DYREKTOR RUDY

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez KoloCenter 2007-04-24, 9:44 pm

Niestety nie oświece Cię Einstainie "fanie 78". Psem nie jestem, ale wiem troche na temat wyników przed rozegraniem meczu. I to nawet na poziomie pucharu UEFA. Więc mnie nie pytaj o szczegóły. Z mojej strony to wszystko.
KoloCenter

Postprzez fan78 2007-04-24, 10:02 pm

KoloCenter napisał(a):Niestety nie oświece Cię Einstainie "fanie 78". Psem nie jestem, ale wiem troche na temat wyników przed rozegraniem meczu. I to nawet na poziomie pucharu UEFA. Więc mnie nie pytaj o szczegóły. Z mojej strony to wszystko.

Jak taki przec**j z ciebie to daj pare typow na weekend,zagramy u buka wszyscy sie chetnie wzbogacimy. :056: Czekamy...
fan78

Postprzez Schabu 2007-04-25, 12:06 am

To jest jakiś koszmar co dzieje się w klubie.Jakaś paranoja normalnie.
Cały czas myślałem,że po hujowch meczach i beznadziejnym trenerze zwanym "przypadek" nic gorszego się już nie wydarzy.
A tu masz!!! Rudy odjebał dodatkowy numer!!!!
To się w pale nie mieści,aby takie numery odpieprzyć wiernym kibicom!
Rudy do Wrocławia na wycieczkę na pewno nie pojechał,więc nie chce już nic więcej mówić.
Czas chyba nie jest na naszą korzyść.
Co przyniesie nowy dzień??
Schabu

Postprzez bbartek 2007-04-25, 6:14 am

Sytuacja jest bardzo trudna , ale zastanówmy się co można zrobić aby ratować to co jeszcze można.
Moja propozycja:
- dzisiaj spotkanie ERSI/ERGOM z Prezydentem Górskim,
- natychmiastowe zwolnienie WR i powołanie p.o. Dyrektora,
- przejęcie Klubu przez Miasto,
- podpisanie umowy Miasto-ERSI/ERGOM o dalszym sponsorowaniu Klubu,
- negocjacje z Wydziałem Dyscypliny co do kary.
bbartek

Postprzez ANTYpies 2007-04-25, 7:17 am

JEDNO jest pocieszajace-polska piłka bedzie w wiekszosci oczyszczona(bo nie wierze ze cała)
Bedziemy grali w 2 lub 3 lidze-trudno i tak bede jezdził(jezdziło sie i po nizszych ligach)
Przyklad RUDEGO dał mi nadzieje ze na LISTKIEWICZA tez przyjdzie czas...oby
i jeszcze słowo do kilku osob na tym forum:jak mielismy mecz ustawiony pod siebie to było OK ale jak capneli Rudego to psy na nim wieszacie-czemu w trakcie meczy nie płakaliscie ze ZAGŁĘBIE kupiło???
ANTYpies

Postprzez MarcelZS 2007-04-25, 7:35 am

NIE DAJMY SIĘ ZASZCZUĆ!!!!
MarcelZS

Postprzez Przemek26 2007-04-25, 7:56 am

Sport
W poniedziałek były imieniny Jerzego (trenera) oraz Wojciecha (dyrektora klubu), więc w Zagłębiu Sosnowiec panował podniosły nastrój. Na dodatek w sobotę piłkarze wygrali w Janikowie. Ale to wtorek może być przełomowy w historii klubu!
Dyrektor klubu, Wojciech R., od pewnego czasu uchodzący za alfę i omegę, został zatrzymany przez policję i doprowadzony do wrocławskiej prokuratury. Nie kto inny, jak on, decydował o transferach oraz o zwolnieniach w Zagłębiu. W klubie wytworzył niezdrową atmosferę i każda wypowiedź nie po jego myśli natychmiast spotykała się z ostrą ripostą. Bez żadnych skrupułów wzywał do siebie potencjalnego winowajcę i potrafił go zrugać, ile wlezie. Po tymczasowych aresztowaniach piłkarzy oraz ich zeznaniach we wrocławskiej prokuraturze w klubie było coraz bardziej nerwowo, ale Wojciech R. zachowywał olimpijski spokój.
Wojciech R., dziś 55-letni dyrektor sportowej szkoły podstawowej, srebrny medalista igrzysk olimpijskich w Montrealu, rozegrał w reprezentacji kraju 39 meczów, strzelając pamiętnego gola podczas spotkania z Holandią w Amsterdamie (1-1) w 1979 r.
- Wojtek zawsze chadzał własnym ścieżkami i tak było do dzisiaj - mówi jeden z jego kolegów z byłej drużyny, proszący o anonimowość. - Zawsze potrafił dostosować się do rzeczywistości, jaka nas otaczała.
Po zakończeniu kariery sportowej zrobił błyskawiczną karierę jako sędzia, a nominacja na międzynarodowego również przyszła szybko. Wojciech R. nosił boiskową ksywę „Mózg”. Była ona i jest adekwatna nie tylko do jego całej działalności sportowej. Nominację na dyrektora klubu otrzymał w sierpniu 2002, kiedy Zagłębie po spadku rozpoczęło grę w III lidze. W trzecim sezonie II-ligowym sposobiło się już do awansu do ekstraklasy. Czas przeszły jest adekwatny. Nad sosnowieckim klubem coraz bardziej zbierają się „czarne chmury”. - Co nam teraz grozi? - słychać coraz głośniej, już nie tylko po kątach, bo nikt oficjalnie nie chce zabrać głosu. Również włoski właściciel klubu.
- Wiem co się dzieje w klubie, ale trudno mi to komentować, bo przebywam teraz na urlopie w Chorwacji - stwierdził krótko były prezes klubu, Leszek Baczyński. On nie przypadł do gustu właścicielom sportowej spółki i Włosi - za namową trenera Krzysztofa Tochela - nominowali Wojciecha R. na dyrektora.
Dzisiaj dyrektor Wojciech R. był umówiony na rozmowę z prezesem Giancarlo Mottą, lecz na spotkanie już nie dotarł. Zapowiadana była również pogawędka z trenerami oraz piłkarzami, ale już się nie odbyła, bo w tym czasie Wojciech R. był przewożony do prokuratury wrocławskiej.
Anna Grodecka, członkini zarządu klubu, była zszokowana tą informacją, ale nie chciała jej skomentować. Oficjalny komunikat może ukazać się jutro, po zapoznaniu się z ewentualnymi zarzutami jakie zostaną przedstawione Wojciechowi R.
Zapanowała swoista zmowa milczenia, nikt nie chce komentować co się wydarzyło i co się może zdarzyć. Po Sosnowcu krąży wiele plotek i, jak niektórzy twierdzą, to jeszcze nie koniec zatrzymań „ludzi Zagłębia” w aferze korupcyjnej.
- To już jest koniec - stwierdził ze łzami w oczach jeden z kibiców zapytany, co sądzi o aresztowaniu dyrektora klubu.

(sow)
Przemek26

Postprzez mały 2007-04-25, 8:10 am

Od początku wiedziałem , że Rudy jest umoczony. Dwa konkretne powody:
1. Strasznie się odgrażał po wypowiedziach Ujka , straszył sądem itp. I co ? Jak głośno straszył tak cicho i szybko zamilkł.
2. Do ustawiania spotkań jak pokazało śledztwo była potrzebna znajomość środowiska sędziowskiego . ( Lepiej nie mógł tafić jako były sędzia)

Ps. Znowu powtórka z rozrywki . Po zatrzymaniu Rudego w klubie wielkie zdziwienie . A ja myślę , że nie jest to ostatnie zatrzymanie pracownika naszego klubu byłego lub obecnego. Jedno jest pocieszające , wolę chodzić na 3 lub 4 ligę i oglądać widowisko sportowe w którym wynik jest sprawą otwartą do samego końca . Bo taka jest idea sportu. Wszystkiego dowiemy sie za parę lat jak zamkną dochodzenie i przedstawią konkretne zarzuty.

Pozdrawiam wszystkich prawdziwych kibiców i głowa do góry . To my tworzymy ten klub. A inni co najwyżej w nim pracują.
mały

Postprzez flex 2007-04-25, 8:22 am

laki napisał(a):...
Ciekawe jaki będzie kolejny nius , są dwie obcje Rudy się przyznaje i idzie na współprace
a wtedy dostajemy kare jak Podbeskidzie , albo wszystkiemu zaprzecza klub nie
poddaje się karze i odwołuje się od decyzji.
...

Ludzie nie oszukujmy się na wzajem i nie róbmy sobie złudnych nadziei.
Czas na współpracę to już dawno minął. Okres abolicji się już skończył dawno. W to że dostaniemy karę tak niską jak Podbeskidzie nie wierzę.
Drużynie nie pozostaje nic innego jak walka do końca o awans do OE teraz mają dobry motywator. Kary zapewne będą obowiązywać od kolejnego sezonu także lepiej aby Zagłebie zostało zdegradowane z OE niż z drugiej ligi.

Też mam przeczucie, że to nie ostatnia osoba zatrzymana związana z Zagłebiem. Za pare tygodni/miesięcy się dowiemy jaka była skala korupcji w klubie któremu kibicujemy.

Mimo wszystko nie ma się co załamywać, kibicować Zagłębiu będę dalej a im mniej będzie osób skorumpowanych w naszym klubie i im więcej będzie "czystej" gry tym zapał do kibicowania będzie większy.
flex
Administrator

Postprzez Zippo 2007-04-25, 8:32 am

przed chwilą w wiadomościach na tvp 1 powiedzieli że rudu przyznał się do ustawiania meczów i Zagłębie rozpocznie nowy sezon w 3 lidze z ujemnymi punktami na 99,9%
Zippo

Postprzez Zagłębiaczek 2007-04-25, 9:16 am

o lol
Zagłębiaczek

Postprzez MarcelZS 2007-04-25, 9:26 am

Zobaczymy - co powiedział Rudy i jaka będzie kara!!!
MarcelZS

Postprzez pol13 2007-04-25, 9:34 am

No i kappa, ale chodziłem na 5 ligę to i teraz będę chodził, bo " Zagłębie to MY a nie Wy".
pol13

Postprzez rooney1 2007-04-25, 9:36 am

Wy tak na serio z tą III ligą??
rooney1

Postprzez Schabu 2007-04-25, 9:40 am

Nic niepozostaje jak iść na mecz w niedzielę podziękować hujowi,wparować na murawę,przerwać mecz,wyciągnąć grilla i piec sobie kiełbask........Tyle nam pozostało!
Schabu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna