PZPN - rózne

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez krzysztof 2007-03-01, 11:46 am

Chwytliwy tytuł czy nie jednak większość przecieków do takich gazet jak Fakt, Dziennik, Super Express to przecieki kontrolowane, także nie bagatelizowałbym tego typu artykułów.
PIS robi wiele medialnych akcji jak to niszczą układy, siatki i walczą z korupcją.
Także oby Zagłębie nie zostało ukarane dla przykładu.
A w to że był to jedyny mecz kupiony przez Zagłębie to chyba nikt o zdrowych zmysłach nie wierzy. Przecież do prokuratury był też wzywany Antczak, którego Małocha nie wymieniał.
Może nie kupowano w Zagłebiu wszystkiego jak leci jak Arka, ale nie przesadzajmy że chodzi tylko o jeden mecz.
krzysztof

Postprzez August 2007-03-01, 11:50 am

Mimo wszystko brakuje mi ewentualnego stanowiska klubu w tej sprawie. Milczenie jeszcze potęguje przeświadczenie o wielkiej korupcji z udziałem Zagłębia.
August

korupcja

Postprzez sosnowiczanin100 2007-03-01, 12:42 pm

Jesli chodzi o antczaka to malocha go w tym meczu nie wymienia bo wtedy antek byl juz w rezerwach pozdro
sosnowiczanin100

Postprzez WOJTEK 2007-03-01, 1:09 pm

Jakiś podrzędny kopaczyna wylewa swe żale w szmatławcu a u ans na forum poruszenie, lament i groza. Ten artykuł (widziałem) nic nowego nie wnosi, nic nie zmienia i niczego nie dowodzi. To, że Pan Małocha przelał swe opowieści na papier nie oznacza, że Zagłębie wyleci do 3 ligi. Panie i Panowie - trochę dystansu do tego typu "nowin".
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez zgredos 2007-03-01, 1:19 pm

August napisał(a):Mimo wszystko brakuje mi ewentualnego stanowiska klubu w tej sprawie. Milczenie jeszcze potęguje przeświadczenie o wielkiej korupcji z udziałem Zagłębia.

Klub wydał oświadczenie, a dopóki nie będzie konkretnego zarzutu to nie ma potrzeby żeby tłumaczyć się. Moim zdanie Małocha chciał przypomnieć o sobie znikną jako piłkarz to teraz chce się pokazać z innej strony. To co on teraz powiedział po prokuratura już dawno wiedziała
zgredos

Postprzez problematyk-ziom 2007-03-01, 1:33 pm

zgredos napisał(a):Moim zdanie Małocha chciał przypomnieć o sobie znikną jako piłkarz to teraz chce się pokazać z innej strony. To co on teraz powiedział po prokuratura już dawno wiedziała

Albo "przychylna" nam gazeta z "przychylnym" nam przydupasem postanowiła przypomnieć światu o Zagłębiu i aferze korupcyjnej... Bo w ostatnich oświadczeniach i artykułach troche nas "pomijano". Ot taka darmowa reklama...
problematyk-ziom

Postprzez cyfron24 2007-03-01, 3:21 pm

Bo w ostatnich oświadczeniach i artykułach troche nas "pomijano". Ot taka darmowa reklama...

Chyba masz tutaj rację, dawno o Zagłębiu Sosnowiec nie pisali, a teraz nadażyła się dobra okazja. Bo przecież gdyby każdy artkuł był o Arce, albo o Łęcznej to nikt by juz tego nie czytał. Także nie liczy się meritum sprawy i sprawiedliwośc, tylko dobry tytuł.
cyfron24
Żółta kartka

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-03-01, 5:18 pm

Sledze te info ktore dotycza naszej druzyny i nie tylko aby moc wyrobic sobie zdanie KTO NAWYWIJAL DUZO A KTO MALO.
Jest rzecza oczywista ze cala sprawa korupcji w PILCE to jest widoczne-
zalatwiana jest na podlozu politycznym.
I tutaj boje sie tego co powiada KRZYSZTOF - OBY ZAGLEBIE NIE ZOSTALO UKARANE DLA PRZYKLADU - to po pierwsze.
Po drugie stanowisko KLUBU (Prezes + Dyrekcja) gdzies na Forum
czytalem w formie cytatu - ODCINAJA SIE OD TEGO TYPU SPRAW A
SPORT MA BYC CZYSTY etc.

Natomist ja obawiam sie kwestii najwazniejszej - ZEBY TEGO TYPU
ARTYKULY NIE WPLYNELY NEGATYWNIE NA GRE NASZEJ DRUZYNY.
Doskonale wiecie jakim NARODKIEM TO MU JESTESMY - sasiad trenera
macha gazeta przed nosem z artykulem Malochy podczas gdy nasz trener
ma w glowie mecz z Piastem co zrobic aby wygrac i rozpoczac te runde
jak nalezy.

Mam cicha nadzieje iz bedziecie sie na Ludowym radowac ze zwyciestwa
nad Piastem a ja przy komputerku i przy pomocy Emdzeja.

Mysle ze kwestia degradacji do III ligi nie wchodzi wogole w gre jesli
to punty karne i kara finansowa dla Klubu.

Serdecznie pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Przemek26 2007-03-01, 6:04 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Mysle ze kwestia degradacji do III ligi nie wchodzi wogole w gre jesli
to punty karne i kara finansowa dla Klubu.

Serdecznie pozdrawiam
Tadeusz

Dokładnie. Można powiedzieć że My przy Arce, Polkowicach, KSZO, Hydro, Lubinie, Łęcznej, Piaście, jesteśmy dzieckiem które ukradło cukierka na tle tych "bandytów"
Przemek26

Postprzez PaprykarZ19 2007-03-01, 10:06 pm

Odnośnie tego co mówili moi przedmówcy, na temat tego iż nasz klub w porównaniu z innymi (zp. Lubin,Arka,Polkowice,Łęczna itd), nie popełnił wilkich przestępstw i nie brał udziału w tak wielkich przekrętach na taką skalę... Wydaje mi się, że większość z nas kibiców Zagłębia tak mówi/pisze, bo chce zeby to była prawda i nie wyobraża sobie żeby było inaczej, chociaż tak na prawdę nie wiemy jak to nasza sytuacja przedstawia się po śledztwie prokuratury, bo na nasz temat nie publikuje się takich drastycznych nowinek...Czasem nachodzą mnie takie myśli i się zastanawiam czy może nasz udział w tym procederze nie był większy,ale jak na razie odrzucam te myśli bo nie mam powodów by w to wierzyć...No i oby te nasze przypuszczenia co do winy Zagłębia w tym "gównie" nie pozostały tylko pobożnym życzeniem : )

A co do tych pseudo dziennikarzy... Już się przyzwyczaiłem do tego jak lubią "obsmarować" nasz klub i każdy kolejny artykuł robi na mnie co raz mniejsze wrażenie, wypociny pisane na siłę byleby mieć co napisać.. Ostatnio w niedzielę oglądałem Orange ekstraklase na TVN, bo był program zwiastujący rundę wiosenną i mówili między innymi o korupcji i karaniu klubów, gościem był jakiś koleś(bo dizennikarzem go nie nazwę) z jakże szanowanego Dziennika i strasznie się dziwił, że akurat naszego Zagłębia nie ma wśród sześciu pierwszych klubów, którymi zajmuje się WD, tez mnie to jakos specjalnie nie zdziwilo... Wiec spokojnie do tego podchodzmy, bo oni moga sobie pisac i pisac, a jaka jest prawda sie okaze i jezeli nam nic nie udowodnią to będziemy mogli ich pozwać o szarganie dobrej opini klubu itd i jeszcze możemy na tym niezły biznes zrobić ; D

I jeszcze parę słów odnośnie tego jak niektórzy panikują, np na 90minut czy gdzie indziej,albo daja sie prowokowac niebieskim półgłówkom... Wyluzujcie, jak narazie mogą sobie o nas pisać ile chcą i ile wlezie,a to i tak nam gówno robi,ale i nie pomaga niestety, ale nie to jest najwazniejsze... Bo tak na prawdę najbardziej liczyć się będzie to jaki materiał zebrała prokuratura i co nam będzie chciał, a raczej będzie mógł WD zrobić, bo karać nas może tylko PZPN więc tego powinniśmy się bać najbardziej... A jeżeli Ci nowi czonkowie WD będą choć trochę obiektywni to nie powinni nas karać na równi z najbardziej zamieszanymi... Poza tym jeszcze będziemy sie odwoływać od tej decyzji i tak to się będzie ciągnęło, więc do wyroku daleka droga i poczekajmy jeszcze trochę, a powinno się troche więcej wyjaśnic.
Będzie dobrze : )[/url]
PaprykarZ19

Postprzez MrCricket 2007-03-01, 11:26 pm

Degradacja w naszym przypadku jest bardzo mało prawdopodobna. Chociaż z drugiej strony dziwi mnie fakt, że dotychczas te "pseudostróże prawości" nie wynalazły powiązań władz klubu z korupcją. Z początku wydawało mi się to bardzo mało prawdopodobne, ale póki co haków na nich nie widać. Nie może być tak, że my płacimy za przekręty kilku cwaniaków, a taki Ch(Ujek) walczy o mistrzostwo Polski i śmiejąc się z nas zgarnia w Bełchatowie kokosy, mając wszystko w dupie. Tym bardziej, że skala procederu jest nieporównywalnie niższa od wyczynów innych drużyn, które wręcz "kupowały karnety" na całe sezony.
Każdy wie jaki cel miały wycofując się z rozgrywek takie ekipy jak Zawisza Bydgoszcz (2) i Amica Wronki. Jestem pewien i po kilku miesiącach znów to powtarzam, że prawie każdy klub, który chciał awansować do wyższej klasy rozgrywkowej lub zdobyć tytuł mistrza Polski (chodzi mi o czasy "nowożytne"), musiał sobie "pomagać" poza boiskiem. Jeżeli by tego nie zrobił zostałby w tyle za konkurencją. Niestety, ale w naszym kraju to była, jest i jeszcze długo będzie norma :evil:
MrCricket

no i co z tym wszystkim zrobić

Postprzez Blajpios 2007-03-02, 1:47 am

Cóż na przykład da "wyładowanie się" tu na forum przez zwyzywanie, nadmierne zresztą chyba, na przykład Springerowskiej prasy, że ścierwo itp? Lekceważyć - też nie radziłbym. To zbyt sprawny koncern, by przejął się "wyzwyskami Polaczków", które odnajdzie (albo raczej nie) - na tym forum. Natomiast, wiedzą dobrze, jak urabiać świadomość. Nie tylko poprzez ten tytuł. Zobaczcie, jaką prasę nie niemiecką czytacie. Dziennik Zachodni czy inne podobnie niemieckie. Albo - masonofilską, w stylu francuskim, Wyborczą? To sprawa podobna do tej w sprawie "prezentacji regionu Zagłębia poza Zagłębiem". Co najwyżej zrazi innych zwyzywanie tutaj na forum tych, co podrażnili "dumę i bezradność Zagłębia". Już czas jakiś zwracałem uwagę na coś, co wygląda na akcję Der Dziennika. Może za daleko idące byłoby przypuszczenie, iż to przez to, że Zagłębie jako przeciwstawiające się śląskim klubom, może być chętnym celem dla niemieckiej gazety. Niemniej - może pasować do ustawiania, jako kozioł ofiarny. Pisałem już czas jakiś temu, że przydatna byłaby kontrakcja, nie wystarczy powoływać się na wydane kiedyś oświadczenie klubu. Tym bardziej, że do takich głosów, gdy nie są skontrowane, dołączają się następne. Na przykład, p. Tomaszewski, protestując przeciw ukazywaniu Widzewa jako przykład uczciwości: podał, że takim przykładem jest GKS Katowice, który nie przejął nie wiadomo jakim prawem, jak Widzew, miejsca w II lidze, tylko "zaczynał od samego dołu", w IV lidze. (Coś tam pisał, że Widzew miał Bońka, to zaczął od II ligi a GKS Furtoka, to musiał od samego dołu).
Może jednak więc warto było, jak pisałem, "zasypać" już czas jakiś temu Der Dziennik pytaniami, na czyje zlecenie chce ustawić Zagłębie w roli kozła ofiarnego? "Pana Jana" - zasypać propozycją, by sprostował, że GKS też nie wiadomo po jakich znajomościach i on niesłusznie chwalił ich, że zaczynali od dołu.
Jak zaś się nie chce podejmować takich - działań, to przynajmniej lepiej nie "cwaniaczyć" wyzywaniem od szmatławców, poniżając czy wyśmiewając, jakby niewiele mogli. Prasa, opinia, urabianie opinii "całej Polski", wiele może.
Przy czym - najbardziej jest chyba zastanawiające, że klub, dyr. Rudy nie podejmują tego typu kontrakcji. Kibice - to kibice, nie są tak odpowiedzialni. Jeżeli jednak klub nie podejmuje działań wyprzedzających, ba: zamiast tego wybiera poparcie dla p. Jagodzińskiego, czy jak mu tam - to to może znaczyć bardzo smutne rzeczy.
Może jednak protest kibiców przeciw takiemu "ustawianiu" coś by znaczył. Za "podpuszczeniem" Der Dziennika, pisali kibice do FIFY. Może coś znaczącego byłoby więc dla tej redakcji, gdyby też kibice celnie ich trafili?
Blajpios

Postprzez twari 2007-03-02, 8:56 am

Blajpios - jest taka stara prawda - jak znajdziesz na swojej drodze gówno to omiń je szerokim łukiem. Jak zaczniesz je rozgrzebywać to smród będzie o wiele większy.
Myślę że podobnie (i całkiem słusznie) postępuje klub. Po co ma rozdmuchiwać kolejny skandal? Po to żeby o ZS znowu było głośno w aferze korupcyjnej? Jak my będziemy cicho to po 2-3 dniach znowu nam dadzą spokój. A jak zaczniemy się bawić w komentowanie, wygłaszanie opinii, oświadczeń i stanowisk klubu to znowu będzie afera na kilka tygodnii.
twari

Postprzez Łuki19 2007-03-02, 2:25 pm

w radiu mówili ze policjant z wydziału walki z korupcja z Wrocławia został oskarzony o korupcje heh
Łuki19
Obserwowany

Postprzez rossoneri 2007-03-02, 3:05 pm

nie jest za wesolo i nie mozna lekcewazyc sytuacji w jakiej znalazl sie nasz klub ,i do konca bedziemy w niepewnosci ,jaka kare naloza na nasz klub, niektorzy z nas juz ukarali Zaglebie, inni mowia ze nic nam nie zrobia, kto wie jak bedzie? wiem tylko tyle ze jest powod zeby sie martwic i pewnie kazdy z nas to bardzo przezywa ,bo przeciez nikt nie chce powtorki z historii, ze nasze Zaglebie gra w nizszej lidze niz 2 , czarne chmury sie zbieraja ,ale mam nadzieje, ze jednak nie bedzie zle ,OBY
rossoneri

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna