Zagłębie - Lechia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez laki 2007-04-23, 4:41 pm

Nie zgadzam się z tommaz , to może być najlepszy mecz na Ludowym od bardzo dawna ,
pod warunkiem że Lechia zagra otwartą piłkę o trzy punkty .
Moim zdaniem łatwiej będzie się grało naszej drużynie z zespołami które nie muszą walczyć o utrzymanie , z taktyką na wskroś destrukcyjną .
Martwi mnie tylko kontuzjowany blok defensywny i nasz trener.
laki

Postprzez Siara 2007-04-23, 4:59 pm

Na meczu z Lechia jak dla mnie powinna sie pojawic flaga Czerwone Zagłębie :)
bezsprzecznie
Siara
Żółta kartka

Postprzez tommaz 2007-04-23, 5:04 pm

laki napisał(a):Nie zgadzam się z tommaz , to może być najlepszy mecz na Ludowym od bardzo dawna ,
Moim zdaniem łatwiej będzie się grało naszej drużynie z zespołami które nie muszą walczyć o utrzymanie , z taktyką na wskroś destrukcyjną .
Martwi mnie tylko kontuzjowany blok defensywny i nasz trener.

Obyś miał racje , bo uwierz mi że licze od dawna że cos sie zmieni !!! i zrozum ze wole zakładać z góry jak najgorszy scenariusz , bo zawsze potem jest lepiej się mile rozczarować niz wierzyc we wspaniałe widowisko i sie niepotrzebnie wkurwiać za przeproszeniem.
Jeszcze jedno , skoro mecz jest w niedziele to żeby sobie nasze gwiazdy w sobote nie zrobiły wypadu na jakieś drinken-hulanken i w niedziele po 20 minutach gry nie trzeba im bedzie podawac tlenu :) aaaaaa no i wracając ponownie do flag :) przydały by sie naprawde bardzooooo !!! trzeba olać Rudego i jego zasrane pomieszczenie bo nie musze przypominać że ZAGŁĘBIE TO MY , a nie oni !!!
tommaz
Obserwowany

Postprzez Osman 2007-04-23, 5:49 pm

ola Boga, zaś gramy w niedziele ;/
aż sie boje co nasi grajkowie zaś zmajstrują!

czy wy wiecie że my dawno nie wygralismy meczu w niedziele?!
Osman
Żółta kartka

Postprzez gothblack 2007-04-23, 5:55 pm

Osman napisał(a):ola Boga, zaś gramy w niedziele ;/
aż sie boje co nasi grajkowie zaś zmajstrują!

czy wy wiecie że my dawno nie wygralismy meczu w niedziele?!

Właśnie wyjąłeś mi to z ust.......w niedzielę zawsze w dupę...,a ja jestem przesądny i sam nie wiem co o tym myśleć...ostatnio bodajże z Polonia Bytom 3-0 wygraliśmy.ale to juz dawno było......,cholera mecze w sobote powinny być wtedy jakoś wszystko jest poukładane i czas na świętowanie jest.....ech....
gothblack

Postprzez Łuki19 2007-04-23, 6:43 pm

spoko ludzie wygramy bo mnie na meczu niebedzie :D
Łuki19
Obserwowany

Postprzez Darian 2007-04-23, 6:52 pm

laki napisał(a):Nie zgadzam się z tommaz , to może być najlepszy mecz na Ludowym od bardzo dawna ,

Coś z dzisiejszczego Przeglądu Sportowego na temat gry Lechii w ostatnim meczu:

Byli ostrożni

Rzeczywiście gospodarze zagrali inaczej niż w ostatnich meczach u siebie.Starali się dłużej rozgrywać piłkę ‚ wyciągnąć rywala z jego przedpola ‚ ale ten się do tego nie kwapił.Odnosiło się wrażenie ‚ że miejscowi bardziej uważają ‚ aby nie nadziać się na kontrę niż zdobyć gola....

Po tym fragmencie wygląda na to, że wersja tommaza jest bardziej prawdopodobna i nie należy się spodziewać wielkiego widowiska. Spotkają się dwie przeciętne drużyny.
Dlatego też warto by było zadbać o odpowiednią oprawę z sektorówką włącznie.
Darian

Postprzez MrCricket 2007-04-23, 7:05 pm

To mecz o 6 punktów. Nie wolno rzucać się na "hurra" na przeciwnika. Nie wolno tego meczu przegrać, porażka dla Lechii bardzo ograniczy ich szanse na awans. Oni tracą do nas punkty, a z pewnością postawili sobie za cel awans i muszą nas gonić. Miejmy nadzieję, że chociaż cześć zawodników ( szczególnie Hosic i Treściński) wrócą do składu, bo nasze osłabienia są poważne i Dworczyk ma okrojone pole manewru. Ładnego stylu się nie spodziewajmy, presja jest ogromna, ludzie oczekują za wszelką cenę zwycięstw, ale ja powtórzę przede wszystkim tego meczu NIE PRZEGRAĆ !
MrCricket

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-04-23, 7:23 pm

MRCRICKET - ROZWIN MYSL NIE PRZEGRAC - bo dla mnie remis to jest
przegrana, Zaglebie musi ten mecz wygrac nie ma innego rozwiazania.

Prosze zwrocmy uwage iz Jaga bez gry dostaje 3 pkt. a Polonia Bytom pra-
wdopodobnie otrzyma 3 pkt z PZPN. Tlok sie robi taki ze nie bedzie mozna
pozwolic sobie na remisy.

Ale nasze Zaglebie juz gra z druzynami ze srodka Tabeli, to jest trudniej.

Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez 1906-Zagłebiak-Mdc 2007-04-23, 7:31 pm

Prosze!!!! KTos mi wreszcie odpowie??:D bo juz sie drugi raz pytam :) Czy jest juz przedsprzedaz biletów?? Ktos pisał ze jest chce pewnej informacji niechce jutro jechac i sie niemile zaskoczyc
1906-Zagłebiak-Mdc

Postprzez MrCricket 2007-04-23, 7:57 pm

Panie Tadeuszu chodzi o to, że wiem jaką mamy drużynę, co wiosną prezentujemy i do tego ta nieszczęsna plaga kontuzji. Proszę nie rozumieć moich słów, że mamy grać na remis, tylko że raczej remis nie będzie tragedią. W piłkę gra się po to, żeby wygrywać póki jest taka nadzieja. Cud w Janikowie nie przesłoni mi obrazu drużyny. Lechia to nie ogórki, co prawda mają teraz kryzys, ale kadrowo jak na 2 ligę to mocna drużyna i przeciwko nam zapewne się zmobilizują.
MrCricket

Postprzez ziomo 2007-04-23, 8:00 pm

Czubus napisał(a):Prosze!!!! KTos mi wreszcie odpowie??:D bo juz sie drugi raz pytam :) Czy jest juz przedsprzedaz biletów?? Ktos pisał ze jest chce pewnej informacji niechce jutro jechac i sie niemile zaskoczyc

Tak sa bilety w sk 12zł
ziomo

Postprzez gothblack 2007-04-23, 8:20 pm

http://www.sport.pl/sport/1,78978,4083454.html

Piłkarze Zagłębia Sosnowiec wygrali na wyjeździe z Unią Janikowo (2:1), ale formą wciąż nie zachwycają. - Zobaczymy, czy inne drużyny z czołówki też poradzą sobie w Janikowie. Unia bardzo się zimą wzmocniła, tymczasem nas wciąż gnębią kontuzje - mówi Jerzy Dworczyk, trener zespołu.W końcówce meczu z Unią piłkarzom Zagłębia znowu zabrakło sił. Sposobem na odzyskanie dynamiki i świeżości ma być nowy plan treningów. - Więcej będę wiedział, gdy do ręki dostanę wyniki badań. Może być tak, że jednym piłkarzom odpuścimy, a innym dołożymy - tłumaczy Dworczyk.

Mikrocykl zmieni się też z powodu przełożenia meczu z Lechią Gdańsk z soboty na niedzielę. Spotkanie ma transmitować TVP Sport (godz. 14.40).

Dobre wieści dotyczą kontuzjowanych zawodników. Do treningów wracają Sławomir Pach, Adrian Marek i Dzenan Hosić. Bośniak, który ma problemy ze ścięgnami Achillesa, będzie na razie trenował indywidualnie. - Od środy chcę już ćwiczyć z resztą kolegów. Dwa mecze przerwy dobrze mi zrobiły. Mam nadzieję, że w niedzielę pomogę kolegom na boisku - tłumaczy.

Problemy z kolanem ma wciąż Daniel Treściński. - Myślę, że czekają go jeszcze dwa, trzy tygodnie przerwy - smuci się Dworczyk. Z urazem zmaga się też Hadis Zubanović. Wczoraj w klubie było odświętnie, imieniny mieli bowiem dyrektor Wojciech Rudy i trener Dworczyk.
gothblack

Postprzez PaprykarZ19 2007-04-23, 8:22 pm

To, że bardzo dobrze byłoby wygrać ten mecz wie chyba każdy i każdy chce tego zwycięstwa (nie wiem jak z drużyną), ale to się nie liczy czego my chcemy, bo chcielibyśmy wygrać Ligę Mistrzów... Trzeba mierzyć siły na zamiary! A w obcecnej formie naszych gwiazd i przy kłopotach kadrowych, które nas nie omijają remis z Lechią nie byłby najgorszym rezultatem, nie wolno przegrać! Wiem, że gramy u siebie i w domu powinniśmy wygrywać, bo jak nie na Ludowym to gdzie? Ale to nie jest takie proste...
PaprykarZ19

Postprzez Przemek26 2007-04-23, 8:32 pm

Przypomina mi się sparing na bocznym boisku z Lechią. Jeśli jedynie pogoda z tego meczu się nie powtórzy to będzie ok. Wojciechowski nie zagrał zbyt szczególnie, może że mu koledzy z zespołu nie podawali, może też był trochę wyłączony z gry. Jak Piątkowski zagra w tym meczu, tak zapalczywie ja wtedy, to z dośrodkowań tez może co wpaść. No ale zobaczymy co w niedzielę :(: pokażą. Oby nie to co zwykle, jakby byli ociężali po rosołu, albo co bardziej prawdopodobne- Adam Bensz ma urodziny w środę , oby nie odczuwali dolegliwości w niedzielę , lub co może być bardziej prawdopodobne 1 maja urodziny mają Topol i Teresa, oby nie zaczęli balować już w sobotę. :diabelek:
Przemek26

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna