!!
Faktem jest również, że brał dobrą pensje w Zagłębiu miesiąc w miesiąc!!!
O "niby złej" sytuacji w klubie zaczął mówić, gdy poważnie zainteresował się nim Bełchatów. Najpierw podpisał nowy kontrakt z Zagłębiem, a kilka dni po fakcie już mówił, że w Zagłębiu jest źle! To po c*** podpisywał kontrakt z klubem, gdzie był niewolnikiem, gdzie kazano mu robić rzeczy niezgodne z jego sumieniem??!!! mógł grzecznie powiedzieć :dziekuję, dogram do końca kontraktu, który podpisałem wczesniej i nie będę podpisywał nowego", przecież wiedział jakie skurwysyństwo jesst w Zagłębiu, przecież miał połamany kręgosłup moralny!!
Płakać i skomleć, że go zmuszali, zaczął jak prokuratura zafundowała mu wycieczkę do Wrocławia...
Cenię go jako piłkarza, nie trawię jako zakłamanego człowieka!!
Ostatnio edytowano 2007-04-27, 7:32 pm przez wierny do końca, łącznie edytowano 1 raz
wierny do końca

Postprzez luks 2007-04-27, 8:33 pm

MarcelZS napisał(a):Dajcie spokój Rudemu - nikt z nas nie wie jakie był czy są realia, jaki był jego udział - sam za nim nie przepadam ale łatwo teraz go szmacić każdemu ... facet poświecił swój wizerunek i dobre imię dla Zagłębia - a teraz macie go w dupie.

To tak samo powinniśmy bluzgać po Lachowskim, Antczaku, Teresie i paru innych ... taki proceder to była norma i pewnie jest dalej - to była cześć polskiej piłki - nikt sobie nie zdawał sprawy z konsekwencji bo każdy handlował - więc nikomu nie przychodziło do głowy że karać będą nielicznych....

Ta nasz podwójna morlność to dopiero dno ... jak by kupowali i by się upiekło to każdy by się cieszył.

Nie do końca się z tobą zgodzę bo z Rudym kojarzy mi się głównie wyjazd do Warszawy a zwłaszcza brak flag na stadionie, co wk**** mnie niemiłosiernie już od dłuższego czasu. Moja opinia na temat tego typa jest jak najgorsza i choć dzisiaj usłyszałem od bliskiego znajomego Rudego że nie zaszczyci nas swoją obecnością na Lechii to i tak z utęsknieniem czekam na zapytytanie z młyna Rudy ?? co ??

Znam osobiście Pana Leszka Baczyńskiego i wiem, że ten koleś byłby obecnie najlepszym kandydatem na stanowisko tego ścierwa.....

Rudy zrobił pieniądze na Zagłębiu i ma w dupie jego przyszłośc i markę. To dla niego tylko interes.
Bez obrazy Marcel ale taka jest moja opinia na ten temat.
luks

Postprzez fan78 2007-04-27, 8:42 pm

Baczynski odszedł z klubu bo miał inną jego wizje niż włosi,nie wiem w jakiej atmosferze sie rozstali ale wiem jedno ze Baczynski napewno nie odmowiłby klubowi w tak trudnej chwili.Tylko czy ktoś mu to zaproponuje?
fan78

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników