PZPN - rózne

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Toshiba_L30 2007-02-28, 10:35 am

http://sport.onet.pl/0,1248675,1494303,wiadomosc.html

Z informacji „Życia Warszawy” wynika, że najbardziej dotkliwe kary w aferze korupcyjnej dotkną Arkę Gdynia, Górnika Polkowice i prawdopodobnie Górnika Łęczna. Cała trójka może zostać zdegradowana klasę niżej.
- Dysponujemy wystarczającym materiałem dowodowym. Teraz potrzeba tylko czasu na merytoryczne przygotowanie decyzji – mówił w ubiegły czwartek nowy przewodniczący Wydziału Dyscypliny PZPN Michał Tomczak. Dodał, że pierwsze konkretne decyzje zapadną za cztery tygodnie.

W rozmowie z „ŻW” nie chciał określić dokładnej daty wydania orzeczeń, ale nie wycofał się z wcześniejszych zapowiedzi.
– Cztery tygodnie to bardzo realny termin. Wydział Dyscypliny dysponuje mocnym materiałem, więc nie ma powodów, dla których wspomniany termin uległby zmianie – mówi nam anonimowo jedna z osób doskonale znająca sprawę korupcji w polskim futbolu.
Poprzedni Wydział Dyscypliny z Krzysztofem Malinowskim i Jackiem Kryszczukiem na czele już na początku roku sporządził listę ośmiu klubów, wobec których zostaną orzeczone kary: Arka Gdynia, Górnik Łęczna, Zagłębie Lubin (ekstraklasa) oraz KSZO Ostrowiec, Podbeskidzie Bielsko-Biała, Zagłębie Sosnowiec, Górnik Polkowice i Zawisza Bydgoszcz (druga liga).

Więcej w "Życiu Warszawy"
Toshiba_L30

Postprzez martinho 2007-02-28, 1:33 pm

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1715,wid,8750794,wiadomosc.html?rfbawp=1172666016.256

Z naszych informacji wynika, że najbardziej dotkliwe kary w aferze korupcyjnej dotkną Arkę Gdynia, Górnika Polkowice i prawdopodobnie Górnika Łęczna. Cała trójka może zostać zdegradowana klasę niżej - pisze Życie Warszawy.

- Dysponujemy wystarczającym materiałem dowodowym. Teraz potrzeba tylko czasu na merytoryczne przygotowanie decyzji – mówił w ubiegły czwartek nowy przewodniczący Wydziału Dyscypliny PZPN Michał Tomczak. Dodał, że pierwsze konkretne decyzje zapadną za cztery tygodnie.

W rozmowie z nami nie chciał określić dokładnej daty wydania orzeczeń, ale nie wycofał się z wcześniejszych zapowiedzi.

– Cztery tygodnie to bardzo realny termin. Wydział Dyscypliny dysponuje mocnym materiałem, więc nie ma powodów, dla których wspomniany termin uległby zmianie – mówi nam anonimowo jedna z osób doskonale znająca sprawę korupcji w polskim futbolu. Poprzedni Wydział Dyscypliny z Krzysztofem Malinowskim i Jackiem Kryszczukiem na czele już na początku roku sporządził listę ośmiu klubów, wobec których zostaną orzeczone kary: Arka Gdynia, Górnik Łęczna, Zagłębie Lubin (ekstraklasa) oraz KSZO Ostrowiec, Podbeskidzie Bielsko-Biała, Zagłębie Sosnowiec, Górnik Polkowice i Zawisza Bydgoszcz (druga liga).

Na liście nowego Wydziału Dyscypliny (w miejsce Malinowskiego przyszedł Tomczak) znalazło się sześć ze wspomnianych ośmiu drużyn. Brakuje Zagłębia Lubin i Zagłębia Sosnowiec. Dlaczego?

– W przypadku Lubina chodzi prawdopodobnie o to, że żadnemu z działaczy i piłkarzy tego klubu wrocławska prokuratura nie postawiła zarzutu. Mimo że cała afera korupcyjna zaczęła się właśnie od Zagłębia i Polaru Wrocław – mówi jeden z naszych rozmówców. – Zagłębie Sosnowiec? Tutaj sprawa jest niezrozumiała. Myślę, że Wydział Dyscypliny nie otrzymał jeszcze z prokuratury dowodów obciążających sosnowiecki klub – dodaje.

Więcej w "Życiu Warszawy"

Ciekawe podejście:Zagłębie Lubin oni cacy, My be a poszlaki oraz materiał dowodowy praktycznie taki sam. Coś uważam, że całe oczyszczanie polskiej piłki z korupcji będzie mocno skorumpowane.
martinho

Postprzez eko 2007-02-28, 3:47 pm

oto link do artykulu o ktorym wspomkinal kolega na poprzedniej stronie:
http://sport.wp.pl/wiadomosc.html?wid=8 ... 674008.628

sam niewiem co o tym myslec... takie glupie jego gadanie.. mam tylko ze oczyszczenie polskiej pilki bedzie sprawiedliwe dla kazdej druzyny a nie tylko dla takich kozlow ofiarnych...
eko

Postprzez drewinio 2007-02-28, 4:16 pm

Głupie gadanie głupim gadaniem. A już myślałem ze o Zagłebiu Sosnowiec ucichło i że dadzą nam spokój z braku dowodów. A tu angle sie pojawia Małocha i zaczyna lać wode jak Ujek. ehhhhhhhh.
drewinio

Postprzez Lars 2007-02-28, 7:49 pm

dobry znajomy Trenera Tochela ... :?
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez krzysztof 2007-02-28, 8:01 pm

Małocha zgłosił się do prokuratury już w listopadzie 2006, także nie piszcie że pojawił się nagle.
Ciekawi mnie teraz jaka będzie teraz decyzja władz Zagłębia ?
W końcu Lacha nadal jest naszym zawodnikiem i chyba nie jest już żadną tajemnicą, że jako zawodnik Zagłębia brał udział w korupcyjnym procederze. Sam zresztą już tego od dłuższego czasu nie ukrywa.
Z jednej strony zarząd odcina się od wszelkich insynuacji odnośnie korupcji, a z drugiej strony toleruje korupcję u zawodników nie wyciągając żadnych konsekwencji.
krzysztof

Postprzez Sir 2007-02-28, 10:16 pm

krzysztof napisał(a):Małocha zgłosił się do prokuratury już w listopadzie 2006, także nie piszcie że pojawił się nagle.
Ciekawi mnie teraz jaka będzie teraz decyzja władz Zagłębia ?
W końcu Lacha nadal jest naszym zawodnikiem i chyba nie jest już żadną tajemnicą, że jako zawodnik Zagłębia brał udział w korupcyjnym procederze. Sam zresztą już tego od dłuższego czasu nie ukrywa.
Z jednej strony zarząd odcina się od wszelkich insynuacji odnośnie korupcji, a z drugiej strony toleruje korupcję u zawodników nie wyciągając żadnych konsekwencji.

a moze Lacha był głodny i myslał ze idzie z kumpllami zjesc BIG maca? :lol: :lol:

Jesli to BYŁ TYLKO JEDEN MECZ>>>to jestem w stanie Lachowskiemu wybaczyć, choć nie ukrywam ZE TAKI WALCZAK z niego to powinien WYGRYWAC TYLKO I WYLACZNIE NA BOISKU
Sir

Postprzez problematyk-ziom 2007-02-28, 10:40 pm

Sir napisał(a):Jesli to BYŁ TYLKO JEDEN MECZ>>>to jestem w stanie Lachowskiemu wybaczyć, choć nie ukrywam ZE TAKI WALCZAK z niego to powinien WYGRYWAC TYLKO I WYLACZNIE NA BOISKU

Tekst jak pana Kolatora i bananów rzucanych przez kibiców Lechii. Na pytanie jaka będzie kara opdowiedział: "To zależy ile było tych bananów". Co za różnica? Tak jak tu... korupcja to korupcja! Czy 1 czy cała runda.

A swoją drogą czemu akurat niedługo przed rozpoczęciem rundy Wojtuś sobie przypomniał że był w prokuraturze 3 miesiące temu jak ktoś napisał. Dlaczego akurat ten artykuł ukazuje się w szmatławcu teraz jak o Zagłebiu troche ucichło? :roll: za dużo zbiegów okoliczności mając w pamięci miłość jaką ten szmatławiec darzy Nasze Zagłębie.
problematyk-ziom

Postprzez August 2007-02-28, 11:08 pm

Z Gazety Wyborczej:
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,3954156.html
"(...) Zeznania Małochy nie będą mieć wpływu na postępowanie prokuratury wobec sosnowieckiego klubu. O ustawionym meczu z Górnikiem pierwszy raz (latem ubiegłego roku) zeznał bowiem sam sędzia Wieczerzak, a potem jego wersję potwierdziła trójka zatrzymanych w sierpniu piłkarzy. Zawodnicy wrócili na boisko już jesienią, Wieczerzak już nie sędziuje...(...)"
August

Postprzez August 2007-03-01, 7:56 am

Robi się niedobrze !:
Zagłębie Sosnowiec zostanie zdegradowane

Czarne chmury zbierają się nad Zagłębiem Sosnowiec. Po wczorajszej publikacji DZIENNIKA, w której były piłkarz tej drużyny Wojciech Małocha przyznał się do kupienia meczu w marcu 2005 r., Wydział Dyscypliny PZPN niezwłocznie zacznie postępowanie dyscyplinarne w tej sprawie. Sosnowieckiemu klubowi grozi degradacja do III ligi.

Po tym, jak Małocha ujawnił, że mecz Zagłębia z Górnikiem Polkowice rozegrał się poza boiskiem, rozpętała się prawdziwa burza. "Wszystko jest jak na dłoni. Są wszelkie podstawy do tego, żeby wszcząć postępowanie dyscyplinarne przeciwko Zagłębiu. Wydział Dyscypliny na pewno się tym szybko zajmie. Nie ma na co czekać" - mówi "Faktowi" kurator PZPN Marcin Wojcieszak.

To nie jedyne kłopoty sosnowieckiego klubu. Od dłuższego czasu udział Zagłębia w aferze korupcyjnej w naszym futbolu bada prokuratura. Już wkrótce z Wrocławia do PZPN mają trafić dokumenty, które mogą ostatecznie pogrążyć klub z Sosnowca. "Nie ma żadnych wątpliwości, że sześć klubów, przeciwko którym już toczy się postępowanie dyscyplinarne, to tylko wierzchołek góry lodowej. Takie historie, jak ta, którą ujawnił piłkarz Małocha, będą wychodziły na światło dzienne coraz częściej" - twierdzi Wojcieszak.

Postępowanie dyscyplinarne zostanie wszczęte także wobec Małochy, Mariusza Ujka i Marcina Lachowskiego, którzy mieli zapłacić sędziemu za zwycięstwo nad Górnikiem Polkowice. "Takie osoby powinny być od razu zawieszone. W przypadku Małochy nie bez znaczenia jest jednak to, że sam przyznał się do wszystkiego. Wydział Dyscypliny na pewno weźmie to pod uwagę. Może uznać go za winnego, ale ze względu na skruchę i ujawnienie wszystkich okoliczności, odstąpić od wymierzenia kary. Niech to będzie zachęta dla tych, którzy mają coś na sumieniu, a wciąż siedzą cicho" - dodaje.

W środę minął termin abolicji dla piłkarzy, sędziów i działaczy zamieszanych w aferę korupcyjną. Teraz prokuratura już nie będzie czekała, aż winni się zgłoszą, tylko przystąpi do działania. "Termin co prawda minął, ale proszę mi wierzyć, że nadal lepiej zgłosić się samemu, niż czekać, aż do drzwi zapuka policja. Wtedy nie będzie już żadnych okoliczności łagodzących" - ostrzega kurator.
http://www.dziennik.pl/Default.aspx?Tab ... leId=33579
August

Postprzez keff79 2007-03-01, 8:18 am

Drugoligowiec wyląduje w III lidze
Zagłębie Sosnowiec zostanie zdegradowane

Normalnie.. WSTRZĄSAJĄCE!
Piękny, chwytliwy tytuł.. prawdziwa sensacja..

Nosz k**wa, co za idiota pisze takie teksty.. jak się ma tytuł do treści?! gdzie tam jest coś o degradacji?!

Pan kurator drugi zorientowany.. może zamiast reakcji "Ło matko" powinien zapoznać się z aktami prokuratury, która najpewniej już tą sprawę zbadała.

zresztą.. co gazeta to inna opinia.
keff79

Postprzez Puzon 2007-03-01, 8:47 am

Wydawcą "Dziennika" jest Axel Springer. To ta sama firma która wydaje "fakt". To powinno dużo wyjaśnić 8) . Zgodnie ze staropolskim przysłowiem" niedaleko pada jabłko od jabłoni". Choć sam miałem do tej pory "Dziennik" za trochę porządniejszą gazete.
Puzon
Adventure Group

Postprzez Przemek26 2007-03-01, 8:56 am

Przeczytajcie wcześniesze artykuły gdzie prokuratura pisze że o tym meczu wiedziała juz wcześniej, i że zarzuty dla Zagłębia to pikuś. A nie to co pisze to hitlerowskie ścierwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Przemek26

Postprzez Lars 2007-03-01, 10:34 am

wkurwia mnie już ta cała afera.
wiosna rusza a my nie wiemy na czym stoimy.
dziennikarze szmaty ciągle tylko podgrzewają atmosfere, robiąc ze wszystkiego sensacje.
a Małocha to ścierwo do kwadratu. zgosił sie do prokuratury i luss. Ciekawe ile dostał za ten wywiad z dziennikiem? ale napewno nie było tak że poszedł do dziennika i powiedział 'panowie zróbcie mi kawe, chce wam opowiedzieć jak to było, bo sumienie mnie gryzie'
:evil:
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez xXx_1906 2007-03-01, 10:52 am

Dziennikarze muszą o czymś pisać, mówić. To normalne, że z jakiejś błahostki potrafią zrobić mega sensację. Jak tu już ktoś napisał opierajmy się na faktach (nie tych z kiosku), jeśli prokuratura o tym wszystkim już wiedziała to nie powinno to tak diametralnie zmienić naszej sytuacji. Pismak też człowiek, a że tekstu rzeczowego ma za mało to musi coś dodać od siebie i w ten sposób powstają artykuły w których jest więcej subiektywnej oceny dziennikarzyny niż potwierdzonych faktów. Ludzie widząc chwytliwy tytuł łapią za gazetę i wierzą w to co czytają w gazecie albo i nie, ale ma się to nijak do rzeczywistości. Spokojnie róbmy swoje a sprawa będzie dojrzewać i w końcu jakoś się rozwiąże.
xXx_1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna