RUCH CHORZÓW - ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC 14.04 godz. 18.40

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Schabu 2007-04-10, 7:33 pm

Przed nami mecz prawdy.A prawda jest taka że my nie jesteśmy w najlepszej dyspozycji i hanysy także.Mam nadzieję że po tym meczu będziemy się cieszyć,a nie myśleć potem co by było gdyby.Jest to mecz wielkiej wagi psychologicznej.Wygrany zgarnia pule.
Największa kapa że biletów już nie ma.
Schabu

Postprzez adriano20 2007-04-10, 7:47 pm

schabu co Cię bilety obchodzą jadą wszyscy !!!!!!!!!!!!!
adriano20

Postprzez Misaki 2007-04-10, 8:54 pm

transmisja = skrócona retransmisja w języku tvp3
oby było inaczej
Misaki

Postprzez aju 2007-04-10, 10:04 pm

wielka szkoda ze nie przyznano wam dodatkowej puli biletów
jesli bedzie was wiecej to osoby bez biletu moga meczu nie zobaczyc jak ostatnio niektórzy z polonii
zapraszamy serdecznie na CICHĄ 6
aju

Postprzez PaprykarZ19 2007-04-10, 10:06 pm

Jaki uprzejmy kibic z Chorzowa : )
Dziękujemy, z zaproszenia skorzystamy ;D
PaprykarZ19

Postprzez Katana 2007-04-10, 10:55 pm

...nie tylko jeden :] Gwoli wyjasnienia: sektor dla gosci pomiesci tylko 600 osob (no, moze 800) i to jest dramat. Taki mamy stadion, a nie inny - marzy nam sie 2x wiekszy, wtedy moglo by Was przyjechac i 2000.

Co do meczu: wygramy, to pewne - bedzie baaaaardzo ciezko, ale wiecej meczy NIE MOZEMY przegrac :diabelek:
Mimo wszystko zycze udanych zawodow. Do zobaczeniu w kotle na Cichej 6!

PS. widzieliscie kiedys 15 tys niebieskich Kibicow ryczacych NIEE-BIEEEE-SCYY!!!! ??? Ciary Wam przejda....
Katana

Postprzez rossoneri 2007-04-11, 5:58 am

niestety ja tez uwazam ze przegramy ,ale milo jest przeczytac jakiegos normalnego z Chorzowa , remis to moje marzenie, ale ide postawic na Niebieskich, po dwoch meczach z Lomza i z Kmita poprostu z taka gra nie stac nas na nic wiecej, obym sie mylil
rossoneri

Postprzez Łuki19 2007-04-11, 6:40 am

rossoneri napisał(a):niestety ja tez uwazam ze przegramy ,ale milo jest przeczytac jakiegos normalnego z Chorzowa , remis to moje marzenie, ale ide postawic na Niebieskich, po dwoch meczach z Lomza i z Kmita poprostu z taka gra nie stac nas na nic wiecej, obym sie mylil

To nie jedz do chorzowa idz postawić na niebieskich nie przychodz wiecej juz nigdy na ludowy i nie przyznawaj się że jesteś kibicem Zagłębia nara !!
Łuki19
Obserwowany

Postprzez viking 2007-04-11, 8:30 am

w chorzowie mobilizacja nawet na necie, trzeba przyznać ze fajnie zrobione:

http://www.youtube.com/watch?v=tDpgogAd ... ndex%2Ehtm
viking

Postprzez flex 2007-04-11, 9:06 am

viking napisał(a):w chorzowie mobilizacja nawet na necie, trzeba przyznać ze fajnie zrobione:

Ile razy jeszcze ktoś wklei ten filmik niebieskich ?
Z czym jest on fajny ?
flex
Administrator

Postprzez Radkow 2007-04-11, 9:46 am

flex napisał(a):
viking napisał(a):w chorzowie mobilizacja nawet na necie, trzeba przyznać ze fajnie zrobione:

Ile razy jeszcze ktoś wklei ten filmik niebieskich ?
Z czym jest on fajny ?

Choćby z tym, że tylu go wkleja i nawet kibice Zagłębia przyznają, że pomysł i wykonanie niezłe.
Radkow

Postprzez viking 2007-04-11, 11:18 am

Dokładnie :) przyznam się ze pierwszy raz na necie widze zpaowiedź meczyku derbowego - w wykonaniu polskich zespołów - więc pomysł godny naśładowania i powielania !!!

Na pewno gdyby było ich więcej zacząłbym nawet kolekcjonować :)

Szkoda że w perspektywie euro 2012 sa jakiekolwiek ograniczenia w ilości wpuszc zanych kibiców - powinno się pokazać że stoimy na wysokości zadania i im bliżej decyzji tym sprawniej wszystko się odbywa - w tu niestety rygor 600 koniec i kropa :(
viking

Postprzez dejotmaly81 2007-04-11, 11:28 am

viking napisał(a):Dokładnie :) przyznam się ze pierwszy raz na necie widze zpaowiedź meczyku derbowego - w wykonaniu polskich zespołów - więc pomysł godny naśładowania i powielania !!!

Jakiego k***a derbowego????
Wiesz wogóle człowieczku co to są derby???
A jak tak Ci się podoba ten filmik to może na stałe przeprowadź się w okolicę Cichej...
Równie dobrze możnaby porównać familoki z Chorzowa Batorego i naszą megazajebistą patelnię...
Paranoja-kibice Zagłębia przyklaskują chorzowskim za wyśmiewanie Zagłębia...jeszcze na Cichej dopingujcie razem z nimi-to będzie dopiero odjazd co nie????
dejotmaly81

Postprzez Przemek26 2007-04-11, 11:35 am

O FOTEL LIDERA
Do Chorzowa wybiera się prawie 1000 kibiców z Sosnowca, jednak tylko 600 z nich dostanie się na stadion. Taką pulę biletów „Niebiescy” przydzielili Zagłębiu. Ci, którzy odejdą z Cichej z kwitkiem, będą mogli obejrzeć mecz w publicznej telewizji. Ale to nie jest dobra wiadomość dla chorzowskich piłkarzy, którzy wiosną już czterokrotnie występowali
przed kamerami i za każdym razem tracili punkty.
Będzie święto
– Ja już składałem deklarację w „Przeglądzie Sportowym”, że zamknę bramy przed telewizją. Ale wszyscy wiemy, że tego nie mogę zrobić. Po prostu siła wyższa – rozkłada ręce dyrektor Ruchu Krzysztof Ziętek, który wcześniej pracował w Legii.
A jak wiadomo, warszawski klub jest mocno zaprzyjaźniony z Zagłębiem, czego nie można
powiedzieć o Ruchu. – Chciałoby się, by wszystkie zespoły miały tak dobre kontakty jak Legia z Zagłębiem. Ale na Śląsku jest prawdziwa święta wojna i musimy zrobić wszystko,
by nasz mecz przebiegał w sportowej atmosferze i na trybunach nie było incydentów
– dodaje Ziętek. – Mimo że na Śląsku jestem krótko, to jednak znam te klimaty. Jestem przekonany, że będzie wielkie sportowe święto. Pierwszą odsłonę tej rywalizacji
mieliśmy w trakcie przygotowań zimowych, gdy oba kluby miały zagrać w grze towarzyskiej
na bocznym boisku Stadionu Śląskiego. Wówczas sosnowiczanie wycofali się w ostatniej
chwili, nie chcąc ryzykować kontuzji. Wiadomo bowiem, że nawet w grach kontrolnych tych
drużyn trzeszczą kości.
Roszady w Ruchu
– Jestem jednak przekonany, że wszystko rozstrzygnie się na boisku i nie będzie niesportowych zachowań – przekonuje obrońca sosnowiczan Daniel Treściński.
– Jako rodowity Zagłębiak mam szczególne podejście do meczów z Ruchem, które wyzwalają we mnie dodatkową motywację. Będąc małym chłopakiem, podawałem piłki na
meczach tych drużyn, gdy jeszcze razem grały w ekstraklasie. Wówczas Zagłębie przechodziło kryzys i piętnaście lat temu spadło do drugiej ligi, ale się odrodziliśmy
i teraz myślimy wyłącznie o powrocie do ekstraklasy. Ruch nie imponuje formą
w rundzie wiosennej, w trakcie której wygrał dwa spotkania, strzelając tylko dwa gole. Trzy
porażki zabolały wszystkich w klubie, włącznie z Markiem Wleciałowskim. – Będzie teraz
okazja, by się zrehabilitować, bo przecież takie mecze wywołują dodatkową mobilizację – uważa szkoleniowiec chorzowskiej drużyny. – Szwankuje u nas skuteczność, bo gra nie jest najgorsza. Jeśli zaczniemy strzelać bramki, będzie dobrze. Na pewno będą roszady w ustawieniu personalnym, także w linii ataku.
JERZY MUCHA

Przegląd Sportowy
W kwietniu 1992 roku Ruch wygrał w Sosnowcu 2:0 i od tej pory nie odniósł
już zwycięstwa w „świętej wojnie”. Tamtem mecz doskonale pamięta Marek Wleciałowski.
– Zdobyłem jedną z bramek, drugą Mietek Szewczyk – wspomina szkoleniowiec. –
Mam nadzieję, że po tych piętnastu latach seria Zagłębia przejdzie do historii. W meczach
z odwiecznym rywalem brał także udział dyrektor Zagłębia Wojciech Rudy. – Pamiętam
wiele dramatycznych spotkań, ale najbardziej utkwiło mi w pamięci to, w którym
byłem rezerwowym. – W1971 roku wygraliśmy w Sosnowcu z Ruchem 4:3,
zdobywając wicemistrzostwo Polski. To był wielki sukces Zagłębia – przyznaje Rudy.

No to poczekają kolejne 15 lat wygraną z Nami
Naprzód ZAGŁĘBIE
Przemek26

Postprzez malec84 2007-04-11, 11:44 am

co nie zmienia faktu ze mecz bedzie ciezki, ale ZAGŁĘBIE da rade!!!!!wie moze ktos ilu sie zapisalo na pociag w sklepie kibica?przeciez jak pojedzie nas w c*** to bedzie wjazd z brama i Ci co nie maja biletu mecz i tak obejrza:]
malec84

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna