Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez universal 2007-02-20, 11:31 am

YOOSHKY !!! wywal tą szczakse z mojego nicku świetny żart :D
universal
Zagłębiak

Re: transfery

Postprzez PawełK 2007-02-20, 5:32 pm

kriss68 napisał(a):Gościu uderz się w klatę i przyznaj sosnowiczanowi100 rację a nie pisz głupot o przegranym zakładzie , miał poprostu lepsze żródło wiadomości.

Mało wiesz kolego... ale to już nie mój problem... niech Ci będzie :lol:
PawełK
pyszałek

Postprzez Przemek26 2007-02-20, 9:28 pm

Robaszek raczej nie dla Zagłębia

Czyli zostajemy z ręką w nocniku.I to po raz drugi. Przed sezonem puściliśmy za darmo zawodnika który w niejednym meczy uratował by nam tyłki. Mam tu na myśli Wolana. Teraz poszedł Bartek, i na jego miejsce mamy Paczkę, Pacha ( w ostateczności) lub na jedna dwie akcje Bednara. Od początku był napał na Robaszka - ewentualnej alternatywy brak. Nie wierzę że nagle pojawi się w klubie godny następca. Dlaczego , bo skrzydłowych w naszym kraju mamy jak na lekarstwo

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,3934011.html

Który to ????? :lol: :lol: [/quote]
Przemek26

Postprzez martinho 2007-02-20, 10:43 pm

Rudy wszedł dwa razy. :lol: :lol:
martinho

Postprzez Degland 2007-02-20, 11:11 pm

Zagłębie Sosnowiec sprawdzi piłkarza z Argentyny

Już wiosną bramki dla zespołu z Sosnowca może strzelać Pablo Andres Noga
Zawodnik ma w czwartek przejść testy medyczne, po których zapadnie decyzja, czy ma szansę strzelać bramki dla Zagłębia. - Kto nie ryzykuje, ten nic nie zyska. Damy mu szansę - mówi Wojciech Rudy, dyrektor klubu.

24-letni napastnik (może też grać w pomocy) marzy o grze w Polsce od kilku lat. Trzy lata temu był na testach w Legii Warszawa, wtedy jednak trenerzy postawili na jego rodaka Manuela Pablo Garcię. Niezrażony Noga spróbował w Łodzi. Trenował przez kilka dni z drugą drużyną Widzewa Łódź, ale kontraktu też nie podpisał. Wrócił więc do Buenos Aires i podpisał zawodowy kontrakt z klubem Almagro. Piłkarze ze stadionu przy ulicy 2223 Marcelo T. de Alvear nie należą do potentatów latynoskiego futbolu. Wszystko, czym mogą się poszczycić, to dwa tytuły mistrza drugiej ligi argentyńskiej z 1937 i 1968 roku. - W ekstraklasie byłem tylko rezerwowym, ale po spadku do drugiej ligi wywalczyłem miejsce w podstawowym składzie - mówi Noga. W poprzednim sezonie Pablo zdobył 10 goli, a jego Almagro zajęło 15. miejsce w drugiej lidze. - Grałem często, choć miałem silną konkurencję. Razem ze mną było w drużynie ośmiu napastników - powiedział "Gazecie" Noga, gdy grudniu ubiegłego roku ponownie postanowił spróbować swoich sił w Polsce. Tym razem dostał szansę testów w ŁKS-ie Łódź. Pablo spodobał się trenerowi Markowi Chojnackiemu, w sparingu ze Stalą Głowno strzelił nawet gola. - To ciekawy piłkarz, dlatego będziemy chcieli, żeby z nami został - stwierdził po sparingu Chojnacki. Problemy pojawiły się w momencie, gdy okazało się, że za Nogę trzeba zapłacić... Zawodnik podkreśla, że ma też paszport amerykański i polski - trafił potem do trzecioligowego Toruńskiego KP. Znowu zbierał dobre recenzje, ale, niestety, nabawił się kontuzji stawu skokowego. - W czwartek przekonamy się, czy z jego zdrowiem wszystko już w porządku - dodaje Rudy.

Nogę dobrze zna Piotr Stach, były piłkarz Zagłębia, a dziś trener trzecioligowej Unii Skierniewice. Pablo ma bowiem rodzinę w Skierniewicach i trenował z Unią w listopadzie ubiegłego roku oraz w styczniu. - Jest silny, ma dobre warunki fizyczne. Coś w nim drzemie. Ciekawy chłopak. Zagrał w dwóch sparingach, strzelił jednego gola - mówi Stach. Pablo mógł grać w Unii, ale stwierdził, że jego ambicje sięgają lepszego klubu.
Degland

Postprzez kriss68 2007-02-20, 11:21 pm

Hydrotwór-Zawisza przestał istnieć ale do wyjęcia zostało jeszcze dwóch b.dobrych graczy : M.Truszczyński jako alternatywa dla A.Kłody na prawej obronie, bo Bednar niech da sobie spokój z grą na tej pozycji / to gracz ofensywny i jednak zdecydowanie zbyt niski / i M.Rackiewicz reprezentant młodzieżowek grający na lewej pomocy a także w ataku.
Tak więc można jeszcze dobrze zainwestować pieniądze z transferu B.Chwalibogowskiego.
kriss68

Postprzez bankier 2007-02-21, 12:40 am

k.u.r.w.a. dość mam czytania o zawodnikach w których coś drzemie... szczególenie w perspektywie walki o ekstraklasę!
bankier

Postprzez Robson_2006sc 2007-02-21, 1:17 am

kriss68 napisał(a):M.Rackiewicz reprezentant młodzieżowek grający na lewej pomocy a także w ataku.
Tak więc można jeszcze dobrze zainwestować pieniądze z transferu B.Chwalibogowskiego.

http://90minut.pl/news.php?id=514265
W poniedziałek na treningu Zawiszy Bydgoszcz (2) pojawiło się zaledwie kilku piłkarzy. Reszta zespołu przygotowuje się do rundy w innych klubach.

Pod okiem trenera Ryszarda Łukasika trenowali jeszcze Marcin Rackiewicz, Željko Mrvaljević, Michał Burchacki i dwóch zawodników z Burkina Faso - Abraham Ghana Loliga i Valentin Dah. Gdzie będą występować wiosną?

Wczoraj rozstrzygnęła się sprawa Željko Mrvaljevicia, który rozwiązał kontrakt za porozumieniem stron.

- Prawdopodobnie wyjadę z Polski - przyznaje Željko i dodaje, że celem jest jeden z klubów ekstraklasy Litwy bądź Ukrainy. - Zawsze mogę też wrócić do rodzinnej Czarnogóry.

Z pozostałych graczy teoretycznie w najlepszej sytuacji jest Rackiewicz. Reprezentant Polski do lat 20 uzgodnił już warunki kontraktu z Dyskobolią, lecz nie otrzymał, póki co, zgody na treningi z wielkopolskim I-ligowcem. Powód?

- Nikt w sprawie Marcina nie kontaktował się z nami. Są zapytania, ale oficjalnej oferty nikt nie złożył - przyznaje Jarosław Kowalkowski, menedżer Zawiszy.

- Mam nadzieję, że sprawa szybko wyjaśni się i będę mógł dołączyć do przygotowującej się do rundy Dyskobolii. Im później tak się stanie, tym gorzej - niecierpliwi się Rackiewicz.

Trudna jest sytuacja Michała Burchackiego.

- Pytają o niego kluby trzecioligowe, ale w jego przypadku również brakuje konkretnej propozycji. Prowadziliśmy niewiążące rozmowy także z czwartoligowym Zawiszą - przyznaje Kowalkowski.

- Jesteśmy nim zainteresowani - potwierdza Maciej Pietrzak, prezes SP.

A co z graczami z Burkina Faso?

Byli niedawno na testach w Kotwicy Kołobrzeg. Nadmorski klimat jednak im nie służył. Wrócili do Bydgoszczy. - Zawodnicy, którym nie uda się znaleźć klubów będą występowali w naszych rezerwach w Gwieździe - kończy Kowalkowski.
Robson_2006sc

Postprzez Sir 2007-02-21, 11:16 am

bankier napisał(a):k.u.r.w.a. dość mam czytania o zawodnikach w których coś drzemie... szczególenie w perspektywie walki o ekstraklasę!

Cytat Lutego!!!

- Kto nie ryzykuje, ten nic nie zyska. Damy mu szansę - mówi Wojciech Rudy, dyrektor klubu.

ha ha ha
Sir

Postprzez zag23 2007-02-21, 12:21 pm

I teraz wiemy jak Rudy wybiera zawodników do naszego klubu-kto nie ryzykuje ten nie zyska-to jest podejście załosne. Zauważcie, że większość graczy których on sprowadza jest po kontuzji-to jest chore. Trzeba kupować zawodników zdrowych w pełni formy a nie jakies kaleki-wszyscy to wiedzą oprócz Rudego.
zag23

Postprzez MrCricket 2007-02-21, 3:33 pm

zag23 napisał(a):I teraz wiemy jak Rudy wybiera zawodników do naszego klubu-kto nie ryzykuje ten nie zyska-to jest podejście załosne. Zauważcie, że większość graczy których on sprowadza jest po kontuzji-to jest chore. Trzeba kupować zawodników zdrowych w pełni formy a nie jakies kaleki-wszyscy to wiedzą oprócz Rudego.

Niech kolega wskaże tę "większość" graczy, którą Rudy sprowadził po kontuzji :? Ja pamiętam tylko, że Bednar przyszedł do nas po ciężkiej kontuzji.
MrCricket

Postprzez problematyk-ziom 2007-02-21, 4:32 pm

zag23 napisał(a):I teraz wiemy jak Rudy wybiera zawodników do naszego klubu-kto nie ryzykuje ten nie zyska-to jest podejście załosne. Zauważcie, że większość graczy których on sprowadza jest po kontuzji-to jest chore. Trzeba kupować zawodników zdrowych w pełni formy a nie jakies kaleki-wszyscy to wiedzą oprócz Rudego.

Chyba kolega ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem. My nie podpisujemy z tym zawodnikiem kontraktu 10-letniego biorąc kota w worku o ile zrozumiałem. Całe "ryzyko" to danie szansy pokazania się zawodnikowi (czyt. jakieś testy czy sparing) z dość "egzotycznego" kraju jak na polskie warunki piłkarskie. No chyba, że ktoś ma jakieś inne wiadomości.
problematyk-ziom

Postprzez PaprykarZ19 2007-02-21, 7:20 pm

Mam dosyć testowania i ewentualnego dawania szansy piłkarzom z nikąd, co do których umiejętności można mieć wątpliwości... Tym bardziej że walczymy o ekstraklasę i chyba nie ma czasu na eksperymenty :| Potrzebny nam lewoskrzydłowy i zrobiłbym co się da żeby pozyskać zawodnika na tą pozycję... Ehh co z tego, że z matematycznych rachunków wynika iż na transfery mamy ok 1mln zł jak przychodzi co do czego to nie wykorzystamy tych pieniędzy wogóle tylko bierzemy samych grajków z kartą na ręku, a cała reszta to niewypały i tylko liczenie każdego grosika... (żeby było jasne nie jestem za tym żeby przepłacać za piłkarza ale można negocjować...)
PaprykarZ19

Postprzez Przemek26 2007-02-21, 10:18 pm

(...)Dziś bowiem testy medyczne ma przejść Pablo Noga - argentyński napastnik polskiego pochodzenia. - Mamy jeszcze jedną ciekawą propozycję - uśmiecha się tajemniczo dyrektor Wojciech Rudy.

Podobno to Eto. Już jest dogadany :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Przemek26

Postprzez emdżej 2007-02-21, 10:46 pm

Możecie pisać, żeby nie kupować młodych, potrzebujących ogrania itd, ale dla mnie najlepszą wiadomością dzisiejszego dnia jest podpisanie kontraktu przez Oziębałę.
emdżej

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna