Po pierwsze ktory z "kumpli'' Zubana protestowalby po jego ewentualnym zwolnienu? Rozumiem z twojej wypowiedzie ze oprocz Zubana jako najslabszych wywalilbys Skrzypka i Lachowskiego ?
Celem mojej wypowiedzi nie było oczernianie Zubana, czy innych piłkarzy, tylko pokazanie pewnej prawidłowości, że budowanie zespołu nie wygląda tak, jak gra w Football Menager'a. Decyduja różne czynniki, najważniejszy to oczywiście kasa. Ale to tylko jeden z nich.
Celowo wymieniłem te nazwiska, bo wiem, że wiele osób się identyfikuje z Lachą i Skrzypkiem i chciałem jakąś dyskusje wywołać, co się nie udało za bardzo :wink: widać wszyscy sie zgadzają, że ci piłkarze powinni odejśc z Zagłębia.
Jest pewnym utrudnieniem dla nas w zrozumieniu jak wyglądaja relacje w zespole, to, że oficjalnie nie bardzo wiadomo ile który piłkarz zarabia, a juz to, czemu ktos ma taki kontrakt, a ktosiek taki to juz czarna magia niemal (kontrakty medialne, itp. itd.). Podejrzewam, że gracze nasi kochani miewają podobne rozterki i teraz niech mi ktoś powie, co ma mysleć taki Kościukiewicz, który zarabia połowę tego co Skrzypek? (Oczywiście nie wiem tego na pewno ile oni zarabiają, ale powiedzmy że może tak być). I teraz np. taki Trela zapyta sie swojego kolegi Huberta, jak mu sie tam podoba w tym Zagłębiu, to co mu Hubert powie? Sedno tego jest takie, że chyba w naszym klubie nie są najważniejsze umiejetności piłkarzy i zaangażowanie, a jakiś układ koleżeński i to kogo Dzenan lubi, a kogo nie. Chciałbym sie mylić w tych czysto teoretycznych rozważaniach i troche żałuje, że są one wynikiem takiej zasłony dymnej, którą sie tworzy wokół klubu, ale niestety, dopóki nie będzie pełnej transparencji w finansach polskich klubów, to nie będzie profesjonalizmu. Ani w tranferach, ani w zarżądzaniu, ani w grze. U nas nawet nie wiadomo oficjalnie jaki klub ma budżet... Ja nie chcę nic insynuować, ale takie "tajemnice", to raczej niczemu dobremu nie służą, a tylko dają szanse na różne machlojki.
Tak sie zastanawiamy i dziwimy, czemu jakis grajek z trzeciej ligi nie chce przyjśc do Zagłębia? Może to nie jest wcale tak piekne jak nam sie wydaje?