PZPN - rózne

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Socio 2007-01-06, 1:54 pm

Po pierwsze panikuja kibice, bo pilkarze z tego co dzisiaj widzialem spokojnie trenuja. Ze strony klubu rowniez nie widzie lamentu. Po drugie sytuacja Zaglebia jest troche inna od innych klubow, czy u nas ktos postawil zarzuty jakiemukolwiek dzialaczowi ? Bo mnie sie wydaje ze tylko 4 pilkarzom, z ktorych jeden -czyli Ujek- pierwsze co powiedzial to ze go zmuszali. Ciekawe jest, ze jego ciagle zmuszaja. W polkowicach tez cie zmuszali Mariusz ? Kawal ch... i tyle. Poczekajmy. Kara na pewno bedzie ale nie zmienia to faktu ze gramy o awans i mamy awansowac bo nie zapominajcie ze jak w pierwszej lidze sporo druzyna groza wyzsze kary (moim zdaniem) a do tego jakby wszedl tez hydrotwor to rowniez z minusem na start wiec utrzymac sie paradoksalenie byloby w takim towarzystwie latwo. Wiec koniec z placzem. Cel ten sam. Gramy o awans i tyle. A karanie zostawmy pzpn.
Socio

Postprzez michał 09 2007-01-06, 2:20 pm

No właśnie hydrotwór jest jednym z bardziej zamieszanych klubów w korupcję, u nich zatrzymano samego prezesa ,a ich przekręty sięgają jeszcze czasów sprzed fuzji ,również Arka otrzyma wysoką karę,a raczej się utrzyma w lidze ,więc w takim przypadku piłkarze muszą skupic się na walce o awans,gdyż w 1 lidze będzie kilka klubów zamieszanych w aferę i zapewne z minusowymi punktmi..Jakoś afera nie przeszkadza innym klubom również na robienie transferów , więc nie widzę powodu aby się jeszcze wzmocnić.
michał 09

Postprzez gothblack 2007-01-06, 3:25 pm

Ja o tym doskonale wiem,ale jak w takiej atmosferze przygotować się do sezonu i pozyskać ewentualnych sponsorów,nie mówiąć już o zawodnikach......no,ale Ci przyjdą nawet do III ligi byle ktoś za to zapłacił i tu wracamy do tematu właścicieli co oni na to..........?????:
gothblack

Postprzez zgredos 2007-01-06, 7:49 pm

Narazie żaden klub w Polsce nie został ukarany, nawet jeśli prokuratura we Wrocławiu postawi zarzut któremuś klubowi to do akcji wkroczą adwokaci i ... sprawy będą ciągły się latami, a na to PZPN na pewno0 nie jest przygotowany
zgredos

Postprzez MarcelZS 2007-01-06, 10:10 pm

Tak czy owak - ta cała sprawa to jeden wielki smród - i nie ważne czy i jak bardzo byliśmy uwikłani w kupowanie meczy i to czy za tym stoją sami piłakrze czy Rudy i parę innych osób. Jest mi niezmiernie przykro że moje Zagłębie (nasze Zagłębie) jest jednym z kozłow ofiarnów wielkiego oczyszczenia - a ludzie którzy będą decydować o karach są tak a nawet bardziej umoczeni w "Piłakrski Poker".

To co będzie - jakie kary - kogo za co i jak bardzo ukarzą - zależeć i tak będzie od kasy i wpływów w Centrali a nie od efektów toczącego się śledztwa.

Nie miejmy jakichkolwiek złudzeń że jesteśmy krystalicznie cześci, a to jest tylko pomyłka - coś było, któś z kimś rozmawiał i zaplątał się bezsensownie w jakiś układ - bo kiedy jak nie w tym "śmierdzącym' sezonie mieliśmy drużynę tak silną i zgraną, która potrafiła grać dobry futbol. -a ja wierze w to że bez zbędnych rozmów sukces i tak byłby możliwy.

Szczerze pisząc nie wierze w szcześliwe zakończenie całej sprawy.... bo komu jak komu ale nam zawsze wiatr w oczy wieje.....
MarcelZS

Postprzez Lars 2007-01-07, 3:22 pm

ja sądzę, że w naszym przypadku zakończy sie na ujemnych punktach. Myśle, żen ie grozi nam degradacja, żaden nasz działacz nie został zatrzymany, piłkarze którzy byli zatrzymani, zostali bardzo szybko zwolnieni. także tragicznie nie będzie, ale dobrze też wcale. Mnie przede wszyskim zależy na tym by hydrotwór został ukarany bardziej dotkliwie niż my. Nawaistem mówiąc na dzień dzisiejszy wydaje sie ze najbliżej ekstraklasy jest ruch i jagiellonia niestety :?
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez mezo 2007-01-07, 9:49 pm

http://www.90minut.pl/news.php?id=493770

Co o tym myslicie ?? Ja mam mieszane odczucia.
mezo

Postprzez Przemek26 2007-01-07, 9:51 pm

mezo napisał(a):http://www.90minut.pl/news.php?id=493770

Co o tym myslicie ?? Ja mam mieszane odczucia.

Ale to juz było.
Przemek26

Postprzez Diouf39 2007-01-09, 11:24 am

W poniedziałkowej gazecie w Chicago w dziale sportowym jest napisane, że najbardziej umoczonymi klubami w polskiej lidze są Zawisza Bydgoszcz i Zagłębie Sosnowiec. Z taką informacją zadzwonił do mnie brat i zapytał co się rzeczywiście dzieje.
Diouf39

Postprzez Bart19 2007-01-09, 11:39 am

tak naprawde zalezy od tego jakie odwołania bedzie kierował klub do PZPNU pozniej sie okaże czy cala ta afera nas dotknie
Bart19

Postprzez _michaś 2007-01-10, 8:02 pm

_michaś

znów typowo po polskiemu?

Postprzez Blajpios 2007-01-10, 10:43 pm

Bynajmniej w temacie nie chodzi mi tylko o to, co prezentuje się w skali ogólnopolskiej, stosowania mechanizmów rozmywania czy ukrywania odpowiedzialności z jednej strony, "uwypuklania" gdzie indziej. Chodzi mi o "polskawe" zachowanie po zagłębiowskiej stronie. Czyli - np. wyśmianie, oburzenie, "powalenie argumentami", czasem niesprawiedliwymi czy nie liczącymi się z rzeczywistą własną odpowiedzialnością, za którą należałoby zapłacić. Tyle, że dzieje się to - na własnym podwórku, pośród już przekonanych, dla zakrzyczenia własnych może niepewności!
Natomiast prawdziwe pole akcji propagandowej - to akurat chyba byłoby do znalezienia nie tu a np u autorów niektórych artykułów, organizatorów niektórych ankiet.
Owszem, jeżeli nie mamy czasu działać inaczej, w porządku. Jeżeli jednak mamy czas napisać tu na tym forum z żaleniem się, jak to "nas biją", "jak to niesprawiedliwe", "jak to przecież należy błędy Zagłębia potraktować z pobłażliwością nie tak jak innych" - to czy nie lepiej napisać gdzie indziej, tam gdzie rzeczywiście rozgrywa się propagandowa gra o Zagłębie?
Na przykład - wpisując się gdzieś w dyskusji, że owszem, niech ukarzą kluby łącznie z Zagłębiem, ale sprawiedliwie, a nie wykorzystując tej kary jako parawan dla innych, jako odciągnięcie, by za pół roku nie karać poważniej umoczonych?
Czy nie lepiej - zapytać, choćby zbiorowo, jako grupa kibiców: dlaczego np. w ankiecie czy artykule nie występuje Piast, GKS Katowice czy inne kluby, związane ze śląskimi sędziami, bądź Amica związana z "Fryzjerem" itp?
Blajpios

Postprzez Wally 2007-01-11, 2:03 am

Sorry za off topic, Blajpios, wodzu, ile ty masz lat i kim jesteś z zawodu? :) Ja nie wiem czy ty specjalnie wyszukujesz takie słowa, żeby je wrzucić do swoich postów, czy co. Nie wierzę, że takim językiem posługujesz się na codzień, bo ludzie w twoim otoczeniu by zbzikowali :lol:

A co do tematu, sądze, że dostaniemy punkty ujemne, nie jesteśmy chyba tak umoczeni, jak się niektórym może wydawać. Jest wielu kolegów po szalu, którzy w sezonie 03/04 mogli trochę więcej pojeździć niż ja, choć nie mówię, że mało jeździłem :wink: I nieraz dostawałem kurwicy z powodu tego, że sędziowie gwizdali przeciwko nam. Jedyny mecz, jaki mi utkwił w pamięci, a mnie akurat na nim nie było, ale było trochę kontrowersji, co do niego, to mecz Chrobry - Zagłębie, wygrany przez nas 1:2. Być może ten mecz jest naszą piętą Achillesową.. bo takie wtopy jak 3:0 ze Śląskiem, czy 4:1 z Włókniarzem Kietrz to raczej nie była oznaka naszej przekupczej działalności przez cały sezon :lol:
Wally

ale problem jest...

Postprzez Blajpios 2007-01-11, 4:23 pm

Wally napisał(a):Sorry za off topic, Blajpios, wodzu, ile ty masz lat i kim jesteś z zawodu? :) Ja nie wiem czy ty specjalnie wyszukujesz takie słowa, żeby je wrzucić do swoich postów, czy co. Nie wierzę, że takim językiem posługujesz się na codzień, bo ludzie w twoim otoczeniu by zbzikowali :lol:

Owszem, ubawiłem się, przeczytawszy. Niestety, muszę zmartwić, owszem, wyszukuję słów, ale to w znaczeniu: by dobrać odpowiednie słowo ("chodzi mi o to, aby język giętki" itd). Wyszukuję w słowniku - własnej głowy. A ludzie w otoczeniu jakoś nie bzikują, co najwyżej nie rozumieją i wtedy - albo starają się to przezwyciężyć, albo nie. Jak zwykle.
A problem - pozostaje, jak był. Nawet takie wesołe wstawki tego nie zmienią. Jeżeli ktoś ma czas na takie komentarze, jak wiele już tu padło, atakowania jako niedorzecznych opinii o korupcji w Zagłębiu - to lepiej byłoby stosować ofensywę "na zewnątrz" w kierunku tych, co nie są do zagłębiowskiego stanowiska przekonani ale mają wpływ na rozszerzanie się tych niechętnych poglądów w Polsce. Lepiej robić moim zdaniem to - niż "przekonywać już przekonanych", we własnym gronie napawając się pewnością swojej wielkości i nie podejmując gdzie indziej konfrontacji. Tak zresztą pisałem np. i przy sprawie jubileuszu stulecia. I co? Powszechna opinia polska zapewne wie, że miały w zeszłym roku stulecie najstarsze polskie kluby: zwłaszcza Wisła, też Cracovia. I tyle. Jeszcze niektórzy wiedzą, że jacyś pieniacze z Sosnowca też uzurpowali sobie taki tytuł. Tylko niszowa grupa fascynatów ewentualnie gotowych jest podjąć dyskusję, dopuszczając możliwość, że rzeczywiście, Zagłębie ma sto lat.
Podobnie - tutaj. Tylko sprawa może mieć bieżące konsekwencje. Jeżeli ktoś ma możliwości czasowe pisać takie posty, to więcej zysku może być, gdy zamiast powtarzania tutaj swoich wyśmiewań, "zaatakuje" autorów np. takich ankiet. "Zaatakuje" też nie wyśmiewaniem, bo o jego skuteczności przekonać się można było przy sprawie stulecia. Niewygodne pytania do autorów - więcej mogą przynieść pożytku; pytania typu "dlaczego nie ma w ankiecie klubu np. Piasta, którego działacze też byli zatrzymywani".
Ot - i tyle moje zdanie.
P.S. Przepraszam, też wybiegnę poza temat, ale może warto. Każdy ma prawo ominąć wpis, jeżeli uważa, że z góry wie, że w jakimś wpisie będą głupoty. Na tym polega forum. Nie mam pretensji. Jeżeli zaś parę procent Użytkowników przeczyta, zastanowi się, wyciągnie jakiś wniosek może nawet - to już jest moim zdaniem dobrze. Ja też toleruję te kilka procent wpisów, które z kolei ja uważam za niewłaściwe, bo są na granicy np. wulgaryzmów, obrażania ludzi, lub głupiego marnowania czasu, "dawania sobie ulgi w wylewaniu słów po wypisiu paru piw" itp. Wydaje mi się, że nie ma nic z tego w moich wpisach. Jednak - nie protestuję, gdy się tamte wpisy pojawiają, wytrzymuję to. Jak coś więcej - proszę na priv, bo szkoda tu rozmywać chyba tematu.
Blajpios

Postprzez mały 2007-01-12, 8:06 am

Proszę bardzo idzą coraz wyżej-

http://www.90minut.pl/news.php?id=496269.
mały

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna