Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez emdżej 2007-01-25, 4:07 pm

olo69 napisał(a):a może Robaszek wie więcej niż my i woli grać w 2 niz w 3 lidze

No przepraszam, ale to stwierdzenie mnie zwyczajnie rozśmieszyło. To Robaszek niby nie przyszedł do nas bo wie, że Zagłębie zostanie ukarane? Bez jaj...
emdżej

Postprzez MrCricket 2007-01-25, 4:28 pm

rossoneri spokojnie, nie siej defetyzmu.
Myślałem, że podpisanie umowy z Robaszkiem to tylko formalność, a tutaj taki klops :roll: Nie robię z niego Maradony, ale widziałem go kilkakrotnie w akcji i wiem, że w piłkę grać potrafi. Oziębała i Sikora to dla mnie wielka niewiadoma czy w ogóle będą się nadawać do drugiej ligi ?
W takim wypadku miejmy cierpliwość i nadzieję, że klub rozgląda się jeszcze za jakimś sprawdzonym napastnikiem, bo konkurenci do awansu trochę się wzmocnili.
MrCricket

Postprzez olo69 2007-01-25, 4:34 pm

emdżej napisał(a):
olo69 napisał(a):a może Robaszek wie więcej niż my i woli grać w 2 niz w 3 lidze

No przepraszam, ale to stwierdzenie mnie zwyczajnie rozśmieszyło. To Robaszek niby nie przyszedł do nas bo wie, że Zagłębie zostanie ukarane? Bez jaj...

faktycznie nie trafiłem z tym twierdzeniem, bo KSZO chyba tez było wymieniane wśród zespołów które mają byc ukarane, co do kary to mam coraz wiecej obaw, natomiast jesli Cię to tak śmieszy to podaj inny powód, dla którego nie bedzie u nas grał - wiem, ze to nie jast gwiazda he he tylko nie pisz ze inni testowani są lepsi od niego
olo69

Postprzez emdżej 2007-01-25, 4:43 pm

Inny powód? Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o......Każdy wie co dalej.
emdżej

Postprzez adas 2007-01-25, 6:01 pm

Z tym Robaszkiem to nie jest do końca prawda. Faktycznie na obóz z KSZO-kami jedzie, ale rozmowy na temat jego transferu trwają. Słowa w stylu "zostanie na pewno w KSZO do końca sezonu", przypominają mi sytuację z MAriuszem U., który to też miał pozostać w Zagłębiu do końca sezonu a za dwa dni go już nie było.
adas

Postprzez August 2007-01-25, 6:27 pm

Oby cos konkretnego w końcu wyszło bo czas ucieka, a u nas sytuacja w zakresie transferów marnie wygląda.
August

Postprzez Krzysztof15 2007-01-25, 6:29 pm

emdżej napisał(a):Inny powód? Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o......Każdy wie co dalej.

A kasę za Bartka to przepili, czy złożyli w banku na procent :?:

To oczywiście żart, a cała prawda to chyba aktualna polityka klubu.
Krzysztof15

Postprzez August 2007-01-25, 6:41 pm

Jestem optymistą i wierzę, że klub zaskoczy nas jakimś ciekawym transferem.
August

Postprzez PaprykarZ19 2007-01-25, 7:18 pm

Szkoda, wielka... Może zarząd KSZOków zmieni zdanie i nie spełni prośby trenera Boreckiego ( by Robaszek zostal w drużynie) jak na stole się pojawi konkretna oferta, tylko wtedy... A jeżeli ten transfer "upadnie" to pewnie zakontraktują Piegzika, a do jego umiejętności nie jestem przekonany, ale nie dzielmy skóry na niedźwiedziu...
Tyle było hałasu o tym jakie to ambitne plany transferowe ma Zagłębie i sam właściciel, że daje 500tys na zakupy, że mamy się nie osłabiać... A tym czasem jak na razie to było samo czcze gadanie... Bartek poszedł w świat, pół bańki dostaliśmy ale gdzie tak kasa? bo w sumie wychodzi juz ok miliona i co? i nagle nie możemy nic zdziałać na rynku transferowym...
Ehh ciekawe jak długo jeszcze będą nam tak mydlić oczy...
PaprykarZ19

Postprzez Cygan 2007-01-25, 7:45 pm

adas napisał(a):Z tym Robaszkiem to nie jest do końca prawda. Faktycznie na obóz z KSZO-kami jedzie, ale rozmowy na temat jego transferu trwają. Słowa w stylu "zostanie na pewno w KSZO do końca sezonu", przypominają mi sytuację z MAriuszem U., który to też miał pozostać w Zagłębiu do końca sezonu a za dwa dni go już nie było.

Tylko, że Zagłębie to nie Bełchatów, a Robaszek to nie Ujek...
Cygan

Postprzez MrCricket 2007-01-25, 8:09 pm

adas napisał(a):Z tym Robaszkiem to nie jest do końca prawda. Faktycznie na obóz z KSZO-kami jedzie, ale rozmowy na temat jego transferu trwają. Słowa w stylu "zostanie na pewno w KSZO do końca sezonu", przypominają mi sytuację z MAriuszem U., który to też miał pozostać w Zagłębiu do końca sezonu a za dwa dni go już nie było.

Czy to wiadomość z wiarygodnego źródła ?
MrCricket

Postprzez Degland 2007-01-26, 12:06 am

Adaś wie swoje :D

Piłkarze Zagłębia dostali trzy dni wolnego

Piłkarze z Sosnowca zakończyli wczoraj zgrupowanie w Międzybrodziu Bialskim. Zespół po okresie ciężkiej pracy dostał trzy dni wolnego. W tym czasie trenerzy i działacze podejmą decyzje o przyszłości testowanych zawodników: Huberta Robaszka, Madrina Piegzika, Przemysława Oziębały i Krzysztofa Sikory. Strona internetowa KSZO poinformowała wczoraj, że Robaszek wrócił do Ostrowca i temat jego przejścia do Zagłębia jest już nieaktualny. - Nie tak do końca... Nadal jesteśmy zainteresowani Robaszkiem. Rozmowy będą kontynuowane - zapewnia Wojciech Rudy, dyrektor klubu. W poniedziałek do zespołu ma dołączyć Sebastian Treliński z Polonii Łaziska, który póki co leczy kontuzję. W klubie plotkuje się, gdzie mogą trafić zawodnicy, którzy stracili miejsce w kadrze Zagłębia. Tadeuszem Tycem interesuje się Unia Janikowo, Tomasz Malinowski ma propozycję gry z niższej ligi norweskiej.

Gazeta pl

Mam nadzieje że zobaczymy Robaszka w barwach Zagłebia
Degland

Postprzez dejotmaly81 2007-01-26, 12:19 am

tommaz napisał(a):A jednak wolałbym 10 dreptających np Berków niz 10 grających na maxa i za wszelką cene Tadzików :D a co do śpiewu po bramce to moze masz racje ale to był 1 raz . Jeden raz udało mu sie naprawde przymieżyc i to była b. ładna bramka ale po innych bramkach nic nie spiewalem i zawsze uważałem to za przypadek , co nie zmienia faktu ze cieszyło mnie to bo i jak sie nie cieszyc jak ukochana drużyna strzela bramki. Nie wiem może to złość przeze mnie przemawia bo juz mam dość czekania na tą extraklase , pamietam mecze Zagłębia z I ligi i to było to i to tego tak mi brakuje a ilez lat mozna jeszcze czekać ??????????????? Wiadomo ze nawet jakby mieli grac w A klasie to bede chodził na mecze bo i chodziłem i jezdziłem ale zawsze jest ten niedosyt :( Mam nadzieje że po rundzie wiosennej bedzie awans . Oby nie taki awans jak co roku mamy :( !!!

A ja wolałbym 10 a nawet 11 zawodników z umiejętnościami jak Berek i walczących i tyle biegających co Tadziu:-) No właśnie-czasem nieważne kto strzeli, ale ważne dla kogo!!! Bo zdarza się, że asysta to mistrzostwo świata a napastnik tylko dostawia nogę...Ja też pamiętam te 1-ligowe czasy i też oczywiście ich brakuje (szczególnie że na razie nie ma znów powodów do radości:brak konkretnych wzmocnień, nie wiadomo co z aferą korupcyjmą, stadion prosto z 4 ligi i wszyscy mówią, że najpierw wyniki-potem reszta...)
Ale miejmy nadzieję, że wszystko w końcu będzie OK i nareszcie chłopcy wywalczą ten upragniony awans:-)
A co do Robaszka-szkoda, choć dalej wierzę, żę Rudy ma jakiegoś asa w rękawie i będzie przynajmniej jeden konkretny transfer-oczywiście myślę o napastniku.
Do Warchlaka: częściowo się z Tobą zgadzam, lecz nie uważam, żeby Berek przyszedł tylko dorobić sobie do emerytury, bo w drugiej części sezonu odwalił kawał dobrej roboty i był zdecydowanie wyróżniającym się zawodnikiem...a czemu nie od początku??? Czasem trzeba trochę czasu zanim wejdzie się w rytm, gra zacznie się zazębiać i dobrze funcjonować...
dejotmaly81

Postprzez tomeknh 2007-01-26, 1:38 am

Konkurencja się wzmacnia a my, co... Zakup Topolskiego? Sorry, ale trace wiarę w awans. Panie Rudy zacznijcie cos robić!!! :x
tomeknh

Postprzez Wally 2007-01-26, 9:15 am

Skoro Zagłębie pokonało Ruch, pokonało na wyjeździe Jagiellonie, pokonało na wyjeździe Śląsk, to znaczy, że jesteśmy na tyle silni, by ten awans zrobić i bez wzmocnień :P Początek sezonu był kiepski, ale dużą rolę w tej sytuacji odegrał brak zgrania. Jak chłopaki się zgrały zaczęli wygrywać, więc rozpier**la mnie ta panika, że już awansu nie będzie bo nie ma wzmocnień. I bez nich jesteśmy w stanie wywalczyć sobie awans. Naziwska nie grają, liczy się kolektyw. Co nie oznacza, że nie potrzeba nam teraz zastępców Lisieckiego, Malinowskiego i Tyca.
Wally

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna