Miedź Legnica- Zagłębie S. 17.03.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez PaprykarZ19 2007-03-18, 12:06 pm

Coach Dworczyk raczej nie zrezygnuje z 4-5-1 bo jak na moje oko to nie jest on chyba zbyt bystry i na dodatek to w jakim tępie reaguje na to co sie dzieje na boisku... :| Dopóki nie będzie przynajmniej 3zdrowych napastników o 4-4-2 zapomnijmy...(chociaż Folc już zdrowy)
Do tego, że nasi piłkarze po strzeleniu bramki się cofają powinniśmy sie juz chyba przyzwyczaić.. Pieprzeni minimaliści(nie chce nikogo obrażać tylko to jest wkurwiające)! Gdzie sportowa ambicja? Gdzie gra dla kibiców czyli o jak największą ilość bramek? A przede wszystkim to są profesjonaliści i biorą za to ciężkie pieniądze i jeszcze im się nie chce... :|
Dworczyk też wraca uradowany bo aż 1punkt zdobyliśmy z drużyną ze strefy spadkowej.. żałosne :/ Takie drużyny to my powinniśmy "rozjeżdżać i zostawiać po sobie same zgliszcza i ugór". Zaraz po stracie bramki powinien na boisku się pojawić Oziebała i walka na całego, ale on sobie beztrosko czekał nie wiem na co... A mówił, że da chłopakowi szansę.. Tak się zastanawim czy my chcemy awansować, bo zaczya mi to wygladać na to co w poprzednich latach czyli pozorowanie chęci awansu...

Trzeba w tym klubie zrobić porządki i zlikwidować układy! Pierwszy do odstrzału jest Rudy, a po nim Dworczyk, bo potrzebujemy renomowanego trenera, który nawet ze słabej mąki upiecze dobry chleb. Nie ma czasu na eksperymenty Dworczyka bo JUŻ się rozgrywa decydująca walka o awans... A jeżeli teraz nie awansujemy ot nie wiem kiedy, bo wątpię żebyśmy w przyszłym sezonie utrzymali w 2lidze taki skład...
PaprykarZ19

Postprzez Sir 2007-03-18, 12:49 pm

kriss68 napisał(a):Trenerze Dworczyk odwal się raz na zawsze od systemu gry 4-5-1.
Cienko to wychodziło w poprzednich meczach a teraz ewidentna strata 2 pkt.
I masz jeszcze czelność cieszyć się z 1 punktu.

Dlatego tez PROPONUJĘ

a mecz z ŁOMŻA trzeba przygotować transparent!!

4-5-1 ( i to skreslone gruba krechą) a obok 4-4-2 ( OK )

CHyba to mu PRZEMÓWI do rozsądku!!
Sir

Postprzez Gilardino 2007-03-18, 1:01 pm

Hmm....

Strata punktów i strata kasy u buka na Nasze Zagłębie :cry:

Dobrze, że inni faworyci wygrali :lol:

MU, Barca, Marsylia OLE !!! $$$$$$$
Gilardino

Postprzez MrCricket 2007-03-18, 1:28 pm

Porażkę (nie remis !!! ) z Miedzią już przełknęłem, ale ten bełkot Dworczyka po meczu jest przerażający. Jak wytrawny polityk obraca słowami porażkę w sukces. Nie może tak być, że jeden z głównych faworytów do spadku, przez całą drugą połowę dyktuje warunki wiceliderowi :!: :evil: To jest KPINA panie Dworczyk :!:
Co do taktyki nie zgodzę się co do systemu 4-4-2 w obecnych warunkach. Wróci Folc albo Lachowski to będzie można pomyśleć o tym. Oziębała może i jest szybki, ale jak dla mnie to nie jest napastnik jeszcze na 2 ligę.
MrCricket

Zag-Leg

Postprzez dziejus 2007-03-18, 1:32 pm

Zgadzam sie z PaprykaRzem z tym ze Oziebale nalezalo wpuscic po strzeleniu bramki i dobic Legnice.Ale to trzeba miec fantazje.Tym sie mierzy wielkosc i przechodzi do historii
dziejus

Postprzez Degland 2007-03-18, 1:40 pm

Szkoda straconych dwóch punktów, po zakończeniu pierwszej połowy, przy prowadzeniu 1:0, w drugiej powinna nastąpić zmiana ustawienia na 4-4-2, drugi błąd trenera to że po straconej bramce wpuszcza Paczkowskiego zamiast od razu napadziora. Grając z jedna z najsłabszych drużyn w obecnym sezonie w drugiej lidze takim ustawieniem to jest skandal, , nie wyobrażam sobie jak Dworczyk ustawi naszą drużynę w meczu z Ruchem.
Degland

Postprzez czeladzianin 2007-03-18, 3:48 pm

Po wypowiedziach trenera i kibicow, ktorzy byli na meczu stwierdzam jedno. Jedynym problemem Zaglebia w tej chwili to jest Dworczyk i jego durne myslenie, jest skandalem, ze trener mowi, ze powinnismy sie cieszyc z tego jednego punktu, jesli jest takim minimalista niech idzie sobie trenowac Przecietny klub w B klasie tam moze sie bawic, tutaj to powinien byc pelen profesjonalizm. P. Dworczyk jesli chcesz sie tak daremnie wypowiadac po meczu lepiej tego nie rob!!!! Obrazaja one prawdziwych kibicow i ludzi ktorzy choc troszke znaja sie na pilce. V-ce lider nie moze sie cieszyc z punktu z druzyna z dolu tabeli :evil:
czeladzianin

Postprzez PaprykarZ19 2007-03-18, 5:03 pm

Nie zrzucajmy całej winy na trenera(choć jej większośc wydaję się być po jego stronie), bo piłkarze też się nie popisali, to oni w 2 połowie dali się stłamsić na boisku i grali jakby im ktoś nogi związał.., jeżeli to można nazwać grą...

Potrzebny jest taki trener, który by im się solidnie dobrał do skóry i dał im wycisk, ale też stawiałby przed nimi ambitne cele i nie zadowalałby się byle czym...!

Co do pomysłu z transparentami to wywiesiłbym też drugi w kierunku piłkarzy,a na nim zapytał czy mają nas kibiców w dupie i czy mają jakąś ambicję czy im to lata koło pały? Bo mnie po takim meczu byłoby bardzo wstyd!!!
PaprykarZ19

Postprzez MarcelZS 2007-03-18, 5:53 pm

Nie przesadzajcie ... remis e Legnicy to nie trgedia ... II liga jest bardzo wyrównan i wszytkich meczów nie da się wygrać ... tym bardziej na wyjazdach.
Podobno zagrali słabo... słabiej niż z Piastem .... ale to nie powód by myśleć że pikarze mają nas w dupie. Oni grają dla siebie i dla kasy i każdy zgubiony punkt ich zapewne boli bardziej niż nas.
Jeszcze nie jeden remi i porazka nas czeka w tej rundzie (oby jak najmniej) ale nie ma co narzekać bo póki co jesteśmy wiceliderem II ligi.

Co innego te chore 4-5-1 ... drużyna z aspiracjami nie gra w takim ustawieniu .... Panie Dworczyk ... zlituj się Pan.
MarcelZS

Postprzez PaprykarZ19 2007-03-18, 6:06 pm

Marcel no dobrze, że zagrali słabo z Miedzią, nawet gorzej jak z Piastem, ale to się chyba z niczego nei bierze, bo ich winy w tym na pewno troche tez jest, jakoś w pierwszej połowie umieli grać jak tako...
PaprykarZ19

Postprzez flex 2007-03-18, 6:51 pm

Dobry jest 1 punkt ale jeszcze bardziej szkoda dwóch punktów straconych ;-(
Obyśmy w czerwcu nie pisali na tym forum, że szkoda było punktów straconych w Legnicy, ..., ... bo można tam było pokusić się o zwycięstwo.

Mam wrażenie, że te nie pierwsze głupio stracone punkty w tym sezonie wynikają z tego co siedzi w głowach naszych piłkarzy - MOTYWACJI
W piłce nożnej nie można lekceważyć żadnej drużyny nawet tych z III, IV i V lig. Tym bardziej drużyny która walczy o swój II ligowy byt.

Niech ten remis będzie nauczką, że do każdego kolejnego meczu trzeba podchodzić tak jakby to był mecz z Ruchem , Jagiellonią czy teraz nowym kandydatem do awansu Lechią;-)

Wygrywając mecze z drużynami z niższej części tabeli nie trzeba się będzie martwić o mecze z wyżej wymienionymi drużynami. Tylko nie można w ten sposób rozdawać punktów.
flex
Administrator

Postprzez 1906bart 2007-03-18, 7:06 pm

Powiem tak 2 punkty poszły się jeba# a co do błędów to moim zdaniem 1.Zagłębie dało sobie narzucić grę w 2 połowie 2. zła taktyka powiniśmy grać
4-4-2 , 2 napastników to jest rozwiązanie bo jeden z pomocą dużo nie zdziała
oczywiście mogę się mylić ale to moje zdanie ;)
1906bart

Postprzez *FORUMDINHO* 2007-03-18, 7:15 pm

PaprykarZ19 napisał(a):Co do pomysłu z transparentami to wywiesiłbym też drugi w kierunku piłkarzy,a na nim zapytał czy mają nas kibiców w dupie i czy mają jakąś ambicję czy im to lata koło pały? Bo mnie po takim meczu byłoby bardzo wstyd!!!

Ja mam jeszcze lepszy pomysł! Może zbojkotujemy wszystkie mecze Zagłębia do końca sezonu za ten remis w Legnicy! Co Wy na to? :lol: :lol: :lol:
*FORUMDINHO*

Postprzez PaprykarZ19 2007-03-18, 9:21 pm

Nikt nie mówi o bojkocie, ale niech oni wiedzą o naszym rozgoryczeniu, bo to już nie pierwszy raz w tym sezonie! Jeszcze po meczu mówią, ze się cieszą z tego punktu...
PaprykarZ19

Postprzez stani19 2007-03-19, 9:06 am

Bednar, Rudy,Dworczyk- Tym panom już dziękujemy!!!!!
Szukamy trenera!!!!!
stani19

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna