Morpheus napisał(a):Siedziałem cicho ale ciśnienie mi się podnosi jak widzę jakie bzury piszecie w którymś już temacie. Mam wrażenie, że nikt z Was nigdy nie miał do czynienia z kopalnią albo nie pamięta czasów gdy każdy w regionie był związany z górnictwem. Zginęli ludzie, ktoś chce coś zrobić by pomóc ich rodzinom a wasz największy problem to pierdolenie się dlaczego ten, a nie tamten.
Wyjaśniam więc że: Sławomir Pach jest Ślązakiem i ma prawo występować w reprezentacji Śląska, tak samo jak Drzymont miałby prawo wystąpić teraz w reprezentacji Zagłębia Dąbrowskiego. Natomiast Treściński, Lachowski i Chwalibogowski jak już ktoś zaznaczył w innym temacie zostali powołani do kadry GOP-u, a ponieważ Sosnowiec do niego należy, w Sosnowcu są kopalnie i Zagłębie przez wiele lat było klubem górniczym, nasi zawodnicy też powinni się znaleźć w tej kadrze. A tak na marginesie to w takim przypadku nikogo nie powinno obchodzić czy człowiek jest ze Śląska, Zagłębia, Wielkopolski czy Księżyca, powinien liczyć się tylko cel tej imprezy. Radziłbym się zastanowić czy gdyby w waszej rodzinie zginął główny żywiciel to też byście mieli pretensje czy dla Was gra Ślązak, Zagłebiak czy Poznaniak tylko bylibyście wdzięczni za pomoc. Pomyślcie zanim następnym razem zaczniecie się kłócić o tak nieistotne sprawy w obilczu takiej tragedii.
Pozdrawiam :)
Prawda bo prawda , tragedia była , żal wszystkich rodzin , ale co weekend wiecej ludzi ginie na drogach , i tam też zapewne giną żywiciele rodziny , nie sądze żeby to była aż TAKA tragedia...Dla porównania dlaczego np. nie było żałoby narodowej gdy pod Białymstokiem był wypadek autokaru gdzie zginęli studenci? Też przecież wiele osób zginęło...