Za Co Nie Lubie Hanysów, Klubów Ze Śląska i nie tylko :))

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Ader 2006-12-04, 8:55 pm

Morpheus napisał(a):Siedziałem cicho ale ciśnienie mi się podnosi jak widzę jakie bzury piszecie w którymś już temacie. Mam wrażenie, że nikt z Was nigdy nie miał do czynienia z kopalnią albo nie pamięta czasów gdy każdy w regionie był związany z górnictwem. Zginęli ludzie, ktoś chce coś zrobić by pomóc ich rodzinom a wasz największy problem to pierdolenie się dlaczego ten, a nie tamten.
Wyjaśniam więc że: Sławomir Pach jest Ślązakiem i ma prawo występować w reprezentacji Śląska, tak samo jak Drzymont miałby prawo wystąpić teraz w reprezentacji Zagłębia Dąbrowskiego. Natomiast Treściński, Lachowski i Chwalibogowski jak już ktoś zaznaczył w innym temacie zostali powołani do kadry GOP-u, a ponieważ Sosnowiec do niego należy, w Sosnowcu są kopalnie i Zagłębie przez wiele lat było klubem górniczym, nasi zawodnicy też powinni się znaleźć w tej kadrze. A tak na marginesie to w takim przypadku nikogo nie powinno obchodzić czy człowiek jest ze Śląska, Zagłębia, Wielkopolski czy Księżyca, powinien liczyć się tylko cel tej imprezy. Radziłbym się zastanowić czy gdyby w waszej rodzinie zginął główny żywiciel to też byście mieli pretensje czy dla Was gra Ślązak, Zagłebiak czy Poznaniak tylko bylibyście wdzięczni za pomoc. Pomyślcie zanim następnym razem zaczniecie się kłócić o tak nieistotne sprawy w obilczu takiej tragedii.

Pozdrawiam :)

Prawda bo prawda , tragedia była , żal wszystkich rodzin , ale co weekend wiecej ludzi ginie na drogach , i tam też zapewne giną żywiciele rodziny , nie sądze żeby to była aż TAKA tragedia...Dla porównania dlaczego np. nie było żałoby narodowej gdy pod Białymstokiem był wypadek autokaru gdzie zginęli studenci? Też przecież wiele osób zginęło...
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

re

Postprzez Qba 2006-12-04, 8:55 pm

Morpheus napisał(a):Siedziałem cicho ale ciśnienie mi się podnosi jak widzę jakie bzury piszecie w którymś już temacie. Mam wrażenie, że nikt z Was nigdy nie miał do czynienia z kopalnią albo nie pamięta czasów gdy każdy w regionie był związany z górnictwem. Zginęli ludzie, ktoś chce coś zrobić by pomóc ich rodzinom a wasz największy problem to pierdolenie się dlaczego ten, a nie tamten.
Wyjaśniam więc że: Sławomir Pach jest Ślązakiem i ma prawo występować w reprezentacji Śląska, tak samo jak Drzymont miałby prawo wystąpić teraz w reprezentacji Zagłębia Dąbrowskiego. Natomiast Treściński, Lachowski i Chwalibogowski jak już ktoś zaznaczył w innym temacie zostali powołani do kadry GOP-u, a ponieważ Sosnowiec do niego należy, w Sosnowcu są kopalnie i Zagłębie przez wiele lat było klubem górniczym, nasi zawodnicy też powinni się znaleźć w tej kadrze. A tak na marginesie to w takim przypadku nikogo nie powinno obchodzić czy człowiek jest ze Śląska, Zagłębia, Wielkopolski czy Księżyca, powinien liczyć się tylko cel tej imprezy. Radziłbym się zastanowić czy gdyby w waszej rodzinie zginął główny żywiciel to też byście mieli pretensje czy dla Was gra Ślązak, Zagłebiak czy Poznaniak tylko bylibyście wdzięczni za pomoc. Pomyślcie zanim następnym razem zaczniecie się kłócić o tak nieistotne sprawy w obilczu takiej tragedii.

i wszystko w temacie, podpisuje sie pod tym w 100%.
Qba

Postprzez PTAQ84 2006-12-04, 9:08 pm

Ader napisał(a):

Prawda bo prawda , tragedia była , żal wszystkich rodzin , ale co weekend wiecej ludzi ginie na drogach , i tam też zapewne giną żywiciele rodziny , nie sądze żeby to była aż TAKA tragedia...Dla porównania dlaczego np. nie było żałoby narodowej gdy pod Białymstokiem był wypadek autokaru gdzie zginęli studenci? Też przecież wiele osób zginęło...

poprawka maturzyści..
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez PawełK 2006-12-04, 10:19 pm

Ader napisał(a):

Ja natomiast podpisze sie pod słowami Adera... Tragedii? Ile osob zgineło przez ostatnich 30 lat w kopalniach? Czy człowiek zjeżdżający kilometr pod ziemie zdajacy sobie sprawę, że metanu tam od zajebania nie zdaje sobie sprawy, ze może nie wyjechać? Osobiście współczuję rodzinom poszkodowanym, ale tak jak Ader pisze, na drogach też giną ludzie, tracą ojców, matki innych bliskich czy ktoś płacze? Czy ktoś ogłasza żałobę narodową? Ilu pijanych kierowców łapie policja co noc, co dzień, na drogach? Ilu daje w łape i dalej jeździ? Przecież to potencjalni mordercy... Morph ulegasz mediom, ciśniesz sie a nie liczysz sie ze zdaniem innych, czy ktoś jest zły że inaczej to widzi, że dostrzega problemy dnia codziennego? Że być moze ociera sie o tragedie innych na codzień? Nie popadajmy w skrajność... Takie jest życie, brutalne i sie z nikim nie liczy... Co do Pacha i innych ślązaków... Jeżeli mieli taka chęć to czy źle, że zagrali w tym meczu? Swoją drogą zakrawa na kpine kwota która przy okazji tak napompowanej imprezy została zebrana... :roll:
PawełK
pyszałek

re

Postprzez Qba 2006-12-04, 11:02 pm

ja sie zgadzam ze slowami Morfeusza, co juz napisalem powyzej. kazdy ma prawo miec swoje zdanie, kazdy indywidualnie to "przezywa", takze nie wiem po co w ogole jakas polemika w tym temacie. Nie ma o czym rozmawiac, bo to jest sprawa osobista.

pzdr
Qba

Postprzez CZaRnYY 2006-12-04, 11:32 pm

A ja się zgadzam z Qbą i Morpheusem...

Tu nie liczy się rozmiar tej tragedii, owszem ginie więcej na drogach, a kilkudniowa żałoba jest kwestią dyskusyjną (sam się z tym nie zgadzam)
TYLKO co to ma do rzeczy?!?
Zginęli ludzie, mniejsza o to jak, ale tutaj ważny jest cel który jest szczytny bo jest to pomoc poszkodowanym rodzinom i tutaj akurat chodzi o śląskich górników.

Czy gdyby na przykład gracze Zagłębia grali dla biednych dzieci z domu dziecka w Rudzie Śląskiej to też by to tak niektórych oburzało?!?
CZaRnYY

Postprzez Greg1906 2006-12-05, 12:41 am

A ja się z nikim nie zgadzam. Napisałem pierwszego posta, żeby zaznaczyć, że jakiś dzieciak, (dziadek), z jakiejś pipidówy czytając relację z meczu gdzie pisze, że w śląskim meczu wzięli udział piłkarze z Chorzowa, Sosnowca, Katowic, będzie cholernie zaskoczony jak mu potem kiedyś ktoś będzie tłumaczył, że Sosnowiec to nie Śląsk. A tu na forum widzę jakieś szalone rozkminki, o jakimś Pachu z Chorzowa, o tym która tragedia jest większa :shock: , i parę innych nawiedzonych postów o jakimś GOPie czy o tym, że chyba nie byłem w kopalni. Co ma piernik do wiatraka?
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez Ader 2006-12-05, 7:02 am

Dla wielu młodszych zawodników gra w reprezentacji śląska jest wielką nadzieją oraz ewentualnie nagrodą , piłkarze pewnie teraz tak samo to odczuli...
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Przemek26 2006-12-05, 7:55 am

Sosnowiec to nie Śląsk . Ale czy to nasza wina ze leży w woj. śląskim. Skoro wam to przeszkadza to napiszcie petycje o wprowadzenie nowego województwa. Będzie woj. zagłebiowskie i sprawa rozwiązana. A teraz poważnie. Są czasami rzeczy, cele czy sytuacje ,które łączą ludzi. Znikają na ten moment granice,podziały, czy wspólnew waśnie. I ta akurat sytuacja z tym i sobotnim meczem jest właśnie taką rzeczą. Czytając te posty zastanawiam czy górnik to tylko śkązak, a kopalnie są tylko i wyłącznie poza Sosnowcem i Nasze miasto nie ma nic wspólnego z tym przemysłem.
Ludzie opanujcie się. Czy naprawdę ktoś ma tu za złe Pachowi że zagrał w kadrze GŚ, czy po sobotnim meczu będzie gwizadać na Tersę, Bartka, czy Lachę że zagraja na stadionie Ruchu w kadrze GŚ. Czy Rudy znów oberwqie od kibiców niewybrednymi hasełkami że w tym uczestniczy , daje kasę i pamiatki na licytacje ?
Kiedyś Sosnowiec należał pod Kielce, teraz terytorialnie leży na górnym śląsku, i tego nie zmienimy.
Gdy zawaliła sie hala na targach na śląsku nikt nie mówił że zgineli ślazacy, bo zginęli ludzie z wielu miast w tym z Sosnowca, i w ślaskich miastach żałoba było po wszystkich , szacunek tez .
Pojedziemy wiosna do Bytomia i Chorzowa i będziemy się wyzywac wzajnemnie jak to zawze bywa , nikt nie będzie wtedy pamietał że Ćwieląg , czy inny ślązak grał w jednej druzynie z Pachem , Tersesą, Bartkiem czy Lachą.
CZy wg. ciebie Greg nasi piłkarze mili powiedzieć NIE, nie gramy dla Sląska?
Przemek26

re

Postprzez Qba 2006-12-05, 9:44 am

Greg, czy Ciebie tak bardzo to boli, ze jakis niedouczony ignorant bedzie mowil, ze Sosnowiec jest na Slasku?? mnie to wisi i powiewa, bo swiadczy to tylko i wylacznie o nim...
Qba

Postprzez WAB 2006-12-05, 2:14 pm

Czy wy nie widzicie, że po raz kolejny ktoś was ładuje. Przecież macie mózgi to kojarzcie pewne fakty. Sytuacja jest analogiczna do sławnych mszy papieskich i bratania się kibiców. :lol: Jaka k***a reprezentacja GOP-u? Cały kraj wie, że to jest mecz Polska-Górny Śląsk i wystarczyłoby, żeby, Pan Dyrektor z zawodu, nie przyjął zaproszenia, albo dał chłopakom wolną rękę. Jestem pewien, że Pach chciałby zagrać, a Teresa by się wykpił. Jaki jest cel meczu? Jak się bedą nasi zawodnicy czuli, jak ich przeciwników bedą wyzywać od polskich świń i gwizdać w trakcie grania Mazurka Dąbrowskiego?. Gdyby Rudy miał jaja, to dałby 10 tys. od klubu na konto rodzin górników i powiedziałby, że chłopcy sa na urlopach. I cześć. Ale woli pewnie zobaczyć Teresę i Lachę i żółto-niebieskich strojach pod flagą Oberschlesien. Co za typ.
I jeszcze jedno. Jakby odmówił oficjalnego wystawienia zawodników, to w całym kraju mówiono by o tym. Promocja Zagłębia za free na skalę ogólnopolską. Macie kaskę na szczytny cel, a od Zagłębia dwa kroki w bok. Zupełnie inną kwestią jest szopka związana z "żałobą", no ale naród idiotów nie potrafi się przecież uczyć na własnych błędach. Gombrowicz dumny ze swojego proroctwa, śmieje się pewnie teraz do łez z cykliczności polskich "celebrities". :lol: Mam paru kandydatów do następnego rozdania 'żałoby" narodowej.
WAB

Postprzez Greg1906 2006-12-05, 7:15 pm

I z takim postem można się zgodzić w 100%. Co więcej można by przekuć pewną porażkę w potencjalny sukces (czyli promocję Zagłębia), gdyby nasi piłkarze mogli wystąpić w reprezentacji Polski. Przytoczonemu już przeze mnie dzieciakowi, (dziadkowi) może by zaiskrzyło w mózgu, że coś jest nie tak, że Sosnowiec jest gdzieś tam na Śląsku a nie gra w jego reprezentacji... Ale pseudożałobnicy jadą po najniższej lini oporu i tylko jakieś posty o szczytnym celu, zjednoczeniu się...

CZy wg. ciebie Greg nasi piłkarze mili powiedzieć NIE, nie gramy dla Sląska?

Gramy dla Polski a nie dla Obersleichen.
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez PawełK 2006-12-05, 9:58 pm

Co do meczu... zebrano 3,5 tys złotych, półsierot jest 34 jak podawały media czyli wychodzi po stówce z maleńkim hakiem na głowe... a jaka była "pompa" że jest mecz itp... ile zapłacił za bilety lotnicze "Gucio" Warzycha? nie lepiej było siedzieć na dupie i zrobić przelew? czy też może koszta były zwracane? Żenada!!! Pożywka dle mediów i tyle!!!
PawełK
pyszałek

Postprzez LucasUSA 2006-12-05, 11:47 pm

Ja napisze tylko tyle, ze jak ktos mieniacy sie Zaglebiakiem nic nie czuje na wiesc o smierci gornikow i pieprzy cos o pieszych na drogach, to pokazuje gdzie jego korzenie i jakie sa jego zwiazki z nasza mala ojczyzna. Niektorym proponuje zmienic haslo z "Working Class" na "Walking class" lub "Driving Class".

Dyskusja zenujaca.
LucasUSA

Postprzez wieszczu 2006-12-06, 9:21 am

Sytuacja,jaka wydarzyła się w Halembie ma bez wątpienia wymiar tragedii.
I nie mam zamiaru owego,nieszczęsnego wypadku w jakikolwiek sposób pomniejszać.Tak naprawdę ta tragedia rozgrywa się wciąż w domach rodzin zabitych górników i jest to JEDYNE i PRAWDZIWE oblicze tego,co się stało.
Nie przed ekranami telewizorów w oczach dziennikarskich hien,nie podczas różnych spotkań charytatywnych.Tylko i wyłącznie w ich domach!
I byłoby zdecydowanie lepiej,gdybyśmy swoje wrogie nastawienie wobec nich (od którego zresztą zbytnio nie odbiegam) ukazywali przede wszystkim podczas rywalizacji na murawie czy też stadionie,a nie w takich sytuacjach.
wieszczu
Żółta kartka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice